Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Így néz ki? Bővebben: Link.
Szia! Igen, úgy néz ki, csak az értékeit nem tudom.
Ott van a megfejtés a dokumentumban. De ha mutatnál egy képet a kondenzátorról, az is jó lenne.
Ez lenne a kérdéses kondi.
560µF 2.5V, smd polimer elektrolit kondenzátor. Nagyon ritka, hogy ez tönkremegy.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015
Még nem vettem le, hogy kapacitás mérővel megmérjem, de az áramkörben dióda állásban a műszer éppen csak nem sípol be (0,040 értéket mutat) és nem fut felfele az érték, mint kondiknál szokott.
Oké, hogy ezt mutatja a műszer, de mit mérsz? Mi van még a kondenzátorral kapcsolatban? Ha párhuzamosan van kötve vele egy ellenállás, már ki sem lehet mérni rendesen az áramkörben.
Amíg le tudtam követni egy tekercs és egy mosfet (TPCA8A02 S-D) van az áramkörben (sajna rajz nincs; egyébbként egy 6050A2355201-MB-A02 tipusú laptop alaplapon van).
Sziasztok!
Épp javítok egy VGA -t, ami megadta magát. Csíkos kép sötöbö. Állítólag nagyon melegszenek az ELKÓk rajta. 470 µF LCM -en 660µF 0m ohm ESR -t muatat. Sípolva jónak tűnik. Mit szűrjek le ebből? Itt a kérsés most az elkó mérésére alapul. Zoli A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Mivel éred az ESR-t? Lehet, hogy olyan alacsony értéket nem tud mérni a műszer. Az, hogy 660 µF -ot mérsz 470 helyett, nem feltétlen proléma. Elektrolit kondenzátorok valós kapacitása inkább több, mint a névleges.
LCM3
ESR-t hasonlítok mindíg táblázathoz. Valószínűleg alacsony esr értékűekről van szó. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Sziasztok! Egy 10000uf-os 63V kondira 63V-ot lehet max rá engedni vagy van még egy kis plusz benne? Konkrétan 68V elmegy még rajta vagy már veszélyes kategória?
Szia!
Én nem lennék ilyen bátor, az biztos.. Meglepi lehet..
Szia! Értem oké akkor én se marad benne a 100V-os.
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha mezei ELKO-t (erősítő puffert) cserélek csavaros kondenzátorra, az haza tudja-e vágni az erősítőt? A kapacitás megegyező, csak a V érték tér el, a csavaros kondi javára, igaz nem sokkal. Elsődlegesen a fizikai méretei miatt "aggódok", és az ebből adódó esetleges problémák miatt.
Ha fizikailag elfér és megfelelően tudod rögzíteni, akkor semmi gond.
Remélem magyar MM elkó az "új" amit bele szeretnél tenni.
Mi az eredeti és a helyettesítő pontos adatai ?
Az MM elkóknál az effektív érték van megadva, nem a csúcsérték. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Eredeti: 4700µF 45V
Helyettesítő: 4700µF 70V Másik kérdésem is lenne. Hangváltókba szeretnék még kondit cserélni, de a jelölésekkel nem igazán jutok dűlőre. Például van olyan, hogy 47MFD 100V, meg 8,2/100V. Ezek ROE arany színű bipoláris kondenzátorok, de ahogy olvastam, fólia kondezátorra ildomos cserélni őket. "Átkonvertálva" ezek milyen értékeknek felelnek meg?
Az értéke az maradjon,( 47µF és 8,2µF ) de lehetőleg 160V, vagy 250V típus legyen.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Köszönöm ismét a kimerítő választ!
Azt hittem, hogy a tizedesjegyek tolódnak, így a 47µF 0,47µF lesz. Természetesen nagyobb Volt értékűt vennék mindenképp, mivel a fizikai mérete ez esetben nem lényeges. Wima kondenzátorokat nézegettem pótlásnak, de nem tudom melyik típus lenne jó hangzásra (MKP, MKS).
Sziasztok!
Van egy ébresztős órám, ami 3 db AAA akkuval üzemel. Szeretnék bele tenni egy 4700µF-os (35V, ilyen van épp) kondenzátort akkucsere miatt, hogy ne kelljen utána mindent beállítani. A kérdésem az lenne, hogy külön kapcsolóval kössem rá az akkukra - és mikor cserélem őket, akkor rákapcsolom a kondit az akkukra - vagy mehet direkt? Az óra nagyon keveset fogyaszt, és nem tudom mi lenne, ha a kondit rákötném, mennyivel növelné meg az akkucsere periódusának szükségességét (mennyit vesz ki egy kondenzátor az akkukból?).
Szerintem 5V 1.5F kondinak több értelme lenne, mert akármilyen keveset is eszik egy óra, tuti nem fog egy 4700µF kondival 0.1mp-et sem bírni
Én is azt gondoltam, hogy karcsú lehet, de teszteltem, 5 perc után magam vettem le a kondit a még működő óráról.
Bírja, de a "fogyasztása" lenne fontos. (Igazából a kérdésem is akkor fogalmazódott meg, mikor ezt tapasztaltam, hogy alig fogyaszt valamit az óra.) A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
Szia!
Ha jól értem, a kondenzátor szivárgó árama érdekelne. Ez régi formázatlan elektrolit kondenzátorok eetében volt jelentős. Egy nem túl régen vásarolt kondi esetében nem szerintem nem probléma, ha direktben rákötöd. Ha van esetleg csepptantálod, akkor az elvileg jobb lenne.
Az zavar nagyon, hogy minimum 5 percig megy a kondiról az óra, tehát brutálisan kevés az óra fogyasztása. Viszonylag új az elko.
Tantálban nincs ekkora kapacitásom. Lehet, hogy le kell tesztelnem? (Amivel nincs bajom, de a kíváncsiság "megöl". )
Sziasztok !
Van egy 35V-os tantálkondim, aminek a polaritásában nem vagyok biztos. A tetejére az van írva hogy +35V és a (+) jel azon a felén van amin a képen látható csík is. Akkor az a pozitív oldal ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |