Fórum témák
» Több friss téma |
A probléma a következő: viszonylag nagy induktivitású tekercsek induktivitását kell lemérni, 0,1 mH -től 5 mH -ig. Az egyszerűség a legfontosabb, csak ne hanggenerátorral kelljen táplálni
Az Urbán elektronikában kapható ha jól emlékszem 9500 Ft-ért. Jól mükszik. Nekem is van. Meg építettem egy piceset is LCD kijelzős, LM311 alapú. Ez is nagyon profi, csak etalonjaim nincsenek hozzás a pontos beállításhoz. Egyébként frekvenciamérő is egyben 1Hz-1GHz. Ha kell a kapcsolás szívesen elküldöm.
közzétehetnéd itt a fórumon akár mind 2őt...
Nemtudom. Gondolkodok rajta. A gond a dokumentálással van. Mármint esztétikus formában. Mindenesetre mindkét kapcsolást és a megépítéshez szükséges ismereteket szívesen átadom. Az Urbán elektronikáshoz nem sok közöm van. Két cikket jelentetett meg a Rádiótechnikában. A második egy Orosz termék amit én átmagyarosítottam. (na ezt sikerült leírni nagynehezen) A privátba írjatok, mert ott gyorsabban tudok reagálni.
kapcs rajz esetleg nyák terv,ar 1szerűhöz..
ennyi nekem elég(remélem)PIC-hez a program se ártana..
Holnap átküldöm email-ben.
Jó,de mért nem csatolod a fórumba?
Hát azt hogy kell? Ahhoz kell valami szerver, ahonnan mindig elérhető. Nem?
nem kell szerver...
ahogy írsz választ ott vana smájlik felett: Fájlmelléklet: tallózás... a tallózásnál be tudod rakni... amikor elküldöd az üzit akkor tölti fel a hobbie. szerverére :yes:
Új fejlesztés, hála Topi-masternek!!!!
okszi. Megpróbálom. Csak a munkahelyi szerverünk 5Mb-nél lehúzza a rólot. Csak 2db.-ban fog menni. Illetve 4db.-ban mert most látom 2Mb a korlát. Szóval TotalCommanderrel van darabolva és azzal is tudjátok összerakni.
Negyedik. Ha valakinek kérdése lesz az nyugodtan keressen.
Köszi szépen a rajzokat. Hogy kell pontokat küldeni?
elfogadás megoldásnak
Ha van ilyen klikk rá és kész!
Nagyon béna vagyok, nem találom!
Mellékelem az MB501 előosztó kapcsolási rajzait. A kapcsolási rajzot módosítani kell hogy az induktívitásmérőhőz jó legyen, mert ebben 1/128-ados osztással müködik neked meg 1/64-esre lesz szükséged.
Idézet: „elfogadás megoldásnak” NA Ezt Nem Ide Akartam Küldeni!! Bocsi!! Kicsit vagyok!!
Tekercset, és kondenzátort karok mérni, de nem szeretném megvenni 11e-ért azt a műszert, ami ezt is tudja(nem használnám olyan sűrűn hogy megérje).
Nincs ilyen hangkártyás program, ami képes erre? Csak légmagos rádiófrekvenciás tekercsekről lenne szó.
szerintem egy nagyon jó kis LC mérő
(aki érti a reed relét, hogy miért kell meg minek hogyan, az leírhatná) ja, meg honnan lehet venni 82uH-s tekercset, mert eddig csak egy helyen találtam, de külföldi cég)
légmagos szolenoid (tehát nem toroid) tekercs induktivitását az
L=(u0)*(n^2*A)/l képlettel is meghatározhatod. beírod egy excelbe a képletet, leméred a paramétereket az meg megadja mennyi az induktivitás. ahol u0=4pi*10^(-7) A: a tekercs keresztmetszete n: a tekercs menetszáma l: a tekercs hossza
RET
- igaz csak 80uH-s, nem hiszem, hogy nagyon zavarna (2005 ös katalógus 111. old.) fekvő 410.-, álló 439 Huf:yes: Biztos pontossabb, mint amit bemérés nélkül, egy tapasztalati képlet alapján készítessz el
lehet, de a tapasztalati képlet ócsóbb és kéznél van bármikor amikor van egy darab drótod és pl. nem tudsz vagy nem akarsz bótokba mászkálni. :yes:
Egy régi HE-ből származó hidas R-L-C mérőm van, a "hitelesítést" a tőlük vásárolt 10%-os kerek induktivitásokkal oldottam meg.
Tudom, egy jó műszer ennél nagyobb pontosságot kíván, de szegény ember ugyi... Oszt asemminél sokkal többet ér:yes:
Osztom a nézeted, de aki külföldi bótokat is felforgat érte, az más elvetemült dolgokra is képes
Köszi a képletet, és nem is akarok nagyon beleokoskodni (egyszerüen azért, mert nem nagyon tudok... ) de eddig úgy tudtam, hogy a tekercs huzalának anyaga is, és a drót keresztmetszete sem mindegy.
Egyébként jó ötlet a kiszámítgatás, de pl ha rádiós cuccot készítek, a rezgőkörben jobban szeretek fix értékű kondit használni, és a tekercset hangolni. Ja a kérdés maradt: Van-e ehhez hangártyás progi?
Látod?
Ugye megmondtam! De engem is érdekelne 1 ilyen progi.:yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |