Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2356 / 3599
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ha éjszakai árammal menne, akkor az már nem olyan vészes, szerintem, bár nem használtam még ilyet. Őszintén, szerintem magam építeném meg. Úgy már nem lenne olyan drága. Egy kút vízét hűteném, meg a levegőt. A kondenzátorban keletkező hőt pedig víz venné fel, az menne a jó öreg radiátorba. A kompresszort (lehetőleg külön motor, külön kompresszor) ipari hőtőgépből szerezném. Sok számolást, tervezést igényelne, de szerintem megérné. Valószínű, hogy frekvenciaváltóval hajtanék 3 fázisú motort.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Még az éjszakai árammal sem térül meg. Csak a 3 fázisú, éjszakai tarifa, cos fí visszatérítés esetén éri meg.
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

A cos fí visszatérítés mikor lehetséges? (Nincs éjszakai áramunk, csak kíváncsi vagyok.) Gondolom akkor, amikor Elekthermax kályha van vagy bojler, mert az tisztán Ohm-os terhelés. Mondjuk egy villanymotor pont nem az, bár ha jó frekiváltó van, akkor talán. Azt meg nem tudom, hogy mennyire nézik, hogy mi van rákötve. Mert elvileg az óra után azt csinálok vele, amit akarok.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ipari üzemek kaphatnak CosFi visszatérítést, no meg jó nagy bírságot, ha nem tartják be az előírt cos fi értéket. 1984 előtt voltam energetikus a békéscsabai cserépgyárban, de már nem emlékszem az értékekre. Picivel 1 alatt kellett lenni. Talán nappal mehetett 1 fölé. Éjjel semmiképpen. Komoly automatika kapcsolgatta a 10-20 KVAr-os kondikat a hálózatra.
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Nem értek hozzá, de arra emlékszem elmondásából, hogy egy házhoz 4 db. mélyre fúrt szondát tesznek. Hogy legyen kellő felület a szükséges mennyiségű hőutánpótláshoz. Ezt házilag nem csinálod meg, és nagyon drága ennek a négy luknak már csak a fúrása is.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Nem feltétlenül ilyenre gondoltam. Olyasmira, mint a fűtő légkondi. Az a külső levegőt hűti, a lakást fűti, mikor fűtő üzemben van. Azt mondják, csak fagypont alatt nem fűt rendesen. Ilyesmi kellene, csak nem a lakás levegőjét fűtené, hanem a vizet a radiátoroknak.
(#) idlob hozzászólása Szept 20, 2014 /

Sziasztok!
Ha valaki véletlenül nem követte volna mostanában az EEVblog-ot, Dave készített egy interjút Rod Elliott-al (sound.westhost.com). Két hős egy videón, igazi csemege : YouTube
(#) mikrokapcsolo válasza idlob hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Hehe! Pont most néztem pár perce.
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Egy fázis,és 32 A van.Meg -pont a kályha miatt- villanytűzhely lett,hogy ne kelljen nyitott ablakkal főzni.Így az összfogyasztás jócskán túllóg a 32 A-en.A szülői házban kb 30 éve gázfűtés van.Semmi gondunk nem volt vele.Mikor terveztük a fűtés,nekem is elszaladt a fantáziám.Utána a mérnök urak az árakkal,tervekkel visszaültettek a padlóra.Most az a cél,hogy az albérletből a sajátba költözzünk.De a kazán kondenzációs lesz,abból nem engedtünk.
Ui: A kocsim is gázzal megy
(#) vicsys hozzászólása Szept 20, 2014 / 1

Hátha valaki még fent van és szeretne egy kicsit belekukkantani a lelkivilágomba... Bővebben: Link
(#) SzervízMacska válasza vicsys hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Belekukkantottam. Ott az állánál nem sántít valami? Egyébként tetszik a megközelítés.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Tűzhellyel együtt már tényleg kevés a 220V 32A. A Balatonon a telken is villanytűzhely van villanybojlerrel. A bojler 2kW-os, és ha nagyon ment a tűzhely, (mind a négy lap 6-os fokozatban) + a sütő már jelentősen lement a hálózati fesz. Érdekes módon, nem csapja le a 32A-t, mert 190-200V-nál éppen 30A körül van. A villanybojler teljesítményét egyébként korlátoztam, ami persze kiiktatható. 2kW helyett 1-el fűt. Kapott egy izmos diódát, és "féloldalas" áramot kap a fűtőbetét.
(#) vicsys válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Mondhatnám azt is, hogy sánta állú Monroe, de nem.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Köszi! Na és milyen a fény? Ha 720 HD-ben nézed, még talán szebb is. Köszi a fáradozást neked és Simpinek is!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Nem. Izzó. Izé, ilyen energiatakarékos 5400K-es lámpa. Angliából küldték, 2 nap alatt ideért. Szerintem nagggyon tutti!
(#) pjg hozzászólása Szept 21, 2014 /

pálesz.jpg

(#) Kari55 válasza pjg hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Nagy mennyiségben gyógyszer, kis mértékben méreg.(hogy kevés)
(#) Frankye válasza Kari55 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer.
(#) kérdező válasza Frankye hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Én meg azt hallottam, hogy: kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben ó*szer.
(#) elektroncso hozzászólása Szept 21, 2014 /

Ezek a macskák mindenhol tudnak aludni. Mienk is jó helyre feküdt le. Előbb már egerészett is. Itt nyomogatta nekem a jobb gombot, meg piszkálta a kezemet.

macska.JPG

(#) cupika97 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Decuki. Hogy egyemmeg
(#) tungsram válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Műszaki macsek...
(#) tungsram hozzászólása Szept 21, 2014 /

Olvastam a kollégák hozzászólásait energiaügyben. Csak egyet nem tudok, hogy Svájcban hogy fűtenek 8!!!!!!! fokos vízzel?
(#) pjg válasza tungsram hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

A jégbarlangban.
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

De aranyos! Nekünk is van 3 macskánk, közülük az eggyik imád meleg dolgokra feküdni, ő télen a radiátoron fekszik.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Van ám még egy. Hogy télen hova fog feküdni az majd kiderül, mivel még nincsenek egy évesek, nem láttak még telet. Minden nap a számítógép tetején alszik. Műszaki macska? Az. Múltkor kikapcsolta a labortápom főkapcsolóját az asztal alatt. Én meg néztem miért nem megy a tápom. Sikerült már tönkretenniük a pákámat is, lerántották az asztalról. Azóta a műhelybe nem mehetnek be.

2 macska.JPG

(#) jani1987 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Mintha egy kicsit sérült lenne az asztal széle.
(#) reloop válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2014 / 1

Köbcica
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

El tudom képzelni, a macskák nagyon képtelen helyeken tudnak aludni. Csak nem tesz nekik jót a technikai fejlődés:Bővebben: Link. Az asztal szélét meg a kistesóm szedte le az egyik IQ romboló számítógép játék hevében. Ideges volt a gyerek. Én meg akkor amikor megláttam a művét.
(#) mikrokapcsolo válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Nálunk, egyszer véletlen bezártuk a macsekot a műhelybe, az meg az egyik polc tetejéről leverte mind a két 1kW-os reflektoromat, üveg, izzó, törött, burkolat sérült. Felborította az LCD monitort, az pedig képével egy 3-as facsavarba pofátlankodott, hál' istennek csak kis karc és folt maradt a helyé. Az üvegezett ajóről letépte a függőnyt (mindegy, úgysem tetszett...), valamint az asztalon lévő dobozkákat, amibe csavarokat teszek az épp szétszedett holmikból, külön, címkézve, hogy tudjam melyik mihez tartozik, na, azokat szépen átrendezte. Ezekkel miután végzett, vagy lehet, hogy közben, de sürgősen úgy érezte, hogy ürítenie kell. Elsunnyogott a levett oldalú műhelygéphez, majd gondolta, le van sz*va. Gondolatát beteljesítette.
Ezután a kis incidens után egyetlen cicek nem teheti be a lábát a műhelybe, s mikor sokáig van nyitva az ajtó (udvarról lehet bemenni), akkor mindíg meg kell nézni, hogy hátha besurrant...
Következő: »»   2356 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem