Fórum témák
» Több friss téma |
Szia mit50!
Ez lesz a megoldás! kiveszem a panelt és viszem linken található címre. Köszi a segítséget, végül is az alapkérésem is ez volt. Még egyszer köszi, hogy időt szántál rám. Szia!
Szívesen,nekem megázott a panelem és megcsinálták...
Az enyémet meg az októberi villámlás tette működésképtelenné. Te vitted be a panelt, vagy jöttek és kiszedték?
Én már kiszedtem és ma beviszem nekik.
Mini Renova készülékem ki-be kapcsol, állítólag a gyújtó automatikája romlott el, tudna valaki tanácsot adni, hol lehet alkatrészt beszerezni baráti áron? (turbó)
Szerviz 120ezer forintért cserélt volna kondenzációs gázkazán ventilátor komplett egységet (ház+ebmpapst ventilátor motor+PWM vezérlés - 8 éves Buderus GB022, 3Y hibakód).
A ventilátor vezérlő elektronikájában öregedett el egy 300 forintos optocsatoló (köszönet érte egy kollégának, aki egy heti munkával kiismerte a hardvert). Felmerült már itt a fórumon ilyen probléma, nomeg bíztatásul írtam hobbista kollégáknak...
Szia.
Köszi a biztatást, sikeres volt a műtét! 4 szeleptest cserélve, kazán utántötlve, légtelenítve. Már csak egy jó, programozható falitermosztátot kell felszerelnem (ami olcsó is), meg behúzni jó pár méter kábelt a másik termosztátig. Ott párhuzamosítani a két relé kimenetet, így kapok logikai vagy kapcsolatot. Aztán már csak a beállítás van hátra . szerk: granpanak akartam címezni, nem magamnak persze. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Üdv,a FÉg cirkóm ha be kapcsol éles sívító hangon ég.Köszönöm a választ ha tudja valaki.
Nekem a régi Fég kazánnál az indulási gáz nyomógomb mögött (burkolat levéve) lehet tekergetni a gázmennyiséget, egy recés tekerővel. Ez a nyomógomb tengelyén van.
A képen a kék tengelyén a fekete takaró lap mögött.
Lehet, hogy a szivattyú adja a hangot mert, vagy nincs víz, vagy csapágyas...
Kösz szépen,ez volt az.
Junkers Euroline ZW 23 kombi, zárt égésterű kazán vezérlő panel hiba javítása.
Hiba jelenség: nem megy a turbó ventilátor és nem vált át melegvíz készítésre. Turbónál a relé érintkező megadta magát. Kép mellékelve. Átváltónál a meghajtó tranyó adta meg magát. Mindhárom relé meghajtó tranyóját lecseréltem erősebbre, és a relé védő diódáját szintén jobbra cseréltem. Megismertem a logikáját a panelnak (2 hetem volt rá), kérdezzetek nyugodtan
Sziasztok. Nekem egy Westen Quasar 24Fi kazánom van. Ma reggel úgy döntött nem hajlandó fűteni. nem kis keresgélés után találtam egy szerelőt aki hajlandó volt még ma megnézni mi lehet a probléma. A hiba jelenség a következő volt: bekapcsolt a fűtés majd amikor elérte a 30 fokos vizet jelzőt kikapcsolt és ez ismétlődött. A szerelő kitakarította az égésteret. Majd amikor összerakta közölte, hogy kémény probléma lesz, hívjak kéményes szakembert, VAGY menjek és illesszem össze én magam a csöveket, mert valószínűleg rés van valahol. Felmentem a padlásra és valóban elég rosszul volt összetákolva. a helyére igazítottam a csöveket, majd kipróbáltam s működött. Ez után jött amit nem vártam! S nem tudom erre van e valakinek esetleges megoldási javaslata. Amikor megy a fűtés semmi gond, viszont amikor megnyitjuk a csapot vagy zuhanyt akkor rögtön lekapcsol s durran is. Ez lehet megint cső probléma? Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Nekem egy Immergas Eolo Star 24 kW turbós kombi gázkazán még nem a digitális kijelzős. Csak meleg-vízre használom (nyári üzemmódban) mitől lehet hogy zuhanyzáskor a elmegy a láng megy egy darabig utána megint leáll. Elégé kelemetlen mert hol hideg hol meleg a víz. Valaki tudna segíteni. Előre is köszi
Mi a pontos neve a kazánnak? Termomax color,amica,inka,premixx,top,stb?
Valószínüleg a mágnes szelep tekercse szakadt így nem tudd már begyújtani ez a Honeywell szelepekre jelemző
Mégegyszer köszi a segítséget. Többszöri nekifutásra, de jó lett a panel. egy relé és néhány ellenálás. valamit a választókapcsoló forrasztási hibáit kellett megtalálni és javítani.
Hétfőn este lett beüzemelve. Azóta minden ok. Kellemes Ünnepeket.
Tényleg?! Na jól van ,akkor tényleg ügyesek lehetnek ott, én se ismertem őket, a neten kutakodva találtam rájuk,de ezekszerint érdemes megjegyezni őket.
Neked is kellemes ünnepeket.üdv!
Sziasztok!
Tavaly már írtam ide a DÉG Colibri kazánommal kapcsolatos hibakal kapcsolatban. Az ötleteitek alapján megtaláltam a hibát, és ki is lett javítva. Mostanában egy új jelenség ütötte fel a fejét ami inkább zavaró még most de a működést eddig nem befolyásolta. Termosztát kapcsol, ezután pár másodperc elteltével sivító hangot kezd "előjönni" a kazánból, igaz néha-néha ez megszűnik, de egy idő után újra hallható lesz. Ha jók a megérzéseim, akkor vagy a turbó vagy a szivattyú lehet a ludas. Hogy tudom kideríteni h melyik adja a hangot. Köszönöm előre is az ötleteket.
Lehet több oka is!!
Hány éves a kazán? De gondolom legalább 8-10 éves ebből adódóan a vizünk nagyon kemény és a vízkő csak gyarapodik és lerakodik. Hiba okok lehetnek: 1) Kazán test vagy a hőcserélő el van vízkövesedve (háztartási sósav segít) 2)Víz áramlás érzékelő rosszalkodik.ha ez a rossz akkor (Ezt cserélni kell.) 3)HMV. NTC érzékelő elfáradt nem valós értéket ad a panelnak.Ha ez a rossz csak (cserélni lehet.) 4)Lehet még az is,hogy koszos a fűst járat a lamellák,bordák közzé berakodik a por és nincs tökéletes égés meg fullad a kazán. De ha ez lenne akkor a kazán hibára menne itt és csak retesz gombbal tudná újra indítani ezt azért (Tisztítással lehet javítani.)Ártani ezzel nem árt ha tiszta a kazán 5)És ha felsoroltak között egyik sem segített,akkor panel hibás lesz. (Csere esetleg javítás) Remélem tudtam segíteni sok sikert
Valószínű,csapágyasra ment a szivattyúd.
A ventilátor is tudd iszonyatos hangot adni amikor ki van a csapágya,ha ő a beteg akkor ez tudd veszélyes lenni ha beáll a csapágya,mert haza vághatja a panelt is. Ha esetleg meg akarsz győződni,hogy melyik vonyít akkor kapcsold be a fűtést és szivattyú kábelét húzd le,hogy ne menjen.Erre rövid időd lesz mert hamar felfog melegedni a kazánban a víz és leold a hőkioldó utána rakd vissza kábelt. Talán így meghallod,hol van az a macska Sok sikert
Köszönöm. Levettem a burkolatot és a szivattyúnak nincs csak a motor feletti fekete dobozban kötése. Ott kell eszközölnöm a vezeték lekötést a trafo mellett? Viszont, mielött szétbontom, tettem egy próbát, lekapcsoltam, dugalj kihúz, majd visszadug. A kazán ventillátora ilyenkor elkezd dolgozni, csöndben. Hogyhogy nem nyikorog? Akkor megis szivattyú? Mint laikus, ez ugyanaz a ventillátor ami az égéstermék eltávolitásában segít. Vagy nem? Most éjjel pár alkalommal lekapcsoltam majd vissza, és abbamaradt a "macska" vinyogás vagy csak hallkabb lett. Lehet hogy csak kosz volt? Most bő fél órája csöndben teszi a dolgát a kazán. Tudom, hogy ez nem megoldás, de a két kis gyermekem legalább most elaludt, és nem fél a "szőrnytől".
Na eddig tartott a csönd... Amíg megírtam a hozzászólásomat. Lehet, hogy a szivattyú, de van a rendszeremben egy másik, így az izgat a legkevésbé, legfeljebb vhogy a kazán elé átkötöm. Viszont a turbó csapágy javítható? Vagy kenés adható neki? Szerelhető? Mivel ha az beáll, akkor nem fog menni a fűtés sem, és mint írtad az a veszélyesebb.
sziasztok
Van egy Nimbusz gázkazánom,folyamatosan az E4 hibát jelez,már ki lett takaritva és savazva de a hiba még mindig van.mi lehet a baj?A környéken sehol nem találok szakit aki elválalná miért? Köszönöm
Üdv.Tud valaki javaslatot adni nekem?Egy Dabsy kazánt ha meleg vízre meg nyitom a fütés is be indul.Kösz a választ előre.
Valószínű,hogy az évek során ez a ventilátor már magábaszívott egy jó kora nagy adag port és a ventilátor lapátjaira le is rakodott,ezt jó lenne első sorban megtakarítani! Az valószínű,hogy az jól esne neki ,de ha már a kezedben van és meg lett takarítva az összes lapát, akkor egy kis WD-40 nel ajándékozzuk meg a forgótengelyt.Egy darabbig csend lesz tőle.Ha ezzek nem segítenek,akkor cserélni kell a ventilátort,mert ha a venti megszorul akkor meg van az esélye,hogy viszi magával a panelt is!
A wd 40-t felejtsük már el a kenésnél jó?
Ha szinterezett a tengelycsapágy akkor takarítás és elméletileg dörzsárazás (Bruhaha) na jó műszerolaj már jó, de hajtómű olaj sem rossz.
A WD 40 Erre való: http://confidenza.hu/wd40/wd40a.html
Ellenben a szilikon zsírok, olajok alkalmasak az említett ventilátor kenésére. A dőrzsárazás után megváltozik a furatátmérő ennek függvényében a tengely átmérőt utána kell alakítani. -Fémszórás>köszörülés, vagy a színterezett csapágy cseréje. A kenőanyag kiválasztásának függvénye a fordulatszám, a benne lévő csapágy, valamint a terhelés fajtája, ami a jelen esetben elhanyagolható. A ventilátor szétszedésével óvatosan bánjunk, mert célszerszámok hiányában komoly balansz hibák keletkezhetnek és akkor a zaj csak fokozódik.
Üdv mindenkinek!
Nálam is jelentkezik ez a probléma, de én a leállás utáni utókeringetés hibájára gondolok, vagy nagyon el van vízkövesedve a hőcserélő. Miután leáll az égőfej, még minden nagyon meleg a hőcserélőben, és ha nem tudja elvonni a hőt az utókeringetés, felforr a víz néhány pillanatra és az adhatja a hangot szerintem.
Egy kérdésem is lenne, sikerült-e már valakinek beszerezni a HUK43-as vezérlő panel kapcsolási rajzát?
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek ha már volt ilyen kérdés, de valamennyit már visszaolvastam de eddig nem leltem választ. Tehát: Van egy FÉG C24 HE kicsit több mint 1 éves kazán. (képen!) Van valakinek a vezérlőjéhez rajz? Vagy esetleg tudja valaki csuklóból a választ, hogy miért áll le rögtön a kazán keringető szivattyúja ha már leáll a fűtés? Nincs utánkeringetés, a P08 programból lehet elvileg állítani és ha állítom minimálisan ugyan, de változik (default 1-20 perc között lehet, most én max: 0-3 mp et tudok állítani...) (kezelési utasítás 63 oldal) Korábban jó volt. Pont úgy néz ki mint a képen, le még nem bontottam... Hibajelzés nincs, véletlenül vettem észre ezt is. Köszi, Üdv: L A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |