Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   329 / 443
(#) lionsec válasza pjg hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Megvan persze!És ott milyen műveletekkel tudom beállítani hogy szerkessze át negatív formátumba a
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

A ps inverted opciót keresd , és ha megvan akkor a mentést xxx.ps néven csináld (a .ps a lényeg ) ezután a pdf creator már tökéletes méretarányos pdf fájlt csinál neked amit már nyomtathatsz...
(#) lionsec hozzászólása Dec 20, 2014 /

Bármit csinálok azt írja ki a program hogy a PAD oknak és az ÁTKÖTÉSEKNEK aktívnak kell lenniük viszont hiába kapcsolom be a kért rétegeket ugyanezt írja ki.
(#) niedziela válasza lionsec hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

lionsec, kaqkk pontos korrekt választ adott a problémádra és a megoldásra is.
Mit nem értettél meg belőle ?
Tedd fel a brd fájlt és kapsz belőle egy pdf-t.
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Ha ennyire bonyolult ez neked , akkor tedd fel a gimp-et avval egyszerűen invertálhatsz bármilyen pdf et (az eagle ből nyomtass feketefehér pdf-et és azt vidd be a gimp-be)
(#) lionsec hozzászólása Dec 20, 2014 /

Biztosan nem túl bonyolult a dolog de elsőre meglehet keveredni a dolgokban.
A FÁJL menünél honnan jelöljem ki az átalakítandó fájlt? Mert ha beillesztem a brd fájlt azt írja ki hogy a kimeneti fájl nem található.
A többi talán már megy de ebben megakadtam!!!
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Elolvastad amit kétszer leírtunk?? Nem a fájl menünél kell kutakodnod ! Keresd vissza a két hozzászólásomat meg amit PJG írt előtte nyomtasd ki és olvasd el 3*, ha azután is lesz kérdésed akkor megválaszolom !
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) rolandgw válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Bocs,de hányas verziójú pdf creator-ról van szó?Mert a kettesnél nincs Associate .PS to PDF Converter check telepítésnél,és hiába kattintasz a ps fájlra,csak a creator beállító menüje jön elő,ha manuálisan csinálsz fájl hozzárendelést,akkor is.
(#) niedziela válasza rolandgw hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Idézet:
„hányas verziójú pdf creator-ról van szó?”

PDF Creator több is van,
Ezek biztosan alkalmasak
Document Printer (docPrint)
PDFCreator
(#) kaqkk válasza rolandgw hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Igazán még erre sincs szükség , elég a gugliba beütni ps-to pdf , van egy rakás netes konverter amit még le sem kell tölteni ..

Csak azért jeleztem,mivel ezt a tanácsot adtátok.Én a Corel-el szoktam megnyitni.
(#) rolandgw válasza rolandgw hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Ha már így szóba került...megoldható,hogy a drill-aid ulp korrekció is megjelenjen a ps-ben?
(#) Lucifer válasza rolandgw hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Van egy centerdrill réteg azt kell megjeleníteni nyomtatás előtt. Lehet hogy nem tömör a réteg kitöltési módja azért néz ki rosszul nyomtatva ezt a rétegbeállításoknál a réteget szerkesztve tudod tömörré tenni.
(#) rolandgw válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Ki van választva a réteg,nem jelenik meg semmi a korrekcióból,ha megnyitom a ps-t.
(#) kaqkk válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Mi ez a centerdrill ? A furatok központját akarod hogy megjelenjen a pdf en ? A pad ek kitöltése ablakból vedd ki a pipát amikor a ps-t csinálod

Így van,de nem pdf,hanem Corel-ben nyitom meg a ps-t.A pad kitöltéséből ki van véve a pipa.
(#) Lucifer válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Ha lefuttatod a drill-aid.ulp-ot akkor lesz egy 116-os centerDrill réteged ami alapból ilyen "ferdecsíkos" kitöltésű.
(#) Lucifer válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Van a drill-aid.ulp. Ezt lefuttatva minden via/pad pozíciójára kerül egy a via/pad furata külső és az ulp futtatásánál megadott belső átmérőjű kör a centerdrill rétegre. Roland gondolom azt szeretné ha ez megjelenne a ps kimenetben. Én most kipróbáltam "tömör" nyomtatási opcióval a 7.1.1 az alábbi kimenetet adja (ott vannak a 0.3mm-s megvezetők minden furaton.)
(#) rolandgw válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Kösz,akkor nekem a Corel-el van valami gáz,mert erre a ps-re azt írja,hogy nem tudja megnyitni.
(#) niedziela válasza rolandgw hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Szia !

Corel az jó dolog, viszont egy dokumentum pdf-be való konvertálásához talán jobban illik egy pdf creator. PDF creatorral sem akar a legtöbb ember rajzolni, vagy képeket módosítgatni.
Mindent arra amire való
(#) rolandgw válasza niedziela hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Szia ! Igaz,viszont ha egy lapra több tervet is össze akarok ollózni pillanatok alatt megvan.
(#) lionsec hozzászólása Dec 21, 2014 /

Én töltöttem le egy nagyon egyszerü kis konvertáló programot ami igaz nem indul autómatikusan de pillanatok alatt átkonvertàlja PDF be.
(#) kameleon2 válasza rolandgw hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

A felhők világában élünk van ám online pdf konverter is.... Csak be kell írni a keresőbe miből - mibe....
(#) rolandgw hozzászólása Dec 22, 2014 /

Röviden még ehhez a témához:
A PDFCreator az 1.7.3 verzióig tartalmazta a Gostscript programot Bővebben: Link,az újabb verziók már nem.Ezért tudja konvertálni a ps-t pdf-be.
A hivatalos oldalról is letölthető ez a régebbi verzió:Bővebben: Link
A niedziela által előző oldalon megadott linkről ne töltsétek le,mert egy sunyi kéretlen alkalmazást is tartalmaz.
Viszont,ha letöltöd a Ghostscripted,megadhatod grafikai alkalmazásoknak is(Gimp,Corel) ,mint külső script program és így közvetlenül megnyitható,nyomtatható a ps file.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 24, 2014 /

Sziasztok!

Eljutottam a nyák tervek nyomtatásához a rajzolgatás után.
Amit sikerült videókból leírásokból ellesni...
A rétegek közül csak a 16;17;18;20 rétegeket kapcsolom be, nyomtatás, fekete színben.
Tükrözés/nem tükrözés?
Pozitív 20 technikánál kell tükrözni (réz oldalon lévő felirat norm. olvasható)
Vasalásos technikánál nem kell tükrözni, mert akkor tükröződik mikor a hordozó papírt a nyákra teszem.
PDF-be mentés után a vezető sávok kerekített részénél pixeles, sarkos részek jelennek meg.
Azzal lehet kezdeni valamit vagy csak nagyon nagy nagyításra volt állítva a pdf olvasóm.
Köszönöm!

Minden Fórumtársnak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Idézet:
„Azzal lehet kezdeni valamit vagy csak nagyon nagy nagyításra volt állítva a pdf olvasóm.”

Ez jó kérdés, majd megnyitjuk újra a rajzodat, és megnézzük mekkora nagyításra van állítva az olvasód
Máskülönben nem szokott pixelesen nyomtatni az eagle.
(#) ic20 hozzászólása Dec 24, 2014 /

Sziasztok szeretnék egy pici segítséget kérni, hogy az eagle-ben hogy lehet pl.: ellenállás fórszemének méretét meg növelni, hogy fúrás után is legyen mihez forasztani . Válaszokat előre is köszönöm.
(#) niedziela válasza ic20 hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Szia !

DRC - restring. Ez minden forrszemet növel a rajzon.
Ha ez nem megfelelő, akkor alkatrész szerkesztőben kell módosítanod az adott alkatrészt.
(#) pestmen hozzászólása Dec 24, 2014 /

Sziasztok!
Nagyon megköszönném, ha megmondaná vki, hogy kell a Vss-t és a GND-t összekötni a *.brd-ben? Vagy milyen utasítás kell, hogy automatikusan összekapcsolódjon?
Köszi.
(#) ic20 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Köszi a segítséget.
Következő: »»   329 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem