Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát valószínű, hogy ebbe is valami hasonló betét kell, mint amit fentebb linkeltem Neked. Nekünk abból indult egy fél fürdőszoba felújítás, hogy egy kicsit csöpögött a csap. Még svédfogót is vennem kellett, hogy a sarokszelepet meg tudjam lazítani. Olyan erősen be volt rohadva, hogy a szemem kifehéredett mire kilazult.
Szerk: Vedd le légyszi a tekerőt róla, meg ha van valami burkolat még, hogy lássuk milyen a betét benne. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Nem lehet levenni, az is belenőtt. Ez egy konkrét csaptelep csere lesz. Azért köszönöm a segítséget.
Nincs mit, akkor ha cserélsz csaptelepet, akkor én Mofémet javasolnék. Megmutatom, hogy milyen lett az eredménye az én felújításomnak, nálunk cserélni kellett a mosdót, a sarokszelepet, kellett rá egy 1/2"-ról 3/8"-ra átalakító, a csaptelepet és a zuhany felfogatót is. A bontás kb 3 nap volt, de az összerakás egy óra volt.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Szép lett. Én is Mofémet javasolok, mert jó minőségű, és a hazai ipar terméke. Nálunk is az van.
A 32-es PVC miért akrillal van összeragasztva a toknál? Vinilfix-el szokás
Köszi! Így van a Mofém magyar termék, magyar munkahely. Nem olcsó, viszont 5 év teljeskörű gari van rá.
Nem tudom, a lefolyót nem én csináltam. Az akril az a fehér csík? Milyen sasszemed van. Viszont az külön jó dolog, hogy a mosógép kivezető csöve nem a kádba lóg, hanem a lefolyóba megy. Vigyázni kell a magasságával, mert a mosógépet feltöltheti vízzel.
Még egy kis érdekesség, hogy az olaszok milyen trehányak: A képen nem látszik, de a sarokszelepek (amelyek olasz gyártmányok) közül az egyiken van a villáskulcsnak kialakítva hatlapfejű rész, a másikon nincs. Azt a svédfogóval kellett meghúzni. Le is jött a krómozás róla, ahol meggyötörte a fogó. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Pontosan. Amiben csak lehet, magyart veszek. A 40-50 évvel ezelőtt készült magyar holmik mind a mai napig bírják. Képes vagyok addig keresni, míg nem találok. Hangszóróért is Fehérvárra mentem H2000-ért.
Erről nekem az jutott eszembe, hogy ami tartós attól a tulaj csak akkor válik meg ha meghal. Utána valamivel nagyobb az esély. Ez alól kivétel az ha az illető valamilyen oknál fogva nem tudja hasznát venni.
Ez így lenne, ha a cuccok nem mennének tönkre maguktól. Ha sikerülne 100 évig működő holmit készíteni, sokkal kevesebb lenne a szemét.
Nekem van olyan manuális (nem elektromos) szerszámom ami nagyon régóta megvan (valahol). Ami megvan azt elég régen vettük de még bírja. Példa: vettem egy tacskós metsző ollót. A szára ketté tört. Ha jól emlékszek láttam már törött villáskulcsot. Na a miénk még egybe van, bár kicsit rozsda színe van. Példát mind tudtok hozzáadni a témához. Nemrég egy valódi bőr derékszíjra pályáztam, de aztán letettem róla (egyenlőre).
Visszatérve a vasutas témára, ha bárkit is érdekel... videó
Vettünk olcsót, ajánlottat és már a másodikat hoztuk el "gariba" . Mondtak mindent hogy megmunkálás ide meg ott ovál és azért kopik, és a víz nem tiszta azért, mert eltömődik a szűrő vagy mi az elején, hagytam fejlődjön a dolog. Én se jöttem rá a hibára, de amit elhoztam abba egy részen van króm ami a "kopottról" hiányzik, de méret eltérés csak pár század mm, ettől a nyaknál nem csöpöghetne.
Nekünk ez a Mofém nagyon bevált, kb 3 éves, de még mindig úgy működik mint amikor megvettük. Nagyon szép és jó minőségű. Azt mondták a szaküzletben ahol vettük, hogy a sarokszelepeket ki kell cserélnünk olyanra amiben van szűrő, mert a kerámiabetétnek ami a csapban egymáson elcsúszik nem tesz jót, ha oda bekerül valami szennyeződés.
Tegnap egy "szakember" bevert egy újabb szöget az "Emberekben való bizodalmam" koporsójába.A történet: lassan be tudnánk költözni a kertes házunkba az albérletből.A híja a dolognak,hogy a fűtés nincs kész,sem a melegvíz.A szaki,aki csinálta a rendszert,csak a hó végére tud időpontot,de ha tudok olyat aki hamarabb megoldja,áldása rája.Találtam is valakit.Múlt szombaton megnézte,összeírtuk mi kell,hétfőn megvettem,szerda reggelre ígérte,hogy jön.Kedden telefonál,hogy tegyük át csütörtökre,nem fejezet be az előző munkát.Nem örültem,de belementem.Csütörtök reggel 7-kor várom a megbeszélt helyen,hogy visszük a szerszámokat,és csináljuk a dolgot.De csak nem jön...este 7-kor volt hajlandó felvenni a telefont,közölte,hogy már külföldön van,és lecsapta.Kb 30-szor hívtam napközben.Erre mit lehet reagálni,azon kívül,hogy ez a fene.
Semmit nem lehet erre reagálni, illetve egy dolgot, de ezt is csak, ha akarod. Kell küldeni neki egy SMS-t, hogy más kapja a melót, viszlát. Örülj, hogy nem rá bíztad a melót, képzeld hogy csinálná meg... Szerintem keress egy másik szakit, aki megoldja neked a szerelést, vagy várd meg azt, aki csinálta. Őt már ismered, és tudod hogy dolgozik.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
Mit lehet erre reagálni?
Én így szeretlek Magyarország!
Egy villanybojler (80-120L),ha meg van töltve 65 C-fokos vízzel,mennyit veszít 24 óra alatt a vízhőmérsékletéből szobahőmérsékleten? Hogy lehet ezt kiszámolni?
Kb. sehogy. Saccolni lehet, túl sok a nem ismerhető adat. Amit kiszámolnál, az egy közelítő érték lenne csak. Méréssel is pontatlan lenne. Ha van rajta hőmérő, akkor felfűtöd pl. 65C°-ra, lezárod (víz, se ki-se be, se fűtés) és megnézed (zárt ajtó mellett) 24 óra múlva. Ha kifolyó víz hőmérsékletet mérsz, már nem pontos, mert a befolyó víz sem egyenletes hőmérsékletű (és a belső keveredés sem egyenletes).
Két hibát látok. Az, hogy lement a króm, saját hibás. Minimális műszaki vénával ez előre belátható. Léteznek ehhez műanyag betétes fogók,, de ha nincs kéznél, egy darab rongy is megteszi. A másik, hogy új szerelésnél nem látom a közdarab értelmét. Biztosan volt a bótban olyan flexicső, ami passzolt a sarokszelep menetéhez... Egyébként ilyen helyre sokkal praktikusabb a sarokszelepek helyett egy-egy golyóscsap. Látom, bőven elfért volna. Ahol a mosdó alá mosógép van bekötve, ott célszerű csőszifont alkalmazni, mert az nem tud eldugulni, ezért védve van a mosógép a visszafolyó víz ellen.
Ha flexicső nem is, de sarokszelep van 1/2"-os és 3/8"-os kimenettel is. Amikor tavasszal vettük kérdezték is, hogy milyet adjanak.
Így van, de cső is van, tessék:
Azért kérdezem,mert egyelőre csak a bojlert tenném föl a falra,és a gázkazán töltené meleg vízzel ,minden egyes vízvételkor pótolná a kiengedett meleg vizet.Egyelőre nagyon "ráült a tehén" a pénztárcámra,nem lesz pénz a három fázist behúzatni,így a bojler nem kapna áramot,csak mint HMV tároló működne.( A nejem attól tart,hogy a gázkazán kimeneti meleg vize majd ingadozni fog,amit nehéz lekövetni fürdés közben.)Emiatt ígértem már neki termosztátos csaptelepet,de ha az nem lesz elég,akkor jön be a képbe a villanyos forróvíztároló,mint puffer,amibe kerül majd egy csőkígyó a majdani napkollektor számára.
Én a te helyedben nem támaszkodnék a gázra, enyhén szólva sem biztos hogy lesz gáz. Ha már kazán akkor inkább a fás kazán. Fa mindig lesz, de gáz...nem biztos. Nem politikai hozzászólás, de fontos megjegyezni, nehogy fórumtársunk rosszul járjon. Léteznek amúgy úgynevezett kétéltű bojlerek. Ezek fűthetők villannyal, és a ház fűtésrendszerébe is be lehet kötni, mint egy radiátort. Nekünk is ilyen van, volt hogy hetekig nem kellett villanyról járatni télen. Persze mink fával fűtsük a házat. Illetve van gázkazán is. Én inkább ezt a bojlert ajánlanám. Télen a fűtésrendszernek úgy is menni kell. Illetve csappal át lehetne mondjuk váltani nyárra fűtés rendszer helyett a napkollektorra. Így esetleg az elektromos fűtéssel csak tavasszal, ősszel kellene rásegíteni borongósabb napokon. És ha elmegy a gáz akkor is lesz meleg víz.
Lesz kályha is,főként azzal fogunk majd fűteni,de éjjel,ha a tűz kialszik,vagy átmeneti időszakban kell a gáz is.A másik pedig,hogy most erre volt pénz,nem akartam magunkat mélyebbre ásni a adósságban,mint szükséges.Tervben sok minden van,ami alternatív energia(napkollektor,sörkollektor...),de egyelőre ez marad.A vegyes tüzeléshez kellett volna egy kazánházat is fölhúzni,meg egy faelgázosító kazán,ami magában lenne annyi,mint most a komplett rendszer került.Én azért bízom benne,hogy normalizálódik a helyzet...bár sokan emiatt naivnak mondanak...
Sziasztok!
Szerintetek szökőévben február 24, vagy 29 a szökőnap? Sok helyen 29, de igazából, ha a történelmet követjük, akkor 24 a szökőnap, tehát a vnapok tolódnak egy nappal 24 után. Itt egy kis olvasmány.
A gáztüzelésért én se vagyok oda. Nem azért, mert ellátási gondok lennének, hanem mert egyrészt drága, másrészt veszélyes. Ahova iskolába járok faluba, két év alatt két gázrobbanás volt, és egy jelentős szivárgás, de szerencsére nem kapcsoltak fel villanyt, időben elzárták, kiszellőztették a lakást. Mindenképp fatüzelést javasolnék, olcsóbb mint a gáz. Ezen kívül szerintem érdemes lenne alaposan átszámolni az éjszakai áramot, mint kiegészítő fűtést. (Most hirtelen nem tudom, hogy olcsóbb-e mint a gáz, de ne felejtsük el, hogy a villany esetén a hatásfok 100%.) Egyébként ha én valaha építkeznék, biztosan hőszivattyút vennék.
Amúgy a villanybojlered miért nem tud egyfázisú 220V-ról menni? Nekünk is hasonló megoldás van , a bojler napkollektorból kapja a melegvizet nyáron, de télen is besegít. 220V 2,4kW-os, Hajdúsági Iparművekben készült kb. 10 éve. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |