Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FOK-GYEM TR9178 tápegység

Témaindító: levi18, idő: Máj 13, 2007
Lapozás: OK   3 / 7
(#) pucuka válasza szokola hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

A letöltés nem elég, tanulmányozd is át. A gépkönyvében le van írva a használati utasítás is. Ha ezt betartod nem fog tönkremenni. A fúrócsavarozóhoz soványka lesz a 2 A.
A CC az áramszabályozó a CV pedig a feszültségé.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
(#) scooby_ válasza szokola hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Szia!
A tápon a mérőműszert "A" állásba kapcsolod, a kimenetet rövidre zárod. Ilyenkor a műszer a rövidzárási áramot mutatja, pontosabban azt az értéket amire a táp áramkorlátja be van állítva éppenséggel. Az "Ampers" potit ilyenkor tekerheted oda, ahová szeretnéd. Áramkör élesztéséhez 100mA-t szoktak ajánlani, ez még nem okoz túlzottan kárt az áramkörökben. Ennek értékét mindig így fogod tudni ellenőrizni. Véleményem szerint ezt a tápot igencsak nehéz tönkretenni egyébként!
(#) Gafly válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Idézet:
„Véleményem szerint ezt a tápot igencsak nehéz tönkretenni egyébként!”

Hacsak úgy nem, hogy akkut töltesz vele, és a végén a hálózati kapcsolót kapcsolod le
(#) szokola válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Köszönöm, a segítséget. üdv a.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) scooby_ válasza Gafly hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

A labortápok nem arra lettek kitalálva, hogy akkumulátort töltsön vele az ember. Akkumulátor töltés már nem tartozik a táp rendeltetés szerű használatához. Arra akkumulátortöltőt szokás alkalmazni.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) naagy hozzászólása Jan 2, 2014 /

Üdv mindenkinek!

Segítséget kérnék egy TR9175/A típusú táp javításához. Az a hibája,hogy az egyik oldalán nincs kimenőfesz. A cv led világít, T1-3-ig cserélve(de a régit is jónak mértem) IC LM324 csere, T5-6 szintén jónak mérve, összes dióda kiforrasztva mérve, IC tápfesz +- rendben,potik előlapon jók.
Néhány fesz érték: T5(E:0, B:0, C:65,8V)
T2(E:0, B:-7,9, C+6,7V)
T3(E:0V)
R20 melegszik kicsit.
Ha lenne vkinek még vmi ötlete nagyon szívesen venném.
(#) naagy hozzászólása Jan 7, 2014 /

Megoldódott a probléma az R11 ellenállás volt szakadt. Ismét tökéletesen működik.
(#) Lac364 hozzászólása Feb 5, 2014 /

Hátha valakinek erre van szüksége.Bővebben: Mc 1466
(#) pilotitalia hozzászólása Szept 20, 2014 /

Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy a TR 9175/A tipusú tápegységnek létezik nyákrajza?
Mert a tápegység egyik oldala halott és a nyák is nagyon meggyötört,ezért mindenképp újat kell gyártanom!
Ha nincsen akkor tervezek egy ugyan olyan nyákot mint ami benne van!
(#) abcdabcd válasza pilotitalia hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Szia!
Létezik!
És a neten is megvan, a kereső az első találatként dobta ki nekem...
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
(#) pjg válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Hol van ebben nyákrajz?
(#) abcdabcd válasza pjg hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ja, hogy kifejezetten nyákrajz kéne? Úgy látom én is ebben "csak" a kapcsolási rajz van benne... De majd kiderül, hogy aki kérdezte, mit keres pontosan...

A második sorban írja. Egyértelmű!
(#) abcdabcd válasza pjg hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ez már szerintem off, de leírom:
Az eredeti hozzászólás végén írja, hogy ha más nem, akkor tervez egy ugyanolyat, magyarul gondolom ránézés alapján lemásolja.
Viszont, ha már kapcsolási rajza van, akkor az alapján tud tervezni egyet, ami lehet pont ugyanolyan is, vagy kicsit el is térhet, már a kapcsolás ismeretében meg tudhatja tenni egyszerűen...
Max az eredeti hozzászóló tudja, hogy a hozzászólását betűről betűre értelmezve értette, vagy a "sorok között olvasva", ha az első, akkor nyilván benéztem a dolgot... viszont arra vonatkozóan sem írt semmiféle utalást sem, hogy a kapcsolási rajz meglenne-e neki...

Ha már ilyen sokat írtál, legyen igazad. Nekem olyan mindegy.
(#) pilotitalia válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Pontosan a nyák rajzot keresem azon okból mert megjavítanám a tápot de szétbarmolták a nyákot!
Gondoltam hátha van gyári nyákrajz mert akkor nem kell újra terveznem,de ha nincsen akkor újratervezem(reprodukálom) a gyári nyákot!
(#) pilotitalia válasza pjg hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Egyetértek, amúgy az ET-ről meg van a gyári SM!
(#) Babó22 hozzászólása Nov 3, 2014 /

Üdv mindenkinek! Egy FOK-GYEM TR9177-es tápegységet próbálok feléleszteni, az áteresztő tranzisztorok cseréje után nagy lassan szabályoz, kis terhelésre rögtön leesik a feszültség 0-ra. Gyanakszom, hogy az MC1466 IC tönkre mehetett, mivel minden ellenállás okés, kondenzátorokat is cseréltem már meg jónéhány tranzisztor, de ne változott. Ha az IC-t kivettem és úgy indítottam el a tápot, ugyanezt produkálta. Jól sejtem hogy az IC mehetett ki? Ha kimegy az IC milyen tüneteket produkál? Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza Babó22 hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Van saját topic neki. MC1466 nincs, legfeljebb arany áron. Kiváltható egyszerűen. Proli007 érti is a működését, nekem is Ő segített. Tranzisztorokon kívül (BCY kidobandó!) a teljesítmény ellenállást is nézd meg, nálam még az is szakadt volt (tünetek ugyanazok)...
(#) Merlynaudio hozzászólása Dec 22, 2014 /

Tiszteletem!

Segítséget kérnék a következőhöz:
TR9178 (2 analóg műszeres) bal oldalán bármilyen feszültséget beállítok, az analóg műszer magasabb értéket mutat és a kimeneti kapcsokon is a műszer alapján jelzett feszültség mutatkozik. A finom állítást hiába tekerem le teljesen, akkor is jóval az elvárt érték felett van a feszültség.
Hogyan lehetne kalibrálni?
Amúgy rendben működik, terhelhető, stabil, csak fölé lő...

Köszönöm előre is!
(#) antonio_banderaz hozzászólása Ápr 5, 2015 /

Sziasztok! A mellékletben lévő MC1466 kiváltó kapcsolással kapcsolatban lenne egy kérdésem: Az U jelű 741-es műveleti erősítőnek nem kell bekötni semmilyen negatív tápfeszültséget? (Ugyanígy az I jelű műveleti erősítőnek pozitív tápfeszt?). Válaszaitokat előre is köszönöm!

16892012.jpg

(#) ABU válasza antonio_banderaz hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Szia!

Be kell kötni, csak így átláthatóbb a rajz. Nekem is szükségem lesz erre a kapcsolásra, úgyhogy fogtam és átrajzoltam. Annyi változás van, hogy 741 helyett 747 dual-t alkalmazok, adatlapja szerint ugyan az, mint a 741.
(#) demen válasza ABU hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Szia!

Ehhez a MC1466-os kiváltáshoz paneltervet tud valaki küldeni?

Előre is köszi!
(#) Gafly válasza demen hozzászólására (») Máj 11, 2015 /

Az meg minek?
Még a próbanyák is túlzás hozzá...
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2015
(#) orcika70 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 11, 2015 /

Gondolom így akartad a linket. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza orcika70 hozzászólására (») Máj 11, 2015 /

Igen, köszönöm.
A lényeg az lenne, hogy szerintem nem kell hozzá nyák...
(#) szikorapéter hozzászólása Jún 2, 2015 /

Üdv. Gondoltam még beférek ebbe a topicba készülékemmel.
Típusa: TR-9253
Hibajelenség: Beállítom a kimeneti feszültséget 12,4V-ra a készüléken (vagy bármelyik másik formában,ez most csak példa),és alapból 13,4-et ad a készülék. Terhelve (1A-el) már visszaesik 8V-ra.
Mi lehet a hiba oka? Minimálisabb terhelésnél kevésbé esik vissza a feszültség. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 2, 2015 /

Mérd végig a főáramkört. Látatlanban ezt tanácsolom. Nekem kb. félmarék félvezetőt (és egy bifiláris huzal ellenállást! kellett cserélnem). Rajzon ha mutatsz terhelt állapotban mért értékeket, akkor nem látatlanban is mondunk tippeket.
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Jún 2, 2015 /

Rajzot nem találtam hozzá sajnos,és ha meg is lenne nem ismerem a fő mérési pontokat ahol a hibát kéne keresnem.
(#) mps válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 2, 2015 /

Google első találat: Bővebben: Link A kép alatti típusszámra kattintva letöltheted. Az utolsó oldalon ott a rajz.
Következő: »»   3 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem