Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   222 / 360
(#) bubuszoft válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Szia

Olvasd el a fórumot többen kérdezték már itt, és itt már le van írva.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Idézet:
„Mi az a pontosabb időzítés?”

A programrészek futásideje számítható, és mindig ugyanannyi kell legyen, ezért megszakítás nem lehet. Basicben nincs más, mint oszcilloszkóppal megnézni az időt, pld. egy portláb ki-be kapcsolásával jelölve. Ebben szerintem a Flowcode sincs jobb helyzetben.
(#) gonxha hozzászólása Márc 1, 2015 /

Sziasztok
Most kezdtem el flowcode-al programot írni. A programom négy funkcióval bír, és mind a négy funkciót külön nyomógombal szeretném működtetni. Eddig kész is,viszont arra nem tudtam rájönni,hogy ha én az első funciót működtetem éppen,de átakarok váltani a hármasra akkor megnyomom a hármas gombját akkor leáll az egyes és fut ahhármas ha a ketteset utána akkor megnyomom a kettes gombot leáll a hármas funció leáll a kettes....ezt hogy tudom megcsinálni?
(#) Bakman válasza gonxha hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Hasonló gombfigyelést teszel be a funkciókba, mint amilyen a főmenüben van. Ha érzékeli, akkor kiugrik a funkcióból és átlép a nyomogómb szerintibe.
(#) bubuszoft hozzászólása Márc 2, 2015 /

Sziasztok.

Lenne egy kérdése, a wachdog-al kapcsolatban. Honnan tudja, a program, hogy mikor kell beavatkoznia, mikor kell újraindítani a vezérlőt. Mit csinál, ha mondjuk csak az alábbi programocskát írom meg, az alapján honnan tudja, hogy lefagyott-e a pic?

#include <proba.h>

void main()
{

setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1);
setup_timer_1(T1_DISABLED);
setup_comparator(NC_NC);
setup_vref(FALSE);

// TODO: USER CODE!!
while(1)
{
Output_high (PIN_A4);
}
itt csak nyitom az A4 portot.
(#) nagym6 válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Bővebben: Link
A watchdog állandóan számol felfelé, a fordító a programban meghatározott időnként (futásidőben nézve) elhelyezi a watchdog számláló nullázását végző utasításokat a programban, amennyi kell, olyan sokat. Tehát normál futáskor mindig előbb jön egy nullázó utasítás, mint túlcsordulna a watchdog. Ha lefagy a proci -végtelen ciklusba kerül, azaz helyben pörög-, akkor nem jut el a watchdog nullázó utasításhoz. Ez túlcsordul erre történik reset.
Ez független a fordítóprogram fajtájától, flowcode, vagy basic, vagy akármi másnál így működik.
(#) bubuszoft válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Szia

Flowcode-ban csak simán megírom a programomat, a watchdogo-ot rákapcsolom, és ennyi? A program beleteszi automatikusan a rezeteket? jól értem?
(#) Kovabe válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Nem tudom de én a biztonság kedvéjért ezt még be szoktam illeszteni ahova gondolom és akkor biztos nincs baj mert ugybár kinullázom a számlálót.
  1. clear_wdt();
(#) bubuszoft válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Szia

Ezt egy c utasítással rakod bele a flovcode-ba gondolom

Így igaz, illetve 16F690-nél ezzel inditom biztosan a számlálót.
  1. option_reg =0b00001111;

Jelzem ez mind itt megtalálható a topikban mivel én is itt kaptam csak emlékeim szerint mintaprogiban.

Öszinténszólva a C távolálltöllem teljesen de igyekszem mert a flow se tökéletes, sok dolog csak C kóddal müködik.
(#) bubuszoft válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Köszönöm.

Én most tanulom egyáltalán a pic világát. Már tudom, hogy mi miért van úgy ahogy, de mikor a suliba tanultuk, még a TTL-és a multivibrátorokról nyöszörgött a tanár, pic még szóba sem került. A csöves erősítők voltak nála a favoritok. Pedig csak 10 éve volt hogy koptattam a padokat. Ennyire rohol az elektronika.

Én már 20 éve hogy padot koptattam ezirányba de mi már akkor tanugattunk mikrovezérlökről. Amúgy mást hozott a jövöm így kb 3 éve tanulgatom az elejéről az egészet illetve kezdtem el foglalkozni a a mikrovezérlökkel, így jutottam el a flowcode-ig és az itt jelenlévő emberek nagyon sokat segítettek, hogy megértsem mi miért is van.
Már tulvagyok néhány projekten és az utobbi 3-4 vezérlésem már megfelelően müködik.
(#) Frenzy hozzászólása Márc 4, 2015 /

Sziasztok!

Megkérhetnék egy hozzáértő fórumtársat, hogy pillantson rá az alábbi programra, mert próbapanelon az RD7 kimeneten a tápfesz. ráadása után 638 mV jelenik meg így folyamatosan halványan világít a LED. Én sajna még nem jöttem rá miért!

Köszönöm!

vil_vez.fcf

(#) kokozo válasza Frenzy hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Ha kiveszed a teszt erejéig a port használatát akkor is világít?
(#) Frenzy válasza kokozo hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Igen még így is világít és a fesz is 640mV körül mozog.
(#) Frenzy válasza Frenzy hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Most letiltottam a teljes portd-t (így nem világít) és egyesével visszakapcsolom, hátha kibukik, hogy melyik zavar be.

Ha mindig csak 1 portot kapcsolok vissza, akkor is rögtön kigyullad halványan, de ilyenkor csak 250 mV van az RD7 lábán

Nem lehet hogy a panel húz át pl flux vagy valami?
(#) Frenzy válasza kokozo hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Nem hiszem, mert amikor megcsináltam a Te mintád alapján az első verziót és beraktam a helyére, már akkor is világított a LED, csak mivel még variáltam rajta nem nagyon törődtem még vele.
(#) bubuszoft válasza Frenzy hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Szia

Kapcsrajzot tudnál feltenni?
(#) bubuszoft válasza Frenzy hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Próbáltad más portra átrakni a ledet próba kedvéért?
(#) Frenzy válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Annyi a változás a próbapanelon, hogy RD3 átkerült RC2-re
(#) Frenzy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Pont ez a gondom, hogy egy digitális I/O vagy alacsony vagy magas, de sajna szkópom nincs.
(#) Frenzy válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Már kicseréltem, átraktam máshova, de mindig csak RD7 világít.

Nem lehet, hogy a PIC-el van valami? Az eredeti PIC a villanyszerelő programjával ugyanezen a próbapanelon nem csinálja. Tény, hogy ott a progi is más egy kicsit.

Igen.

De ha átállítom belsőre akkor is világít csak úgy az időzítés is gyorsabb lesz (76Hz, nem pedig 1Hz)

Ez is stimmel nem villog, de ha kikapcsolom a kutyust akkor is világít

Így néz ki tök sötétben.

DSCF2224.JPG

Az a barna drót a led bal oldalán nem kavarhat be?
Következő: »»   222 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem