Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű (PWM) végfok építése
OK. Azzal egyetértek, hogy a digit kijelzős tápokat megbolondítja rendesen. A tápot szűrni kell, 1-2µF polipropilén kondenzátor megoldja az ugrálást.
Valóban szubjektív, így nem is akarok belemenni.
Műszakilag valóban az UCD a jobb megoldás.
Ha műszakilag nézzük, akkor még az UcD-nél is vannak jobb, sokkal jobb megoldások, de mire mindent kipróbálunk, meghallgatunk, hát az nem megy máról holnapra.
Sziasztok!
Leszűrve a tanulságot: Kellesz még "játszanom". Legalább érdekel is. Ma sajnos nemjutottam el a laborba, de holnap már eljutok... A tanárom felügyelete mellett kellesz összeraknom próbapanelen, vagy univerzális nyákon. Így óhajtotta, továbbá, hogy skicceljem le a kapcsolási rajzot papírra. Megtettem. Szimplatápos megoldással, ha így jobb neki. Valaki megnézné, hogy korrekt e? Nemszeretnék besülni, hogy megsül az IC a szeme előtt. Az nem gond ha kimaradnak a túláram beállító ellenállások? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Bocsánat, lemaradt az IC tipusa: IRS20124!
ZD1 12V-os Zener áramát mi korlátozza? !
Hát az bizony lemaradt... Az mehet akkor a végtranzisztorok után.
Hello!
Kis segítség kéne. Az elképzelés szerint egy A4-es kétoldalú lapra szeretném kivitelezni az alábbi erősítőt, és az lenne a kérdésem, hogy az alábbi skicc rajzon nagyjából lerajzoltam, hogy mi hol foglalna helyet. Jó-e lesz így ? Hol mit merre kéne inkább felcserélni és/vagy réz fóliával lefedni? * U: valamiért a fóliával lefedni szót nem tudom külön írnia fenti sorba. bocs. * Szerkesztve! A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
Idézet: Mert nem hagyod az automatikus szerkesztést működni. Azért mert a hozzászólás ablakban külön sorba írja, nem jelenti az, hogy a megjelenő hozzászólás is olyan lesz. Ennek ellenőrzésére van az Előnézet gomb. „valamiért a fóliával lefedni szót nem tudom külön írnia fenti sorba... bocs.”
Szerintem applikáld bele még a rövidzárvédelem ellenállatait is.
Más kérdés: Mindenképpen szükséges gyorsítanod a MOSFET-ek kikapcsolását? Mekkora tápfeszről szeretnéd járatni, mekkora frekvencián, milyen DT beállítás mellett, milyen FET-ekkel?
Szia!
Holnap a lényeg csak a kipróbálás lesz, ill. modulátorral közösítve. A tápfesz 12V lesz, de ez majd a végső verziónál 20 - 50V lesz. Nem feltétlenül szükséges, de anno ajánlottátok, hát beleterveztem. A frekvencia az minimum 100KHz lesz és olyan 500KHz-ig maximum (gondolom). De holnap nem ez lesz a lényeg. Az áramot nemtudom milyenre egyelőre, próbához szerintem nemfeltétlenül kell. Vagy okozhat galibát, hogy nincsennek? A tranyók IRF5615 ösök.
Próbapanelen? Nem tudom milyen próbapanel lesz, de én inkább légszerelésnek hívnám, mert az átlag próbapeneleken túl nagy távolságok lesznek az egyes alkatrészek között... vagyis egy pár dolgot nagyon közel kellene egymáshoz forrasztgatni, különben nagy meglepetések lesznek...Sny-nak igaza van, ha lehet a D1, D2-t csak akkor kösd be, ha már valamennyire működik.
...nehéz napod lesz... azért várunk egy beszámolót estére. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Hello! Segítséget kérnék ehhez a végfokhoz. Illetve a táp részéhez kellene egy jó kis kapcsolási rajz. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv
Milyen nagy meglepetések érhetnek? Ha elárulod, már nem is lesz meglepetés, úgyis csak a jókat szeretem...
![]() Akkor a diódákat kihagyom. OszeG: Nemlinkeltél semmit, így nem nagyon fognak tudni segíteni neked a tapasztalt kolegák.
Amit el tudsz képzelni. A fantáziádra van bízva. Áramkorlát nélkül hasonlíthat augusztus 20.-ára..
Gondolom a szórt induktivitások és kapacitások hatásaira gondolt. Nekem így nézett ki a tranyós változat kísérleti példánya, és ezzel az "elrendezéssel" volt vele a legkevesebb gond.
![]()
Nem semmi...
Nekem meg így. Az alsó panel egy nagyobb, az az áramkorlát, meg kiegészítők.
Azért ez már elvetemült kategória!
![]()
Nehogy azt hidd, tökéletesen működik, még ma is, mert nem szedtem szét. Az igaz, hogy egy ilyen próbapanel nem erre való, de azért látszik, hogy a lényeges dolgok egy kupacban vannak, így legfeljebb csak ronda, meg talán átláthatatlan, de nagyon gyorsan lehet benne bármit megváltoztatni. Még a BD modulációt is megcsináltam így, önrezgőben. Az talán egy kicsit szebb volt, de a lényege ugyanez volt. Az már nem ennyire egyszerű, ott nagyon hiányzott a teliföld. De azért egész jól működik az is. Azt azért hozzá kell tennem, hogy komplementer FET-ek vannak a végeken, így jóval kevesebb zavar keletkezhet, hiszen nincs lebegő táp.
Sziasztok!
IRFB4227 fet-tel szeretnék építeni négy végfokot, +,- 80 vagy 90 voltos tápfesszel. Viszont ez a fet 200 voltos, félhídban ha jól tudom az egyik feten esik az egész feszültség, ami 180V lenne. Segítenétek kiszámolni a bus pumpingot, hogy mennyi lenne? Vagy itt már nem lenne biztonságos amúgy sem ezt a fetet alkalmazni?
A cikkemben van a bus pumpingra képlet...
Amúgy max +/-80V, nem is a bus pumping miatt, hanem a TO220 nagy belső induktivitása miatt, belül lesznek ott bőven >200V tüskék.
Meg is találtam, szóval ez ΔU=Ubus/8*π*fpwm*Rload*Cbus
Akkor viszont a fet 250 voltos változatát kellene használnom, az IRFB4229-et. Lehet, hogy csökkentenem kell a tápfeszt, hogy 4 ohmon is jó legyen.
Valakinek ismerős ez a kínai csoda? Elvileg Ilyen fetek vannak benne. Gyári adat alapján 4 ohm 700W +,-58v, 0,1 distortion, habár nem írja milyen frekvencián. A legjobb, hogy néhány oldalon max +,-80 voltot ír a tápra, de az a fet csak 150 voltos, félhídban már bőven felette van a határértéknek.
Kamu, én is nézegettem. Szerencsére gyorsan lebeszéltek róla a fórumtársak. Szóval igen ismerős. 50vac, (70vdc) a tápja max, a kondik is csak 80voltosak szóval, ez nem mehet 80v-ról. Sose tud 700w-ot 4 ohm-on. Inkább max a felét jó ha tudja...
700W-ra a fojtó is igen karcsú, amennyi huzal abba a magba belefér az lehet hogy már 300W-on megsül. Ekkora teljesítményre a hűtés is csak ventis támogatással lenne elég.
Sziasztok a mellékelt folytó az UCD kimenetelére még jó lenne? 33uH, vagy 29uH is is van de az csak 2.5A. Ha ez esetleg megfelelne akkor beruháznék rá.
Lapozz vissza, és keresd meg amiket belinkeltem. (kb. századszor)
A farnelles linkeket találtam meg. Nekem fontos lenne, hogy a tme-ről mert ők küldenek Romániába is.
Igen megtaláltam a gyűrűt. Hanyas drótból fog kelleni megtekerni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |