Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   29 / 91
(#) Massawa válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Az sem kizárt, hogy a vevöt valami zavarja vagy egy közelebbi eösebb ado miatt az AGC leül és a gyengébb jelet nem képes venni. (A zavar forrása lehet akár egy modern TV, egy PC vagy bármilyen hasonlo szerkezet - nekem pl. a müholdvevö beltérije zavarta a hajdani analog adásokat, igy azt akkor ki kellett kapcsolni - hála az istennek ez a kérdés megoldodott. )
Szoval neked nem TV-s kell hanem türelem és megtalálni azt a helyet a vevönek meg az antennának ahol az a legjobban megy - és esetleg megkeresni a zavar forrásait és azokat elvinni valahova.
(#) pucuka válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Ezek szerint mégis csak az antennával kell(ene) variálnod. Az analóg vétel nem nagyon érzékeny a reflexióra, de az RDS is digitális jelátvitel, ami viszont eléggé érzékeny a reflexiókra is (a zavartatáson túlmenően) Ezt bizonyítja a redőnnyel való manipulálás is. A helyzeteden egy jó, jól telepített külső antenna segíthet. A ruhaszárító kötél minden, csak nem antenna.
(#) ktibor76 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Sajnos a tv közeléből nem tudom eltenni,hisz házimozi szerepet tölt be.ezért is gondoltam a tv koax elosztására,vagy alig látható módon kihosszabítva a saját drótja
(#) ktibor76 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Az volt otthon.Mégis mire válthatnám ki?dróthoz csak drótot tudtam elképzelni,vastagabb,és még acélos is
(#) pucuka válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Ha van otthon kereked, már tudsz autót építeni?
Az antenna szempontjából tökmindegy, hogy vastagabb, vagy acélos, a kivitelezés, és a méretek számítanak.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 26, 2014 /

Csak remélem hogy jó helyre írok. Adott egy lakás és azon belül egy internetes stick. Na mármost a probléma adott: a külső erős jel nem jut be a lakásba, ergo csak a padlástérbe kivezetett eszköz jöhet számításba. De mi lenne ha a jelet valahogy behoznám a házba, hogy a technikai problémák (kapcsolódási hibák) megszűnjenek? Megoldható?
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Ha a probléma adott, akkor megoldható. Vásárolnod kéne egy Mobil HotSpot -ot, azt feleszed a padlásra, és a szobában WiFi -vel internetezhetsz. Úgytudom mindegyik mobilszolgáltatónál hozzájuthatsz. A netezésre használt SIM kártyádat abba kell beletenni.
(#) steweo hozzászólása Jún 20, 2014 /

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy tv antennához lehet-e kapni távirányítós kapcsolót? A probléma az, hogy amikor bedugom a gépbe a vga kábelt ( a tv-ben már bent van) és átkapcsolok pc-re akkor elkezd csíkozódni, még az is kérdés lenne hogy mit tudnék csinálni? Viszont ha kihúzom a tv-ből a tv antenna kábelt akkor tökéletes a kép és a minősége is
(#) VIM válasza steweo hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Szia! Nincs lehetőség HDMI összeköttetésre?
(#) steweo hozzászólása Jún 21, 2014 /

A gépen nincs sajnos
(#) pucuka válasza steweo hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Vegyél egy ilyet, és tedd bele az antenna vezetékbe.
(#) VIM válasza steweo hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

... akkor EZ a megoldás fillérekből megoldható.
(#) pucuka válasza VIM hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Ez van a dobozban is, csak "korrekt" megoldással. Az UHF sávban a "gányolás" nem kifizetődő, és ha digitális a vétel, kifejezetten megoldhatatlan otthoni körülmények között. A reflexiók a digitális adást, (kábelen is) nézhetetlenné teszik, és egy vázlatos rajz alapján megépített nem kellő RF technikával leválasztó reflexiókat okoz.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
(#) VIM válasza pucuka hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Szerintem monitorként szeretné használni a TV-t csak az RF kábel bezavarja azt a csatornát ahová a vonal bemenet ki van hangolva gyárilag. Én is összeütöttem egy ilyen kütyüt, mert meg kellett "tuningolni" a jelet a többi Tv-nek és voltak csatornák amiknél jelentkezett ez a csíkozódás és ez a leválasztó elég jól megoldotta a zavarokat. Nem tökéletes de nekem megteszi. Ha 3D-nél lenne ilyen glimbusz, sikítanék.
(#) Fantasy hozzászólása Júl 17, 2014 /

Üdv. A mellékelt rajzon látható gp antenna radiálok és sugárzójának átmérőjére tud valaki adatot 100MHz környékére? Hosszúságot találtam a neten kb. 70cm-t írnak, de kalkulátort is találtam ami a freki függvényében számítja a hosszt, de az átmérőre vonatkozóan semmi adat nincs. Előre is köszönöm

gp.gif

(#) pucuka válasza Fantasy hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

A sugárzó átmérőjétől függ az antenna sávszélessége. Minél vastagabb, annál nagyobb. Mivel a 100 MHz -es műsorszóró sáv elég széles, érdemes a sugárzó vastagságát 10 - 16 mm -re választani. Viszont a vastagság befolyásolja a rövidülési tényezőt, így az antenna fizikai hosszát.
Olyan számoló programot keress, amelyik figyelembe veszi a sugárzó átmérőjét is.
(#) Fantasy válasza pucuka hozzászólására (») Aug 21, 2014 / 1

Köszönöm. Olyan programot még eddig nem találtam,de keresem.
(#) juppi válasza pucuka hozzászólására (») Aug 22, 2014 /

Szép ez a javaslat... elméletileg.
A WiFi hotspotokkal az a baj, hogy nincs LAN kimenetük, márpedig rengeteg eszköz igényel ilyent, ha nem is állandóan, de a kezdeti beállításhoz (pl. IP-kamera, print-szerver...).
Én több, mint két évig használtam WiFi hotszpotot, amíg megjött az eszem, és vettem egy 3G-s routert (természetesen Kínából ☺).
(#) pucuka válasza juppi hozzászólására (») Aug 22, 2014 /

A javaslat nem egy komplett hálózat kiépítésére szólt, hanem egy távolabbi internet hozzáférés elérésére. A felvetésben sem volt szó további hálózat kiépítésére.
Ha az lett volna a feladat, én is a 3G -s routert javasoltam volna. Nem mellesleg ez a kis zseb hotspot 10 db WIFI -s eszközt tud kiszolgálni, és pl. létezik WIFI -s nyomtató is.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Szept 8, 2014 /

Sziasztok.
Szeretnék két egyforma antennát közösíteni. Az antennák a 830-930MHz frekire méretezettek. A 868-as sávon dolgoznának. Eredetileg GSM antennák. Koaxiális kábelezéssel.
Mivel irányított antennák, azért lenne szükség kettőre, hogy nagyjából 200fokos érzékelési tartományuk legyen.
(#) Doky586 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

lehetetlent kívánsz..
(#) kadarist válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Szia!
Keress egy ilyesféle szplittert. Koaxiális csatoló.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) csinidani hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sziasztok!
Problémám/kérdésem a következő lenne:
Adott X darab 446 MHz-en sugárzó PMR kézi adó-vevő.
Namost. Nyílt terepen hozzák a tuti 10 kilométert, de beépített területen "meghalnak", 1 000 - 2 000m-re csökken a vételi táv, ahol a fő felhasználási területük lenne..
Készült egy alább látható átjátszó/erősítő, és ehhez keresek vevő és adóantennát.
4-5 km-es körben kéne szétszórni a jelet sűrűn beépített területen, az hogy engedélyköteles-e, vagy nem, az tökmindegy, ugyanis polgári védelmi célokra lenne használva.
Milyen típusú és mekkora teljesítményű vevő, valamint adóantenna kéne? Kitelepülésre lesz, szóval kompaktnak kell lennie. Mekkora árbócot készítsünk hozzá? 4-5m?
Low-budget projekt, szóval a rádiók cseréje nem jöhet szóba. Jöhet gyári antenna is, meg építési útmutató is.
Ez az erősítő
A hétvégéig el kéne készülnie a dolognak.
Esetleg ha van köztünk valaki antennaszaki, nagyon megköszönném ha jelentkezne, és egy pár szót tudnánk váltani.
Örök hálám üldözzön mindenkit!
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) HA5AWS válasza csinidani hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Szia!
Amit itt leírtál az a sáv terjedési tulajdonságait tökéletesen leírja. Ebben a sávban nem engedélyezett az átjátszó használata, mivel polgári sáv. Amit belinkeltél erősítőt az nagyon jó kiszajú előerősítő, de nem tudom ezzel mit szeretnél. Mivel a PMR sáv csak a beépített antennájával használható így megint kérdéses a használata.
Üdv: Gábor
(#) kristikoma válasza csinidani hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Betonacél épületek rémesen rontják a hatótávot. Szabadtéren persze jó. Sajnos nem lehet semmi átjátszót használni. Ha lehetne, azt magas épületek tetejére kellene telepíteni. Antennát sem szabad cserélni.

Köszönöm a válaszokat!
A szerkezet egy önkéntes szervnek készül. Végülis pont-pont és a"bázis" közötti beszélgetést hivatott felerősíteni/összekötni a 4-5 km-es körzetben.
Csupán katasztrófahelyzetben lenne használatos, el vannak intézve a dolgok.
Szóval tudnátok nekem ajánlani antennákat?
Dani
(#) kadarist válasza csinidani hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Hú, köszönöm!
Ez jó lehet.
De azért pár antennát tudnátok ajánlani? Mer ha egy ilyen kis dobozkát veszünk/készítünk, lehet kidobni az erősítőt, ami egy low-budget projekt esetében nem szerencsés.
Természetesen mint írtam, van rá engedély.
(#) kadarist válasza csinidani hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Az a mellékelt erősítő egy vevőerősítő. Adó-vevőhöz nem jó.
(#) csinidani válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Komolyan?
Én nem néztem, egy barátom készíti, én az antennákkal lettem megbízva.
Annyi a dolga hogy vegye az adó-vevők jeleit, majd felerősítve továbbszórja.
Következő: »»   29 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem