Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
SZIA!
Milyen ellenállású vezetékeid vannak? Nem is tudom így hirtelen, hogy egy jégleden mennyi is lehet a maximális áram?. (Na meg miért húzza alá a jégled szót a helyesírás ellenőrző?) A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
És mostantól minden kérdésednek új topikot nyitsz?
Ott valami nagyon nem stimmel akkor. Annak a LED-nek nem lenne szabad égnie, csak világítania. (bocs)
Gondolom a hidegfehér ledre gondolt..
Sziasztok!
Ezt a jack aljzatot szeretném bekötni,de nem tudom,hogy melyik lába melyik kivezetés,a google-on semmit se találtam róla.
Ez tápfeszültség csatlakozó? Ha az, sok esetben a külső a negatív, de találkoztam már fordított bekötéssel. Tehát te döntöd el.
Köszi az értelmes válaszokat.A többinek meg elnézést, hogy nem a szakzsargont használom,de nem a szakterületem.
A számítógép elején levő LED -ek információt közölnek veled. Az egyik az adatforgalmat jelzi, a másiknak is a folyamatos világítás azt jelzi, hogy minden rendben van. Ha villos, akkor azt, hogy a szémítügép be van ugyan kapcsolva, de energia takarékos üzemben van, és ha használni akarod fel kell ébreszteni, és nem újraindítani. Már, ha ezt a funkciót aktíváltad. Mindenesetre más célra használni, elég bizarr ötlet.
Ebben semmi szakzsargon nincs, csak a pontosan megfelelő értelmű magyar szavakat kell használni
Nem,ez hangbemenet, egy monó mikrofon lesz rákötve(vagy a telóm)
Az enyém talált. Bővebben: Link Ha monóban kell, akkor a képen az "outer" és a "centre" lábakra kötöd a GND-t és a jelet.
Bocs. Nekem két ledem van.Az egyik zöld és villog,a másik piros(ezt szeretném kicserélni fehér ledre) és "világít?" , ha aktiválva van, ha nincs.Ráadásul másik szobában van a gép ezen része,tehát feleslegesen világít
A kérdés az lett volna:mennyi vezetéket használhatok,aminek az ellenállása még megfelel.Mi az az érték (OHM) ami fölött,azt kell mondanom hogy nem? Tudom hogy lehet kapni usb, meg "betekerős"E27 foglalatos ledet.
Köszönöm a választ!
Nagyon hosszú (20m) vezetéket is használhatsz, mert a LED kis áramot igényel és így nem érzékeny a vezetékhosszra.
Ha arról világítást szeretnél működtetni, pl. 10-15 ledet, az asztal megvilágítására, akkor érdemesebb átvezetni a molex csatiról a 12V-ot. Ha csak simán látni szeretnéd a ledet, akkor egyszerű kéteres vezetékkel, ami lehet több 10 méter is, átviszed.
És valóban Réges régen már csináltam,de nem leddel,hanem 12V- 21W izzóval . De 40 w-os spottal is ment.És ha jól emlékszem, a fejegységet is vitte
De a ledet irányfénynek fogom használni , uv leddel.
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a földelt emitteres erősítő miért invertál? Tehát például egy szinusz novekvo szakaszara miert lesz csokkeno az erositett jel? Értem, hogy nagyobb kollektoráram, és így nagyobb fesz esik a kollektorellenálláson, nagyobb jön le a tápfeszből emiatt lesz kisebb a kimenet? Köszönöm előre is ennek a kedves és szakmai közönségnek!
Köszi!
Az emitterhidegites az a homersekletfugges es ezaltal a munkaponteltolodas ellen hivatott tevekenykedni?
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van ilyen kapcsolóm ugye ez körülbelül így néz ki alulrról össze kötöttem így. Működik a dolog, de viszont nem mertem még beépíteni mert, nem tudom, hogy mennyire megbízható ez a megoldás. Az asztalon minden rendben volt, de az asztalon volt. Szóval megtudjátok mondani, hogy jó lesz ez így?
Szia!
Nem jó. A sárga vezeték a fordulatszám visszajelzés célját szolgálja, arra nem szabad tápot adni. A helyes bekötés felülre a pc tápból a sárga, középre a ventillátor pirosa, alulra a pc tápból a piros. A ventillátor sárga vezetékét sehova ne kösd be. Vagy a bal oldali oszlop érintkezőit használod, vagy a jobb oldali oszlop érintkezőit. Ezek két független kapcsoló kivezetései, ha kevered mint a mostani rajz szerint, akkor nem fog működni a dolog.
Szerbusz!
Pedig ami a rajzon van azt csináltam meg és működött. Szóval így kellene?
Üdv! Kényszermegoldásnak jó lesz, ha megbecsült készülékről van szó, akkor Ebay-ról kéne eredetit rendelni.
Köszi. Igazából egy ütött kopott végfok amit csak szeretnék olcsón talpra állítani hogy kisebb hangosításokra tudjam használni.
Ebayról 1800Ft egy pár azaz két darab hozzá való FET, postával mindennel cakk pakk.
Hello!
Hülye kérdés. Van egy videóm, meg egy TV tunerem. A videóból csak SCART tud kijönni, de kölcsönadtam a SCART-kompozit átalakítómat... RF -en össze tudnám kötni, de milyen frekin szokott jönni a videó jele? :S Csak annyi kell, hogy lássam, játssza-e a kazettát, eladásra lesz a dolog A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Az UHF sávban akárhol, de kedvelt gyári freki a 36-os csatorna.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |