Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   120 / 136
(#) elektromos hozzászólása Júl 7, 2014 /

Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek teszt ábrája a dry film teszteléléséhez pdf formátumban? Elkészült az uv levilágítóm és szeretném tesztelni.
(#) don_peter válasza elektromos hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Ilyen engem is érdekelne, ha van valakinek és közkincsé bocsátaná...
Köszönöm.
(#) trickentrack hozzászólása Júl 31, 2014 /

Üdv!

Kezdő vagyok és hát nem nagyon jön be a vasalásos technika, meg hát lézer nyomtatóm sincs.
Szeretnék építeni egy levilágítót. Ebben kérném a segítségeteket.
Ha lehet olcsó legyen.
Még egy kérdés, tintapatronos nyomtatóval kétszer kinyomtatom fóliára és a fóliákat összeragasztom az jó levilágításhoz?

Előre is kösz!
(#) hotib válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Ez pl.: arcszolárium
Akár olcsó is lehet, ha szerencséd van. Vagy másik ilyen.

A dupla fólia dupla költség, megnő az alávilágítás kockázata, ellenben gyors. Finom felbontáshoz nem ajánlott. Legjobb persze a nyomda, ám az relatív lassú. De nem biztos, hogy a nyomda a drága, még ha elsőre annak is tűnik.

Mod.: vagy pl. ez itt...
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
(#) ic20 válasza hotib hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Én saját tapasztalaim alapján a két darab fóliát ajánlom egy másra konturózva és ragasztva és így biztosan nem fog alá világtani a filmnek mert egy rétegnél tuti alá világit a fóliának ha az tintasugarassal van nyomtatva ( ha nyomdai akkor egy réteg elég belőle ), én ilyen technikával tudok le menni 0,3 mm -es vezető sávig kiváló minőségben.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
(#) hotib válasza ic20 hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Nem átvilágításra gondolok, hanem a filmréteg(ek) vastagsága miatti alávilágításra, ami oldalról történik.
(#) Bakman válasza hotib hozzászólására (») Aug 1, 2014 / 1

Oldalról többnyire akkor világít alá, ha a fólia nyomtatott fele nem a panel felé néz.
(#) djadji hozzászólása Aug 19, 2014 /

Sziasztok!
Készített valaki 3mm-es LED-ekből levilágítót? EZT vettem meg, és egy 24V-os áramforrásra akarom rákötni. Úgy gondoltuk (egy másik, általam hibásan kiválasztott) topicban, hogy ha 7 LED-et kötök sorba, elé kötök mondjuk 200 Ohm ellenállást, és ebből a sorból párhuzamosan kötök 12-14-et, akkor az bírni fogja, elég fényes is lesz, és nem is ég ki.
Van valakinek ezzel tapasztalata?
(#) McAdams hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok! Levilágításhoz egy ötlet ami nekem nagyon bejött és nem is túl drága. Víztiszta fólia helyett egy matt un PLX fólaiára nyomtatok lézerrel. Ez azért jó mert matt a teteje és jól megtapad rajta a toner. Egyébként ezt a fóliát pl pausz helyett használják a szitások levilágításhoz. Utána befújom egy spray-vel ami egy pillanatra feloldja a tonert de a konturból nem megy ki a nyomtatás. Ez a pillanatnyi feloldás elég arra, hogy csak egy példányt kelljen kinyomtatni. Én egyenlőre csak napsütésben alkalmaztam.
(#) every válasza McAdams hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

És ilyen fóliát hol lehet kapni?
(#) McAdams válasza every hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Nekem volt itthon régebbről, de itt lehet kapni:
Black covering
matt fólia
Meg asszem van egy bélyegzős cég az Ipar(?) utcában ott is.
(#) koverg70 válasza McAdams hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Idézet:
„Utána befújom egy spray-vel ami egy pillanatra feloldja a tonert de a konturból nem megy ki a nyomtatás.”

Szia!
Milyen spray-vel fújod be? Linket tudsz esetleg küldeni?
Ez a spray pauszhoz nem alkalmazható?
Köszi!
(#) McAdams válasza koverg70 hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

A linkek ott vannak. Ott megnézheted. Bármihez jó ami lézerrel van nyomtatva, de tudomásom szerint egyes pauszoknál nyomot hagyhat.
(#) every válasza McAdams hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Tudnál mutattni egy ilyen fóliát amikor nincsen még a spray-vel befúva meg amikor be van? És marha vékony vonalakon is érdekelne. Meg ha tudod fel tudnád rakni nagy képbe. Köszi!
(#) djadji hozzászólása Szept 7, 2014 /

Hello!
Az én levilágítóm így fest (ha érdekel valakit)
Elég vicces, de jól működik (még tartanak a tesztek)
Video és egy KÉP
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

"Mert csak " (Rubber)
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Valószínűleg a ledek fényköre nem fedi át egymást ezért kell a precíz mechanika.
(#) djadji válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Igen, kicsit közel van a scanner üvege és ezzel probaltam kicsit egynletesebbé tenni a levilágítást. De különben a mozgást tervezem valóban raköni az előhívó és a marató edényre is, igy is ki lesz használva ilyen módon is.
(#) Electro hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok!

Én is tervezgetem egy levilágító építését, régebben UV neonokkal akartam, de most egyre jobban elgondolkozok a LED-es megoldáson.

Én ezt a szalagot néztem ki: 5050 SMD LED szalag

Viszont vannak kétségeim. Tavaly novemberben vettem a konyhába 60 cm ugyanilyen 5050 SMD hideg fehér LED szalagot. Vízállót vettem, mert az eladó is azt mondta, hogy egy árba van, és a konyhában azért éri gőz rendesen. Egy bolti 12V-os kapcsolóüzemű tápegységről járattam, amit előtte persze ki is mértem, terheletlenül 12,24 V-ot mutatott a műszer. Hétvégéket és a hétköznapokat összegezve átlag napi 6-7 órát üzemelhetett, szóval nem volt sokat használva. Ennek ellenére másfél hónap múlva elkezdett csökkenni a fényerő, és kikapcsolt állapotban a LED-e belsejében látszódott, hogy elkezdtek beégni a diódák. Képen is jól látszik remélem.

Mi lehetett a baj? Netán kellett volna elé valami vezérlő?
Úgy tudtam ennek csak 12V-ot kell adni, és ámen.

U.I.: Működés közben kimondottan meleg volt, és nem a kellemes fajtából.
(#) Bakman válasza Electro hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Idézet:
„Netán kellett volna elé valami vezérlő?”
Nem. Én is így jártam a kínai LED szalaggal. Nincs jól méretezve az előtétellenállás, ami a szalagban van. Az, amit a HEStore-ban vettem, mintha új lenne, pedig már lassan egy éve fenn van. Épp az ilyenek miatt szoktam le az eBay -ről. Én is a konyhába vettem vízállót, de nekem egy-két hetet bírt. Hármasával elkezdtek halványodni, majd eltávozni az örök vadászmezőkre.
(#) kérdező hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok!
Lenne egy kicsit off kérdésem: Ahol veszélyes mértékű, UV keletkezik, (pl. germicid cső) milyen piktogramot szokás tenni? Itt az oldalon láttam olyat, ahol a lézerberendezésekről ismert tábla van. Gondolom, nem helyes. Az izotópos dobozokról ismert "sugárveszély" tábla szintén nem illik rá. Milyen figyelemfelkeltő illik egy UV berendezésre.
(#) Szammer válasza Bakman hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Nos srácok! Az utóbbi pár hozzászólás másról szólt, mint a fórum témája, de azért egy kis off-ot én is hozzátennék: Nekem 2 éve van fent a konyhában egy NEM VÍZÁLLÓ kínai szalag (itt vettem a HE-n) tökéletesen megy. Ezeknél a tápegység jósága sokat számít, mivel nincs áramgenerátor bennük, csak előtét ellenállás, fontos a jó 12V táp.
(#) Electro válasza Bakman hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

De pont ez a poén! Ez kis hazánkban, elektronikai szaküzletben vásárolt, 3-4.000 Huf/m-es szalag volt, nem olcsó kínai. És mégis így jártam vele.
(#) kérdező válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Köszi. Egy hátránya van, hogy egy laikusnak nem mond semmit az UV-C. De kétségtelen, hogy több a semminél. Mellé meg oda lehet írni, hogy "vigyázz nagyenergiájú UV".
(#) every válasza Electro hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Nekem is ebay-es led szalag van (nem vízálló) a konyhába a pult felett végig a szekrény alján egy éve és semmi baja. Igaz PC-s táppal hajtom ami az alaplapot már nem indítja el, de a led szalagra még tökéletes.
(#) every válasza every hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Ja! és az UV-s nyák levilágítómba is ebay-es azt meg laptop táppal hajtom. Szóval ennyire nem egyértelmű, hogy ami kínai és ebay-es az sz*r!
(#) Electro válasza every hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Értem én, nem is azért írtam, csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra. Nekem ez volt az első szalag, amit vettem, és elég rossz tapasztalat így első nekifutásra.
Ami még furcsább, hogy tegnap előguberáltam ugye a fénykép miatt, és mondom akkor méregessünk kicsit.
7 csoport van benne, ami 60mA-el számolva 420mA-ert venne fel. De legyünk optimisták, és számoljunk csak 50-el csoportonként, tekintve, hogy esetleg nem hajtják ki a LED-eket maximálisra, akkor ez 350mA. Rákötöttem egy PC tápra a szalagot, megmértem az átfolyó Ampert, és az csak 210mA volt. Ettől függetlenül iszonyúan melegedett most is, egy helyen, ahol meg volt hajlítva a vízálló burkolat is szétmállott rajta fél óra üzem után (kb 60-70 fokban volt meghajlítva).
Szóval ez nekem kicsit X aktás ügy.
(#) Bakman válasza every hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Nem ezt írtam. Én tíz esetből nyolcszor ráfaragtam az olcsó kínai cuccokra. Aki akar, rendeljen onnan, az én tapasztalataim túlnyomórészt negatívak.
(#) every válasza Electro hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Akkor te épp rosszat kaptál szerintem, de nekem eddig mindig tökéleteset küldtek és nem is melegszenek.
(#) Mircsof hozzászólása Okt 3, 2014 /

Sziasztok Sajnos időszűkösség miatt nem volt időm elolvasni a topikot.
Ezért egy gyors válaszra lenne szükségem. Érdemes-e a csatolt képen látható arc szoláriumba befektetni? Eddig vasaltam és szeretnék jobb minőségben készíteni nyákokat saját részre hobbi szinten, de viszonylag egyszerűen és jó minőségben. Erre alkalmas lenne?
Bővebben: Link
Következő: »»   120 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem