Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Rendben, köszönöm! Utánanézek, hogy hol a legolcsóbb, és megveszem.
Bővebben: Link Nekem ezek bevaltak. W5200-as chip. Mega kompatibilis. Megbizhato es nagy ceg. A SeeedStudio utan szerintem ok a masodik legnagyobbak.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Meglepne, ha Arduino webszerveren php scripteket tudnál futtatni.
Ebben en mar bele sem gondoltam. Teljesen jogos. Ahhoz mar kell egy Raspberry Pi vagy valami hasonlo SoC.
Ebben az esetben az arduino nem tud adatokat lekérni egy másik szerverről?
Igazság szerint én eredeti arduino shield-et szeretnék vásárolni.
Nezd. Ha igy nezzuk dehogynem tud. Miert ne tudna? Szerintem kicsit probald meg osszerakni a fejedben a dolgot, hogy mikent mukodik a mikrokontroller es annak a programozasa. Kezd az elejen.
Tok mindegy melyiket veszed. Ha kompatibilis akkor nincs kulonbseg. Nekem a gyari libraryk siman futnak rajta. A lenyegen nem valtoztat.
Ez alapján szerintem tud php szervert futtatni: Bővebben: Link
Bocsánat, átfutotta a szemem, és csak a php-re koncentrálatm
A topik címe "Arduino ethernet webclient php script and mysql", eszerint nem az Arduinón fut.
"Ahhoz mar kell egy Raspberry Pi vagy valami hasonlo SoC. "
Az is lehet, de esetleg egy OpenWRT zsebrouter is megteszi, s az árban ugyanott lehet, mint az Ethernet shield. Link1: GL.iNet/E-bay Link2: TP-Link WR-703N/E-bay A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
És ez miért is jó? Ugyanúgy nem az arduin futtatja a php-t. Vagy tévedek?
De amiket eddig láttam, azok nem rendelkeztek elég I/O porttal.
SZámos ilyen megoldás látható már az Interneten. Az I/O portokat az Arduino kártya biztosítja, a hálózati forgalom (vezetékes vagy Wifi, esetleg 3G) és a magasabb szintű szolgáltatások kezelését pedig a router végzi. Az Arduinonak így elég a soros porton kommunikálnia, nem kell webszervert játszania.
Én ezt mind értem, de hogy tárolom a weboldalt? És hogy kommunikál a router az arduval?
Sziasztok sim900-as gsm shieldem, addíg már eljutottam, hogy soros monitorba kiírja a telefonon beírt dtmf hangokat, de ezt hogyan lehetne egy változóba "beletáplálni"? Van egy programom, de az nem mindíg hozza be a dtmf hangokat, de soros monitoron mindíg kiírja, hogy " +DTMF: xy" na ezt hogyan lehetne egy változóba tuszkolni? A programom ami van:
char DTMF_char='_'; ----------------------------- DTMF_char=call.DetDTMF(); if(DTMF_char!='-'){ Serial.println(DTMF_char); }
Az adatokat hasonló módon nem lehetne lekérni egy külön weboldalról?
Esetleg a megoldás
Szia!
A figyelmeztetés jogos, köszi. Nálam 64bit-es Win8 alatt tökéletesen üzemel. Tehát "wshupu1594" eladótól vásárolt "UNO R3 Development Board MEGA328P ATMEGA16U2 For Arduino Compatible" működik megfelelően. A cikkedet olvastam a hamisított FTDI csipről. Nem semmi, hogy ilyet csinálnak... Idézet: Terjedelemtől függően az OpenWRT eszköz flash memóriájában, vagy külső eszközön (pl. USB pen drive).„hogy tárolom a weboldalt?” Idézet: Soros porton, vagy az Arduino beépített USB-UART protokol konverterén keresztül. „És hogy kommunikál a router az arduval?”
Kicsit érthetőbben leírhatnád. Ami számomra kiderült ebből, a modulból megkapod rendesen amit az küld, soros portra tovább is tudod küldeni. Azt nem értem , miért kell változóba tenni, mivel eleve ott keletkezik. Esetleg az lehet gond, hogy míg az előző adatokat feldolgozod, a telefon teli pakolja a soros puffert, az túlcsordul, és jönnek a látszólag hülyeségek...Ezen a puffer növelése segíthet, vagy a feldolgozási sebesség növelése.
Nem küldöm soros portra, hanem a gsm library magátol elküldi, de nem az előzőekben leírt programmal, hanem magátol, de az a program jó is lenne nekem, de az nem mindíg hozza le a dtmf hangokat. Tehát a gsm library által elküldötteket kéne valahogy leszednem egy változóba.
Sziasztok.
A külső referenciának be lehet állítani kis feszültséget is, mint pl. 0.1V? Vagy még kisebbet? Mennyire terheli be a Aref láb a ref. feszültséget? Van ennek egy pontos értéke? Köszönöm!
Találtam róla valamit: 1.1V lehet a minimum, és 32Kohm-mal terhel.
Sziasztok!
Untam, hogy minden egyes programnál, külön külön begépeljem, vagy bemásoljam ugyanazokat a sorokat, így írtam egy kis pc oldali segédprogramot, ami megteszi ezt helyettem. Egy paraméterlista alapján létrehoz egy sablont amit csak ki kell egészíteni, és kész is az Arduino program. Még nincs kész, finomításra és bővítésre szorul, de már működik. Rendelkezésre bocsátom a forráskódot, hogy bárki szabadon felhasználhassa, módosíthassa.
Sziasztok. Mi a kulonbseg a UNO R3 XDRduino ATmega328P ATmega16U2 és egy originált arduino uno kozott?
Rajz? Link? Leírás?
Az Arduino ATMega16U2 firmware-ja szerzői jog által védett! Az USB VID/PID-je nem használható más által, csak a thinker.it/arduino.cc alkalmazásában/engedélyével. na ilyen nincs senkinek. A LUFA-ból fordított pedig csak sk. használható, üzletileg nem, (vagy jogdíjasan csak). Így - valószínű - a XDRduino lopott/nem tiszta szoftverrel szerelt. A központi chip rezonátorról jár - pontatlanabb, mintha kvarcról futna. A panel hátoldalán a made in Italy felirat - hamis. Azaz ha fennakad vámon: termékhamisítás, szoftverrel kapcsolatos balhé is lehet belőle. És persze a végtelen Arduino jel meg védjegy, így márkahamisítás is bejátszik... Amúgy elektronikailag a képet elnézve - akár jó is lehet - a kínai minőséget/árat elnézve... A ATMega16U2/ATMega8u2 chip el van csúszva, azaz a nem egyenletes a forraszanyag felhordás. Ez egyenes út a ridegtöréshez. 3-4 hónap és véletlenszerű USB hibák várhatóak...
Ezzel belenyúlsz az Arduino alapjaiba. Én inkább külön függvény/include-ba raknám, így _szabályosan_ a keretrendszer szétbarkácsolása nélkül is használható megoldás lenne. Plusz hordozható a verziók közt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |