Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
Fehérben biztosan. Olyanom még van is
![]()
Arany, piros és kék színekre emlékszem, ami tuti.
Lézernyomat vasalás (laminálás) és maratás mint a nyáknál....
Sziasztok!
Sötét szinű bútorlapra lehet valami egyszerű módon feliratot felvinni? A válaszokat előre is köszönöm!
Fiúk!
Hogy tudnék csinálni netán hol tudnék olyat csináltatni, mely elgondolás szerint fekete hátlap (nem áttetsző lenne) elölről meg fehér felirat (ami áttetsző) ? Mint a műszerfal-óracsoportokban ahogy szokott lenni a skálázás? Első elgondolás szerint vékony nyák lapot teljesen lemaratnék oldószerrel (hogy ne legyen rajta egyik oldalán se rézréteg) majd erre a lapra halványan, jó hígítós fehér festékkel telibekenném. Tényleg csak halványan. Majd mikor megszárad akkor a számítógéppel megtervezett új skálacsoporttot (negatív) rá vasalnám. Elvileg ennyi, és az eredményképp fehér számok és skálák körül fekete tinta. (lehet többször át kéne küldeni, hogy a fekete ne világítson át) Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a festék kibírná-e illettve rátapadna-e és nem kenődne el a tinta rétegtől ha forró vasalóval elkezdeném ráküldeni? Vagy mi más, otthon könnyen elkészíthető megoldás lenne szerintetek? Üdv. Tibi A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
Vegyél Kínából uv lötstopfestéket , azt rákened levilágítod és acetonnal lemosod a felesleget ..
Körülbelül mennyibe kerülhet szerinted ? Mondjuk holnap úgyis rá kérdezek mi újság.
Sziasztok!
Mindenki látott már gyárilag készített videót, hi-fi-t stb. Például ez Ezekben mind ott van egy VFD kijelző, esetleg LED-ek stb. amik azonban a készülék kikapcsolt állapotában nem látszanak. (Nappali erős fénynél esetleg egy kicsit.) Én is ezt szeretném megoldani, hogy alapból lenne egy fekete műanyag előlap, ami eltakarja a LED-eket, kijelzőt, és azoknak csak a fénye látszik bekapcsolt állapotban. Arra gondoltam, hogy ezt plexi-vel oldanám meg. 2 mm vastag átlátszó plexi + mögé vékony barnított fólia és emögött lennének a LED-ek, kijelző, valamint ahol nincs semmi, ott szorosan fekete műanyag lenne. Vagy már alapból színezett plexit használnak a gyári készülékekben? (Nem akarom szétbarmolni egyiket sem, de jó lenne tudni, hogyan oldható meg. Milyen plexit kellene venni? Köszi.
Színezett plexit szokás használni. Szürkét, vagy olyan színűt, amilyen a kijelzés fénye.
Köszi. A kijelzés fénye többszínű, úgyhogy a szürke jó lesz. Kérdés, hogy a szürkéből hányféle szürke létezik vagy hogy mennyire kell sötétnek lennie.
Kérdés, hogy ahol venni fogja, mennyit tartanak
![]()
Hali! Szilikonos és műanyagos gombokra szeretnék ikonokat feliratokat készíteni. esetleg tudtok erre valami megoldást? Példának töltök fel képet hogy mit is szeretnék, csak saját ikonokkal. ugyanis egy vezérlőpanelt készítek a kocsiba és jó lenne ha magán a gombon lenne a minta. Kiegészítőnek még annyit kérdeznék, hogy hogy a csudába csinálják meg hogy fekete a gomb, fehér a minta és ha hátulról megvilágítod akkor a a fehér minta világít?
Felesleges káromkodni, viszont nem minden haszon nélkül való a nagy mondatkezdő betűk, és az ékezetes karakterek használata. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Szerintem ez házilag kissé nehézkes lesz.
Valamilyen festési vagy tamponozási technikával viszik fel a normál feliratot. Ez ugye nem árt ha ráadásul kopásálló. A második kérdésedre: a fehér és átvilágítható gomb alapot kimaszkolják amit láttatni akarnak, és lefestik feketére vagy ráöntenek egy fekete réteget.
Értem. Próbáltam pár festékfajtát, de szinte miniatűr ikonokat, kivagdosni lehetetlen. Gondoltam lehet valami rámelegítési, vagy vasalási módszert mondjuk egy műanyag gombra ami kemény, mert a szilikonosra lehetetlenség lenne. De ahogy elnéztem a gyári, ilyen szilikonos gombokat, azon is valami festék van. Gondolom valami szitás módszerrel kerülhetett rá, vagy nem tudom, de ez a kivágom a mintát és ráfújom módszer nem nyerő, mert nincs aki kivág szépen egy ilyen ikont vagy betűt.
Egyébként tapasztalta NYÁK vasalásnál hogy fotópapírra nyomtattam a mintát, és amikor vasaltam, a fotoréteggel együtt maradt ott a minta, de kissé töredezetten, viszont nem jött le a NYÁK-ról csak a maratóanyag marta le, és úgy a nyomtatott minta ott maradt. Valami ilyesmire gondoltam a gomboknál is, de nem nagyon akar összejönni. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Idézet: „Felesleges káromkodni, viszont nem minden haszon nélkül való a nagy mondatkezdő betűk, és az ékezetes karakterek használata.” Elnézést kérek a rosszul működő billentyűzetem miatt. Úgy hiszem a nagybetű nélkül is ugyan azt jelenti a szó amit leírok! Felesleges ebből problémázni. Ha telefonról írok akkor meg sokszor félrenyomom a betűket, máshol sincs ebből probléma. Nem ígérem hogy mindíg tökéletesen fogok írni, főleg nem telefonról. Remélem most nem hibáztam.... De, sajnos. Lépjünk túl rajta. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Sziasztok.
Hogyan lehet Front Designerben előlapi rajzra mondjuk egy alkatrész képét elhelyezni?
Nekem 3.0-s verzióm van.
Egyszerű: vagy a bal oldali függőleges menüsorban alulról a második ikon ("Import picture"), vagy a File menü és "Import...". Itt és az előzőnél is ki tudod választani az importált akármi típusát. Mellékelek screenshotot. Meg a jpg-be kiexportált képet, ugyanarról. Mint látod, ott van egy skála felül, az oda lett készítve, meg egy csavarfej, bal oldalon. Az alsó skála meg Tesla bácsi képe importált képekből van. Az átlátszóságot a beszúrt képet kiválasztva a "Properties"-ben lehet (jobbklatty), illetve, hogy transzparens legyen-e. Az alsó skála szintén ebben a progiban készült és transzparensre lett állítva. Ha a képet méretezni akarod vagy forgatni, akkor rákattintasz a kéz alakúra változó kurzorral (nem "mutatóujjas") és így egyszer forgat a kép szélén levő pöttyöket rángatva, másik beleklatty után meg méretez. Majd új klatty és megint a forgatás a lehetőség és így tovább. Az, hogy a beszúrandó kép még milyen legyen, azt meg képszerkesztővel megcsinálhatod, ahogy tetszik, és úgy importálod be. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Üdv!
Ezek szerint a WIN8.1-el nem működik a dolog, tegnap a Sprint layout5-ben is próbáltam, de ott sem megy. Nincs a keresésnek megfelelő elem, ezt írja ki mindenre. Az XP-vel működött.
Nekem is XP-m van.
Nem tudom, hogy a géped miként van beállítva, de nekem úgy tűnik, a progi nem fér hozzá a lementett képhez. Jogosultságok a mappára/file-ra nem korlátoznak? Mert két program is ugyanúgy viselkedne, csak úgy, az nem tűnik logikusnak. Upd: felcsapok egy win7-et virtuális gépre és megnézem, mit csinál. Már ha megtalálom a FD telepítőjét. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Nem ismerem ezt a progit, de ilyen esetekben érdemes először a "Futtatás rendszergazdaként" móddal próbálkozni. (ha netán nem így tettél volna...)
Próbáltam rendszergazdaként is futtatni, de ugyan az. A SPL-ban próbáltam az előbb, csináltam egy mappát a könyvtárában, abba tettem a képet, onnan megnyitja. (A nyák tervek mappában volt eddig, onnan nem nyitja meg). A Front Designer-nél is megcsináltam ugyan ezt, ott nem működik.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Sajna, csak ez az egy tippem volt. De hátha valaki tuja a megoldást.
Az enyém 2.0 verzió, de gondolom ezzel is működnie kellene.
Ami Xp alatt működik annak működni kell a 7-8.1 alatt is. Csak ugye nem szabad megfeledkezni a win7 "csodás" megoldásairól, miszerint a rendszer partíción (C) korlátozza az elérést. Minden használt programot amiben az ember fájlokat ment, másol, variál azt a másik (D) partícióra kell telepíteni, és ott már fogja tudni minden alkalmazás írni, olvasni, szerkeszteni.
Nekem minden elektrós program (szimulátorok, nyákrajzoló, stb.) ugyanúgy működött win7 és 8.1 alatt is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |