Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   333 / 443
(#) mc-4 hozzászólása Feb 3, 2015 /

Sziasztok!
Lassan elkészül a levilágitóm, kezdődik a nyák gyártás.
Három oldallal ezelőtt tettem egy megállapítást a vasalásos, fotós eljárással készített nyákról az helyes?
Idézet:
„A rétegek közül csak a 16;17;18;20 rétegeket kapcsolom be, nyomtatás, fekete színben.
Tükrözés/nem tükrözés?
Pozitív 20 technikánál kell tükrözni (réz oldalon lévő felirat norm. olvasható)
Vasalásos technikánál nem kell tükrözni, mert akkor tükröződik mikor a hordozó papírt a nyákra teszem.”

Köszi!
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) kaqkk válasza mc-4 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Én úgy csinálom hogy a cam feldolgozóban megnyitva jelölöm ki a rétegeket , ezután postcript-vagy invertált poscript fájlt csinálok és azt konvertálom pdf konverterrel (a pdf méretarányos ) És mindig teszek valami szöveget a nyákra a "tükrözés-nem tükrözés " miatt...
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) Massawa válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Elvben ráfér, de most meg a cmd-draw-val egy kis probléma, egyszer azt irja ki, hogy csak 0,9876 a legnagyobb méret ( a rajz már origoban van). Söt az egyik kedves forumtárs elhelyezte az alkatrészeket, én meg nekifogtam a huzalozáshoz, ami el is készült. A kör átméröje most 43 mm lett.
Egy kicsit át akartam alskitani a kész rajzot, most meg a cmd-draw csak +/- 25 mm engedélyez, holott a rajzon a kicserélendö alkatrész 40 mm-re van. Biztos valahol ezt be lehet állitani, de tapasztalat hiányában halvány fogalmam sincs arrol, hogy hol.
A legnagyobb vicc, hogy az eredati alkatrészekeknél elfogadja akár az 50 mm-t ( a kör lözepe 0,0), de az uj alkatrészt, amit berajzoltam a kapcs rajzba csak 25 mm-ig hajlando kihelyezni.
(#) elektrocad válasza Massawa hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Itt azt írtad, hogy a light verzióban dolgozol. Annak 100 mm x 80 mm a panelméret korlátja, tehát elvileg a 0,0 és a 100,80 koordináták (mm-ben) között helyezhetsz el alkatrészeket.
Idézet:
„( a kör lözepe 0,0)”

Ne így csináld. A kör közepét úgy állapítsd meg, hogy az összes alkatrész beleférjen a koordináta határokba. Pl. a kör sugarának megfelelő koordinátára tedd a kör középpontját. A biztonság kedvéért hagyj rá pár mm-t. Így közel 80 mm-es átmérőjű körnek rá kell férnie.

Itt ezt írtam:
Idézet:
„A panel szerkesztőben van egy kereszt, amely az origót, azaz a 0,0 koordinátákat jelzi, attól kezdve kell számítani a méreteket.”

Ez jelzi a panel bal alsó sarkát, tehát a panel origóját. Ettől kezdve csak a tőle számított jobb felső negyedben a 100,00 80,00 (100 x 80 mm) ig helyezhetsz el alkatrészt.
Amennyiben egy meglévő panelt nyitsz meg és az origó pontja nem a bal alsó sarokban van, mozdítsd el az egész panelt úgy, hogy az origót jelző kereszt a bal alsó sarokban legyen. Így már szerkeszthető lesz a korlátokban megadott terület.
Amit gerry ide mellékelt, annak sajnos nagyobb a mérete, mint amit a light megenged (kb. 110 x 110 mm), így az nem szerkeszthető a lighttal.
Próbáld meg megszerkeszteni a sajátodat a fenti módon.

Közben el tudtam menni egy ismeröshöz, akinek van full verzioja (ezt elfelejtettem mondani). A lap most kb.90x90 mm., s mint mondtam egy kedves forumtárs megrajzolta, és elküldte. Ez igy teljesen rendben van. De közben találtam kisebb alkatrészeket, s gondoltam kicserélem a meglevöket, de ekkor jön elö a balhé a megelvök méreteit váltiztathatom, de az ujakét már nem vagy nem annyira.

Idézet:
„(ezt elfelejtettem mondani)”

Így nehéz érdemben jól válaszolni.

Idézet:
„A lap most kb.90x90 mm.”

A 90 mm nagyobb, mint a 80 ezért nem engedi. Ahogy írtam, a korlátok 100 x 80 mm.

Idézet:
„a megelvök méreteit váltiztathatom”

Hogyan változtatod az alkatrész méretét, mikor az az alkatrészkönyvtárban meg van adva? Csere?
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Itt van egy sor kép, illusztrácionak.
x1 a hozzáadott alkatrészek
x2 méret
x3 hibajelentés
x4 az elfogadott paraméter (25) (nem tudom miért nem fogad el nagyobb méretet)
x5 az eredmény

Bocs, nem az alkatrész méreteit, hanem a helyét változtatom.
A lapterv már megvan az eredeti méretekkel, és ha az eredeti alkatrészeket kivánom ujra helyezni, azokat ki tudja rakni akár 50 mm-es sugaru körre (ott nem látni semilyen határt), de az ujakat csak max 25-ös sugárra. Lásd a képeken.

A képeken (elég gagyi a felbontásuk) látszik, hogy a belső körökben el vannak helyezve az alkatrészek - a koordinátájuk valószínűleg belefér a limitbe. A külső kör koordinátái túlléphetik a 80 mm-es határt, ahogy a méretvonal értéke is mutatja.
Tipp (nem biztos, hogy jó): Az elemek elhelyezésének limitje az elem középpontjára (kis kereszttel jelölt megragadási pont) vonatkozik. A legalsót próbáld a lehető leglejjebb elhelyezni (az egészet ennek megfelelően elmozdítani), talán a legmagasabb belefér a függőleges 80 mm-be.
Ne csak az átmérőre figyelj, hanem a koordinátákra is. Ha a panel átmérője nagyobb is mint 80 mm, az elemek megragadási pontjának kell beleférni a limitbe.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015

Az X3 képen a középpont koordinátái 0,0. Így nem fogja kirakni. Írd be a köröd középpontjának koordinátáit (X center..., Y center...).

Az stimmel a középpont 0,0, láthatod a berakott alkatrészeket is központosan rakta fel, csak az átmérö nem stimmel.

Azzal nincs semmi gond, itt vannak az eredeti kapcsolok az R40 mm-es körön. Ezeket akár 50mm-es körre is ki tudom rakni, (ezek lettek lecserélve a korább képeken.) A lap átméröje 90mm.

PCB1.png

(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Mindegy hagyjuk igy, csak érdekelt, hogy mit csinálok rosszul......

Hol van a panel 0,0 pontja? Ma már írtam, hogy a Light csak a 0,0 és 100,80 között engedi az alkatrészek elhelyezését.
Ha a képen lévő eredeti terv egy "korlátlan" profi verzióban készült, abban elvileg bárhova elhelyezhető egy alkatrész.
A light pedig megnyitja, megnézheted, de nem módosíthatod.
Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.

Most a korlátlan profi verzios gépen vagyok, igy ott elvben nincs korlát- sajnos a tulaj most éppen szabin van igy nem tud segiteni. A kör középpontja a 0,0 koordinátán van.
Irtam, hogy nem a light verzion probálgatom, szerintem annak is tudni kellene mondjuk a 35 mm sugarú kört (az alkatrész mérete 6x6 mm, azaz 4 mm-nek még maradnia kellene, de ez csak 25 mm-es kört tud - 50 mm átmérö).
Amugy az én light verziomon meg sem tudom nyitni..... mert más verzio!
Majd délután még megprobálom a legujabb 7.2es probaverzioval (nem light), de az átirja a 6-s formátumot, ami szintén nem jo.

Ha a profival dolgozol, működnie kellene. Próbáld elmozdítani az egészet úgy, hogy az egész panel a koordinátarendszer első negyedében legyen, majd az ULP-ben add meg a kör középpontjának koordinátáit.

Más:
Idézet:
„7.2es probaverzioval (nem light)”

Erről tudnál bővebb infót adni? Már több mint 15 éve foglalkozom ezzel a programmal, de profi próbaverzióról nem tudok.

Letöltöttem a 30 napos probaverziot (7.2.) - nem light.
Amint megnyitok egy régebbi 6.0-s rajzot egyböl kiabál, hogy ez a rajz többé már nem lesz olvashato a 6.-s eaglevel. Ezért uj néven mentem el, mert a 7.2-s 30 nap mulva lejár. Dolgozni lehet vele, de ezek a feltételek. Igy még a régi Light verzios rajzaimat is tönkre tenném a 7-sel ( ilyen gond a eagle 5 meg a 6 között nem volt. Nekem meg a rajzaim többnyire régiek, és gond nélkül olvashatok ugy az 5.-ben mint a 6.ban.

A 30 napos próbaverzió, amiről tudok, az a Freemium, de az sem profi, a panelmérete azonos a lightéval csak pluszban két belső rétege is van.
Tudnál egy linket a profi próbaverzióról, ha van?
(#) Deta hozzászólása Feb 11, 2015 /

6.4.0-ás verzióval nem tudom megcsinálni a teliföldet! A4.16 verzió Tools menüjében ott van a Rats nest gomb, gyönyörűen kirajzolja a teliföldet. Az újabb verzióban minden menüt több soron átböngésztem, de ezt a gombot sehol sem találom.
(#) elektrocad válasza Deta hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Pedig ott van. A paneltervezőben a baloldali ikonok között is (eléggé alul) megtalálod. Öt zöld pontos (mint a dobókockán) ikont keress.
(#) majorka hozzászólása Feb 16, 2015 /

Szerbusztok.Tudna valaki segiten,hogy tudok beszerezni egy
EAGLE programot. majorka
(#) rascal válasza majorka hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Szia!
Innen: Eagle letöltés
Ingyenes üzemmódban maximum 100x80 mm-es egy vagy kétoldalas nyákot tervezhetsz vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) majorka válasza rascal hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Köszönöm a segitségdet primán müködik. Udv:majorka
(#) rascal válasza majorka hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Szívesen!
(#) Gabika007 hozzászólása Feb 19, 2015 /

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a TLC5540 IC-t, hogyan lehet betenni az Eagle 7.2 könyvtárába?
(#) niedziela válasza Gabika007 hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Copy / Paste
Irnám a műveletet hosszabban is, de....
(#) rascal válasza Gabika007 hozzászólására (») Feb 19, 2015 / 1

Ez az alkatrész készítési útmutató elég jó, a napokban ez alapján gyártottam pár alkatrészt.
Neked melyik tokozású verziód van? SMD-ben nem vagyok jártas, az adatlapon TSSOP (PW) és SOP (NS) tokozást említ, az eagle-ben pedig 24 lábú IC-ből csak egy SSOP típusút találtam. Itt én elakadtam, hogy akkor az melyik, ha nem egy harmadik? Az "IC tokot" csak másolnám, nem készíteném el nulláról, nehogy elcsússzon a lábkiosztás tényleges mérethez képest. Szívesen megcsinálom az alkatrészt, csak abban pedig én kérek segítséget, hogy van-e valakinek olyan könyvtára, amiben a fenti tokok már megvannak?
(#) Prendick válasza rascal hozzászólására (») Feb 19, 2015 / 1

A Texas könyvtárban vannak megfelelő tokok.

Ha minden igaz, a mellékelt könyvtárban van TLC5540. Egy elvileg működő project-ből exportáltam, de nem ellenőriztem.
(#) rascal válasza Prendick hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Köszönöm szépen!
(#) Gabika007 válasza Prendick hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia Prendick!

Te egy angyal vagy! Tényleg benne van és már be is tettem a rajzba.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Hasonló esetekre kérdezem, hogy honnan tudtad letölteni?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Következő: »»   333 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem