Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   330 / 443
(#) niedziela válasza pestmen hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Szia !
Jó lett volna a brd fájlt látni.
Ha nem kapcsolódik automatikusan (miért is tenné)
Akkor próbáld meg igy. ez csak tipp

capture.jpg

(#) pestmen válasza niedziela hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Köszönöm a választ!
Pontosan ezt tettem, és mégse... A brd fáljban nincs semmi különös. 4 IC, amelyek Vss és Vdd kivezetései nincsenek ábrázolva. A Vdd-ket is természetesen az általad javasoltak szerint jelöltem, azokat rendesen összeköti egymással és a táppal is, az IC-k Vss-eit egymással összeköti ugyan, de nem kapcsolja a GND-hez.
(#) niedziela válasza pestmen hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Idézet:
„A brd fáljban nincs semmi különös”

Egyik sch/ brd-n sincs semmi különös, maximum könnyebb segíteni ha látjuk miből áll.
Ha rejtett tápcsatlakozós alkatrészt használsz akkor az "invoke" használatával jelenítsd meg.
(#) pestmen válasza niedziela hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Hát persze! Ez az! Köszönöm! Már több, mint egy éve nem használtam a progit, és elfelejtettem a kezelését.

Még egyszer köszi!
(#) mc-4 hozzászólása Dec 25, 2014 /

Sziasztok!
Lehetséges az hogy kész nyáktervet valahogy kijelölni és már a meglévő mellé rakni? Azért, hogy szimetrikus legyen a két terv egymáshoz képest.
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Szia !

Ha 7.x verziód van akkor elektrocad leírta egy lappal ezelőtt a választ erre.
Ha 6.x van akkor jelölj ki minden réteget + copy, nyiss egy új lapot és paste
(#) pestmen hozzászólása Dec 25, 2014 /

Kedves niedziela, hálás lennék, ha még azt is elárulnád, hogyan lehet a default beállításokat megváltoztatni pl.: hogy a Grid-ben legyen mindig "On" a Display, "Dots" a Style, vagy hogy állandóan az általam megadott vezeték-és szigetelésszélességgel dolgozzon, stb. Arról már nem is beszélve, hogy állandóan kisképernyővel jelentkezik be, teljes méret helyett.
(#) niedziela válasza pestmen hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

SCR könyvtár, eagle.scr
Itt találsz ilyen labeleket, hogy SCH:, BRD:
Ezek alatt már látsz is kikommentezve pár beállítást

1. SCH:
  2. # SET NET_WIRE_WIDTH 0.006
  3. #Grid Default mm;
  4. #Grid Alt mm;
  5. Change Width 0.006;

Ide kell beirnod amit szeretnél default-nak.

Ha milliméterben szeretnéd látni a dolgokat, akkor meg a default.dru fájlban írd át az adott értékeket inc-ről mm-re. Persze az inc értékeket is számold át mm-re és azt is módosítsd.

Kisképernyőre nincs ötletem, azt talán a parancsikon beállításainál nézd meg, ha úgy indítod.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
(#) dinokal válasza pestmen hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Szia! Kis képernyőre: Startmenüben jobb klikk a fájl nevén, tulajdonságok, futtatás: normál ablak.
(#) pestmen válasza dinokal hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Mindkettőtök válaszát köszönöm, és további kellemes ünneplést!
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

A csatolmányban leírtak működnek a 6.x-ben is, eredetileg ahhoz volt leírva. Természetesen az újabbakban is használható.
(#) elektrocad válasza pestmen hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Ablakok méretei:
Nyisd meg mindhárom ablakot (Control Panel, Schematic, Board) és nagyítsd meg őket a kívánt méretre. Majd a Control Panel ablakában az "Options" menüben kattints a "Window positions..." menüpontra. A felső "Store positions of the currently open windows" opciót jelöld ki és kattints az OK-ra. A program elmenti az összes megnyitott ablak pozícióját és méretét, legközelebb már aszerint nyílnak meg.
(#) pestmen válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

...És tényleg! Köszönöm a segítséget!
(#) elektrorudi válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Most készültek el az első darabok. Maradt a szögletes kialakítás, nem lesz belőle meander. Az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. A fólia mért ellenállása mOhm pontossággal megegyezik a számított értékkel: 56mOhm.
Az Eagle által kapott adatok:
- szélesség: 0,06inch (1,524mm)
- hossz:6,183inch (157,05mm)
- Számított ellenállás: 55,9mOhm (Saturn program által)
Ezen túl, a kisértékű ellenállásokat én is NYÁK-ból alakítom ki.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
(#) pestmen hozzászólása Jan 5, 2015 /

B.Ú.É.K.!

Szeretném megkérdezni, hogy ha van egy régebbi regisztrált, jogtiszta verzióm, attól még telepíthető-e a legújabb ingyenes verzió? (Most nincs tehetségem update-t fizetni.)
(#) rascal válasza pestmen hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Szia!

Annyi biztos, hogy mindegyik verzió teljesen önálló könyvtárba akarja telepíteni magát, és látszólag függetlenek egymástól. A start menüben is. Nekem most a 7.0.0, 7.1.0 és 7.2.0 van fenn. Mindegyik elindul és a saját verziószámát adja. A külön beszerzett, készített alkatrész könyvtárakat kézzel kell átmásolni az egyikből a másikba, ha ott is látni szeretném. Nekem csak ingyenes verzióim vannak. A megvásárolt verzióhoz jár támogatás is, ezért a forgalmazót is megkérdezheted, vagy a gyártót.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
(#) pestmen válasza rascal hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Szia rascal!

Köszönöm a választ!
(#) rascal válasza pestmen hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Szívesen!
(#) ic20 hozzászólása Jan 6, 2015 /

Sziasztok! Szeretnék egy kicsi segítséget kérni, hogy nyákterv készítésénél a felhasználtató munkateret hogy lehet meg növelni mert ami a program szerint van be állítva azon az alkatrészekkel nem férek el. Segítséget előre is köszönöm .
(#) niedziela válasza ic20 hozzászólására (») Jan 6, 2015 / 1

Szia !

Ha ingyenes (demo) a program akkor 100x100mm a felhasználható terület.
Ennél nagyobbat csak akkor tudsz ha megvásárlod a programot.
(#) ic20 válasza niedziela hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Köszi a segítséget .
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) pestmen válasza niedziela hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Szia niedziela!
Egy korábbi hsz.-ra reagálva kérdezem; hol lehet olvasni arról, hogy kell az alkatrész-szerkesztőben átrajzolni a forrpontokat? Nekem csak igen bonyolult módon, nagyon macerásan sikerült. Hiába hívom be a megfelelő package-t, nem engedi módosítani a pad-ot, mert azt üzeni: már alkalmazásban van. Meg kell szüntetni a symbol és a package összekapcsolását a device-ben, és elölről kezdeni az egészet. Vagy másolatot kell készíteni a package-ről, törölni a padot, újat rajzolni, menteni, újból összekacsolni a devie-ben. Biztosan van ennél egyszerűbb megoldás!?
(#) niedziela válasza pestmen hozzászólására (») Jan 7, 2015 / 1

Szia !

1kép, három ikon balról jobbra.

-Device(kész alkatrész ami tartalmazza a Package és Symbol rajzjelek kapcsolatát,) -Package(panel rajzjel)
- Symbol(schematikus rajzjel)

Megnyitod az alkatrész szerkesztőt, aztán Package.
Itt bármilyen forrpontot alakíthatsz, nagyíthatsz, kicsinyíthetsz, megváltoztathatod az alakját...stb. Amit nem lehet, ne akard törölni, plusz padet hozzáadni és a többi...
Ezeket minden gond nélkül el kell tudnod menteni.
Ha ennél nagyobb változtatásra van szükséged akkor kell az alkatrészt szétbontani a device nézetben.
Szétválasztás 2.kép jobbra lent connect gomb, és látod az ablakban a PIN-PAD egymáshoz rendelést. Ez kell disconnectálni, ahhoz, hogy plusz pineket, és padeket tudj az objektumhoz adni, avagy elvenni.

1.jpg

2.jpg

(#) vzoole válasza pestmen hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

A létező pad-ek tulajdonságait kéne tudnod állítani. Csak törölni nem lehet ha használatban van.
(#) pestmen hozzászólása Jan 8, 2015 /

ÓÓÓÓÓ tényleg. Köszi mindkettőtök válaszát. Eljutottam idáig, de arra most jöttem rá, hogyan tudom megváltoztatni a rajzelemek tulajdonságait. Hát nem semmi logikája van ennek a proginak, annyi szent...
(#) lionsec hozzászólása Jan 8, 2015 /

Szervusztok!

Egy olyan gonddal küzdök és nem jutok dűlőre ,hogy terveztem egy kis SMD végfokot amibe egy aprócska 36 lábú SMD Íc van és nem tudom úgy kinyomtatni fóliára hogy ne mosódjanak össze az ic lábai.Csatolom a rajzot hátha tud valaki esetleg segíteni nekem benne.
Köszönet.
(#) niedziela válasza lionsec hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Szia !

Ez a nyomtatón és a fólián múlik. Ebben segíteni innen nem nagyon lehet.
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Vegyél pár ív paust arra nyomtasd ki , arra sokkal tisztábban nyomtat...
(#) lionsec válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Szia!
Akkor holnap veszek és megpróbálom.A pausszt is lehet fílmként használni ha áttetszővé teszem vagy vasalásos módszerrel próbálkozzak. Sima fotópspirra is kinyomtattM de olyan kicsi a lábtávolság hogy összefolyt ott is.
Ha más nem lessz vagy legyártatom a fílmet vagy legyártatom a nyákot.
(#) qvasz2 válasza lionsec hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

És amúgy van benne pár hiba, elindul a vezeték és nem megy sehova.
Kipróbáltam lézer nyomival sima papírra
Ez nem az otthoni kategória, nem csoda, ha nem sikerült.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Következő: »»   330 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem