Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
telefonról PICkit2 vezérlést úgy képzeltem el, hogy mivel USB, ha jól tudom 4 szál ebből 2 adat, 2 a táp. Táp szálakat telefontól független forrásból kapná a PICkit2, és az adat menne az androidos rendszerről. A lényeg nem csak a hordozhatóság lenne, hanem hogy gép nélkül is tudjak a programon javítani ha kell. Ha jól tudom a Microchip oldalán vannak library-k linuxos mobil fejlesztésekhez is, csak nem tudom csinált már e bárki programot ilyenre.
Hát ez az elképzelés azért teljesen más mint az első felvetésed. Kódot írni, átírni nem nagy dolog, de lefordítani és beégetni már neccesebb. Kíváncsi leszek az eredményre.
A PICkit2 parancssori vezérléséhez való PK2CMD program esetleg adaptálható. A fordítók már nehezebben. Én inkább vennék egy olcsó laptopot, amin a Win XT eldöcög...
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
Szia,
Lehet, hogy rosszul tudom, de a telón lévő USB csatlakozó nem ugyanolyan, mint a PC-n lévő. A PC-n Host-controller van, amihez különféle eszközök csatlakoztathatóak. A telefon (és a többi USB-s eszköz: pendrive, webkamera, stb.) USB felülete nem Host, hanem "kliens" jellegű. Persze ettől még működhet, legfeljebb valahogy meg kell erőszakolni az USB-t.
Már az ujjabbakon OTG-s usb van, ami nem csak kliens lehet, hanem host is. Pl egy Samsung S4-re lehet kötni egeret, billentyűzetet, pendrive-ot stb. Szóval elvileg nem lehetetlen, csak meg kell hozzá írn az eszköz illesztőt.
Okosabb telefonokon és kontrollereken az USB illesztő képes az USB On The Go funkióra, amelyben a kábel dölti el, hogy a telefon vagy kontroller USB master vagy slave lesz. Az USB OTG kábel egyik végén a 4. vezeték (ID) össze van kötve a földdel. Amelyik ezköz az ID vezetéken alacsony szintet érzékel, az lesz a host.
Nekem ez egy kicsit furcsa. Ha be van kötve az összes, s az egyik dugónál kettőt összekötünk, akkor azok a túlvégen is zárlatban vannak. Nem? Esetleg a telefon felől 5 csatlakozó van?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
A kábel túlvégén az ID nincs bekötve.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Köszönöm!
Uraim,
16F684-es PIC alvó módjának beállításában kérnék segítséget. Már az elejétől mert még soha nem csináltam ilyet és nem tudom elkezdeni sem. Készítettem egy ilyen kütyüt: Bővebben: Link A baj az, hogy ha benne hagyom az elemet, akkor egy idő után biztosan leszívná, hiszen folyamatosan pörögne. Arra gondoltam, hogy valahogy csökkenteni kellene az áramfelvételét, ha úgy sem megy. Timer-el gondoltam beállítani egy 1-2 perces időt. Ha ezen időn belül nem érkezne jel a lendítés kapcsolótól akkor mehetne alvó módba. De hogyan? Előre is köszi. ui: 16f684 pdf A lendítés (12. láb, RA1) és a nyomógomb (11. láb, RA2) is magas szinten van, alacsony szintre váltásnál teljesül a feltétel. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Ha kimérted az inaktív időt, akkor kiadsz egy sleep parancsot és elmegy "csucsulni" ! Figyelj rá, hogy a nem használt külső és belső perifériákat előtte kapcsold le, mert különben az áramfelvételen látszani fog, mert pl. a kimeneti lábak megőrzik az állapotukat! Felébresztés pl. megszakítással lehet ( a lehetséges okokat megtalálod az adatlapban!) !
Induláskor egy NOP-al indít, ez nem fog zavarni ! A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Közben rájöttem, hogy az RA0-ás lábán van a ULPWU bit amivel engedélyezni kell és azt pedig PCON regiszterrel lehet beállítani.
Ami nem egyértelmű számomra az az, hogy bármelyik lábra be lehet állítani az élesztést vagy csak az A0-ra? kissi: és bármelyik RA lábra, visszatér, ha teszek rá megszakítást? Maga a megszakítás ébreszti a PIC-et vagy a megszakításban elhelyezett NOP parancs? A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Adatlap DS41202F 107. oldalon az 12-7. ábrán látható Wake-up kimenet ébreszti a kontrollert.
Azaz a megszakítás. Csak olyan periféria tudja felébreszteni, ami alvó állapotben is működik. Ha a megszakítás tiltott (GIE = 0), a sleep utáni utasítással folytatja a programot. Ha a megszakítás engedélyezett (GIE = 1), akkor a megszakítási rutint futtatja le, mejd visszatér a sleep utáni programrészletre. A sleep utánra érdemes tenni egy nop -ot, hogy biztosan végrehajtsa a továbbiakban leírt utasításokat. Amennyiben reset érkezik alvó állopotban, a 0 címtől kezdi a végrehajtást. A PCON és a STATUS regiszterek megfelelő bitjeinek értékéból megtudható a reset oka.
Hi-Tech 10-12-16 fordító a sleep utasítást nem ismeri.
C-ben mivel adom ki a parancsokat?
Ez utóbbi közben meg lett:
El is megy pihenni most már csak az ébresztéssel kell vacakoljak. Köszi a segítséget. Klöszben meg lett az ébresztés is A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy össze dobtam egy alap programot 16f877-es pic-hez ami lcdre ki írna dolgokat de nem találtam itthon 20mhz-s kristályt.. így kipróbáltam a nélkül az létezik hogy azért add ki az lcd ilyen fekete kockákat mert az nincsen benne?
Vagy túl sok a kontraszt vagy nem megy a program. Ha nincs benne kavics akkor az utóbbi.
Találtam most egy 27mhz eset de azzal is ugyan ez a helyzet esetleg tudsz valami teszt programot amivel ki tudom próbálni?
16F877 max. 20 MHz-en megy. A kijelző továbbra sem kap vezérlést.
Mert proteusba megy kristály nélkül is itt meg nem az mi?
Felejtsd el a teszt progikat. Kell egy kavics hozzá vagy egy olyan pic amiben van belső oszcillátor.
Okés akkor jövő hétfőig húzódik a dolog köszi minden kinek a segítséget.
Nos eljutottam odáig, hogy működik a SLEEP, de nem vagyok biztos benne, hogy jól állítottam be.
Vetnétek rá egy pillantást? 16F684 és MPLAB, Hi-Tech fórdító. init:
Megszakítási rutin:
A timer2-vel mérem az időt, KB. 1mp-enként növeljük mp_count változót, amikor elérjük a 10-et akkor nullázunk mindent és elaltatjuk a PIC-et. Mikor érkezik egy megszakítás az RA2-es lábról akkor feléled a PIC, vagy is lefut RAIF == 1 feltétel és onnét folytatja a futást ahol korábban abbahagyta. Ez így működik, de van egy olyan érzésem, hogy valamit kifelejtettem vagy valamit nem jól adtam meg. Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Helo.
Én most próbálom egy allwinner tablet NAND jára varázsolni a linuxot. Tud sd ről bootolni is, arról megy simán. Linux alá meg elvileg van program a pickithez.
Hello
Segiteseget szeretnek kerni, pic18f4520 at kene 20MHz kristallyal uzemelni de nem sikerul MPLAB X IDE es XC8 al kellene megvalositani, belso orajat mar sikerult allitgatni
Ha a belsőről megy, akkor csak a konfigurációs biteket, ill. a hardvert szúrhattad ( vagy hibás ) el ! Az oszcillátornál HS legyen beállítva, kondik kellenek a kvarchoz!
Köszi István, a végére kilogikáztam. Az a mondat volt a módosítás...
Hardware tuti jo mert hi tech c ben sikerult jol mukodesre birni. Ha itt HSre allitom akkor egyszeruen semmi sem tortenik :/ tuti hogy a configban kell valamit beallitani
|
Bejelentkezés
Hirdetés |