Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   328 / 443
(#) IMi válasza lionsec hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia!
Létezik egy ULP, ami az összes alkatrész kiexprotálja egy LIB-be.
Utána saját elképzelésednek megfelelően módosíthatod, másolhatod az alkatrészeket.
Bővebben: Link
(#) lionsec válasza IMi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Köszi!
Megnézem hol lehet letölteni és feltelepítem aztán jön a próba. Autómatikusan kimenti az alkstrészeket vagy lessz egy ikon meg látható lesz egy külön könyvtár majd az alkatrészeknek?
(#) lionsec válasza IMi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szervusz!
Letöltöttem a programot már csak azzal nem vagyok tisztába hogy hova kell beillesztenem hogy működjön! Tudnál segíteni?
Köszi.
(#) niedziela válasza lionsec hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia !

Másold az ULP könyvtárba és a programból futtasd.
(#) kiborg hozzászólása Dec 4, 2014 /

Sziasztok!

Az eaglet rá lehet-e bírni arra, hogy ha tervezek egy nyákot, akkor autorout-nál ha kell rakjon be egy-egy átkötést vagy 0 Ohm-os SMD ellenállást?
Vagy ha manuálisan huzalozok, akkor ne kelljen visszaváltani schematics-ba és megszakítani az adott huzalt és betenni egy 0Ohm-t, hanem ezt a board-on megcsinálni ?
(#) niedziela válasza kiborg hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Szia !

Nem lehet, alapból réteget akar váltani. És ez igy van rendjén.
HA egy oldalas panelt tervezel az átkötésekről neked kell gondoskodnod.
(#) ODU hozzászólása Dec 5, 2014 /

Sziasztok!

Honnan tudnék letölteni QFN8-as tokozású IC hez .lbr fájlt? MC34673 IC-hez kellene.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 12, 2014 /

Sziasztok!

Ismerkedő fázisban vagyok az eagle-vel, segítséget szeretnék kérni...
Elektroncsövet szeretnék a réz oldalra rakni, ha megtükrözöm a foglalatot nyák terven akkor oda kerül?
Hogy lehet átkötést panel tervező oldalon készíteni, hogy ne legyen ott a sárga csík?
Vagy esetleg ki lehet kapcsolni a sárga csíkozást?
Egyenlőre ennyi bajom van, de lesz még az tuti...
Köszönöm szépen!
(#) Frankye válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Igen, a tükrözés funkció éppen erre a célra van kitalálva.
Az átkötéshez egy "via"-t kell elhelyezned. Ehhez a vezetősáv húzása közben át kell váltani a "Top" (vagy, ha épp azon vagy, a "Bottom") rétegre. Ekkor a program automatikusan létrehozza a szükséges "via"-t, és a másik rétegen folytatja a vezetősávot. Vissza az előző rétegre ugyan így válthatsz. (A rétegek váltása a jobb felső sarokban lévő legördülőre kattintva történik. Nem kell megijedni, az épp húzott vezetősávval együtt kattinthatsz oda, nem kell "elengedni".)
A "sárga vonalazás" kikapcsolható ugyan (ez az "Unrouted" réteg), de akkor épp a lényege vész el a programnak.
(#) mc-4 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Köszönöm szépen!
(#) Frankye válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Nagyon szívesen. Ha még kérdésed lesz, szívesen válaszolok, ha tudok.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 13, 2014 /

Sziasztok!

Már itt is vagyok!
Múltkor böngésztem az alkatrészkönyvtárakat és találtam benne axiál kondenzátorokat aránylag nagy méretbe, most meg az istenért nincs meg. Melyikben találok ilyet?
Köszönöm a segítséget!
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Szia !

rcl.lbr-ben van.
(#) mc-4 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Köszönöm!

Közben nekiláttam rajzolni egy újat, ismerkedésnek is jót tesz.
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Ha hosszútávon az eagle mellett maradsz, az a legjobb ha kialakítasz magadnak saját alkatrészekkel, saját könyvtárakat. Igy minden akkora és olyan lesz amit szeretnél és mindig megfogod találni.
(#) mc-4 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Sikerült a rajz, láb összepárosítás, vezetékezik is. Nem lett olyan kidolgozott mint a gyári, de működik.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 14, 2014 /

Sziasztok!

Lehetséges az és hogyan, hogy nekem nem azzal a tokozással foglalattal kell egy alkatrész, ki lehet cserélni?
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Ki lehet, ha az alkatrészhez hozzá van rendelve másik tok is.
[egér jobb gomb - package ]

Ha nincs hozzárendelve akkor az alkatrész szerkesztőben vagy megrajzolod, vagy egy már megrajzolt tokot bemásolsz alája. Ez utóbbit is is az alkatrész szerkesztőben kell elvégezni.
(#) mc-4 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Siker!
Ez a program brutális... és még csak a felszínen járok!
Mondjuk nem hiszem, hogy otthoni felhasználásban bele mélyed sz ember a rétegekbe.
Köszönöm ismét a segítséget!
(#) Frankye válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Igen, valóban nem hobbi-kategóriás program. Viszont a hobbistának több, mint elég.
(#) pdenisz hozzászólása Dec 14, 2014 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni a következő dologban:

Egy projecten belül több rajz és azokhoz tartozó PCB terv is készült.
Szeretném őket egy rajzon látni és egy PCB re rátenni elrendezésben úgy ahogy ezek külön külön is szerepelnek.
A lényeg hogy próbáltam többféle megoldást de nem igazán sikerült.Ha a rajzokat be copy -om akkor a PCB tervek nem jönnek át illetve felteszi őket alkatrésszinten és lehet újratervezni a panelrészét.Ha be importálom a kész PCB -et akkor meg nincs meg hozzá a rajz. biztos valami apróság elkerüli a figyelmem de sehogy nem jövök rá mit csinálok rosszul... ha esetleg valaki segítene megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
(#) vzoole válasza pdenisz hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Importáld be a kész schematic-ot, akkor jön vele a rajzolat is.
Ha így nem ok, akkor lehet régebbi verziód van?
(#) pdenisz válasza vzoole hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Köszi!!! - Valóban műkszik

Még egy kérdés ha lehet, azoknál az alkatrészeknél történetesen egy DIP 8 tok. IC ről van szó az kapcsolási rajzra felhelyezett alkatrészen csak 6 láb van a 8 helyett, megnéztem az alapadatait és a + tápfesz P.VCC a GND pedig P.GND nek van elnevezve. A P.VCC megoldottam hogy be legyen kötve de a GND hogy adom meg hogy a P.GND és a egyéb GND egy potenciálra kerüljön a nyákon???
(#) niedziela válasza pdenisz hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Szia !

invoke ikon és katt az alkatrészre.
(#) pdenisz válasza niedziela hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Köszönöm, köszönöm... műkszik..
(#) elektrocad válasza pdenisz hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Szia!
Itt találsz rá megoldást.
Az Eagle 7-es verziójában már lehetőség van a különböző tervek modulonkénti használatára is a MODULE és PORT parancsok segítségével. Ezt nevezték el hierarchikus tervezésnek.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 18, 2014 /

Sziasztok!

Ha a képen lévő HK4100F relét szeretném megrajzolni akkor jó a képen lévő rajz vagy tükrözni kell?
Köszönöm!

HK4100F.jpg

(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Szia !

Bekarikáztam a számodra lényeges információt !
Tehát a képet függőlegesen kell tükröznöd.

HK4100F.jpg

(#) lionsec hozzászólása Dec 20, 2014 /

Szervusztok!l
Van egy kis gondom és szerintem itt szerezhetek információt a megoldásról!Nekiláttam fotózással nyák lemezt csinálni és az a gondom hogy a vezetősávokról oldódik le a fólia a többi területen pedig fent marad.!Én az EAGLE programból kinyomtattam a filmet és és azt ráhelyezve a nyákra világítottam le kb 5 percig.A kérdésem az az hogy az EAGLE program tud e olyat hogy a nyák tervben a fólia legyen átlátszó és a többi terület pedig ne?
Tudnátok benne segíteni?
Köszönettel
(#) pjg válasza lionsec hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Igen.
Nyomtatáskor válaszd a Fájl menüben a CAM processor menüpontot. Megvan?
Következő: »»   328 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem