Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia!
Létezik egy ULP, ami az összes alkatrész kiexprotálja egy LIB-be. Utána saját elképzelésednek megfelelően módosíthatod, másolhatod az alkatrészeket. Bővebben: Link
Köszi!
Megnézem hol lehet letölteni és feltelepítem aztán jön a próba. Autómatikusan kimenti az alkstrészeket vagy lessz egy ikon meg látható lesz egy külön könyvtár majd az alkatrészeknek?
Szervusz!
Letöltöttem a programot már csak azzal nem vagyok tisztába hogy hova kell beillesztenem hogy működjön! Tudnál segíteni? Köszi.
Szia !
Másold az ULP könyvtárba és a programból futtasd.
Sziasztok!
Az eaglet rá lehet-e bírni arra, hogy ha tervezek egy nyákot, akkor autorout-nál ha kell rakjon be egy-egy átkötést vagy 0 Ohm-os SMD ellenállást? Vagy ha manuálisan huzalozok, akkor ne kelljen visszaváltani schematics-ba és megszakítani az adott huzalt és betenni egy 0Ohm-t, hanem ezt a board-on megcsinálni ?
Szia !
Nem lehet, alapból réteget akar váltani. És ez igy van rendjén. HA egy oldalas panelt tervezel az átkötésekről neked kell gondoskodnod.
Sziasztok!
Ismerkedő fázisban vagyok az eagle-vel, segítséget szeretnék kérni... Elektroncsövet szeretnék a réz oldalra rakni, ha megtükrözöm a foglalatot nyák terven akkor oda kerül? Hogy lehet átkötést panel tervező oldalon készíteni, hogy ne legyen ott a sárga csík? Vagy esetleg ki lehet kapcsolni a sárga csíkozást? Egyenlőre ennyi bajom van, de lesz még az tuti... Köszönöm szépen!
Igen, a tükrözés funkció éppen erre a célra van kitalálva.
Az átkötéshez egy "via"-t kell elhelyezned. Ehhez a vezetősáv húzása közben át kell váltani a "Top" (vagy, ha épp azon vagy, a "Bottom") rétegre. Ekkor a program automatikusan létrehozza a szükséges "via"-t, és a másik rétegen folytatja a vezetősávot. Vissza az előző rétegre ugyan így válthatsz. (A rétegek váltása a jobb felső sarokban lévő legördülőre kattintva történik. Nem kell megijedni, az épp húzott vezetősávval együtt kattinthatsz oda, nem kell "elengedni".) A "sárga vonalazás" kikapcsolható ugyan (ez az "Unrouted" réteg), de akkor épp a lényege vész el a programnak.
Nagyon szívesen. Ha még kérdésed lesz, szívesen válaszolok, ha tudok.
Sziasztok!
Már itt is vagyok! Múltkor böngésztem az alkatrészkönyvtárakat és találtam benne axiál kondenzátorokat aránylag nagy méretbe, most meg az istenért nincs meg. Melyikben találok ilyet? Köszönöm a segítséget!
Köszönöm!
Közben nekiláttam rajzolni egy újat, ismerkedésnek is jót tesz.
Ha hosszútávon az eagle mellett maradsz, az a legjobb ha kialakítasz magadnak saját alkatrészekkel, saját könyvtárakat. Igy minden akkora és olyan lesz amit szeretnél és mindig megfogod találni.
Sikerült a rajz, láb összepárosítás, vezetékezik is. Nem lett olyan kidolgozott mint a gyári, de működik.
Sziasztok!
Lehetséges az és hogyan, hogy nekem nem azzal a tokozással foglalattal kell egy alkatrész, ki lehet cserélni?
Ki lehet, ha az alkatrészhez hozzá van rendelve másik tok is.
[egér jobb gomb - package ] Ha nincs hozzárendelve akkor az alkatrész szerkesztőben vagy megrajzolod, vagy egy már megrajzolt tokot bemásolsz alája. Ez utóbbit is is az alkatrész szerkesztőben kell elvégezni.
Siker!
Ez a program brutális... és még csak a felszínen járok! Mondjuk nem hiszem, hogy otthoni felhasználásban bele mélyed sz ember a rétegekbe. ![]() Köszönöm ismét a segítséget!
Igen, valóban nem hobbi-kategóriás program. Viszont a hobbistának több, mint elég.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni a következő dologban: Egy projecten belül több rajz és azokhoz tartozó PCB terv is készült. Szeretném őket egy rajzon látni és egy PCB re rátenni elrendezésben úgy ahogy ezek külön külön is szerepelnek. A lényeg hogy próbáltam többféle megoldást de nem igazán sikerült.Ha a rajzokat be copy -om akkor a PCB tervek nem jönnek át illetve felteszi őket alkatrésszinten és lehet újratervezni a panelrészét.Ha be importálom a kész PCB -et akkor meg nincs meg hozzá a rajz. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
Importáld be a kész schematic-ot, akkor jön vele a rajzolat is.
Ha így nem ok, akkor lehet régebbi verziód van?
Köszi!!! - Valóban műkszik
![]() Még egy kérdés ha lehet, azoknál az alkatrészeknél történetesen egy DIP 8 tok. IC ről van szó az kapcsolási rajzra felhelyezett alkatrészen csak 6 láb van a 8 helyett, megnéztem az alapadatait és a + tápfesz P.VCC a GND pedig P.GND nek van elnevezve. A P.VCC megoldottam hogy be legyen kötve de a GND hogy adom meg hogy a P.GND és a egyéb GND egy potenciálra kerüljön a nyákon???
Szia !
invoke ikon és katt az alkatrészre.
Szia!
Itt találsz rá megoldást. Az Eagle 7-es verziójában már lehetőség van a különböző tervek modulonkénti használatára is a MODULE és PORT parancsok segítségével. Ezt nevezték el hierarchikus tervezésnek.
Sziasztok!
Ha a képen lévő HK4100F relét szeretném megrajzolni akkor jó a képen lévő rajz vagy tükrözni kell? Köszönöm!
Szia !
Bekarikáztam a számodra lényeges információt ! Tehát a képet függőlegesen kell tükröznöd.
Szervusztok!l
Van egy kis gondom és szerintem itt szerezhetek információt a megoldásról!Nekiláttam fotózással nyák lemezt csinálni és az a gondom hogy a vezetősávokról oldódik le a fólia a többi területen pedig fent marad.!Én az EAGLE programból kinyomtattam a filmet és és azt ráhelyezve a nyákra világítottam le kb 5 percig.A kérdésem az az hogy az EAGLE program tud e olyat hogy a nyák tervben a fólia legyen átlátszó és a többi terület pedig ne? Tudnátok benne segíteni? Köszönettel
Igen.
Nyomtatáskor válaszd a Fájl menüben a CAM processor menüpontot. Megvan? |
Bejelentkezés
Hirdetés |