Fórum témák
» Több friss téma |
Színesben DCP-145 van, de ez már biztosan nem kapható. Ha kedvet kaptál nézz utána, hogy Brotherben milyen multifunkciós tintapatronosak vannak jelenleg. Laserből is ez a márka van, az még régebb óta szolgál.
De nehogy reklámíze legyen, én csak a sajátomat dícsérem, meg kell nézni a többi márkát is.
Valakinek van tapasztalata újraépített toner ügyben?
Nem tudom, hogy parasztvakítás, vagy tényleg jobb valamennyivel mint a sima utángyártottak, vagy újratöltöttek. Ezeket találtam:Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
Használd a LINK gombot. Első (bár ez nálam így sem hoz eredményt) második
Elég nagy a katyvasz a megnevezések körül. Elvileg: töltött: gyári toner melyet újratöltenek utángyártott festékporral ÉS kiürítik a használt por tartályt (ha van) utángyártott: az utángyártó egy teljesen általa készített, új kazettatestbe, új utángyártott fényhengerrel, stb., stb. tölti az utángyártott festékport. újraépített: a gyári kazettatestet teljesen szétszedik majd teljes mértékben megtisztítják. Kicserélik (új utángyártottra) az összes kopó alkatrészt vagyis: kést, szigetelést, fóliát, tömítést, perselyt, csapágyat, fényhengert, stb. Szóval ez az elmélet a gyakorlatban minden gyártó azt és úgy csinál ahogyan akar és annak nevezi el a műveletet (így a terméket is) aminek akarja. Olyan minőségben végzi amiben akarja/tudja. Egy "V......" márka pl. rendszeresen kihagyja a lehúzókést vagy nem keni meg elektromosan vezető zsírral a tengelyt. Erre még rátesz egy lapáttal a forgalmazó. Van olyan magyarországi nagyker aki azt is megkülönbözteti, hogy külföldön vagy itthon végezték el a műveleteket. (elvileg az itthoni jobb mint a kínai, de nemcsak elviekben: drágább is) Mivel ezeket nem lehet eldönteni ezért minden "jobb / nem jobb" csak találgatás. Igazi választ egy konkrét termék konkrét változatának kipróbálása ad. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
A második linken lévő cég is keveri a szezont a fazonnal. Helytelenül használja többek között a for use, újraépített, felújított fogalmakat. Az OEM kifejezéssel pedig eléggé melléfogott.
Persze a termékük ettől akár jó is lehet. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Nekem egyfajta tapasztalatom van újratöltött tonerekkel. HP2840 lézernyomtatóhoz vettünk, mert nem győztük tölteni a méregdrága gyárival. Az első töltés után szerviz lett. Mint kiderült - hogy több típushoz is kompatibilis legyen a mechanika - az egyébként jó megoldású tonerről letörtek egy apró pozícionáló fület. Az eredmény: a toner elmozdult nyomtatás közben és kvázi spirálisan eldeformálódott - mivel hiányzott az a kis vacak rögzítőpöcök. A mechanika ugrott egy fogaskerékfognyit és nyekkenés után leállt hibával. Hosszas levelezésembe került, hogy visszavegyék a tonereket - és szerencsém volt, mert egy ismerősöm dolgozott a toneres cégnél. Ráadásul a nyomtatót is javítani kellett. Szóval a lényeg: az újratöltött tonereknél is vannak apró csapdák. A por minősége nem minden. Ellenpélda a Samsung lézernyomtatóm. 12000Ft körüli a gyári toner bele. A gép volt kb ugyanennyi. Azonban találtam egy Holland port, ami 4000Ft és kb 10 töltésre elegendő. 3. töltés után reklamált a nyomtató - egyébként tökéletesen nyomtatott - hogy a chip lejárt... 1$-ért vettem a kínaiaktól egy marék chipet - azóta azzal sincs gond. Bajban akkor leszek csak, ha a henger is bemondja az unalmast. De az árát bőven megtermeli így is.
Zsolt50 és kameleon2, Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
IP4900-as nyomtatóhoz keresek, K30314-es tápot. Tud valaki segíteni, hogy hol lehet az országban kapni? Köszönettel: Zsoze
Szia!
Szerintem szedd szét ha még megvan a régi, és nem "égett porig" akkor próbáld meg megjavítani mert drágábbak a nyomtató alkatrészek mint egy teljes új nyomtató. Nagy mákod kell legyen, hogy kapj egy defektest amelyik nem táphibás és olcsón odaadják. Esetleg keresgélj a neten beszáradt nyomtatókat. Sokan ahelyett, hogy újra töltenék inkább eldobják. Nézd meg még milyen nyomtatókba jár ugyan ilyen táp és keress rá az egészre a bolhapiacos oldalakon. Nekem is az IP4500 táphibával távozott el. Hanem próbáld meg helyetesíteni és esetleg kábelezni.
Sziasztok.A canon 1700-es nyomtatóm már többszörire kiírta hogy tele a hulladékgyűjtő tartály. Rászántam magam és szétszedtem.Viszont a képen látható alkatrészt nem láttam honnan való. Kérem segítsetek?
A másik kérdésem a másik képen látható sárgával jelölt tintát tartalmazó szivacsot hogy tudom kiszedni?
Helló ... van egy canon pixma MP190-es nyomtatóm és van egy olyan gondom , hogy egyfolytában világít a sárga alarm LED ahogy áram allá helyezem és nem lehet be kapcsolni nem reagál semmire.Kerestem sok helyen mi lehet a gond kisebb sikerrel .Ha tudja valaki mi az isten baja van kérem szépen írja le nekem mert már repulni készul az ablakon keresztul Kosszonom szépen válaszotokat Lukino87
Van ITT egy elég részletes leírás arról, hogy a sárga led mellett mit jelentenek a hibakódok.
Talán segít....
Azt már én is megtaláltam de az a gond hogy nekem nincs semilyen hibakód mivel nem lehet be sem kapcsolni .Csak mikor áramallá helyezem akkor felvillan a sárga LED és annyi.
Sziasztok!
Canon Mp 540-es nyomtatóm nyomtatás közben megállt kikapcsolt.Mire sikerült vissza kapcsoljam,a létező összes hiba kódot felsorolta egymás után, és most a c000 jelenik meg.A reset-sem segített. Van valakinek használható ötlete? Előre is köszönöm. Üdv.
Sziasztok!
Canon Mp540-es nyomtatóm van jópár éve. Meglehetősen ritkán használom színes nyomtatásra, de most mivel kicseréltem az összes patront (utángyártott Opri Print márkájú) csináltam próbanyomtatást, fúvóka ellenőrzést, és tisztítást. A piros színt nem nyomtatja, helyette sárgát kapok. Csináltam újra tisztítást, de semmi sem változott. Rossz a patron amit vettem, vagy a nyomtatónak van valami hibája? Válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Az MP540-es tintát eszik reggel, délben és este. (ja, és csak a hazait) Nekem is volt egy ilyen, már kihevertem a kapcsolatot. Az utángyártott neki meg a szenzorainak egyenlő a méreggel. A piros színt nem a "piros" helyesebben magenta (bíbor, ibolya) nyomja hanem a kettő együtt. (magenta + sárga) ebből lesz a piros alma. Tehát a magenta kiesett, valószínű beszáradt. Maradt a sárga tenta a papíron. Túl érzékeny ez a sorozat, laboratórium és egy nyomtatómester kell hozzá, meg egy adag pénz az eredeti patronokhoz. További tisztogatással lehet még próbálkozni, esetleg próbálj fotót nyomtatni, sok sikert.
Sziasztok! Nekem egy ip4000 es nem akar zenélni. Kb 3 -4 év pihenés után nem nyomtatott. Persze a fej beszáradt. Kiáztattam ahogy a neten több helyen is írták, vettem egy garnitúra patront aztán semmi. Bekapcsolás után szépen ütemesen ötöt (ha jól számolom) villog a led. A z információim szerint ez fejhiba. Nincs valami tippetek az életre keltéséhez? Olyan jó kis nyomtató volt, meg van egy garnitúra patron is hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
Szia,
a fúvóka teszten nem jön egyáltalán a magenta szín? Kell lennie egy sötétebb magenta sávnak ( normal papír-hoz való fúvókasor) és két világosabb csíknak (fotópapír fúvókái). Ha ott mindegyik magenta csík hiányzik, akkor valószínűleg a patron rossz. Nem ad le tintát, be van ragadva a levegőző luk felül, vagy nem tépted le rendesen a fóliát róla. Próbáld meg egy másik patronnal
Szia,
a 3-4 év szünet utáni bekapcsolás után azonnal kezdte a villogást, vagy próbáltál először a beszáradt fejjel nyomtatni?
Először semmi nyűgje nem volt, kivéve,hogy egy csepp tintát sem köpött. Akkor vettem az új patronokat és azokkal sem nyomtatott. A villogás a fej kiáztatása után kezdődött.
sajnos amikor beszáradt állapotban próbáltál nyomtani, akkor megkárosodhatott a fej. Túlhevült, a fólia megolvadt és most hogy a nedvesség ezeket az áramköröket éri, zárlatos és küldi a hibát. Mit vagyis mennyit próbáltál vele először nyomtatni?
Ha csak 1-2 oldal szöveget próbáltál és nem indítottál többszöri intenzív tisztítást rá, akkor még lehet, hogy csak az áztatásnál víz ment a panel mögé, ahol az aranyszínű érintkezők vannak, vagy az érintkezők közül lett valamelyik koszos és most a visszahelyezés óta nem érinkezik. egy alkoholos kendővel fel tudod az érintkezőket tisztítani.
Nem kíntattam több oldalas szöveggel. Egy pár soros recept volt a teszt. A fej érintkezőit letisztítottam. Még a fejtartót is áttöröltem óvatosan, hogy a kis "rugók" ne sérüljenek. Fejtisztítást nem tudtam is tudtam volna indítani, mivel csak a "legkopaszabb" linux drvt raktam fel. Lehet,hogy végleg meghalt a fej.
ha továbbra is 5x villog, akkor nem fog visszaéledni (elektromos hiba). Mikor a hálózati feszültségről leválasztják, a canon nyomtatók maguktól kapásból csinálnak egy intenzív tisztítást, mivel nem tudják mennyi ideig álltak használatlanul. Ilyenkor megvezérlik tiszta erőből a fúvókákat. Ha a fej csontra be volt száradva, ez is betehettet neki. Azonnal óvatos áztatással kell kezdeni, míg a fejtisztító folyadék minden csatornán átmegy, utána beépíteni és tesztelni. Ilyen beszáradt fejeket tisztítópatronokkal építek be és ezekkel a patronokkal minden nap csinálok egy tisztítást és fúvókatesztet, míg a csíkok hibátlanul jönnek. Néha kell 2 hét is egy fejnek.
Ennek sajnos nem fog semmi segíteni, mert villog. Mennyi vízben áztattad? Kerülhetett a panel mögé nedvesség? Ott is van egy ic, ritka esetekben ha az vizet kap is villogni kezd.
Kapott vizet rendesen. Már eltelt pár nap a küzdelem óta. Biztosan kiszáradhatott. Megpróbálom újra. Hátha. Valahol azt írták, hogy a fej hátoldalán csak hozzávezető a panel. Ezért is áztattam bátran.
Azt hiszem egy eeprom ic van ott ami beazonosítja a fejet a nyomtatónak. Ha nekem víz megy mögé, akkor a fekete műanyag házon át, a kis téglalap alakú lukakon keresztül fújatom ki kompresszorral a vizet. Ha kompid van, próbáld meg, de a fúvókákon ne kergess át nagy nyomást mert szétszakad mindegyik.
Megpróbáltam, és semmi. Szegény nyomtató! Pedig egyébként semmi baja. Meg egy garnitúra patron
Sziasztok,
Kaptam egy Canon Pixma 4600 nyomtatót amit valószinűleg régóta nem használtak. Egyetlen egy lapot tudtam vele kinyomtatni, tehát elvben működik, gyakorlatilag mégsem tudom használni, mert állandóan azt írja ki szolgáltatási hiba. Mi a fenét lehetne vele csinálni? A hibakódra azt írj ki kapcsoljam ki meg be meg nézzem meg nincs-e benne habszivacs Kibekapcsolás nagyjából ezerszer megtörtént. A nyomtatószervizes telefonon elhajtott. Szeretném feléleszteni, mert ipari mennyiségű patronom van hozzá. Köszönöm ha valaki tudna segíteni.
számold meg pontosan hányat villan sárgán vagy sárga zölden, míg egy egyszeri zöld szignál jön. Ez a hibakód és mindíg ismétlődik. Ha ezt megírod, talán kideríthető, hogy mi a baja.
Az a hibakód amit írtam,
6C10 – A narancssárga és a zöld jelzőfény 23-szor villan Leírás: Szolgáltatási hiba lépett fel. Megoldás: Kapcsolja ki a nyomtatót. Csatlakoztassa le a tápkábelt. Nyissa fel a nyomtató fedelét. Ellenőrizze, hogy lát-e narancssárga szalagot vagy fehér hungarocellt, és ha igen, távolítsa el. Ellenőrizze, hogy nem lát-e idegen tárgyat (például gémkapcsot) a nyomtatóban, és szükség esetén távolítsa el. Hajtsa le a fedelet. Csatlakoztassa újra és kapcsolja be a készüléket. Ezt a hajamra kenhetem Angolul találtam ilyen használt tinta gyűjtő/szivacs pucoválási módot, hogy az segít, megpróbáltam nem segített. Vagy nem tudtam eléggé kitörölni. A resetet is próbáltam, az se műxik. Ki kel vajon ezt a tinta gyűjtőt cseréltetni?
Egyébként találtam egy cserebogarat az aljában, de nem hiszem hogy ő a hunyó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |