Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Kedves Fórumtársak!
Egy kedves ismerősömnek Tesla B43-as magnója van. Ezen készülékről hiányzik a jobb oldali orsót meghajtó háromszög profilú ékszíj és a számlálót meghajtó ékszíj is. Ilyen ékszíjakat honnan lehetne szerezni? Másik kérdés: Hozzám került egy Elprom A10-O típusú Bulgár lemezjátszós rádió, amely lemezjátszójáról hiányzik a lemezjátszó (hangszedő) kar. Nincs valakinek ilyen típusú alkatrésze? (Fényképét mellékeltem. ) Köszönöm! Szép estét mindenkinek!
Szíjakból megfelel az O-gyűrű is. Ha már Tesla B4 sorozat: a motortól jövő szíjat mivel pótolnátok? Laposszíjról van szó. A lemezjátszó Suprafon? Ha igen, akkor adnék egy kissé hiányos sasszit. Kar megvan, de hangszedő nincs benne.
Valószínű, hogy Supraphon, mert ami nekem van GE80-as típus ugyanígy néz ki, csak a kar egy kicsit más. Előre köszönöm a sasszit. Postai úton el tudod küldeni nekem és mennyibe kerülne a sasszi?javascript:void(0);
Kádár Géza "Bevezetés a rádiótechnikába" című könyvében olvastam:
"Érdekes gyakorlati megfigyelés, hogy 36 méter hosszú huzal, ha azt bármilyen alakú keretre felcsévéljük, 450 pF-os forgókondenzátorral a középhullámú sávban használható."
Üdv!
A szíjak hosszát ad meg és megnézem. Öreg Tom
Ha lesz időm, feladom. Ha van orsós magnód cserébe, arról lehet szó. Tamás! A szíj kerületét máris megírom.
Rendben, köszönöm!
Kedves Fórumozók!
A mellékelt képeken látható rádiókkal (Orion 331 és R646) most lettem kész. Mindkettőről hiányzik egy-egy forgatógomb. Akinek van elfekvőben, kérem segítsen, hogy be tudjam fejezni. Szép estét és Köszönöm!
Szépek lettek. Remélem jók is gratulálok hozzá. Gombom sajnos nincs, de majd valamelyik fórumtárs biztosan segít.
Gratulálok, nagyon szépek, de sajnos gombjaim nincsenek.
Ha minden igaz a Velencéhez van gombom. Este megnézem
Az Orion-t nagyon irígylem, a kávát is Te újítottad fel - hogyan? "Sliccelt", vagy hengeres (hernyócsavaros) gombot kérsz?
A kávák felújításában van egy Kedves barátom, aki bútorasztalos. Az segít amikor teljes felújítás szükséges. A kisebb javításokat, fényezést magam végzem. Az Orionnál sajnos fáig le kellett kaparni, csiszolni mindent. A színezést és a lakkozást már vele végeztettem. Egyébként az Orionhoz sliccelt, az R646-hoz hernyócsavaros gombra lenne szükségem. Egyébként még annyit az asztalos barátomról, hogy ma meglepett egy szinte kifogástalan külsővel rendelkező TERTA T 529 MG-vel. Sajna még nemvolt időm belenézni. Meg aztán nem fér már rá a műhely asztalra, mert 2db 520A-val vesződök még és annak a darabjai vannak szétterítve. Egy két képet azért felrakok róla.
Ez gyönyörű. Ilyet én is szeretnék.
Gyönyörű bizony! Régi álom, de hirtelen nem tudnám hová tenni...
Hát bizony már én is helyszűkében vagyok! A párom már lassan elkíván engem valahova a rádióimmal együtt...
Gyönyörű, időtálló darab, én is szeretnék egy ilyet, vagy az eggyel öregebb tesót, az 528MG-t.
Inkább erre költsd a zsebpénzedet mint alkoholra, drogra és "nőre".
De ha hamarabb kell, szívesen elküldöm postán (címet privátban)...
ORION 520A felújítását végzem. Orion embléma matricát keresek, mert sérült és sajnos nem tudom "kipofozni". Vagy valakinek valami ötlete, a helyettesítésére? Képet találtam róla, de sajnos matrica nincs.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Szia! Volt már korábban szó erről. Innen olvass úgy egy oldalt. Hátha bejön.
Keress meg privátban és segítek.
Keress vissza 340 oldal én is beleestem ebbe a problémába .
Üdv mindenkinek!
Ma kaptam ajándékba(!) egy TRT-akció-t (1934), tele kosszal, de minden cső benne (remélem, hogy még életképesek), hálózati, és niedertrafó jónak látszik, az antennatekercs eléggé "kócos", ha valaki (pl.:Janó bá) segítene a menetszámok megadásában, sokat segíthetne! Kapcs.rajz megvan. Sajnos a hangszórót is alaposan fel kell újítani, a mechanikája rozsdás, a membrán szakadt, hiányos. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |