Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő

Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   139 / 188
(#) soskajoska válasza lóri hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

A Distr... drága és vedd hozzá a szállítási költséget is, ami alaphangon 5,5€. A másik ugyan olcsóbb és Bp.-en, ill. Szegeden ingyen át tudod venni. De csak légrés nélküli típusok vannak. Ugyanakkor nekem ez jónak tűnik, vagy kereshetsz egy SMD "shielded" jelölésű árnyékolt induktivitást és némi módosítással azt rakod be.
(#) Mircsof hozzászólása Jún 25, 2014 /

Sziasztok!
Ebben a cikben közzétett kapcsoláshoz nem készült (készített) valaki véletlen SMD alkatrészekhez is nyák tervet? Bővebben: Link
(#) designer hozzászólása Júl 11, 2014 /

Szevasztok!
Az LCFesR mérőt tervezem megépíteni. Tudna valaki küldeni hozzá nyák tervet sprint-layout-ban?
(#) pjg válasza designer hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Másik gépemen van. Az meg üzemen kívül. Kicsit később. Addig írj rám egy PM-ben.
(#) manolo hozzászólása Júl 12, 2014 /

Üdv. Mindenkinek sziasztok!
Az előző oldalon már küldtem képeket az általam megépített LCM 3-ról, és ott azt is közöltem,
hogy szándékomban van a fazékvasmagos változatot is kipróbálni. Ma voltam a Puskás börzén,
és vásároltam a mellékelt képen látható spéci kis fazékvasmagokat.
Remélem a vasmagokon lévő 250 az Al értéket jelzi!? Megkérném valamelyik nagy tudású
fórumtársamat, hogy erősítse meg ezt a feltételezésemet, mert nagyobb lelkesedéssel látnék hozzá az átépítésnek. A segítséget előre is köszönöm!
István

DSCF7432.JPG

(#) Kera_Will válasza manolo hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Miért nem méred meg?
Van már mivel "saccolnod" mivel már építettél egy lcm3at.
L=N*N*Al ekkor nH megkapod az értéket.
Ebböl az N mint menetszám megkapható vagy Al valósabb értéke
De ha feltekersz 10— 20 menetet akkor így sejtheted mennyi kéne a 100uH értékhez.
Miután rámértél a meglévő lcm3addal , így akár a börzén is válogathattál volna , magadnak való vasat is.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
(#) jano36 válasza manolo hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Szia
Tökéletesen megfelel. Pontosan 20 menet szükséges. Az 1.35-ös HEX verziót kell beégetni.
A szükséges menetszám egyébként a mellékelt képletből számítható.
(#) manolo hozzászólása Júl 13, 2014 /

Először is köszönöm Kera_Will és jano36 segítő szándékát, és válaszát! Talán egy kicsit félre értettétek a kérésemet, pedig igyekeztem egyértelműen fogalmazni. Nekem nem az a problémám, hogy nem tudok mivel „saccolni” egy 80 vagy 100uH-s tekercset, mivel ez a harmadik LC-mérő, amit megépítettem, és mind a három működik. A fazékvasmagos tekercs elkészítését meg az általam igen nagyra becsült p_istvan már részletesen elmagyarázta. Én csak arra voltam kíváncsi, mit jelenthet a vasmagra festett 250-es felirat? Ha az Al érték, miért nem festik rá azt is, talán azért, mert úgy egyértelmű lenne!
És, hogy nehogy azt gondoljátok, hogy szériában gyártom LCM-3-sokat teszek fel képet a másik kettőről is. A Nokia kijelzős a szívem csücske, most csinálom a dobozt hozzá egy kimustrált zselés akku házából.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
István
(#) dB_Thunder válasza manolo hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Hali!
Azért nem írták rá, mert elég kicsi a vas és nehezen fér rá annyi iromány, meg köztudott hogy az a szám az Al értéket jelöli.
A nokia kijelzős műszernek az dokumentációját, forrását meg tudnád osztani?
(#) pjg válasza manolo hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Engem meg az USB-HID -as érdekelne. Köszi.
(#) manolo válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

dB_Thunder köszönöm a válaszod! Már nem témázok tovább ezen, majd csinálok egy tekercset és beépítem. A nokia-st ezen a ruszki fórumon talátam:Bővebben: Link
Én a mellékelt rar-ban található dokuk alapján építettem meg, de a fórumon rengeteg változat van. Sok sikert az építéshez!
István
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014

3310.rar

(#) pjg válasza designer hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Mellékelem. Sajna, csak SL6-ban van meg. Arra ügyelj, hogy amit 1%-osnak ír a rajz az az is legyen.

Nyák2.lay6

(#) manolo válasza pjg hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Szia pjg! Üdv. Mindenkinek!
Parancsolj, amit tudtam nagy nehezen összeszedtem hozzá:Bővebben: Link
Az építéshez sok sikert, az esti meccshez szurkolást kívánok!

USB LCm.rar

(#) pjg válasza manolo hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Köszönöm szépen.
A meccset kihagyom.
(#) designer válasza pjg hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Köszi. De ezt nem tudom SL5-el használni.
(#) Mircsof hozzászólása Júl 13, 2014 /

Sziasztok!
Felkeltette a figyelmem az itt közzétett alkatrészlista, ugyan is az R10 után egyből R12 van! Ez csak véletlen hiba lenne? Vagy más oka van?
Én nem találtam rá utalást, hogy esetleg miért van kihagyva.
A kapcsolási rajzon szerepel mind 39ohm 0,6W.
Valaki aki már megépítette ezt van valami egyéb oka, hogy az kimaradt onnan csak én nem veszem észre?
(#) denon888 válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Feltételezem azért lett "kihagyva" az alkatrész listából, mert ez az LCD háttér világításának a beállítására szolgál. Mindenki a saját kijelzője és igényei szerint válassza meg az ellenállás értékét.
(#) jano36 válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Fazékmaghoz az 1.3 és a 1.35 verzió készült. Fojtós kivitelhez nem ajánlott. A fojtos kivitelekhez István klf. szoftveres kompenzációkat írt bele. Ezek a fazékmagnál kimaradtak.
Üdv.
(#) jano36 válasza manolo hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Szia
Ha már ennyire belejöttél az LC mérők építésébe, a melléklet szerintit ajánlom figyelmedbe. ESR-t is és frekvenciát is mér. Az osztó IC-től függően 1-1.5 GHz-ig.
Üdv
(#) manolo válasza jano36 hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Szia ! Üdv. Mindenkinek!
Köszönöm a küldeményt, jó kis kapcsolás, de LC mérőből is megárt a sok! A viccet félre téve már nincs szándékomban több LC, (Esr) mérőt építeni. Az LCM3 még fazékvas nélkül is messze teljesíti az igényemet. A kis Nokiás, mint már írtam, a szívem csücske, azt szeretném befejezni (bedobozolni). Sajnos baleset ért, a jobb vállam összetörtem, és nem nagyon tudok mechanikázni. Frekimérőm is van, egy nyolc digites, LED kijelzős, már nagyon régen a R.T. cikke után építettem. U664-es előosztóval 1.2GHz tudok mérni vele. Frekimérőt azt lehet, hogy építek még egyet, LCD kijelzővel, hogy elemről is működjön, és MB501-el fogom az előosztót megoldani, mert azt szinte fillérekért vettem a Lehel úton. A baj az, hogy a meglévőt is csak igen ritkán használom. Még egyszer köszönöm! Üdv!
István
(#) pz87 hozzászólása Júl 20, 2014 /

Sziasztok!
LCM3-al lehetne mérni Li-poly akkuk belső ellenállását?
Gondolom ha lehet is közvetlen nem szabad rákapcsolni, valami előtét kellene neki.
(#) pz87 válasza pz87 hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Közben találtam egy másik LC mérőt amivel lehet csak ilyen előtétet kell csinálni.
Ez jó lenne az LCM3-hoz is?

esr.jpg

(#) janikukac hozzászólása Aug 9, 2014 /

Sziasztok!
Csak a Hobbielektornika.hu-n található LCM3 alkatrészmérő az, amit ajánlott megépíteni, vagy vannak más publikációk is, lehetőleg magyarul, de akár angolul is megfelel.. ??
Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, s azt szivesen megosztaná velem, akkor kérem ne habozzon!
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Kérdés , hogy mit szeretnél vele mérni.Mert az LCM3 nem tud annyit mint az AVR es alkatrész teszter., de te tudod egyébként melyiket szeretnéd megépíteni.
(#) soos csaba hozzászólása Aug 10, 2014 /

Sziasztok! Meg építettem én is az LCM3-as kis műszert, de valamiért nem akar működni, és ebben szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni. A feszültségek rendben vannak a PIC 1-es és 20-as lábán meg van a stabil 5V. A PIC fel volt programozva, azzal nem lehet a gond. Nem lehet hogy a kijelzőm nem passzol ehhez a kapcsoláshoz?. Teszek fel két képet hogy mi látszik jelenleg a kijelzőn, és a panelek hátuljáról.
(#) vargaf válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Szia!
Az biztosan látszik a képből, hogy a kijelző nem kap vezérlést a PIC-től, nincs inicializálva. Ez a kép a kijelzőn akkor is megjelenik, ha csak a tápfeszültséget kapcsolod rá. A kontraszt áramkör rendben van. Kérdés, hogy a PIC áramkör működik-e. Az oszcillátor rezgését vizsgáltad? A kijelző és az alappanel minden összekötése jó? T/egyél fel egy jobb felbontású, élesebb képet a panelről, hogy az esetleges hibás részek jobban láthatóak legyenek.
Üdv.: Feri
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) soos csaba válasza vargaf hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Szia!
Az oszcillátor rezgését nem tudtam meg mérni, mert az oszcilloszkópom csak 10MHz-ig mér sajnos, és így nem tudom meg vizsgálni a 20MHz-es kvarcot. Teszek fel egy jobb képet a panelról.

Szia!
A PIC 2. és 3. lábán mérj feszültséget. Működő oszcillátornál mindkét lábon 2,1-2,2 V mérhető. Elsősorban a kvarcot és a C1, C2 kapacitásokat kell vizsgálni. A paneled jobb felső sarkán vannak hibák, azoknál mérjed meg az összekötéseket.
(#) soos csaba válasza vargaf hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Köszönöm szépen az élligazitást, csak most előbb újra meg nézem a PIC-et hogy tényleg benne van e a program vagy sem, már elég régen égetem bele a programot.

Szia!
Az én PIC-emben 2009 óta van bent a program, az ha be volt égetve és jó a PIC, akkor nem tűnik el. A panel jobb felső sarkában van az oszcillátor áramkör és ott látok folytonossági hiányokat, kérdés, hogy az ellenállásmérés mit mutat azokra a helyekre.
Következő: »»   139 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem