Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lowrider kisautóba

Témaindító: Balu, idő: Szept 10, 2006
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Balu hozzászólása Szept 10, 2006 /

Hello.
Van egy kb 18 centi hosszú és 6 cm magas Peugeot 206 műanyag váz. Teljesen ""üreges"" olyan 2-3 mm vastag az anyaga. Van belül néhány kiálló felfogató hely a csavaroknak. Majd szerzek bele négy kereket (pl: rcpanda.hu) és egy alulapot belevágok az aljába, az aluba pedig bele a kerekek. (lehet máshogy is én 1x erre gondoltam.) Azt szeretném, hogy az autóhoz menne néhány vezetéken át egy távirányító. Ezzel lehetne működtetni az autóba a lowridert (cypress hill videoklippek-ha vkinek kell küldök egyet ) Arra gondoltam, hogy elsőnek megcsinálnám előre (az első két kerék együtt) hogy lenne egy motor a végén egy apró fogaskerékkel, és a fogaskerék pedig egy függőleges fogaslécet mozgatna.
A fogasléc hozzá van rögzítve a kerék tengelyéhez, a motor meg a kasznihoz.

lowrider.GIF

(#) szabi83 válasza Balu hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

de mi a kérdés ? sry
(#) Balu válasza Balu hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Hát hogy hogy lehtne megoldani, értelmes -e az ötlet, h-híd kell?
(#) Balu válasza Balu hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Vagy lehetne hidrajulikával is ,de hol szerezzek be, vagy naon drága? meg ugye kicsi a hely
vki csinált már ilyet?
(#) Gatery válasza Balu hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Szóval ha jól értem akkor most az a kérdés hogy hogy kell megcsinálni egy kisautónál a jobbra barra funkciót???

Általam ismert megoldások..
1. Fogasléc...
Nagyon jó és hatékony és erős. dc motor kell és nem szabad áttételeket alkalmazni. és Kell egy rogó ami mindig visszaállítja egyenesbe a kerekeket (szóval képes elmozdítani a dc motort..)
2.Elektromágneses....
Ilyet csináltam már....
Két oldalon tekercs középen egy állandó mágnes, amelyik mágnest beizzítod azzal ellenkező irányba megy. De ide is kell szintán egy rugó ami középen tartja, nekem nehezen sikerült csak jól beállítani (kis hely miatt) az elektromágnes és mágnes távolságát és a rugó erősségét.
3. Servo motorral...
Ilyet is csináltam már és nekem ez a legtutibb!
Én ezt úgy csináltam meg hogy a motor tegnelyébe egy "L" alakú vasat raktam és az "L" elejébe raktam egy egy merev rudat a kerékik mikor a motor elfordul akkor L elfordul így egyik irányba tolja a kereket a másik oldalit meg elhúzza, raktam rá egy trimmert ami az aktuális pozíciót méri. Lemértem a végállapot pozícióit majd beraktam egy mikrovezérlőbe és egy ülön trimmerrel lehet beállítani, hogy mi legyen a középpont amikor már nem nyomom egyik irényba se akkor oda álljon vissza ...így be tudtam lőni hogy abszolult ne kanyarodjon előre hátra menetben, ami nagy sebességnél nagyon nagyon előny. A másik nagyon nagyon jó dolog benne hogy átmenetesen tudom állítani a kerekeket és nem csak az van hogy vagy jobbra vagy ballra....

De viszont ennek a hátránya az, hogy mikrokontroller kell hozzá....én picet használok erree a célra....jó mert a motor vezérlést is meg tudtam így oldani, mivel elég erős motor van benne....ezért szükséges volt hogy mikor előre nyomom az irányítót akkor ne full sebességgel induljon el, pláne mikor hátra felé nyomom mikor még előre megy....szóval hogy ne törje a fogaskerekeket.

Bocs ha hosszú voltam...csak rámjött a
(#) Balu válasza Gatery hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Szia Gatery!
Amit írtál az régebben kellett volna nekem. De most nem erre gondolok. Csináltam egy LEGOhoz hasonló építőkészletből egy mintát, van egy mobilvideom róla, felrakom - Topi, ugye nem gond hogy 4-5 mega kb? -
Leírom kicsit rövidebben. A valóságban (tuningolt autóknál) van egy air-ride és egy lowrider nevű dolog, ami mind a 4 kerék külön felfüggesztését "állítja", a low riderrel lehet pl pattogtatni a kocsit. (ha ismered a gta játékokat, a gta vice cityben és a san andreasban is van ilyen)
és ezt akarom megoldani, egyelőre csak úgy, hogy az első két kerék tengelyét "úgymond a földön hagyom, de a kaszni felemelkedik, és ha közben gyorsan felhúzom a kereket, és ismételgetem, akkor pattog. De ha adsz ímél címet elküldöm az említett pár megás videót, és majd láthatod.
(#) Gatery válasza Balu hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Ha a nevemre kattintasz akkor ott megvan az emailom!
Köszönöm a videót előre is!

Láttam ilyen lineáris stepper motort amiből egy kis kar 3-4 cm -es járt ki-be....csak az lassú volt azzal nem hiszem hogy pattogna....max csak a magasságot lehetne vele állítani...
(#) puca3333 hozzászólása Jan 27, 2008 /

Találtam egy vidót.Bővebben: Link
És azt szeretném megkérdezni hogy ez hogy működik mert még nem jöttem rá?
(#) Lucifer válasza puca3333 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Szvsz. a motor tengelyére teker fel damilt vagy valami hasonlót, és az rángatja a karokat. A legjobb a vége a videónak

Tudnál nekem egy rajzot csinálni hogy hogy működik mert azt én is látom hogy egy damil volt rajta de még nem jöttem rá hogy hogy működik.

És előre is kösz a válaszokat

Csináltam egy rajzot hogy én hogy csinálnám meg.
És meg szeretném kérdezni hogy szerintetek jó e???

lowrider2.JPG

A damilt szerintetek hogy fogassam rá a motor tengelyére vagy valami vékony kötelet?De hogy???

Ezt meg kell néznetek!! Szerintem ez már hidreulikás.
Amúgy bocs ha sokat írok csak rámjött az Bővebben: Link
(#) bbb válasza puca3333 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

forrassz, vagy ragassz. attól függően, hogy milyen anyagból van a motorod tengelye... ha valami fém, és úgy egyébként körülötte minden fém, akkor nyugodtan forraszthatod, de a pillanatragasztó is megfogja. ha műanyag, akkor természetesen nem forraszthatod esetleg, ha van elég vékony fúród, amivel át tudod fúrni a tengelyt, akkor simán rákötheted.
de legegyszerűbb módszer az, ha rátekersz pár menetet, majd pillanatragasztót cseppentesz rá, megvárod míg teljesen megszárad, és tekerheted a többi menetet is...

oké,és kösz mindenkinek

Most már tényleg az utolsó kérdés ,MILYEN MOTORT TEGYEK BELE? Én egy 9 voltosra gondoltam.
(#) SörRobi hozzászólása Júl 2, 2009 /

Hello!
Figyi én már lassan 2 éve ilyen kocsikat csinálok, teljesen megszállott vagyok és segítek ha gondolod!
Itt egy weblap ezt már elhanyagoltam de hátha találsz valami érdekeset! www.lowrider0.fw.hu
Elérhetőségek ott!
Minden jót csáó
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem