Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1233 / 1687
(#) pjg válasza pilotitalia hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

A ceruzára gondoltam.
(#) papus51 válasza pilotitalia hozzászólására (») Okt 7, 2014 / 2

Köszönöm. Ez saját fejlesztés. Komparátor, Schmitt-triggeres logika és egy monostabil az impulzus üzemmód kijelzésére.
Ja, hát nekem is 1975-ben volt először a kezemben hasonló, csak nem ekkorában. Akkor még nem volt SMD.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
(#) ktamas66 válasza papus51 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Annak idején én is hasonlót csináltam (épphogy befért a tollba a DIL tok ). Pár évvel ezelőtt építettem egy modernebbet.

DSC02220.JPG

(#) Hp41C válasza papus51 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Ez hogy tetszik?
(#) papus51 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Helyes darab.
(#) papus51 válasza ktamas66 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Ez is ügyes!
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Sajnos én kicsit gyors vagyok ezért sosem lesz szép az általam kreált termék csupán csak jó nagy gázzal elmegy .
Most ez a legutóbbi kis cucc ami készült éppen most csavaroztam fel a fedlapot .
Bővebben: Link
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Gyors vagy ezt tudom, de szerénykedsz, szép lett (ez is mint a többi).
(#) SALáta válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Ha nem tetszik dobd át, valahogy szorítanék helyet, persze nem a műhelyben. Jó lett, el tudnám viselni a számítógép szobában .
(#) mhatalyak válasza manolo hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Szia! Tudnál erről valami infót írni, hogy hogyan kapcsol a kimenet? Ki/be, vagy csak addig míg nyomva van a gomb? Esetleg valaki más megépítette már és tudna segíteni?

Előre is köszönöm.
(#) whit33r hozzászólása Okt 8, 2014 / 1

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a dícséretet, a páka után itt a következő projektem, egy AVRISP-MKII lesz. Ez a második pcb amit készítek, ami ráadásul smd/TQFP32/TSSOP20 tokozásu alkatrészeket tartalmaz. Sajnos nem lett tökéletes, 1 vezetősáv szakadt, mivel pont ott volt egy kis levegőbuborék a fólia alatt. Valamit talán túl sok ideig világítottam, így nem tudtam tökéletesen előhívni.

A fóliát azért nem mostam le mer még nincs meg minden szükséges alkatrész, így addig védve van a felület.

avr_pcb.png

(#) efraim válasza whit33r hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Ekkora szakadás miatt nem kezdenék bele egy újabb PCB gyártásába. Kényelmesen javítható!
(#) chopper800 hozzászólása Okt 8, 2014 / 2

Szerbusztok.
Már egy ideje foglalkoztatnak a kapcsolóüzemű tápegységek. Skori tervei alapján készítettem is egyet ami szépen működik is. Természetesen még hátravan egy oszcilloszkópos vizsgálat is de addig is itt van egykét kép.
Üdv.
(#) whit33r válasza efraim hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Persze, javítani fogom.

Kémiai ónozó meg izopropil alkohol is kellene, de sajnos HESTORE nem küld szállítással folyékony vegyszert. Esetleg valaki nem tud olyan helyet ahol ezeket egy postaköltséggel be tudnám szerezni?
(#) lesliewednesday válasza chopper800 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Nem látom a szekunder oldali egyenirányítást és puffereket. A hosszabbik sorkapocs mintha egyenesen a trafóra menne. Mire tudod így használni? Vagy másik panelre kerül az egyenirányítás? Amúgy rendben van a táp.
(#) don_peter válasza whit33r hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Szerintem nagyon jó lett. Megyek hozzád nyákot készíteni
(#) chopper800 válasza lesliewednesday hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Az egyenirányítás és pufferelés az külön panelon lesz illetve van egy labortápom annak a trafóját váltom ki ezzel a táppal. A labortáp már eleve tartalmaz egyenirányítást valamint pufferelést.
Üdv.
(#) reloop válasza chopper800 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

A kapcsolóüzemű táp frekvenciája miatt az egyenirányítót és a puffert ajánlatos felülvizsgálni, gondolom 50Hz-re vannak jelenleg méretezve.
(#) chopper800 válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Igen ez hagy maga után némi kivetni valót, de teszteltem és működik. Persze egy szkópos vizsgálat még hátra van hogy hogyan is működik.
Üdv.
(#) trickentrack hozzászólása Okt 10, 2014 /

Végre!!!
Kész az első erősítőm!

Videó
(#) don_peter válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nincs véletlenül hangváltó vagy szűrő a hangfalban?
Olyan mint ha a középtartományt vágná...
(#) mofesa válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Az első erősítőm, ami csak próbanyákon született meg, egy 7375 -ös IC -vel készült el, és PC tápról tápláltam. Azóta sem építettem IC -vel, de jó vissza gondolni rá. Ennél még sokkal jobbakat is építhetsz, amihez sok sikert kívánok!
A poti háza nincs földelve, ezért búg, ha hozzá érsz.
(#) Doncso válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Jobb és bal csatorna összeér, akkor csinálja ezt nálam is.
(#) Orbán József válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Lehet, hogy figyelmetlen votam, de az akkutöltő az lüktető egyenáramot ad, amit pufferelkóval szűrni kell, amit nem látok, hacsak nincs a panelon..
(#) trickentrack válasza Orbán József hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nincs puffer,az gond?
(#) Orbán József válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nagyon! A töltőből kijövő egyenfeszre polaritáshelyesen egy 1000-4700 µF-os min. 25V-os elkót tegyél és szép lesz a hang.
(#) BEMcorp válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Szia!

Szerintem azért nem volt beszédhang az első résznél, mert a sztereó jack csatit nem jól kötötted be. Ha jól sejtem az egyik csatornát tetted a testre, a másik pedig a jel lett. Így amit hallottál a két csatorna (bal és jobb oldal) különbsége volt (sztereó jel különbsége), de mivel a beszédhang nem sztereó legtöbbször, így annak a különbsége 0, tehát nem is erősíthette fel ami nincs.
A monó jack dugót szerintem felejtsd el, nem hiszem, hogy a tablet-ed sztereó kimenete megköszöni neked, hogy az egyik (jobb oldali) csatornád rövidre zárod a testtel.

De, amúgy jól néz ki, gratula hozzá!
(#) Szpisti válasza BEMcorp hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Csak a 2. percig néztem a videót, de elég egyértelműnek túnt hogy ez a probléma.
A jelforrásodból kihoztad úgy a bal-jobb csatornát, hogy direktben összekötötted.
Helytelen! Mivel a források kimenete kisimpedanciás, keményen egymásra dolgoznak és terhelik egymást, és csak a különbségi jel marad - így nem közösítünk jelet!
Tegyél be mindkét kimenetről egy-egy ellánállást (2,2k-10K közt bármi ok.), és azok elmenő végét közösítsd, az menjen a bemenetre!
(#) don_peter hozzászólása Okt 10, 2014 / 2

Ez eddig a legkisebb adapter amit elkészítettem.
Ez egy QFN20-as PIC-hez készült.. (16F690)
A ráforrasztás még hátra van, szóval még lesz vele munka...
Lemaradt, hogy vasalós technikával készült és a legvastagabb vezetőszélesség 0.25mm.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) janikukac válasza don_peter hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Szép, ügyes vagy, de nem lett volna egyszerűbb megvenni nagyobb tokozásban? Különben gratulálok, biztosan nem volt egyszerű!
Következő: »»   1233 / 1687
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem