Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 21
(#) fongab válasza robki hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Szia
Bővebben: Link
Van a rajzon egy RT nevezetü relé, az a program retesz. A érinkezőkön lehet mérni, hogy nem e szakat.
üdv.
(#) tempi48 hozzászólása Jún 21, 2014 /
 
Eredeti Kapcsolási rajzot Szeretnék Energomat 560 ról ha lehet Köszönettel.
(#) nicolaas hozzászólása Júl 31, 2014 /
 
Sziasztok!

Újabb fajta Hajdú gépem van (tekerő gombok, nem felhúzós és felezős, szép zöld gombok, előlap) és már hull a hajam tőle.
A hiba, hogy centrifugálás előtt nem üríti ti teljesen a dobot, így mikor megindul, hallom ahogy csapkodja, keveri a vizet. A szennyvíz szivattyút most cseréltem, vadi új. Mintha túl rövid ideig szivattyúzna. Lehet, hogy a program kapcsoló (motor vagy retesz relé?) Remélem jól írtam!
Valaki tud segíteni, mit nézzek, mit tegyek vele? Az eredeti gazdája (az exem) azt mondta ezt már régebben is csinálta neki.
(#) botesz válasza nicolaas hozzászólására (») Júl 31, 2014 /
 
Egy típust írj!
(#) nicolaas válasza botesz hozzászólására (») Júl 31, 2014 /
 
Egyszerűen képtelen vagyok használható képet találni a neten a gépről, sajnos nem tudok tipus számot mert a szüleimnél van a gép. Ez hasonlít a legjobban, csak újabb, van már rajta E mosás is és fehér alapon zöld a felirat a gombon a számok, betűk, talán energomat 750?
Energo lux komfort?? Ilyen az előlapja, felezős, E mosás...
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) botesz válasza nicolaas hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Okè tehàt nem az újabbik.Vagy dugulàs van a rendszerben vagy egyszerűen nem a belevaló szivattyút vetted meg.Ha az újabbik plaset fele van benne akkor tegyèl bele ventilátoros Hanningot.A 2 között vizszálítási kapacitásban van jelentős különbség.Egyèbkènt egy bizonyos ideig normális jelenség.
(#) nicolaas hozzászólása Aug 1, 2014 /
 
A gond az, hogy régi tipusú volt benne (ventillátoros) , amire az exem már panaszkodott, hogy néha hagy benne vizet, most valóban egy más tipust vettem, orczy, 2500 Ft és a hiba ugyan az.. Csak annyit mondtak, h nem bírja olyan sokáig mint az 5000-es Ezért tippeltem az időkre, h rövid ideig próbálja kiszivattyúzni az öblítő vizet.

A bal oldali képet a gombok miatt, a jobb oldalit az előlap és a színek miatt tettem fel, egy cső csati, csak hideg vízzel megy, de elég modern volt, aszem 1986-87 környékén. "E" meg félprogram.

A dugulást néztem, talán egyetlen csövet nem, ami közvetlenül a dobból megy a szivattyúra.

A programkapcsoló kizárt? Hogy nem elég ideig engedélyezi a pumpát?
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) fongab válasza nicolaas hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Szia
"A programkapcsoló kizárt? Hogy nem elég ideig engedélyezi a pumpát?"
Nem olyan gépem van mint neked, az enyim Energómat ( számot nem tudok )
Ha a program kapcsolóhoz nem nyultál, jónak kell lennie a szívatyuzási időnek. És egy műveletet nem tuidsz változtatni. Ha lassitod a szinkron motrot minden művelet hosszabb ideig fog tartani.
Én is cseréltem szivatyút, a eladő azt mondta hogy ez jó lesz. Első 10 mosásnál nem is volt feltünő hogy maradt benn viz. De amikor a szívatyu is kezdett elrakodni, ( a motor forgórésze a szivatyúzni való vízbe van. ) mindig kellet figyelni a centrifugálásra, mert volt hogy 1/5 ig volt még víz a mosó dobnál.

Nekem a szívatyú csere segített. ( igaz addig jártam amig nem találtam meg azt aki javitja a eredetit.) (tengely csere, szimering csere, persely csere) Szerencse a forgórész nem volt szakadt vagy zárlatos, az állórész meg lett tekerve.
Így azota is az "eredeti" szívatyúval üzemel, és nem kell a centrifuga előtt, kétszer szívatyúztatni, sőt kétszer megforgatja víz nélkül a dobot majd centrifugál.
üdv.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) botesz válasza nicolaas hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Ha írsz egy pontos típust akkor lehet hogy van hozzà programfüzetem ahol leírja hogy melyik folyamat meddig tart.Azt nèzd meg hogy a centrifugálàs megkezdése előtt az összes vizet kinyomja e.
(#) nicolaas válasza botesz hozzászólására (») Aug 5, 2014 /
 
Elmentem, megnéztem, 751.2-01, Enegro Lux, nagy teli forgatógombok, (erre rosszul emlékeztem, 4 gép van nálam ) megmértem, majdnem egy percig szivattyúzik, vettem a régi szivattyúba egy szimeringet, kitisztítottam a vízköves csapágyat és visszatettem a régit, a ventillátorosat, esse tökéletes, de a dob majdnem üres, mikor elkezdődik a centrifuga. Most próbaüzem.
(#) nicolaas válasza nicolaas hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Hülye voltam, a mikrokapcsolót nem néztem meg, csak mikor már összeraktam akkor jutott eszembe, nem pörög fel, csere! Nem tudja valaki, h két vagy három lábas a mikrokapcsoló ebben?
(#) adri.k hozzászólása Szept 6, 2014 /
 
Üdv!

Energomat 1012.5-höz keresek kapcsolási rajzot vagy szerviz könyvet. Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném!
Előre is köszönöm!
(#) botesz válasza adri.k hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Ehhez ne is keress mert már nem magyar gép hanem valami török csodamasina amit 26 márkanéven forgalmaznak.Mi a baj vele?
(#) patexati hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Sziasztok! Egy energomat 770 mosógépet javítgatok. Annyi a baja,hogy nem fűti a vizet. Vajon mi lehet a baja? Ez egy hideg meleg vizes változat nem üzemelt csak életre kéne keltenem és ha jól gondolom ha csak hideg vízről szeretném használni akkor is rá kell engedni a meleg bemenetre is a vizet mert úgy vettem észre akkor nem tölt fel mosáskor ha csak a hidegre kötök vizet.Termoegység van bent és termisztor nem tudom ezekkel szokott e gond lenni?
(#) botesz válasza patexati hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Szia!Igen mindkét szelepre kell kötni vizet hogy működjön.Ellenőrizd a termisztort.De ezeknél ha jól emlékszem akkor a relék szoktak beégni.
(#) patexati válasza botesz hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Szia! A relék az egységben vannak ugye? Nem szedtem szét és most nincs itt nálam ezért kérdezem ezt. Remélem az lesz a baj. Egyébként a mai mosógépek meg sem közelítik ennek a precíz masszív felépítését. Nem ment évek óta de egy csepp víz sem folyik ki semelyik szimeringnél,csőnél a csapágyak könnyen járnak,nem martinsalak az ellensúly hanem vas,rozsdamentes üst,stb. Komolyan elgondolkoztam rajt egy egyedi vezérlővel milyen profi gép lehetne.
(#) botesz válasza patexati hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Én is gondolkodtam az egyedi vezérlőn.Viszont már kiralálták azt .Majd este belinkelem.igen relèk az elektronikán vannak.A fűtőbetétet is ellenőrizd.
(#) Weisz Ferenc hozzászólása Okt 10, 2014 /
 
Sziasztok
Energomat mosogép nem crntrizik ki tudna segiteni csak szivattyu nyöszörg nem porog fel a motor
koszi a választ
(#) Zsolt50 válasza Weisz Ferenc hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Ezek lehetnek:
- kapacitás szegény kondenzátor
- beégett programkapcsoló
- ajtóretesz kontaktus hiba
- motor (legritkábban)
(#) Gafly válasza Weisz Ferenc hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Ajtóretesz szerintem. Szereld ki, boltban kapsz bemutatása után cseredarabot.
(#) VIM válasza Weisz Ferenc hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szia! Ha a szivattyú nyöszörög akkor bizony nem tudja kinyomni a vizet az üstből ami lehet, hogy a kopottságából adódik vagy a csőben vagy a szűrőnél valami szennyeződés fennakadt és attól nem tudja kinyomni a vizet. Mindaddig nem fog centrizni amíg a dobban víz van és ezt a nyomáskapcsoló érzékeli.
(#) granpa válasza Weisz Ferenc hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Jól nézegesd körül a szivattyút; ha nem dugulás, akkor szívat, mint engem anno: kiszerelve, üresen szépen pörgött, de a vizet már nem bírta kiszívni (nyomni). 20 év alatt két szivattyút is cseréltem így. Baross utcai Alkatrész áruházban van.
(#) whalaky hozzászólása Okt 12, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy energomat termál gépem, nem mai gyerek, de kiválóan működik attól az apróságtól eltekintve hogy az öblítőt nem engedi bele az öblítővízbe.
Ha a tartályt túltöltöm (a párom szokása) akkor vagy azonnal lefolyik, vagy már az első mosáskor belengedi.
Már két "szakember" próbálkozott vele, nem tudták megoldani. Csak az elektronika csere (lehúzás) és semmi változás.
Úgy döntötten a kezembe veszem a sorsát, mert már lassan egy másik gép árát költöm rá és semmi érdemi változás.
Valami ötletetek volna hogy mit lehet tenni vele (újyabb zsakidani kizárva).
(#) sandor npluszegy hozzászólása Okt 12, 2014 /
 
4-5 éves Aquamatic olasz kisméretü mosógépről van szó. Az ajtózár nem müködik jól,ha becsukom (elöltöltös) a jelzölámpa villog,stabilan világitani kellene, nyitott ajtónál benyultam a lukba csavarhuzóval, akkor elindult a program, utána meg az ajtót nem tudtam kinyitni egy óra mulva se.
Az ajtón két konzolocska van a felsőnek horga van ez akaszthatja be az ajtót az alsó pedig csak benyul a lukba, hogy hogyan lehetne valamit is állitani ezen? - csak a burkolat levétele után, ha valaki tudna segiteni megköszönném.
(#) botesz válasza sandor npluszegy hozzászólására (») Okt 12, 2014 /
 
Szerintem semmit az ajtózár csere lesz.De ez a mosógépes topicba való nem az energomatéba.Vagy ha nincs gyerek a lakásban akkor ki is lehet kötni.
(#) botesz válasza whalaky hozzászólására (») Okt 12, 2014 /
 
Első körben kipucolnám az öblítőtartály csövét és a sugártörőt.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
(#) sandor npluszegy hozzászólása Okt 13, 2014 /
 
Köszönöm a választ kedves botesz, a kikötés szimpatikus nekem,de ahhoz valószinü szét kell szedni, akkor viszont, elég nyulós határidőre számithatok, hacsak be nem gyorsulok. Megyek a mosogépes topicba (hogy ez topic milyen szó nem tudom de hála Istennek értem) minden jót köszönöm.
(#) botesz válasza sandor npluszegy hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Nincs mit de nem kell annyira szétkapni.Elegendő az ajtókapcsolóra menő 3(általában 3 ha több akkor másmilyen a kötése) vezetékből 2 összekötni a kiosztás a z úgy néz ki hogy fázis/nulla/visszaszál.Nekd a fázist kell összekötni a visszaszállal legalább is én így tudom.
(#) Stefanie hozzászólása Nov 21, 2014 /
 
Heló!
Az utóbbi pár hétben arra lettem figyelmes, hogy ha pár napig nem használom a mosógépem, akkor felgyülemlik a víz az aljában, ami elég büdös. Mosás után mindig üres, és a csapja is el van zárva, ez tuti, szóval nem tudom, mitől lehet, honnan jön? :S
(#) botesz válasza Stefanie hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
Ha csatornába van kötve akkor visszafolyik a falból a szennyvíz.
Következő: »»   8 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem