Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Horgászok elektronikája
Témaindító: blackhawk1985, idő: Máj 4, 2008
Témakörök:
Tisztelt Hobbielektronikások!A stégemtől kb 5km-re lakom(légvonalban).Szélerősségről szeretnék tudomást szerezni úgy,hogy ne kelljen lemennem a tópartra!Minden olyan megoldás érdekelne ami utánépithető,vagy ami nem érinti súlyosan a pénztárcánat!
Szia!
Persze, tudom, biztos nézted már ezt vagy nem jó megoldás, de mint leges-legolcsóbb lehetőség nekem rögtön ez ugrott be: Bővebben: Link
Optikai rálátás van?
Sajnos nincs rálátás!El tudnék képzelni egy elektronikát,ami rádios kapcsolatban áll egy otthoni vevővel,vagy okostelefonnal...
Ha el tudsz képzelni egy elektronikát, és meg is tudod valósítani az jó, de a rádiós kapcsolattal gondjaid lesznek. Az 5 km áthidalásához viszonylag nagy teljesítményre lesz szükséged, ami nem éppen pénztárca kímélő megoldás. Az "okostelefonos" megoldás sem az, de ez legalább legálisan megoldható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
Több gond van, csak az egyik a hatótávolság, a másik az energiaellátás, a harmadik pedig a berendezés biztonsága. Ha van a stég párszáz méteres körzetében olyan hely, ahol biztonságosan el tudsz helyezni valamit, akkor esetleg van esély a megoldásra.
Erre szeretmék megoldást!Az energiaellátás nem gond,a biztonságos elhelyezés sem!Viszont az áramkör megtervezése igen!
Sziasztok!
Adott egy kis RC szervó motor. Szükségem lenne egy olyan vezérlésre, hogy a szervó két állás között folyamatosan forogjon. (Erre lenne a későbbiekben egy lapát ráaplikálva, hogy folyamatos vízmozgást produkáljon.)
Egy olyan kapásjelzőt szeretnék csinálni vagyis még csak infókat gyűjteni hogy lehetséges-e, egyszerűsítve: Kapásjelző wifis hálózatot hoz létre, okos telefonnal rá lehet csatlakozni, persze egy alkalmazást is kell csinálni. Így amikor távolabb van a horgász vagy éppen alszik, a telefonja jelez mikor kapás van.
Lehetne bonyolítani hogy hőmérsékletet,kapás időpontját is jelezze...stb. Ötleteket várok Idézet: De minek ???? „Kapásjelző wifis hálózatot hoz létre, okos telefonnal rá lehet csatlakozni” Idézet: horgászni mész vagy aludni ? Szerintem teljesen értelmetlen a dolog , párezerért kapsz rendes kapásjelzőt ami csipog és felébreszt ha elalszol , minek ebbe belekeverni az okostelefont? A következő terv a vízálló egygombos telefon legyen amivel fel tud hívni a hal ha megunta az életét .... „a horgász vagy éppen alszik” A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
A kék balra, bevágás, ha piros jobbra, akkor elenged...
Tudom hogy milyen kapásjelzot tudok venni pár ezerért, azt is elhiszem hogy te egy 3napos horgászatot alvás nélkül kibirsz, a telefont már régen belekeverték a horgászatbaLink
A kapásjelzőt nem érdemes bonyolítani szerintem , de azt sem hiszem el hogy a telefonra könnyebben felébredsz mint a kapásjelzőre, és a bot-sátor távolság sem indokolja , mert ha messze sátorozol a parttól mire a bothoz odaérsz már úszhatsz utána, vagy el ment a halacska .
Értelek , nyelető fék de mostmár ***
*Nem a kocsmában vagy! A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Igazad van nem értek a horgászathoz , nem tudom mi az a nyeletőfék de akkor sem értem miért jó 200m re sátorozni a tópartól . Ha kapás van akkor rohansz ?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
A helyedben vennék egy régi telót kikötném az egyik gombját és ráprogramoznám gyorshívásra az okostelóm számát , ha kapás van a régi teló felhívja az okost és ha kinyomod még a kártyáról sem fogy a pénz , így akár otthonról is figyelheted mikor kezd dolgozni a nyeletőfék , motorra pattansz és .......
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Nem a horgászatra gondoltam... hanem hogy a kérdésemre nem tudsz hozzáfuzni semmit...
Talán mégis Vehetsz bluetooth modult és vezérelheted piccel az kb 30 m távolságig jó ha bonyolítani akarod -
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Van egy horgászathoz használt rádiós kapásjelzőm. Az a probléma jött elő nála, hogy a vevő az adó között max. 3m távolság az amin belül még a távjelző érzékeli a jelet. Mi történhetett vele szerintetek? És hogy lehet orvosolni. A vőkészülékkel lehet a gond, mert minden jeladómmal ugyanezt csinálja. Tehát elvileg ennek legalább 50m távolságig kellene jeleznie ha kapás van, de kb 3 m távolság után már nem veszi a jelet a vevő Várom válaszotokat. Üdv: Pali
Carp Academy SENSOR WDX tipusu horgász kapásjelző készletem van (3+1). Az utóbbi dőben kínlódok vele, legfőbb problémám, hogy már kb. 50m távolságból sem veszi a jelet. (Korábban 150-200méterről is megfelelően jelzett). A háromból egyik már akkor sem jelez a vevőn, ha mellette állok! Az adó jelez! Az elemek újak, 9.34V a feszültségük, már 2-3 garnitúra új elemmel is próbálkoztam.*
Várom a választ, köszi:Balogh A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Sziasztok.
Halradar ügyben szeretnék segitséget kérni. Egy barátommal nagyon rákaptunk a pecára, és van neki egy halradarja. Pontos tipust nem tudok, de ha ez fontos akkor megtudakolom. A fő baj az, hogy hiányzik a kis szonárja. A gép elég komoly, de a szonár külön már nem kapható. Erre szeretnék valami használható megoldást a hozzáértőktől. Ilyenkor mi lehet a megoldás, hogy használni tudjuk a radart.
Emlékeim szerint az AleExpressen lehet kapni ilyen, vízálló szonár szenzorokat.
Sziasztok!
Kezdő vagyok a elektronikában de szeretnék kérdezni. Horgász vagyok és szeretnék magamnak legyártani egy kapás jelzőt. Hasonlót csak Amerikában láttam és drága lenne a behozatal. Olyan kapásjelző hogy a botra van erősítve és a bot rezgésére sípolna és egy led világítana is közben. De nem tudom hogy oldjam meg. Valami ilyesmire gondoltam. https://www.youtube.com/watch?v=IMZB8jQkk5Q csak ez érzéketlen. Van ilyenem és érzékenyebbet szeretnék csinálni és nem csak villogna hanem még sípolna is. Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Köszönöm.
Hali!
Én egy faék egyszerű megoldást próbálnék ki először. Adott ez a szenzor: https://shop.chipcad.hu/Welcome/Default.aspx?scenarioID=301&Sto...trol-2 Sorba kötöd egy leddel, és ráteszed a bot végére. Rezgésre villogni fog a leded. Ezzel ki tudod próbálni hogy maga a rezgés kapcsoló elég érzékeny e. Ennek hátránya hogy rezgésre csak villog a led. Bármilyen sípoló meg valószínűleg csak recsegne. Így kellene egy időzítő amit az első impulzus indít és minden következő nulláz. Mondjuk 3s-ig ha nem jön impulzus akkor "kiejt". Megoldandó probléma: Bedobáskor és fárasztáskor zavaró ha sípol folyamatosan, de mivel a bot végén van kikapcsolni nem lehet. Valószínűleg ezért csak villog a gyári is mert az nem zavar ha nem kapcsol ki a fent említett két esetben sem. üdv.
Ettől olcsóbban?
Bővebben: Link Ez meg majdnem olyan... Bővebben: Link Vagy pont ilyened van? Amúgy lehet egy tiny45 meg egy g szenzor megoldaná a kérdést, bár so8 tokozással sem lenne a legkisebb megoldás.. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
Engem mondjuk nem zavarna ha sípolna fárasztás közben meg bedobáskor. Az a lényeg hogy eltudjak menni a botoktól és nem kell ott ülnöm álandoan és mikor kapás van sípolna. Van ilyesmi https://www.youtube.com/watch?v=AKeOPPngv1M
Csak ezt nem tudom beszerezni.Ezt a folyóvízi horgászatomnál szeretném kihasználni mert ezt a problémát egyik gyártó sem oldotta még meg. Az a link meg nem működik megkérhetlek belinkelnéd még egyszer? Köszönöm.
Első link az nem jó számomra azért mert a főzsinór be van akasztva a jelzőbe. Mert ez már érzéketlen.
Olyanom van mind a második linked. Köszönöm. Olvastam olyat hogy lehet kapni komplett modulokat 801s szenzorral arduinohoz és hogy azt kellene valahogyan átkötni és hogy állítólag működik. http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1AOmjJVXXXXbjXXXXq6xXFXXXV/801S-robot-vibration-sensor-vibration-sensitivity-adjustable-analog-output.jpg A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
"A horgász köteles a bevetett készsége mellett tartózkodni."
Igen ez igaz .. de ha egy pillanatra elugrok kávét főzni egy 10m és nem latok a botokra nem repül el a botom a vízbe
|
Bejelentkezés
Hirdetés |