Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Megvan persze!És ott milyen műveletekkel tudom beállítani hogy szerkessze át negatív formátumba a
A ps inverted opciót keresd , és ha megvan akkor a mentést xxx.ps néven csináld (a .ps a lényeg ) ezután a pdf creator már tökéletes méretarányos pdf fájlt csinál neked amit már nyomtathatsz...
Bármit csinálok azt írja ki a program hogy a PAD oknak és az ÁTKÖTÉSEKNEK aktívnak kell lenniük viszont hiába kapcsolom be a kért rétegeket ugyanezt írja ki.
lionsec, kaqkk pontos korrekt választ adott a problémádra és a megoldásra is.
Mit nem értettél meg belőle ? Tedd fel a brd fájlt és kapsz belőle egy pdf-t.
Ha ennyire bonyolult ez neked , akkor tedd fel a gimp-et avval egyszerűen invertálhatsz bármilyen pdf et (az eagle ből nyomtass feketefehér pdf-et és azt vidd be a gimp-be)
Biztosan nem túl bonyolult a dolog de elsőre meglehet keveredni a dolgokban.
A FÁJL menünél honnan jelöljem ki az átalakítandó fájlt? Mert ha beillesztem a brd fájlt azt írja ki hogy a kimeneti fájl nem található. A többi talán már megy de ebben megakadtam!!!
Elolvastad amit kétszer leírtunk?? Nem a fájl menünél kell kutakodnod ! Keresd vissza a két hozzászólásomat meg amit PJG írt előtte nyomtasd ki és olvasd el 3*, ha azután is lesz kérdésed akkor megválaszolom !
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Bocs,de hányas verziójú pdf creator-ról van szó?Mert a kettesnél nincs Associate .PS to PDF Converter check telepítésnél,és hiába kattintasz a ps fájlra,csak a creator beállító menüje jön elő,ha manuálisan csinálsz fájl hozzárendelést,akkor is.
Idézet: „hányas verziójú pdf creator-ról van szó?” PDF Creator több is van, Ezek biztosan alkalmasak Document Printer (docPrint) PDFCreator
Igazán még erre sincs szükség , elég a gugliba beütni ps-to pdf , van egy rakás netes konverter amit még le sem kell tölteni ..
Csak azért jeleztem,mivel ezt a tanácsot adtátok.Én a Corel-el szoktam megnyitni.
Ha már így szóba került...megoldható,hogy a drill-aid ulp korrekció is megjelenjen a ps-ben?
Van egy centerdrill réteg azt kell megjeleníteni nyomtatás előtt. Lehet hogy nem tömör a réteg kitöltési módja azért néz ki rosszul nyomtatva ezt a rétegbeállításoknál a réteget szerkesztve tudod tömörré tenni.
Ki van választva a réteg,nem jelenik meg semmi a korrekcióból,ha megnyitom a ps-t.
Mi ez a centerdrill ? A furatok központját akarod hogy megjelenjen a pdf en ? A pad ek kitöltése ablakból vedd ki a pipát amikor a ps-t csinálod
Így van,de nem pdf,hanem Corel-ben nyitom meg a ps-t.A pad kitöltéséből ki van véve a pipa.
Ha lefuttatod a drill-aid.ulp-ot akkor lesz egy 116-os centerDrill réteged ami alapból ilyen "ferdecsíkos" kitöltésű.
Van a drill-aid.ulp. Ezt lefuttatva minden via/pad pozíciójára kerül egy a via/pad furata külső és az ulp futtatásánál megadott belső átmérőjű kör a centerdrill rétegre. Roland gondolom azt szeretné ha ez megjelenne a ps kimenetben. Én most kipróbáltam "tömör" nyomtatási opcióval a 7.1.1 az alábbi kimenetet adja (ott vannak a 0.3mm-s megvezetők minden furaton.)
Kösz,akkor nekem a Corel-el van valami gáz,mert erre a ps-re azt írja,hogy nem tudja megnyitni.
Szia !
Corel az jó dolog, viszont egy dokumentum pdf-be való konvertálásához talán jobban illik egy pdf creator. PDF creatorral sem akar a legtöbb ember rajzolni, vagy képeket módosítgatni. Mindent arra amire való ![]()
Szia ! Igaz,viszont ha egy lapra több tervet is össze akarok ollózni pillanatok alatt megvan.
Én töltöttem le egy nagyon egyszerü kis konvertáló programot ami igaz nem indul autómatikusan de pillanatok alatt átkonvertàlja PDF be.
A felhők világában élünk van ám online pdf konverter is.... Csak be kell írni a keresőbe miből - mibe....
Röviden még ehhez a témához:
A PDFCreator az 1.7.3 verzióig tartalmazta a Gostscript programot Bővebben: Link,az újabb verziók már nem.Ezért tudja konvertálni a ps-t pdf-be. A hivatalos oldalról is letölthető ez a régebbi verzió:Bővebben: Link A niedziela által előző oldalon megadott linkről ne töltsétek le,mert egy sunyi kéretlen alkalmazást is tartalmaz. Viszont,ha letöltöd a Ghostscripted,megadhatod grafikai alkalmazásoknak is(Gimp,Corel) ,mint külső script program és így közvetlenül megnyitható,nyomtatható a ps file.
Sziasztok!
Eljutottam a nyák tervek nyomtatásához a rajzolgatás után. Amit sikerült videókból leírásokból ellesni... A rétegek közül csak a 16;17;18;20 rétegeket kapcsolom be, nyomtatás, fekete színben. Tükrözés/nem tükrözés? Pozitív 20 technikánál kell tükrözni (réz oldalon lévő felirat norm. olvasható) Vasalásos technikánál nem kell tükrözni, mert akkor tükröződik mikor a hordozó papírt a nyákra teszem. PDF-be mentés után a vezető sávok kerekített részénél pixeles, sarkos részek jelennek meg. Azzal lehet kezdeni valamit vagy csak nagyon nagy nagyításra volt állítva a pdf olvasóm. Köszönöm! Minden Fórumtársnak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Idézet: „Azzal lehet kezdeni valamit vagy csak nagyon nagy nagyításra volt állítva a pdf olvasóm.” Ez jó kérdés, majd megnyitjuk újra a rajzodat, és megnézzük mekkora nagyításra van állítva az olvasód ![]() Máskülönben nem szokott pixelesen nyomtatni az eagle.
Sziasztok szeretnék egy pici segítséget kérni, hogy az eagle-ben hogy lehet pl.: ellenállás fórszemének méretét meg növelni, hogy fúrás után is legyen mihez forasztani
![]() ![]()
Szia !
DRC - restring. Ez minden forrszemet növel a rajzon. Ha ez nem megfelelő, akkor alkatrész szerkesztőben kell módosítanod az adott alkatrészt.
Sziasztok!
Nagyon megköszönném, ha megmondaná vki, hogy kell a Vss-t és a GND-t összekötni a *.brd-ben? Vagy milyen utasítás kell, hogy automatikusan összekapcsolódjon? Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |