Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi az infót!
Majd átnézem mégegyszer de mielőtt feltettem átnéztem pontról pontra és nem találtam benne hibàt.Van egy pár olyan kis tüske a rajzon mintha mennie kellene valahova pedíg nem. Majd keresek valami gyártó céget és legyártatok pár nyákot velük.
Akkor mutatom:
szerk: Ha bekapcsolom a légvezetéket látszik, hogy hova menne. Olyan, mintha nem mentetted volna el az utolsó huzalozást A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Látom már!!!
Lehet hogy tényleg nem jól mentett el valamit akkor átnézem és javítom.Akkor történhetett amikor utólag állítottam a vezetősávok közötti távolságon! De lehet hogy legyártatok pár nyákot és nem kinlódok itthon vele. Egy hajómodellbe lenne végfog azért kelett egy adott méretre terveznem.
Sziasztok!
Hálás lennék, ha vki elmondaná, mit csináltam rosszul; korábban a hármas vezetékkereszteződésekbe automatikusan betette a pontot a program. Most nem teszi be. Nem mintha én nem tudnám betenni, de azért mégis; ha korábban betette, most miért nem? Mellékelem a rajzot, hátha úgy érthetőbb lesz a probléma.
Melyik gombot nyomtad meg a bal oldali panelon mielőtt elkezdted a vonalakat behúzni?
Options/Set/Misc - Auto set junction ?
Ez az, köszönöm! Ez az átka annak, ha hosszú ideig nem használom a progit; "mindent" elfelejtek.
![]()
Sziasztok. Egy Arduino pro mininek tervezem a könyvtárát. Na most ennek a mininek van több GND kivezetése is. Na most hogy tudnám megoldani, hogy a rajzon 2 db GND kivezetés legyen ugyan azzal a névvel?
Szia !
Verzió függő, szóval el kellene árulnod, hogy 5.x vagy 6.x
Szia !
Akkor inkább mutatom mint írom. Lényeg, hogy ha van egy pl 4 lábú alkatrészed amiből kettőnek egyforma funkciója van, az sch rajzon nem kell mind a két egyformát pin-ként jelölni csak egyet. brd rajzon mind a négy pad-t le kell tenni, és a device összerendezés pedig a video szerint történik. A másik lényeg az "all" és "any" beállítás amivel azt tudod változtatni, hogy a két egyforma funkciójú lábat összekösse alkatrészen belül vagy sem.
Bocs niedziela! Leírnád, hogy az 5.6-os verziónál hogyan kell a fenti összekötést megcsinálni? Nagyon hálás lennék.
Szia !
5.x verzióban ez a lehetőség még kezdetleges, nem éri meg különösebben foglalkozni vele. Érdemes 6.5 -re váltani. De lépésről lépésre akkor Készítesz egy alkatrészt, ebben az esetben minden lábat meg kell rajzolni Fontos, hogy a direction "pwr" legyen (01-02.kép) Én a PAD-t is elszoktam nevezni ugyan igy. Device összepároítás (03.kép) Probléma, hogy ebben a verzióban még nem lehet beállítani az "all-any" párost, tehát a légvezeték mindenképpen ott marad az azonos lábak között, routolásnál pedig az "All" játszik, ezért kézzel kell módosítani utána...stb Használatkor a közös net-et a példa szerint el kell nevezni. (04.kép) Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Kedves niedziela, nagyon hálás vagyok. Köszönöm. Nem csoda, hogy magamtól nem jöttem rá.
![]()
Sziasztok. Szedtem el egy új alaktrészkönyvtárat eagle-be. Be is másoltam ahova kell, engedélyeztem is programban de nem érem el az összes alkatrészt belőle. Belenéztem a .lbr fáljba is, abban benne van az alkatrész. Ezt meg lehet oldani valahogy vagy keressek inkább új alkatrész-könyvtárat?
Igazad van, ezt elfelejtettem. ACS712-es kellene nekem.
Csak a neve hossza volt probléma.
Helló!
Valaki megtudná mondani hogy az eagle-ben hogyan lehet nagyítani a pedeken?mert mikor kinyomtatom az alkatrész lábainál nagyon vékony lesz a vezető sáv. Elöre is köszön!
Sziasztok! Lenne még egy kérdésem. Autoroute után azt írja ki hogy 99,5%-ban kész. Valahol meg tudnám nézni mi az a fél százalék?
Az lenne a baja, hogy DRC-ben kidob csomó width hibát? (Ami azért érdekes mert min 12mil-re van állítva vezetősáv ellenőrzés, én meg 16mil-el kötöttem az egészet...) Ha ez a baja akkor úgy veszem hogy 100%os.
Apróságok is lehetnek. Furatátmérő, szegély távolsága, betűméret, teliföld vezetővastagság stb. Nálam mindig vannak hibák - mégis jó lesz a végeredmény, mert szigorúbbra állítom az ellenőrzést, mint a gyártási adatok.
![]()
Így rémlett nekem is, hogy 100% igen ritkán jön ki. Elég régen használtam már, inkább rákérdeztem mennyire normális ez.
Abban tudnál még segíteni, hogy teliföldet hogy tudom kikapcsolni? Illetve annak a vezetősávtól való távolságát hol lehet megadni?
Az autoroute 99.5% és a DRC hibák között nincs összefüggés.
Ha az autoroute eredménye 99.5% akkor nem tudott minden huzalozni.
Teliföld egy poligon alapon jön létre, ezt nem lehet kikapcsolni, csak a poligont nem megrajzolni, vagy nem elnevezni GND-nek.
Távolság pedig DRC crearance A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Ki rajzolna meg nekem egy panelt 32 nyomogombbal meg 32 LED-del és ellenállással ugy, hogy azok egy kör kerületén helyezkednek el? ( Nem tudok az eagleben körbe rajzolni. Probálgattam, de nem megy)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |