Fórum témák
» Több friss téma |
Vajon az eredeti magyar MM 25V-os elko-k ennyire jók voltak, hiszen még ma is találkozni olyan végfokokkal, amiben még eredeti van és megy.
Tudnátok segíteni? A rádió nem szól, nem is sistereg, írták valahol az első oldalakon hogy a kapcsolósort át kell hidalni olyan helyre ahol nincs használva. Valaki el tudná magyarázni hogy mit hova kell?
Igen, szerintem ennyire jók voltak. Simán kibírták a kétszeres feszt. Én még eddig zárlatossal nem találkoztam. Kiszáradttal is csak nagyon kevéssel.
Igen egyszer valaki meg is jegyezte, hogy a magyar MM elkót csak baltával lehet tönkretenni.
Köszönöm, de ezt eddig is tudtam, a régebbi MM elkóknál fel is volt tüntetve mind a két érték.
De én is inkább a 63V-ost javaslom, a hangszóró védelme miatt. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Senki nem tud segíteni? Már csak az hiányzik, hogy nem szól a rádió része.
FM kapcsoló érintkezőjét kell átkötni, ami a 15V feszültséget váltja, ezt műszerrel kimérheted.
Kapcsolón találsz be nem kötött részt, ezekre a kivezetésekre lepárhuzamosíthatod a hibás kapcsokat.
Ha jobban megfigyeled a kapcsolót, rájössz. Két sorban, háromasával vannak az érintkezői.
Keresed meg a 15V- hoz tartozó kivezetést, ezt és ehhez tartozó másik két kivezetést kell összehuzaloznod a kapcsolón lévő 3db üres kivezetésekkel, sorban egymás alá. Ha így sem érthető, csinálj egy képet, amin bejelölöd a 15V helyét, akkor berajzolom.
Biztosíték baj volt, most már jó, viszont a térerősségjelző nem működik FM-nél, de AM-nél igen. Ez mitől lehet?
Bizti hiba egyszerűbb, ha mértél volna hamarabb kiderül.
Lehet alacsony térerő, gyenge antenna miatt, vagy a tuner érzéketlen, de beállítási probléma is lehetséges.
Melyik trimmerrel lehet állítani az FM modulban?
Milyen minőségben jön az FM, milyen antennával próbáltad?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Jó, nem sistereg. Sima antennával, nem erősítős.
Ügy emlékszem van az alaplapon trimer, amivel a térerő kalibrálható.
Keresd meg a rajzát, kiderül.
Szia!
A térerősség jelző műszer az én rajzom szerint az FM modul 11-es lábához csatlakozik. A modulon belül ez a láb egy 8,2k-s ellenálláson keresztül az uA3089 13-as lábára csatlakozik. A műszer még hidegítve is van 22nF kerámia kondival. Én ezeket a kerámia kondikat alapból cserélni szoktam, ha ilyen gyanús helyen van. Amit még megpróbálnék, bár veszélyes mutatvány egy ilyen "kövület" készüléknél, többször fürödtem be miatta: Vedd ki az FM modult, és az érintkező tüskéket csiszolóvászonnal egy picit pucolgasd meg, illetve az FM modul érintkező sínjét is. Ahogy a NYÁK tervet nézem, a műszer ehhez a modulhoz az Isostát kapcsolón keresztül kapcsolódik. (végül is egyértelmű, mert AM modulációban is ez a műszer jelez...) Lehet az isostát kontakthibás... Itt a rajz amit én használtam... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy RA 6380S Erősítőm, ajándékba kaptam, és a Jobb oldali végfok gyengélkedik. Szól, de csak recseg, és ha el kezdem hangosítani, akkor is csak recseg, torz a basszus, a magas az valamennyire kijön. Megnéztem, az érintkezések jók, Áttettem a bal oldalra a végfokot, ott is ugyan ez, tehát a panelen van a baj, de sajnos nem tudom mit nézzek meg, még elég kezdő vagyok. Előre is köszönöm a segítséget
Nekem már volt hasonló hibám. Ki volt száradva a kimenő kondenzátor (2200µF 25V) 63V-osat vegyél bele ha rossz.
Esetleg érdemes megmérni mekkora feszültség esik a tekercselt huzalellenállásokon, hátha munkapont probléma van. Illetve mérd meg hogy a kicsatoló kondi előtt mekkora a feszültség. Ott 20V körüli feszültséget kell mérned.
Köszönöm a segítséget, Este mind a kettőt megnézem, Ha nem járok sikerrel, akkor még kérdezősködök.
Azt tudja valaki, hogy a kimenő kondenzátornál mekkorára kell állítani a feszültséget? Elvileg a potméterrel tudom állítani, Előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |