Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   35 / 850
(#) Kovidivi válasza mrobi hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Köszi, ez kedves!
(#) icserny válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Idézet:
„Jó az Ebay-ről vett Arduino is?”
Lehet jót is találni, meg rosszat is...

Az első linkeden található kártyánál csak arra kell ügyelni, hogy nem a szokásos FTDI USB-TTL átalakítót tartalmazza, hanem az általam nem ismert CH340G IC-t. Nekem nincs ezzel tapasztalatom ezért óvakodnék tőle.
(#) artiny hozzászólása Jún 25, 2014 /

Helotok

szeretnek venni ebayrol Arduino-t , lehetoleg minnel olcsobban
ezeket a klonokat neztem ki (azt mondtak nekem hogy ugyan ugy mukodik a programmal stb mint az orginal)

1:
http://www.ebay.com/itm/New-UNO-R3-ATmega8a-Controller-Board-AVR-US...7fefa7

2:
http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-2012-Development-Board-MEGA328P-ATME...f23932

ezek kozul melyiket vegyem....? vagy esetleg ha talaltok ilyen árban ti valamit amit mar rendeltetek es tudjatok hogy jo...koszonom
(#) varttina hozzászólása Jún 25, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Arduino Pro Micro-m, ami tud billentyűzetet, (ill. egeret) emulálni. Ha jól sejtem ilyenkor a számítógép billentyűzetnek érzékeli az Arduino-t. Azt már kipróbáltam, hogy a setup függvényben kiírattam vele egy üzenetet, és utána le is zártam a billentyűzet emulációt (Keyboard.end). A loop-ban viszont még nem mertem használni ezt a funkciót, ugyanis attól tartok, hogyha az emuláció bekapcsolva marad, nem tudom utána újraprogramozni.
Van mitől tartanom?
Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de még sosem csináltam ilyet.
(#) morfondi válasza artiny hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Hali! Az aliexpress.com-ról vettem uno-t, mega2560-t, pro minit és nano-t. Mind hibátlan, igaz, csak onnan vettem, ahol a visszaigazolások alapján nincs probléma velük. Ingyen szállitás.
(#) icserny válasza artiny hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Az elsőt nem ajánlom, mert az Atmega8, ami 4-szer kisebb memória, mint az ATmega328P.
(#) artiny hozzászólása Jún 26, 2014 /

ok koszi
(#) TavIR-AVR válasza icserny hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Pontosítás:
Az UNO az atmega328-as chippel készül!
A hamisítványok vannak ATMega8-l készülnek, amin még az illesztőchip is valami kaki.
(#) TavIR-AVR válasza varttina hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Két billentyűzeted lesz, és gépelni fog
Kapcsold a kiírást gombnyomásra...
(#) djhua hozzászólása Jún 27, 2014 /

Udv mindenkinek !

Kaptam valakitol egy LCD panelt , amin rajta van a meghajto meg egy ket alkatresz ami arra utal hogy egy auto hifi bol valo . (csatolt kepek) .

Azt szeretnem kerdezni, hogy hogy tudnam ezt osszekotni az arduinoval , kaptam egy kapcsolasi rajzot de nem tudom hova tenni CE , CLK es D1 labakat Kapcsolasi rajz .

Egy arduino uno - m van es azzal szeretnem meghajtani . Koszonom elore valaszotokat .
(#) icserny válasza djhua hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Rövid keresgéléssel ezeket találtam:
- PT6523 adatlap
- Egy mintaprojekt
- Egy mintaprogram (valószínűleg PIC assembly)

Ha az Ardiuno hardveres SPI támogatását használod, akkor a kijelző panel CLK lábát az Arduino SCK kivezetésére kötném, A DI bemenetet az Arduino MOSI kimenetére, a CE lábat pedig bármelyik digitális kimenetre. Bővebben: Link
(#) varttina válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Köszönöm a tippet, kipróbáltam működik!
Egyszer azt terveztem, hogy szétberhelek régi egy billentyűzetet, és néhány gombját kivezetem egy külső áramkörre, de így már nem kell ilyesmihez folyamodnom.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
(#) djhua válasza icserny hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Koszonom valaszat . Ma ejjel megprobalom es irok majd az eredemnyrol .
(#) djcaveman hozzászólása Jún 27, 2014 /

Üdv mindenkinek.
Arduino nano-ra szeretnék egy töltésvezérló áramkört tervezni. Gyakorlatilag komparátorként kellene működnie, és 2 analóg bemenet, ill 4 digit kimenetet kellene működtetni. A kérdés, az az, hogy kezdjek neki?
(#) varttina hozzászólása Jún 27, 2014 /

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy Ubuntu 10.4-hez lehet-e valahogy Arduino illesztőprogramot telepíteni. Minden szoftverem az Ubuntu alatt működik, a Windowst mostanában csak az Arduino programozáshoz használom. Az újabb verziókban állítólag már működik. Ha nincs más megoldás, frissítem a rendszert, de ha nem muszáj ezt inkább kihagynám.
(#) TavIR-AVR válasza varttina hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Igen. Van Linux verziója...
(#) TavIR-AVR válasza djcaveman hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Mid van? Mit szedtél eddig össze? Mi a kódod?
A töltésvezérlő nem csak komparátor, hanem elég komoly jelleggörbe is...
Bővebben: Link - Arduino alapok
(#) varttina válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Az Arduino programot sikerrel felraktam. A gond az, hogy a tools/serial port menüpontban csak a két alaplapi soros port (ttyS0, ttyS1) közül tudok választani. Az Arduino-nak ttyUSB néven kellene megjelenítenie. Már mindent végigpróbáltam, amit a témában találtam, de semmi nem használt.
(#) TavIR-AVR válasza varttina hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Az arduino/drivers alatt van az illesztőprogram.
Már hogyha FT232RL vagy ATMega16U2/Mega8U2 az illesztőchip.
(#) csabeszq válasza varttina hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Nálam ttyACM néven jelenik meg. A régi Arduinok (1.0) nem feltétlen ismerik fel a ttyACM-et.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) Zaustuv hozzászólása Jún 28, 2014 /

Sziasztok!

Nekiálltam egy mágneses DC motor fordulatszámmérő építésének (próbanyákon), aminek az értékét 4 db hétszegmenses kijelző is kiírná, ám amikor a motor elindulna, a kijelzők hirtelen kikapcsolnak, és nem is kapcsolnak vissza, ameddig újra nem indítom a panelt.
Íme a videó a jelenségről: Bővebben: Link
A mellékletben pedig feltöltöttem egy kapcsolási rajzot is.

shematic.png

(#) nyitraitomi válasza Zaustuv hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Milyen fet van ott pontosan, mert így ez nem klappol. Ez egy "n" csatornás gondolom mosfet, azt meg nem így illik bekötni. Vedd ki a motort, a mosfet szabadon maradt lábát kösd a testre. A motort meg az 5V és a mosfet másik lába közé. Ne felejtsd el azt sem, hogy a motor induktív fogyasztó lévén nagyon csúnya tüskéket képes rátenni a tápra pwm hajtás esetén. Ezt bizony nagyon fontos szűrni, valamint tegyél legalább egy diódát fordítva a motorral párhuzamosan, hogy levágja a tüskéket. Nézz rajzokat google-n. Pl.:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) varttina válasza Zaustuv hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Érdemes a motort optocsatolóval leválasztani, és külön tápról járatni. Egy DC motor akár tízezres fordulatszám fölött is pöröghet, amit a reed cső nem biztos, hogy bír követni. A hall szenzor jobban megfelelne a célnak.
Egyébként ciklusidőt, vagy frekvenciát mérne a program, amennyiben az előbbit, úgy engem is érdekelne.
(#) nyitraitomi hozzászólása Jún 29, 2014 /

Buta kérdés: arduinoban az "or" jelet milyen billentyű kombinációval lehet írni?
(#) nyitraitomi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Köszi! Akkor azért nem láttam. A gyerek lekoptatta. eddíg az alt+124 -el írtam.
(#) Zaustuv válasza nyitraitomi hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Átrendeztem a kapcsolást, de a probléma még mindig fennáll (bár mintha egy hangyányival stabilabb lenne az áramkör).
(#) Zaustuv válasza varttina hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Köszönöm a tippeket! Csak kísérleti célból próbáltam megépíteni ezt a fordulatszámmérőt egy gyenge hobbi DC motorhoz, és abból akartam főzni, amim volt. De ha véletlenül találkozok egy hall szenzorral, lehet kipróbálom azzal is
Frekvenciát mérnék vele, de a kettő egymásnak a reciproka, nem? Mert úgy kb. +1 sor és már a másikat jelzi ki a program.
(#) varttina válasza Zaustuv hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Igaz, a két érték egymás reciproka, de a ciklusidő mérés sokkal gyorsabb, így hamarabb észreveszem, ha visszaesik a fordulat. A motor fordulatszámának figyelésére optokaput használok, ami TTL négyszögjelet szolgáltat a vezérlőnek.
(#) Karesz85 válasza Zaustuv hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Milyen fet? Remélem a motor nem az USB-ről kapja a +5 voltot.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
(#) mrobi válasza Karesz85 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

A rajzi jelölés alapján igen!
Következő: »»   35 / 850
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem