Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2353 / 3599
(#) Gery78 válasza pjg hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Már emlékszem mire kapták apukámék: álmatlanság ellen. Természetesen nem élek ilyen dolgokkal, az egyetlen káros szenvedélyem a kávé és a csajok. Bár azt mondják, hogy a kávé is egészséges.
(#) pjg válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Én nem iszom a kávét. A gyerekeimnek sem adtam.
(#) nagym6 válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Igen, a gyerekeket altatták a mákteával. Mindegy volt akkoriban, hogy mivel, csak valahogy elaltassák őket. Sok minden volt, amiről későbbiekben derült ki, hogy káros.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Szept 15, 2014 / 1

Idézet:
„Kell hozzá egy hölgy partner is. A többit találd ki”

Kitaláltam. Megfőzni a mákot, kell a hölgypartner.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
(#) mark.budai válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Télen volt, majd szétment a fejem a náthától, fájt a torkom, beszélni alig tudtam, hétfőn még mentem suliba, de annyira szarul lettem, hogy kedden itthon maradtam. Meguntam, délután nekiálltam, csináltam egy jó hagymás paradicsomos salátát.. Mielőtt nekiálltam, belöktem egy fél' sárgabarackot. Miután kajáltam, akkor is. Erre még ittam pár bögre teát este, és jól kialudtam magam. Szerda reggelre semmi bajom nem volt, végre kaptam levegőt, nem akart szétmenni a fejem, és a torkom sem fájt.
Elektroncso: Rock mindhalálig, tetszik a zenei stílusod, bennem is rocker szív dobog.
Pjg-vel viszont egyet értek. Menj el a diszkóba, közösségbe. Ennyi idősen én sem jártam el nagyon, kb. itt kezdődött a normális közösségi életem. Sok, rengeteg ismerősre tettem szert. Lett jópár haverom, de a szoros baráti kör maradt a 4-5 fős társaság, akik nagyon összetartunk, és segítjük egymást, ahol tudjuk.
Hidd el, jó, ha sok embert ismersz, viszont nem kell mindenkit egyszerre barátként, de még csak haverként sem kezelni, mert nagyrészt úgyis csak csalódni fogsz. Másrészt meg barátból nem is kell több, mint pár ember.
(#) elektroncso válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Tudod szerintem a társasági élet nem a diszkóban kezdődik. Cserkészkedek, a táborokban jó társaságok vannak.Jövőbeli rádióamatőr találkozók (ahova később ha már oda tartozom nagyon szeretnék eljutni pl.BURABU), jövőre megyek a HE találkozóra, ezek azok a helyek ahol szerintem normális emberekkel találkozok, ismerkedek meg. A diszkóban csak a züllés megy. Nem nekem találták ki. Nem szeretem a hangos zenét, a fémzenét is csak normális hangerőn. Persze amikor olyan kedvem van akkor nekitekerem a hangerőt, de akkor is az ésszerűség határán belül, nem szeretnék halláskárosult lenni. Amúgy ha látnál az utcán meg nem mondanád hogy rocker vagyok. Volt osztálytársamnak mutattam múltkor milyen zenét hallgatok, azt monda ki nem nézné belőlem. Pedig csak a Háború gyermekét mutattam neki, az meg még lágy is mondjuk a Fortissimóhoz képest.
Amúgy meg nem csak fémzene, de főleg az amit hallgatok, mikor milyen hangulatom van, meghallgatom én Homonyik Sándort, Máté Pétert is, csak legyen olyan hangulatom. Egy ami közös, csak magyar. Számomra a legfontosabb egy dalban az hogy érthető, értelmes és sokatmondó legyen a szövege. Lehet hogy angolul is vannak jó dalok, de mivel nem értem a szöveget ezért nemfog meg. Hogy honnan jött a rockőrület? Nem tudom, pedig anyumék Halász Jutkával kezdtem 3-6 éves koromban, aztán előkerült anyum régi Pokolgép kazettája, előkerült az Edda és onnantól nincs megállás. Mióta van internet rengeteg jobbnál jobb dalt fedeztem fel és hallgatom egyfolytában. Sok olyan együttes van akiktől csak egy-egy dal tetszik, fogott meg, de van sok olyan akiknek minden daluk megfogott (pár kivétellel) például Ossian, Pokolgép. Szeretem a hazafias magyar rock dalokat (Kormorán, Kárpátia). Bevallom ez az utolsó mondatot kicsit félve írtam le, félreérthető. Nem szeretem a szélsőségest. Remélem ennyi belefér (politikailag). Csak hogy nehogy valaki rosszra gondoljon.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) mark.budai válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Mondjuk diszkóba én sem járok, nem is tudom, miért ajánlottam, én is utálom azt a zenét. Ma már valóban a züllésről szól, de sajnos ez van. Nem kell ám diszkó, hogy kiszabadulj egy kicsit. Én nem tudok itthon ülni egy szombat este, most vagyok fiatal. Ha összejön az a 4-5 fős baráti kör, amiről az előbb írtam, egy sör mellett megbeszéljük a hetet, na a többi folyékony kenyér után meg jönnek a világmegváltó ötletek. (Jó ezt így, hogy ennyi idős vagy, nem ajánlhatom, én hiába 9-es koromban kezdtem kijárkálni.)
Én játszottam zenekarban, a hangos zenét el kellett tűrni, koncertezni nem lehet kis hangerővel. Kívülről rólam sem mondanák meg, hogy rocker vagyok, de ez egyáltalán nem gond, ez a szívedben dől el.
A koncertezés megint más világ volt, végre úgy mentél egy helyre, hogy megismernek, elismernek a többiek, főleg a közönség. Jó volt, de most szünetel a zenekarosdi.
(#) elektroncso válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Én itthon ülök szombat este,valójában minden este. De nem unatkozok. A hobbimnak élek ilyenkor. Szerelek, barkácsolok, építgetek, tervezgetek. Azon ritkák közé tartozom akik jó kapcsolatot ápolnak a szüleikkel, hazajövök iskolából, elmesélem mi volt iskolában, mi történt aznap. Minden nap biciklizek egy órát, ilyenkor kiszellőztetem a fejem, gondolkodok, mindig töröm valamin a fejem. Hétvégenkén találkozok a barátommal, beszélgetünk, ő is elektronikával foglalkozik, hol javítani kell valamit, hol építeni. Vagy csak szimplán átjön, megbeszélni mi történt a héten iskolában. Ha valami munka van, akkor szólunk egymásnak és megyünk segíteni a másiknak. Múltkor a szobám plafonját csináltam, jött ő is segíteni. Ha neki kell segítség én megyek. Ő is rockot hallgat, ha valamelyikünk talál egy jó dalt akkor megmutatjuk egymásnak, a privát üzenetek itt a fórumon már olyanok közöttünk mint egy zenelista. A koncertek meg, ez az amitől félek egy kicsit, a hangos zene, a sok idegen ember. De majd megszokom. Mint ahogy megszoktam hogy egyesek lenéznek a zenei stílusom miatt.
(#) botesz válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

A helyzet az hogy nem vagy egyedül.Én sem járok diszkóba itthon ülök szombat este és tökéletesen elvagyok.Megvan az a szűk baráti köröm akivel néha találkozok és segítünk egymásnak.A zenei stílusomat meg sem tudom fogalmazni.Rockot nem szívesen hallgatok de ha rááll a fülem akkor elmegy.A rap-től okádok a többi meg mikor hogy hangulatfüggő.Nekem a hobbimba nagyon barát nincsen mert talán én vagyok csak ilyen őrült(vagy inkább hülye) hogy ezzel(az adatlapom sasold meg és akkor megtudod hogy mi a hobbim) foglalkozok miközben a többi velem egykorú egyszerűen kiröhögne ha tudná hogy mit csinálok.De valószínűleg nem tudnának vele nagyon mit kezdeni.
(#) mikrokapcsolo válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Zene terén nehogy bárki is lenézzen bárkit. Amiatt, hogy mit hallgatsz, nem vagy másmilyen. Én is rockot hallgatok, de tulajdonképpen zeneimindenevő vagyok. (Rap kivételével, az nekem nem zene.) Mellesleg a koncertnek van egy hangulata. Rengeteg koncerten vltam, révén, hogy világítással foglalkozom, sok kisebb koncerten világosítottam már, egèsz megszokható, még a hangerő is, például, mér azt is meghallom, ès értem, ha a hangos kollega akar valamit mondani egy szám közepén. Egy idő után ràállt a fülem, de a hallásom, köszöni, kiváló. Voltam mondjuk haveri körrel egy Tankcsapda koncerten, a 3. sorban, annak is van egy hangulata, jobb, mintha otthon hallgatod. Meg otthon nem repül a nyakadba a söröspohár, amiben még volt valamennyi.
(#) szikorapéter válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2014 1 /

17 éves vagyok,nem szeretem a bulizóhelyeket. Sok füst,a rengeteg kis helyre összezsúfolt ember. Énis itthon ülős típus vagyok. Sokféle zene műfajt kedvelek köztük rockot is,viszont a legnagyobb kedvencem az instrumental hajlamú zenék erős mélyekkel. Általában innét tudja a szomszédság hogy itthon vagyok. Jelenleg villanyszerelőnek tanulok (szakmán),barátnőm érettségizik,viszont mindketten a villamosság útját tapossuk. Szűk baráti körömbe bevettem minden olyan személyt aki nem hasonlít a mai fiatalságra (én írom ezt ennyi idősen. ),mivel a mai fiatalok,lusták,semmirekellők sajons ahogy én eddig észrevettem. A barátaimmal nagyon jól kijövök általában velük is elektronikázunk,ha nem akkor pedig motort szerelünk vagy ha már tényleg semmi témánk nincs előjön az örök kérdés: ingyenáramot hogyan tudunk csinálni? Persze ez csak vicc tudjuk hogy nem lehet de legalább mindig van beszédtéma. Örülök neki hogy van egy ilyen weboldal ahol ennyi jó embert találni. Jövőre is megyek a találkozóra nagyon tetszett. (Bár a régebbi képekhez képest sajnos nem láttam sok csöves erősítőt. )
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Én is itthon ülök, de jól elvagyok. Van mikor ezt a fórumot olvasgatom, de van hogy éppen csak zenét hallgatok, vagy szerelek, akármi...
A zene az nekem mimdegy, elektrotól a rockig jöhet minden. Általában csak bekapcsolom az unitrát, azt megy a cl**s FM. Nekem az is jó, úgy is csak ezt a rádiót fogni errefele. Senkit sem nézek le a zenei stíltusa miatt, ha ő azt szereti, hát halgassa, enegem nem érdekel. Még ált. iskolából van egy barátom, hetente többször fogjuk magunkat, és kiülünk Dunakeszire vonatokat nézni/fotózni. Mert mi ezt szeretjük, a diszkó felejtős. Lehet mások hülyének néznek, hogy 3 órát ülünk egy tehervagon ki-berakodó helyen, de kit érdekel, neki van az a sablon élete, mint sokaknak itt pesten. (Dunakeszin) Anyuci/Apuci megveszi az ájfónt, de sírunk, mert nem megy a vifi pedig csak 6 fal és 50 méter van köztünk, persze ha ezt fizikán magyarázza a tanár, akkor unalmas. Aztán nekik jön a péntek esti bulizás, nekünk a vonatles. Nekem beszólhatnak, előszőr feltöltődök, aztán ha elegem van belőlük, hogy "gáz" ha nem csak azt tudom a vonatokról, hogy késnek, hanem ennél sokkal többet, akkor megtudják, hogy kicsi a bors de erős.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) nagym6 hozzászólása Szept 17, 2014 /

Üdv. mindenkinek. Indesit mosógépünk 3 éves, és erősen rozsdásodik a lemez borítás. Előző HAJDÚ! mosógépünk 30 évesen volt ilyen korrodált. Megkérdeztem egy szervizt, garancia van-e rozsdára, mert 5 év garis a gép. Azt mondta nem, mert az a baj, hogy vizet kap, attól rozsdásodik. Ennyi a válasz.
Lehetséges, hogy szárazon mosó gép lenne, csak mi vagyunk a bénák, hogy vizet eresztünk bele. Azt hittük, hogy a rajta lévő víz bevezető, és víz kifolyó cső víz be-ki vezetésre szolgál.
Nem tudja valaki, hogy rozsdára van-e garancia?
Köszönöm.
(#) botesz válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

A gond ott kezdődik hogy a mosószeradagolóból folyik a víz a vázra ami szèp lassan rohad.Ezek ennyit érnek.Rozsdamarás és festés kell neki különben szètmàllik az egész.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Én elővenném a garancialevelet, és nagyítóval a kezemben átolvasnám párszor. Csak írtak valamit, ami erre az esetre vonatkozik.
(#) kérdező válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Jó látni, hogy én se vagyok egyedül, mármint a vasút terén. Egyébként a vasút nagy mániám, és főként a villanygépekért rajongok. (Ha valakit érdekel, nyugodtan kérdezzen itt: Hobbivasút V42 527 néven vagyok)
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
(#) elektroncso válasza kérdező hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Engem is érdekel egy kicsit a vasút, sok régebbi oktatóvideó van az interneten, azokat szokom nézni, főleg a hangulatuk miatt. Imádok mindent ami régi. Zenei téren én is amúgy mindenevő vagyok, de főleg a rock (90%-ban), ezért azt szoktam mondani. Engem sem érdekel, hogy ki milyen zenét hallgat a környezetemben, de nekem ne szóljon be az miatt,mert én rocker vagyok.
Szikorapéter: Az Ossiannak vannak instrumentális dalai, Sodrásban, 2003-as nyitány, Menni vagy meghalni, V. magyar tánc. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Az Ossiannak vannak nagyon lágy, érzelmes dalai, de vannak kemény, ütős dalai is. Én azt mondom, a rock végig kísér egy életen át, a születéstől az elmúlásig minden állomást végigjár. Kezdődik a Lord Kisfiú című dalával és végül elér az Ossian Hosszú álom című daláig. És közben ott van az egész élet: kamaszkor, szerelem, munka, felnőtt élet, időskor, félelem az elmúlástól, harc a halál ellen, majd a beletörődés és végül az elmúlás.
(#) kérdező válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

A vasutas oktatófilmeket én is szeretem. Pont a hangulatuk miatt.

Ezt láttad? Bővebben: Link

Igen, annó még alapban mutattam a kémia tanárnőnek is amikor a metil-alkoholról tanultunk kémiaórán. Ez mondjuk nem vasutas, de nagyon fontos, mindenkinek ajánlom:A mi emberünk.
(#) mikrokapcsolo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

FF alatt kb 5 perc alatt megoldotta magát. Csak semmihez nem nyúltam, egyszercsak beengedett.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Ezért használom a négybetűst, a legnagyobb elégedettséggel. Úgy kitoltak velem, hogy a 20/10-es netemet önhatalmúlag felemelték 50/30-ra, változatlan áron...
(#) mark.budai válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Hú, összeszedtem rendesen a fiatalságot!
Hidd el, szeretem az elektronikát, ezt tanulom, ez az életem.. De amikor már aludni sem tudok, mert amikor lefekszem, akkor is az elektronika jár az eszemben, mit, hogy lehet megoldani egy éppen futó projektemben, amikor másról már beszélni sem tudok, akkor mondom azt, hogy elég. Ez olyan, mint a munka, ha nem tudod benn hagyni a melóhelyen, és egész nap a fejedben van, tönkremész bele.
Egyrészt elég univerzális srác vagyok, így nem szeretem, ha ennyire beleélem magam valamibe. Ilyenkor megyek el egy sörre a haverokkal, de csak hétvégén, vagy hétköznap épp az ellenkezője, beülök a kocsiba, és elrajtolok valahova, ilyenkor nem az jár a fejeben, és nagyon jó kimozdulni belőle.
Haverokkal, barátokkal majdnem ugyan ez a téma. Közös érdeklődés (kocsik, nők, zene), a hét eseményeit elmeséljük egymásnak, meg aztán mindent megbeszélünk.
Annyit hozzátennék a zenei stílushoz, pontosabban a raphez, látom nem nagyon szeretitek. Remélem rap alatt nem a mai sz.rokra gondoltok, ami teli van káromkodással, meg értelmetlen az egész szöveg. Hallgattatok Ti 2Pac-et? Az volt a RAP, és számomra vele együtt meghalt a stílus is (mai, hazai viszonylatban Nomagróf egész jó szövegeket ír, de figyelni, érteni kell).
Kicsit irónikus a következő dolog, de.. A baráti társaságomból két srácnak is iphoneja van, van egy HTC, és Samsungok, például nekem egy S3-am van. De nehogy azt higyjétek, hogy ez bármin is változtat. Nekem telefonálni kellett, mert egyszerűen olcsón nem lehet normális okostelefont kapni. Ezekben már jó fényképező van, mindent, amit építek, ezzel fotózom le, nem kell külön fényképezőt cipelni. Ha valahova elmegyek, mindig nálam van, bizony volt már, hogy Győrben megnéztem valamit a térképen, vagy épp busz menetrendet kerestem a neten. Ezek mellett mivel naponta két órát buszozok, ha épp egyedül utazom, akkor is előkerül, zenét hallgatok rajt, esetleg felnézek arckönyvre. De ez semmit nem jelent!
Máté, a koncerttől meg ne félj. Első nagyobb koncerted után a saját hangodat nem fogod hallani, de nem kell megijedni, semmi bajod nem lesz. Én megéltem már pár dB-t, de a 20kHz még mindig megvan.
(#) elektroncso válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Hát össze. Semmilyen rappot nem hallgatok, nem nézem le azt aki azt hallgat, vagy bármi mást, mert akkor én is lesüllyedek azok szintjére akik lenézik a rockereket. Nekem nem tetszik, ennyi. Nem csak elektronikán gondolkodok, rengeteg más technikai dolog is érdekel. Fa- és fémmegmunkálás, XIX. , XX. század történelme, technikatörténeti érdekességek, építészet, számítástechnika, rádiótechnika, természet, túrázás, biciklizés, katonai technikák, de nem fegyverek hanem bunkerek, radarok, különféle objektumok, elektronikai berendezések, főként rádiók. A magyar ipar létező, vagy már megszűnt gyárait és azok termékeit. Szeretem a régi magyar filmeket: Kisváros, Ötvös Csöpis filmek, Angyalbőrben, szeretem a természetjárós filmeket, Másfél millió lépés Magyarországon, Kerekek és lépések. Időnként követem a Szellemvárosok Magyarországon videókat is, nagyon érdekesek. És nagyon szeretek olvasni, kedvenc íróm Fekete István. Amit lehetett, mindent elolvastam már tőle. De ezen a téren is sokoldalú vagyok, mert elolvastam Volkovtól A csillagok felé című könyvet is, rengeteg könyvet olvasok, nem szokom nézni az írókat, csak a művek címeit, és azt hogy a történet jó-e.
(#) mark.budai válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Na, ez már szép gyűjtemény!
A famegmunkálás engem is érdekel! Szoktam nézni a szellemvárosok Magyarországon videókat én is, nagyon érdekes, és egyrészt hátborzongató, milyen helyek vannak itthon az országban. Remélem én is meg tudok nézni párat, ha meglesz az autóm, meg egy, komoly szerepet betöltő személy az oldalamon, akit érdekelnek az ilyen helyek.
A könyvekkel én is így vagyok, az írót általában nem nézem, bár vannak jobban, és kevésbé szimpatikusak. Viszont tényleg a történet a lényeg. Hála a sok olvasásnak, kiskoromtól fogva, eléggé vizuális vagyok, és bele tudom magam élni a történetbe.
Van egy érdekes történetem az olvasás tudásomról. Még óvodás voltam, és megkértem anyámat, hogy tanítson meg olvasni az újságból, mert le akarom olvasni a kábelekről, hogy hány voltos és amperes.. Ezt ő mesélte, mert a gyermekkor ugyebár olyan, mint a részegség. Mindenki emlékszik rá, csak te nem! (Bár rémlik valami..)
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

simpi botesz nedudgi
Köszönöm a válaszokat. Próbálkozok, ha gari mégis sikertelen lesz, lefestem én rendesen.
Garancialevélen ilyen problémára semmi utalás nincs.

A vasutas filmeke mellet az akkori építőipari, stb. bemutatófilmek se rosszak. Amit hiányolok, hogy nem találok ezekből az időkből sugárvédelemről, atomenergiáról, urándúsításról felvételeket. Pedig szívesen hallgatnám, nézném ebben a részletes, jól magyarázó stílusban. Még ez se rossz: Trafótól a TV antennáig
Egyébként egy csomó kémiás, fizikás oktatófilmet digitalizáltam az iskola számára VHS szalagról. Egy 1983-as de sohasem használt Siemens videóval.

Láttam már ezt is, illetve ami még jó oktató film az A büntetlen bűnösök. Tanulságos.
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Gyakorlatilag egy az egyben leírtad, miket szeretek/mi érdekel. Furcsa, hogy egy teljesen ismeretlen embernek ugyanazok az érdekeltségei, nekem, persze ez nem baj.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Esetleg cserkészet nincs még nálad a listában? Nálam bent van, bár most szünetel a cserkészkedés nálam.
Következő: »»   2353 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem