Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek teszt ábrája a dry film teszteléléséhez pdf formátumban? Elkészült az uv levilágítóm és szeretném tesztelni.
Ilyen engem is érdekelne, ha van valakinek és közkincsé bocsátaná...
Köszönöm.
Üdv!
Kezdő vagyok és hát nem nagyon jön be a vasalásos technika, meg hát lézer nyomtatóm sincs. Szeretnék építeni egy levilágítót. Ebben kérném a segítségeteket. Ha lehet olcsó legyen. Még egy kérdés, tintapatronos nyomtatóval kétszer kinyomtatom fóliára és a fóliákat összeragasztom az jó levilágításhoz? Előre is kösz!
Ez pl.: arcszolárium
Akár olcsó is lehet, ha szerencséd van. Vagy másik ilyen. A dupla fólia dupla költség, megnő az alávilágítás kockázata, ellenben gyors. Finom felbontáshoz nem ajánlott. Legjobb persze a nyomda, ám az relatív lassú. De nem biztos, hogy a nyomda a drága, még ha elsőre annak is tűnik. Mod.: vagy pl. ez itt... A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
Én saját tapasztalaim alapján a két darab fóliát ajánlom egy másra konturózva és ragasztva és így biztosan nem fog alá világtani a filmnek mert egy rétegnél tuti alá világit a fóliának ha az tintasugarassal van nyomtatva ( ha nyomdai akkor egy réteg elég belőle ), én ilyen technikával tudok le menni 0,3 mm -es vezető sávig kiváló minőségben.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
Nem átvilágításra gondolok, hanem a filmréteg(ek) vastagsága miatti alávilágításra, ami oldalról történik.
Oldalról többnyire akkor világít alá, ha a fólia nyomtatott fele nem a panel felé néz.
Sziasztok!
Készített valaki 3mm-es LED-ekből levilágítót? EZT vettem meg, és egy 24V-os áramforrásra akarom rákötni. Úgy gondoltuk (egy másik, általam hibásan kiválasztott) topicban, hogy ha 7 LED-et kötök sorba, elé kötök mondjuk 200 Ohm ellenállást, és ebből a sorból párhuzamosan kötök 12-14-et, akkor az bírni fogja, elég fényes is lesz, és nem is ég ki. Van valakinek ezzel tapasztalata?
Sziasztok! Levilágításhoz egy ötlet ami nekem nagyon bejött és nem is túl drága. Víztiszta fólia helyett egy matt un PLX fólaiára nyomtatok lézerrel. Ez azért jó mert matt a teteje és jól megtapad rajta a toner. Egyébként ezt a fóliát pl pausz helyett használják a szitások levilágításhoz. Utána befújom egy spray-vel ami egy pillanatra feloldja a tonert de a konturból nem megy ki a nyomtatás. Ez a pillanatnyi feloldás elég arra, hogy csak egy példányt kelljen kinyomtatni. Én egyenlőre csak napsütésben alkalmaztam.
Nekem volt itthon régebbről, de itt lehet kapni:
Black covering matt fólia Meg asszem van egy bélyegzős cég az Ipar(?) utcában ott is. Idézet: „Utána befújom egy spray-vel ami egy pillanatra feloldja a tonert de a konturból nem megy ki a nyomtatás.” Szia! Milyen spray-vel fújod be? Linket tudsz esetleg küldeni? Ez a spray pauszhoz nem alkalmazható? Köszi!
A linkek ott vannak. Ott megnézheted. Bármihez jó ami lézerrel van nyomtatva, de tudomásom szerint egyes pauszoknál nyomot hagyhat.
Tudnál mutattni egy ilyen fóliát amikor nincsen még a spray-vel befúva meg amikor be van? És marha vékony vonalakon is érdekelne. Meg ha tudod fel tudnád rakni nagy képbe. Köszi!
Valószínűleg a ledek fényköre nem fedi át egymást ezért kell a precíz mechanika.
Igen, kicsit közel van a scanner üvege és ezzel probaltam kicsit egynletesebbé tenni a levilágítást. De különben a mozgást tervezem valóban raköni az előhívó és a marató edényre is, igy is ki lesz használva ilyen módon is.
Sziasztok!
Én is tervezgetem egy levilágító építését, régebben UV neonokkal akartam, de most egyre jobban elgondolkozok a LED-es megoldáson. Én ezt a szalagot néztem ki: 5050 SMD LED szalag Viszont vannak kétségeim. Tavaly novemberben vettem a konyhába 60 cm ugyanilyen 5050 SMD hideg fehér LED szalagot. Vízállót vettem, mert az eladó is azt mondta, hogy egy árba van, és a konyhában azért éri gőz rendesen. Egy bolti 12V-os kapcsolóüzemű tápegységről járattam, amit előtte persze ki is mértem, terheletlenül 12,24 V-ot mutatott a műszer. Hétvégéket és a hétköznapokat összegezve átlag napi 6-7 órát üzemelhetett, szóval nem volt sokat használva. Ennek ellenére másfél hónap múlva elkezdett csökkenni a fényerő, és kikapcsolt állapotban a LED-e belsejében látszódott, hogy elkezdtek beégni a diódák. Képen is jól látszik remélem. Mi lehetett a baj? Netán kellett volna elé valami vezérlő? Úgy tudtam ennek csak 12V-ot kell adni, és ámen. U.I.: Működés közben kimondottan meleg volt, és nem a kellemes fajtából. Idézet: Nem. Én is így jártam a kínai LED szalaggal. Nincs jól méretezve az előtétellenállás, ami a szalagban van. Az, amit a HEStore-ban vettem, mintha új lenne, pedig már lassan egy éve fenn van. Épp az ilyenek miatt szoktam le az eBay -ről. Én is a konyhába vettem vízállót, de nekem egy-két hetet bírt. Hármasával elkezdtek halványodni, majd eltávozni az örök vadászmezőkre. „Netán kellett volna elé valami vezérlő?”
Sziasztok!
Lenne egy kicsit off kérdésem: Ahol veszélyes mértékű, UV keletkezik, (pl. germicid cső) milyen piktogramot szokás tenni? Itt az oldalon láttam olyat, ahol a lézerberendezésekről ismert tábla van. Gondolom, nem helyes. Az izotópos dobozokról ismert "sugárveszély" tábla szintén nem illik rá. Milyen figyelemfelkeltő illik egy UV berendezésre.
Nos srácok! Az utóbbi pár hozzászólás másról szólt, mint a fórum témája, de azért egy kis off-ot én is hozzátennék: Nekem 2 éve van fent a konyhában egy NEM VÍZÁLLÓ kínai szalag (itt vettem a HE-n) tökéletesen megy. Ezeknél a tápegység jósága sokat számít, mivel nincs áramgenerátor bennük, csak előtét ellenállás, fontos a jó 12V táp.
De pont ez a poén! Ez kis hazánkban, elektronikai szaküzletben vásárolt, 3-4.000 Huf/m-es szalag volt, nem olcsó kínai. És mégis így jártam vele.
Köszi. Egy hátránya van, hogy egy laikusnak nem mond semmit az UV-C. De kétségtelen, hogy több a semminél. Mellé meg oda lehet írni, hogy "vigyázz nagyenergiájú UV".
Nekem is ebay-es led szalag van (nem vízálló) a konyhába a pult felett végig a szekrény alján egy éve és semmi baja. Igaz PC-s táppal hajtom ami az alaplapot már nem indítja el, de a led szalagra még tökéletes.
Ja! és az UV-s nyák levilágítómba is ebay-es azt meg laptop táppal hajtom. Szóval ennyire nem egyértelmű, hogy ami kínai és ebay-es az sz*r!
Értem én, nem is azért írtam, csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra. Nekem ez volt az első szalag, amit vettem, és elég rossz tapasztalat így első nekifutásra.
Ami még furcsább, hogy tegnap előguberáltam ugye a fénykép miatt, és mondom akkor méregessünk kicsit. 7 csoport van benne, ami 60mA-el számolva 420mA-ert venne fel. De legyünk optimisták, és számoljunk csak 50-el csoportonként, tekintve, hogy esetleg nem hajtják ki a LED-eket maximálisra, akkor ez 350mA. Rákötöttem egy PC tápra a szalagot, megmértem az átfolyó Ampert, és az csak 210mA volt. Ettől függetlenül iszonyúan melegedett most is, egy helyen, ahol meg volt hajlítva a vízálló burkolat is szétmállott rajta fél óra üzem után (kb 60-70 fokban volt meghajlítva). Szóval ez nekem kicsit X aktás ügy.
Nem ezt írtam. Én tíz esetből nyolcszor ráfaragtam az olcsó kínai cuccokra. Aki akar, rendeljen onnan, az én tapasztalataim túlnyomórészt negatívak.
Akkor te épp rosszat kaptál szerintem, de nekem eddig mindig tökéleteset küldtek és nem is melegszenek.
Sziasztok Sajnos időszűkösség miatt nem volt időm elolvasni a topikot.
Ezért egy gyors válaszra lenne szükségem. Érdemes-e a csatolt képen látható arc szoláriumba befektetni? Eddig vasaltam és szeretnék jobb minőségben készíteni nyákokat saját részre hobbi szinten, de viszonylag egyszerűen és jó minőségben. Erre alkalmas lenne? Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |