Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   6 / 244
(#) Parázs Gábor válasza Variathor hozzászólására (») Dec 9, 2007 /

Szerintem ott a baj hogy Dj Tacee mint később irta RMS-ről beszél.Azaz fele akkora az a teljesítmény amit tisztán lead az erősítő 50-60Hz-is mint az RMS.Mert az oké, hogy a gyártó ráirja hogy 2*400W igen ám de, hogy mérte?1kHz-en generátorról csucsban ez picsa fing.Buli közbe nem csak 1Khz-ed van amit 2*400W-ra akarsz erősíteni hanem, van 50-60Hz is ami ezért igényli a tápegységből az enegiát.És ha zenélsz nem egy vacak ellenálásra dolgoztatod a végfokot hanem egy komplex terhelésre.
(#) Parázs Gábor válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Dec 9, 2007 /

Szoval aki itt 1000 Wattokról beszél annak nagyrésze csak jópár száz Watt.
(#) sbazsi94 hozzászólása Dec 9, 2007 /

sziasztok!Mi a véleményetek a Behringer XENYX 1002FX sorozatú keverőről?
(#) Dzsoni hozzászólása Dec 9, 2007 /

Tévedsz Gábor, normális gyártó a 20Hz...20kHz közötti teljes hangfrekvenciás sávra specifikálja az erősítőt, vagyis a ráírt RMS teljesítményt akár 20Hz-en is leadja.
Na persze most ezután az lesz a kérdés mi/ki a normális gyártó. Hát igen, itt is vannak különbségek.
(#) Parázs Gábor válasza Dzsoni hozzászólására (») Dec 10, 2007 /

Igen erre gondoltam én is azért is probáltam a 2. hozászolásban érzkeltetni, hogy egy bizonyos része.Persze nem mind ez legtöbszörr az árából is látszik az erősítőnek.
(#) DjPeat hozzászólása Dec 10, 2007 /

Sziasztok!
Nekem az a véleményem a fazksg féle teknikával kapcsolatban hogy a Caston végfok szerintem nem jó végfok. Azért mert pl: egy 1200W mondott Caston szól kb 800-900 W útánna állandóan letilt a védelem benne. Még ellenben ott van egy 1200W Ágota erősítő én azt meglőttem padlón a szabadtéri hangosításon a tűző napon és semmi baja nem volt egy tiltás sem volt semmi és nagyon tisztán szólt!!!!. Másik véleményem a sal az nem gyárt szobán kívülre kivihető technikát mert „szóbaba jó” de másra nem. Nekünk van egy pár jó cuccunk amire nagyon büszke vagyok, de erre szerintem más is büszke lenne! Le írom nektek:
Erősítők - 6 db 600W Ágota végfok
- 4 db 1200W Ágota végfok
- 1 db 2500W Behringer végfok
- 1 db 500W RX végfok
- 1 db 400W Stageline végfok

Hangfalak:
-topládák:
2db Peavey 700w
2db Storm Audio 1000w
2db Best of Evm Bf-122
2db Proel trapéz láda
Mély ládák:
4db Gerry mélyláda sub aminek darabja 1200W
2db Peavey 700w
4db W tölcsér láda 300-400w
2db Sub láda
monitor ládák:
4db Ágota 400w-os ládák
2db Ágota 200-400w-os ládák
A többit olvashatjátok a: sws.mindenkilapja.hu (sweet sound - A hang a mindenünk) akit érdekel sajnos még nem volt érkezésem meg újtani az oldal ezért még van amiből még kevesebb van írva mert azóta nagy mennyiségbe lett újítva a cucc de valamelyik nap meg újítom már. (Ha valaki véletlen meg sértetem azt nem akartam ez csak az én véleményem). Sziasztok jó napot továbbra is.
(#) Variathor válasza DjPeat hozzászólására (») Dec 10, 2007 /

Nagyon tetszik a cuccod, ez már valami. Szereték én is hasonlót , talán ha egyszer sok pénzem lesz. Ezzel a felszereléssel már lehet kezdeni valamit!
Na ezeket a hangfalokat nem szabad szobába tenni...
Üdv.
(#) DjPeat hozzászólása Dec 10, 2007 /

Szia köszi szépen én is nagyon büszke vagyok rá.
Ha érdekel nézd meg az oldalamat igaz még nem raktam fel rá egy két cuccot mait nem olyan régen vetünk de azért van rajta így is sok jó dolog. Ja és ami zene szól azt mi vettük fel a stúdió technikánkkal.
További szép napot sziasztok
(#) asusu hozzászólása Dec 11, 2007 /

Hali!

Itt sokan wattokkal dobálóznak (tisztelet a kivételnek), amikor nem (csak) a teljesítmény határozza meg a hangerőt! Hiába van 1200W-os végfokom, ha a hangfal érzékenysége csak 88dB-es (tegyük fel, hogy bírja is az 1200W-ot). Az csak 115dB hangnyomás... ez ugyanannyi, mintha egy 101dB-es hangfalra ~25-30 w-ot adnánk!

Forrás: ITT

Bocs, ha pofátlan volt ez a 4 hozzászólásos felhasználó.
(#) asusu válasza asusu hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Jah, DjPeat, szép kis rendszer!
Milyen a Behringer keverő (hangminősége)?
(#) DjPeat hozzászólása Dec 11, 2007 /

Szia Asusu.
A Behringer keverő mi front bekeverésére használjuk és nagyon meg vagyok vele elégedve. A másik pulttal aminek a képét is felraktam egy hozzá szólással ezelőtt azzal pedig a monitorokat szoktuk bekeverni. Nem tudom ki menyire van benne ebben a hangosításban de ha hangosított már együtteseket kint élőbben és nincs sok idő beállniuk akkor nagyon praktikus módszer az hogy két pult van. Példa: ha a gitáros kevesebb lábdobot szeretne nem kell a mikrofonba bele szólni úgy hogy a közönség halja hanem egyszerűen leszól a színpad mellet elevő embernek hogy kevesebb dob és így nem halja a tömeg meg közben is lehet állítani ha véletlen kell
Ha érdekel akkor majd még elmondok egy két dolgot, de ezt nem nagy szájúságból mondom mert én nem szeretnék az lenni még ha úgy is tűnik. A web oldalamat meg mutatom ha érdekel most van rajta egy kis kavar. Mert a hétvégén volt egy hangosítás és bele rúgtak az egyik diboxba és az be búgot kb 2 másodpercre és ez miatt egy két ember veri magát. Ez hosszú történet ja meg az miat még hogy lelett törölve a vendég könyvből mert csúnya szavakat használt!! Az oldal címe: sws.mindenkilapja.hu
Sziasztok szépestét továbbra is.
(#) asusu válasza DjPeat hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Ja, ismerem a "módszert".
"Igazi" hangosítást még nem csináltam. Idén (2007) nyarán, aug. 25-én, Gyálon fölléptünk a kis iskolai együttesünkkel, és ott is külön volt FOH keverő, meg külön a monitoroknak. Amúgy a suliban (a sulinak ) szoktunk hangosítani (nincs normális hangrendszerük), meg az iskolai rockkoncerteken.
Érdekel azaz egy-két dolog, mert csupán egy éve ismerkedek a hangosítással, szóval most szivacsként vagyok a témában.
(#) DjPeat hozzászólása Dec 14, 2007 /

Szia Asusu tudom milyen mi is nagyon az alapokkal kezdtük még olyan 4 éve.
Az elején még mi is csak somogyi mély ládákat használtunk amit mi építetünk.
És ahhoz képest „jól is szóltak”. Ezek a mélyládák még most is meg vannak mert arra jó ha valamelyik helyi állt iskolába kell bulit tartani oda nagyon jók. Mert ne kell vinni a nagy hangot mert felesleges csak nagyon sok munka. Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezhetsz is vagy írhatsz ide vagy az e-mail címemre is.
Szia további szép napot.
(#) aradip91 válasza DjPeat hozzászólására (») Dec 25, 2007 /

Uhaa, nem rossz cucc.
Mi zenekari hangosításra használjuk a cuccunk, leírom mi van kompletten az együttesnek .

Erősítők:
Gitárhoz: 2db Marshall erősítő full cső 200W
Másik gitár: 1db Behringer félcsöves 300W
Basszusgitár: 1db Fender tranzisztoros 300W
Vokál: 1db Peavey végfok 2x 750W

Keverő:
1 db Behringer

Hangfalak:
Gitár:
4 db Marshall
1 db Behringer

Basszus:
1db Gallien Krueger

Vokál:
8 db T.box

Monitorok pedig: 6 db Fender

Ezzel a cuccal a szigetre is kimehetnénk

Kül tűző napon is recsegés tozítás(persze a tiszta csatornán ) nélkül is működött az egész tahát ezekkel a cuccokkal nagyon jól megvagyunk, az más kérdés hogy összesen több millióban van benne tehát még jó, hogy többen vagyunk
(#) Peti_85 válasza aradip91 hozzászólására (») Dec 25, 2007 /

:eek2: Húú de tudlak sajnálni titeket

Nem semmi cuccok...
(#) aradip91 válasza Peti_85 hozzászólására (») Dec 25, 2007 /

Hát akár
Ne tudd meg mennyit dolgoztunk érte
(#) badvirus válasza aradip91 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

helo. most neztem meg a somogyi oldalan 98dB erzekenyseget irnak a hangszorokhoz. ez mennyire realis? vagy kerdezem maskepp. mekkora erzekenysege kell legyen egy hangszoronak h mar a kozepkategoriaba lehessen sorolni? (szeretnem lecserelni a ket melynyomomba a ket MNC-t ) nyugi nem somogyira ) jah es a hangnyomas? az mitol fugg? bocs a hulye kerdesekert de elegge uj nekem ez az egesz
(#) DJ_Tacee válasza badvirus hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Hello. Sajnos nekem vannak rossz tapasztalataim Somogyi barátunkkal. Most nem általánosságban szidom, nekem voltak SPA40-eseim amire azthiszem 92dB-t vagy többet írtak. Lehet szólt akkorát, de 150W-nál többet semmiképp se adj neki mert úgy besül hogy ihajj. Tapasztalat (!). Mielőtt valaki belémkötne, van limiter a rendszerben, nem kapott torz jelet, nem clippelt a végfok. Nahh szóval egyik ismerősöm akitől azóta vettem "normális" PA hangfalakat állítja, hogy ő maga mérte ezeket a hangszórókat süketszobában, és 88dB-nél többet nem tudott kihozni belőle. És hiszek neki. Egy középkategóriás hsz legyen minimum 95dB, az már nem rossz, kevés teljesítménnyel is lesz hangja.

A kész ládáim amik most vannak, a szub 63Hz-en 101dB/W/m, a kicsit pedig 97dB/W/m-t tudnak, ez már megszólal azért. Persze full gyári, de ez a minimum ha kisebb PA feladatra kell, én így gondolom.

Somogyi SPA most is van két darab egy cimbinek, házibulikba szoktuk vinni, oda elég egy kompakt tetővel ilyen 50-60 főig.
(#) DJ_Tacee válasza DjPeat hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Nekem nincs ekkora motyóm, de íme ami van saját:

* Jelforrások:
o 2db Reloop RCD-900S CD lejátszó
o 2db Technics SL-1210 MK5 lemezjátszó
(+ Ortofon Concorde DJ fej és tű)
o 2db Omnitronic DD-2250 lemezjátszó
(+ 2db Ortofon OM PRO fej és tű)
o Stanton FinalScratch 1.5

* Keverők:
o 1db Reloop RMX-40BPM (4+1 csatorna)
o 1db KORG KMX-62 (6 csatorna)

* Végerősítők:
o 1db Phonic MAX-860 (2*300W)
o 1db Ágota DS-1200 (2*600W)

* Hangfalak:
o 2db StageVoice top (12"+1", 300W sin, 99dB/W/m)
o 2db StageVoice sub (18" , 600W sin, 101dB/W/m)
o 1db aktív kontroll

* Notebookok:
o 1db ASUS A6U-5050
o 1db Apple MacBook Pro 15"

* Fejhallgatók:
o 1db AKG K-66
o 1db Technics RP-DJ1210

* Mikrofonok:
o 1db Audio Technica MB 1k

* Egyéb, kiegészítők
o Aktív crossover
* Fények, effektek:
o 2db Futurelight DJ SCAN 200 scanner

Hmm?

Dragon DJ Team
(#) Gery válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Egy hasonló kérdést énis feltettem valamikor egy másik topikba, de mivel nemkaptam rá választ hátha itt...(úgyis aktuális a téma)
Szóval néztem egy hangszórót amire azt írták hogy 93dB az érzékenysége. Ez egy autóba való mélynyomó és ahogy elnéztem azokközül ez jónak számit
De nemírták sehova hogy 1W/1m és engem ez zavar. Bevittem winisd-be az adatokat és az USPL hez 92.64dB jött ki, nyílván ezt adták meg. De van egy sima SPL is ami 88.62dB. MOst mi a különbség a kettő között és melyik a valódai 1W/1m-es érzékenység?
(#) badvirus válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

nah hat ezt akartam tudni h realis vagy kamu. nezz mar fel a http://www.poweraudio.ro/difuzoare.htm oldalra mert kivancsi lennek a velemenyedre. kosz
(#) badvirus válasza badvirus hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

aki jartas a temaban nezzen mar fel a fenti oldalra mert nagyon ramjott a hangszórócserélhetnék.....
(#) aflmor válasza badvirus hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Hú, mennyi "szépség" van ott.... Mi a kérdés? Hátha...

ezekrol a melynyomokrol van szo. szeretnem tudni a velemenyeteket.

Az mnc-t szeretnéd kicserélni? (megértem) Vagy mi? A belinkelt oldalon levő P Audio -k nagyon jók. ITT van pár reális adat róluk.
(#) badvirus válasza aflmor hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

C12-300MB típusut illetve C15-600EL tipusut neztem ki magamnak. szerinted milyenek? jok valamire? a 2 fenti melynyomoba kellene. vagy szerinted melyik lenne a legjobb?

nem azert akarom kicserelni oket mert annyira szornyuek ... nekem enyhe tulzassal megfelel.(amelyikben nem latszik a hangszoro 12-es XilverCrash van masikban 15-os new orleans) csinaltunk mar szilveszterkor bulit ezzel a 2vel + 4 reflex baby-vel, castone cpa-400b-vel + 2*400w-os(mar nem tudom milyen markaju volt) erositovel es nem volt rajuk panasz, csak a buli vege fele megsult a castone es magaval vitt 2 baby-t is

jah es majd elfelejtettem h kb 7*20m-es teremben. igaz kinlodtam fel orat mig elrendeztem a melyeket h legyen szep hangjuk.

Mindkettő jó, de drága! (vagy csak én keresek keveset ) Adataikból ki kellene számolni, melyik passzol a dobozokba. (12 vs. 15, stb) Vagy melyik "gyári" alkalmazása hasonlít a ládáidra legjobban.
(#) badvirus válasza aflmor hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

huh hat szerintem ezek egyaltalan nem dragak. (a 12-es 320 lej a 15-os pedig 600).... ahoz kepest hogy a 12-es XilverCrash volt 300 lej a 15-os new orleans pedig 500 lej. le is adom a rendelest ... allitolag 48 oran belul mar le is hozzak
Következő: »»   6 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem