Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   121 / 136
(#) kaqkk válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

A válasz a kérdéseidre : igen
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014

s2899178.jpg

(#) mate_x válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Nekem is ilyesmi van és jól működik
(#) Mircsof válasza mate_x hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Köszönöm mindkettőtöknek!
Akkor ha sikerül megveszem az említett szoláriumot.
Ha időm engedi átolvasom kicsit a topikot!
Közben kérdeznék egy kezdő levilágítós kérdést is. Hogy is működik ez az egész?
Tehát kinyomtatom a nyáktervet dry fóliára úgy, hogy az rá van ragasztva egy "hordozó" lapra, utána megy a lamináloba?! Utána a levilágítóba, és végül a maratás?
És végül dry fóliához jó a tintasugaras nyomtató, vagy ahhoz más eljárás kell?
(#) koverg70 válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Szia!

Én ezt a módszert használom.
Egyébként nekem is olyan arcszoláriumom van, mint amit belinkeltél és nagyon jó. Előtte UV ledes volt, az is rendben volt.

Ja és annyi, hogy kezdetben tintasugaras nyomtatót és hozzá való fóliát használtam (egyik oldala kicsit érdesebb, de teljesen átlátszó). Újabban lézer nyomtatóra és pausz papírra tértem át. Mindkét esetben két réteget teszek egymásra, hogy ne világítsa át az UV.

Gábor
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
(#) kaqkk válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

A DRY fólia használatáról itt van a video , nézd meg figyelmesen akkor elsőre sikerülni fog .
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
(#) Mircsof válasza koverg70 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Szia köszönöm a segítséget!
Idézet:
„Ja és annyi, hogy kezdetben tintasugaras nyomtatót és hozzá való fóliát használtam (egyik oldala kicsit érdesebb, de teljesen átlátszó).”

A dry fólia érdes felére gondolsz arra lehet tintasugaras nyomtatóval nyomtanti vagy milyen papírra értetted ezt? Tudnál esetleg egy konkrét linket adni, hol lehet ilyen beszerezni?
Előre is köszönöm!
(#) koverg70 válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Szia!
Erre gondoltam.

Ja és én előre folírozott, fotó érzékeny NYÁK lemezt szoktam használni.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2014
(#) Hurkafej1 válasza djadji hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Szia!
Elég fényt biztosítanak ezek a ledek a levilágításhoz? Ahogy nézem talán ez a legolcsóbb megoldás az uv led kérdésre, de mielőtt megrendelném a ledeket, kikérném a véleményed!
(#) yaessu hozzászólása Okt 22, 2014 /

Sziasztok , 2db Fénycső T5 15W F15/T5/BL368 Blacklight 16x288mm P-20 al és írásvetítő tintasugaras fólia maszkal , a panelon 3 órát száradt lakkal ami szobahőmérsékleten történt, 6 cm távolságról a levilágítási idő 1 perc, A 4 mérethez kell a 4 db cső.
(#) kaqkk válasza yaessu hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Igen , vagy nem ? Kicsit bizonytalan vagyok ! Mi a kérdés ? Vagy ez már a válasz ? Akkor hol a kérdés ?
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014
(#) yaessu válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Végigolvasva 125 oldalt a P -20 panelt készítőknek írtam, mert mindent leírtak csak egyben szinte sehol , hol a levilágító távolság hiányzott , vagy az idő, vagy a fényforrás teljesítménye , vagy a maszk típusa biztos valakinek segít , 20 éve így csinálom biztos jó.

Így már kezd érthetővé válni , de egy kicsit érthetőbben is összeszedhetted volna.

Gondoltam így már aki kezdő és nekifog egy irányelv pl 1 próbához, azt majd meglátja. A DRY fóliás eljárás az jól és sokszor le van itt írva, több variációs levilágítással gondolom az a menőbb. led, bl /blb cső és nagynyomású higanylámpa és kvarc.

A dry fólia levilágítása is pont ugyanúgy történik mint a P20 -é csak az előkészítés más , amíg te fújod és szárítod a festéket én csak laminálom a fóliát
Idézet:
„gondolom az a menőbb. led, bl /blb cső és nagynyomású higanylámpa és kvarc.”
Nem menőbb hanem (szerintem egyszerűbb gyorsabb olcsóbb jobb és szagtalan!) DE ez csak magánvélemény.

Szemezgettem vele láttam róla videót is a laminálásról, egyszer megpróbálom , gép nélkül is rá lehet a fóliát a nyákra " laminálni?

Igen rá lehet de úgy egy kicsit körülményesebb .Valahol itt az oldalon láttam róla videót

Köszi megpróbálom , keresgélek videókat róla, azt kíváncsi leszek rá ,mert én eagle tervezőt használok és a majdnem hajszálvékony vezetősávokat,de mivel a tervező tud vékonyabbat is nekem meg az még jobb lenne , de a fotólakkos eljárással már nem kivitelezhető, igaz a maszkot sem otthon csináltatom mert a nyomtató sem képes, többszöri áteresztést csúszásmentesen megcsinálni, a több fólia meg drága. ha sikerül fóliával megoldanom akkor áttérek rá! A levilágító meg jó ahhoz is .
(#) whitedrago hozzászólása Okt 25, 2014 /

Sziasztok!
Ha jól tudok, akkor a P20 lakk 370-450nm-ig érzékeny az UV fényre. Egy (pontosabban 4 db) 365nm-es UV csővel összejönne a dolog? Vagy ez a 365nm már annyira kiesik a tartományából, hogy nem is reagálna rá?
(#) Edimax hozzászólása Okt 25, 2014 /

Üdv:
Segitsetek ,szerintetek melyik jó. Ezeket néztem ki : 8W-T5-UV. vagy ez : LAMP08TBL.
Melliket vegyem levilágitásra.
Köszi.
(#) whitedrago válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Köszönöm a választ.
(#) whitedrago hozzászólása Okt 27, 2014 /

Sziasztok!
Az ilyen 9 Wattos csöveknek milyen meghajtás kell? Gyárilag ha jól tudom valami műkörmös lámpákban vannak ilyenek.
(#) somebody12 válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Dry fóliára neeeem nyomtatunk semmit.
(#) kaqkk válasza whitedrago hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Ezeknek csak folytótekercs kell mert a gyújtó már benne van a foglalatban
(#) whitedrago válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Közben kicsit utánanéztem és ezt találtam: Ide jön a link felirata!

Azt majd csak pár nap múlva fogom megtudni, hogy nekem milyen fajta lesz, még nem érkezett meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
(#) whitedrago válasza whitedrago hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Sziasztok!
Megérkeztek a csövek, ilyen előtét kell nekik. Erre hogyan lehet rákötni a fénycsöveket? Gondolom van rajta egy 230 Voltos bemenet meg egy kimenet a fénycsőnek? Vagy még valami más is kell hozzá?
(#) fecameca válasza whitedrago hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Idézet:
„Gondolom van rajta egy 230 Voltos bemenet meg egy kimenet a fénycsőnek?”
-Nem. Egyszerűen csak 2 bekötési pontja van, mint egy kapcsolónak, mert ez egy fojtótekercs. Csak sorba kell kötni a fénycsővel.
(#) Szpisti válasza whitedrago hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Nem értem hogyan lehet ennyit elkölteni egy levilágítóra :o ? A 4 cső legalább 4ezer, meg a 4 előtét is 4000 , , és akkor még a foglalatok, a dobozolás.. Pfff
Miért nem nézel be inkább az apróhirdetésekbe ?
(#) whitedrago válasza fecameca hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Ez fojtótekercs lenni? Pedig ami nekem van ahhoz elektronikus gyújtás kell, nem fojtótekercses, és elméletileg ez jó hozzá...
Szpisti: ezeket sem itt akarom megvenni. A csöveket 150 Forint/darab áron vettem, szóval nem fogok rá költeni sokat
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014

Akkor mondok neked jobbat, ha már annyira bütykölni akarsz : menj be a Praktikerbe vagy valamelyik multi áruházba, ott szokott lenni átvevő hely (egy nagy fém kuka) ahová a kiégett tönkrement energiatakarékos égőket be lehet dobni.
Kicsit megtúrod, és biztosan találsz egy nagy adaggal olyant, ahol csak a cső döglött, az elektronika működik.
Azokat kitermeled, és szépen begyújtja a csöveidet ingyér' ...
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014

Működőképes UV csöveket 150-ért?
Következő: »»   121 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem