Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor szerintem keresek más elfoglaltságot. Programozóm van, de program irás, az messze áll tőlem.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék én,hogy van egy (Clatronic AR-735) autórádió kijelző vezérlő (PT6524L) vel egyben,s az lenne a kérdésem hogy a kijelzőt LPT (nyomtató) porton keresztül lehetséges lenne átprogramozni úgy hogy ventilátor vezérlőként szolgáljon? (Azért szeretném úgy használni mivel a kijelzőn ki írhatná a ventilátor fordulatszámát,esetleg a dátumit,és időt,s amik vannak rajta gombok azokkal ki be lehetne kapcsolni a ventilátorokat) Rákötöttem 12V és GND-t,de a kijelző meg sem moccan csak egy piros led villog hiába megnyomom a Power gombot. (Gyakorlatilag kifogástalan a kijelző,CD-t nem olvasta be ezért hasznosítanám valahogyan az alkatrészeit) Hátsó Csatlakozó bekötési rajz LCD Vezérlő IC Lábkiosztás Minden választ előre köszönök! U.I.: Nem vagyok nagy műszerész,de van hajlamom,ezért ha kérhetném egy picit "szájbarágós" magyarázatokat várok. Még egy fontos információ,hogy ha kiforrasztanám a kijelzőt,akkor köré építhető lenne egy vezérlő elektronika? (A kijelző mind a két oldalán,ha jól számoltam 38-38 láb van,de mint ahogyan a képen is látszik,a 2db tüskesorból csak az egyik oldala van bekötve.) A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Hello! Az adatlapján ott van hogyan kell vezérelni. Ki ne forraszd, mert nemmész vele semmire..
Idézet: „U.I.: Nem vagyok nagy műszerész,de van hajlamom,ezért ha kérhetném egy picit "szájbarágós" magyarázatokat várok.” Azt én is láttam (COM1-COM4) lábakat az LPT-re kötni,s utána? (hogy ismeri fel a gép,van rá valamilyen program?
Várhatóan sehogy sem fogja felismerni. Az LPT nyomtatóhoz van kitalálva. Az más dolog, hogy lehet használni másra is, ha a port közvetlen van programozva, nem az op rendszeren keresztül. De a programot (a kommunikációs protokollt a kettő között az adatlap alapján) és a kijelzés-vezérléseket azt neked kell megírni.
De ha egyszerű józan paraszt ésszel gondolkodunk.. Akkor csak abszolút véletlen lehetne ha valaki ugyan erre az IC-re írna valamit. Főleg honnan tudná, hogy Te mit szeretnél kiíratni rá. Persze hogy mi van és mi nincs a hálón, arról nekem fogalmam sincs, de úgy vélem a lottó főnyeremény találattal azonos eséllyel indulsz a futamon..
Ebay-rol rendeltem egy arduino-t. Jólesz az másra is. A kódot hogy kezdjem írni, adnál linket ahol lehet eztet tanulni?
Szia!
Én nem foglalkozok egyelőre Arduino-val, de szerintem Google első 2 találat jó lesz kezdésnek. powerpoint anyag, cikk. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
Sziasztok!
Most vettem egy új 4x20 as LCD kijelzőt, de bekapcsolásnál a kontrasztot felvéve hiányzik a teljes 2. sor valamint az első sor utolsó karakterének a fele. Arduinoval vezérelve sem jelenik meg a második sor, csak halványan néhány vonal. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy hibás a kijelző?
Üdv.
Lenne egy 4x20 LCD kijelzőm. Milyen dolgokat lehetne belőle készíteni?
Igen.
Hello! Olyan készüléket, amibe 4x20-as LCD kijelző, vagy kisebb kell!
De ha billeg az asztalod, akkor a lába alá is megfelelő lehet..
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Haveromtól kaptam egy epson fotónyomtató néhai előlapját, amiben volt egy kis lcd kijelző. Az ,,adatlapját" megtaláltam, de a működtetéséről nem tudok kb semmit, mert német oldalon találtam hozzá egy minimális leírást-én meg nem vagyok németes, a google fordítót meg nem csípem túlságosan, viszont jó lenne beüzemelni valahogy. Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm!
Elölről Hátulról A leírás német nyelven... A fórumban ha jól sejtem csak az utolsó két vagy három hozzászólás az érdemi infó, de lehet tévedek...
Szia
Én se vagyok nagy németes de ezt azért ki lehet bogozni a beszélgetésből: Idézet: „Pin Nr. 1: 5 Volt + 2: GND 3: CPNLXRST 4: CPNLSDATA0 5: CPNLSCLK 6: CPNLSCE 7: GND” Idézet: „> 4: CPNLSDATA0 Serial Data > 5: CPNLSCLK Serial Clock > 6: CPNLSCE Serial Chip Enable”
Igy nem egészen világos mi is a gond. Vezérlés nélkül hiányzik a 2. Sor vagy a vezérlö nem kezeli?
A 4x20 display gyakorlatilag csak 2x40 soros, az elsö sor a 3. ban folytatodik a 2. meg a 4.-ben.
A lábkiosztására én is rájöttem már, engem a vezérlése érdekelne... Hány bites, srb...
Helló
Ez jó ötlet. Tudnál segíteni benne? Valaki tudna segíteni dátumot,időt és hőmérsékletet mutasson? Esetleg egyéb dolgokat?(4x20-as LCD-ről lenne szó)
Ha ez a cucc megfelel , most terveződik a nyákja ,amit láttál még csak fejlesztő panelon működik . Amint lesz kész nyákterv , és működő készülék beszélhetünk a "segítségről"
Hány bites lehet a kommunikációja, nem tudod? :$
Hello! Egy soros adatátvitelnél mellékes, hogy hány bitet kell átvinni, a lényeg a kommunikációs protokoll és az utasítás készlet lenne..
Azt meg gondolom nem tudjuk...
Én biztosan nem..
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy van egy ,,tovább fűzhető" lcd, sima 1602-es lcd, de alul is meg fölül is ki van minden láb vezetve. A kérdésem az, hogy ha van az lcd-re ragasztva egy olyan matrica amire csak az van írva hpgy 3.3v, akkor az a világításra vonatkozik, vagy az lcd vezérlésére?
Emlékszem a hozzászólásra, csak ott a párhuzamos használat volt a kérdés, ezesetben viszont arra lennék kíváncsi, hogy a rajta lévő 3.3v matrica mire vonatkozik: arra hogy az lcd-nek kell 3.3v, vagy arra, hogy a háttérvilágításnak?
Nem tudom kiolvasni ami rajta van, mert le van kopva sajnos... :S
Ha jól bogarászom ki, akkor a típusa az VHC1625 legalábbis mintha ez lenne...
LCD smartiet hogy tudom rávenni hogy usb-re küldjön ki adatokat, ne pedig com vagy lpt portra? Mert van egy 2x20 karakteres vfd kijelzőm, ami usb csatlakozós, és jó lenne valahogy valamiképp legalább teszt jelleggel adatot küldeni rá...
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni egy EA DOGM162B-A kijelzővel kapcsolatban. A minap szerettem volna lecserélni a hagyományos 2x16-os LCD-t erre a típusra, de sajnos nem sikerült életre kelteni. Egy PIC16F88-as vezérli. Jól kötöttem be, többször átnéztem. Csak háttérvilágítás van. Annyira nem vagyok otthon a kijelzők terén, de örülnék, ha sikerülne működésre bírnom, mert frankó kis kijelző. Előre is köszi! Üdv.: P.
Tényleg jó kis kijelző, csak kár, hogy nagyon drága a másikhoz képest.
Az utasítás táblázatban csöppnyi különbség van, a régi kijelzőnek az 5. és 6. sora itt össze van vonva, tehát a meghajtó programot kicsit módosítani kell. A várakozási idők itt kisebbek, tehát ahhoz nem kell nyúlni. A tápja lehet 3,3 V is, csak akkor be kell tenni két kondit. Bővebben: Link Itt a datasheet is pdf-ben |
Bejelentkezés
Hirdetés |