Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Egy ARISTON AMXXF149-os mosó-szárító panelnál feladtam a javítgatást és egy ilyen panelt keresnék ha valakinek lenne esetleg!
A centr. motorra érkező érintkezőket megnéztem, ha elindítom a centrifugálást szivattyúzás után kattan egyet a relé, és egy pillanatra 24-28 voltot mér a műszer, de utána megint semmi. Ez azt jelenti, hogy nem a motorral van gond?
Na valami nem tiszta, nálam. A mosógép motor 230 V-on üzemel. Valószínű, Te a relén mért feszültség nem motorra menő feszültséget méred, hanem a relé kapcsoló feszültségét. A relé egyik lábán kell lennie 230 V -nak. A relének minimum 5 lábának kell lennie. Én levenném a motorról a betápot, majd rádobnám a szuszt (230 V), ha a kefe jó, működnie kell. Persze rázós, életveszélyes a dolog, ha kevés az elektromos ismereted, inkább keresd a szervizt.
Szép napot! Megint én vagyok az Indesit witp 102 mosógéppel. Amint palkoo0125 javasolta, megnéztem a vezetékeket, fűtőszálat stb, ekkor rendben is volt a gép, ma meg már megint ugyanazt csinálja, tehát a fehérítő LED és a reset-LED villog. A reset-Led szaporábban. Erre lehúztam a fűtőszál két végéről a vezetéket, és akkor mindent hajlandó volt végigcsinálni. Tehát hidegvízzel mos, melegvízzel nem mos a nyomorult. Megvizsgáltam a fűtőszálat is külön rákötve az áramot. Melegít. Csak a gépben nem melegít. Mit tegyek? Már kezd az idegeimre menni. Megmértem a panelon a PTP triakot is, A2-höz viszonyítva A1 és G1 elég magas ellenállást mutat, több MOhmot. Valahol olvastam, hogy nem vezethet át egyáltalán. Talán az lenne a hibás? Kérem, valaki segítsen. Köszönöm.
Szia!
A fűtőszálat relén keresztül táplálják. Azokat nézd át. Vagy maga a fűtőszál testzárlatos, amit multival nem lehet kimérni, általában.
Szerintem vagy szakadtnak látja a betétet vagy a hibakód alapján a vízszintszabályzó üresben ragadt.Esetleg megnézheted lehet hogy testzárlatos a betét.
A motorra csatlakozó végeket mértem, ott jelzett egy kis feszültséglöketet egy pillanatra.
Ma kicseréltem a szénkeféket, de nem lett tőle jobb semmi, úgy nézem a motornak nincs baja. Szóval maradt ugyanaz a probléma: Elindul a mosás, beereszti a vizet, és amikor a dobot indítaná kattan egy relé, majd 1mp múlva még egy kattanás, de nem történik semmi, nem forog a dob. Azután továbbra is engedi a vizet, megint kattan egyet, majd 1mp múlva még egy katt és semmi. Ez mire utalhat? Az alábbi képen érdemes lenne valamelyik alkatrészt cserélni, hátha?
A kommutátor közöket pucold ki indesitnél is behüjíti ha telerakódik szénporral akkor pontosan az általad irt hiba jön elő.
Jó lenne, ha nálam is ez volna, de kipucoltam kefével, kompresszorral is lefújtam, de semmi Frázis mondta, hogy kössem rá a 230-at, de 6 vezeték megy bele, nem tudom hogy indítsam be. Kössem rá a 2 szénkefére, az elég neki? (amúgy a két szénkefe közti ellenállást 3 ohm -nak mértem)
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
A 6 vezetékből 2 a tachogenerátoré azt ne piszkáld.marad 4 csatlakozó.A 2 végére adsz neki egy fázis nullát a maradék 2 csatit meg összehidalod.A lényeg az hogy sorba legyen kötve az állórész a forgóval.Egyébként a forgót egy elvékonyított fűrészlappal szoktuk kipucolni.
Jól van ezeket megnézem akkor. Köszönöm a tanácsokat Neked is!
Kitisztítottam a kommutátort, rákötöttem a 230-ra ahogy mondtad, és szépen forog a motor.
De ha visszateszem a mosógépbe és elindítom a mosást, akkor ugyanaz a hiba, nem indul a dob, a motor meg se mozdul. A fenti képen lehet valami elromolva, ami ilyen hibát okoz?
Az a szépen forog az milyen?Forog mint az "állat" vagy "csak" megy?Esetleg még a kábelköteget is átmérheted.A panelt takarítsd le a kefeportól és mérd át az ott lévő alkatrészeket.
Üdvözlet!
Matsui MWM1000E-hez keresek bármilyen nyelven leírást. Ha valaki tud segíteni, kérem. Köszönöm előre is. T.
Azt nem tudok csak egy támpontot.Megegyezik egy bizonyos ENERGOMAT 1012.5 típusú géppel(meg még sok mással is) hátha ehhez találsz. Elektro tanyán nézd meg hátha fentvan.
Persze, egyből forog a motor mint az állat, nem is mertem sokáig pörgetni. A kábelek jók, nincs velük gond, kimértem. A panelt tegnap letakarítottam, azon a kormos részen kb mindennek 500 ohm körül volt az ellenállása ha jól emlékszem. A centrifuga potmétere jó. A kondenzátorokkal nem nagyon tudok mit kezdeni, hogy lehet tesztelni? Nincs esr mérőm, csak ilyen pár ezer forintos multiméterem van. Meg ezeket az alkatrészeket ki kéne forrasztani és úgy tesztelni?Bocs ha hülyeségeket kérdezgetek
Igen de ha nem értesz az elektronikai részéhez elküldheted a panelt szervízbe tudok adni egy elérhetőséget ahol kimondottan mosógép paneleket javítanak.
Azt megköszönném akkor, mert ha így haladok még a jövő héten se lesz mosás..
Szia!
Ezesetben meg kellene mérni a triakot, ami a motort hajtja. Feszültséget mérni rajta, hogy a relé kattanás után ő ad e ki feszültséget. Valamint a triak vezérlèsét is meg lehet nézni, mert ha vezetékek, motor jó, akkor valami itt lesz. Ja, megmég ott vannak a relék is, hogy zárnak e rendesen, valamint a lábainak a forrasztásai rendben vannak e. Annyit nyugodtan csinálhatsz, hogy átforrasztod az összes relé lábait. Üdv, Palkó.
Nagyon szépen köszönöm! Már ez is valami!
Jó reggelt! A vízszintszabályozóba belefújtam, kattant, aztán a csövet is kifújtam, semmi eredmény. A fűtőszál ellenállása 32 Ohm, testen át mérve kb. 3,2 MOhm. Ez zárlatot jelent?
A test felé szakadást kéne mérned. Ha ellenállást tudsz mérni zárlatos a fűtőbetét.
Remélem úgy mérted, hogy a mérőpontokhoz nem értél hozzá. Ha igen akkor az a fűtőszál kuka!
Értem, és miért is nem hallgat az ember a feleségére?! Tegnap óta mondogatja, hogy rossz a fűtőszál. Nyugdíjkor veszek egy fűtőszálat. Köszönöm mindenkinek a segítséget, szép napot!
Óóó a relével volt gond.. Az egyik lábát újra kellett forrasztani, ennyi volt csak a baja! Nagyon köszönöm a tippet!
Szép estét kívánok!
Whirlpool AWT2250-500 tipusú mosógép hibajelensége a következő : minden működik vizet benged kiszivattyúzza,elindul a centrifugázás is csak a motor mosás közben nem hajlandó forogni.Nincs az oda-vissza alternáló mozgás. Ilyenkor a motor "remeg" és ha megmozdítom :beindul.Viszont nincs határozott irány: amerre mozdítom arra indul.Először a 16 mikrós indítókondira gyanakodtam.De a vizsgálataim szerint az jó.Egyébbként a centrifuga sem indulna, mert úgy látom, hogy ezt a kondit használja a centri és a mosó motor indítására is. Ez ügyben kérném segítségeteket, tanácsotokat!Mi lehet a rossz? Én a programkapcsolóra gyanakszom.... De nincs felesleges 16000 forintom a próbálgatásra. Köszönöm! omuta
Lehet hogy le vannak égve a motor tekercsei.Volt már olyanom hogy búgott de meg sem mozdult de a centri "még" ment és a kondija jó volt.
Nem. A motor teljesen ép.Se szaga se "szine" És ha picit rásegítek a szíjjtárcsára kézzel :teljesen normálisan elindul.Annyit sikerült össze guglizni, hogy ezeknél a gépeknél asszinkron motor van: kell neki egy 16 mikrós indítókondi.Ezt használja a centrifuga és a mosás funkcióhoz is.A programkapcsoló kapcsolgatja az indítókondit a forgásiránynak megfelelően.Ebből adódik,hogy a hiba a mechanikus programkapcsolóban kell hogy legyen.Egyébb kötések és csatlakozások épek ,ellenőriztem. Sajnos kapcsolási rajzot sem találok. Ebben is segíthetnétek.
Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |