Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Egy nem zárt kosaras hangszórót szeretnék azzá tenni, a doboz kis literszáma miatt hogy ne zavarja meg a mély, a munkájában. Kérdésem az, hogyan csináljam és/vagy mekkora külön kis dobozkával, vagy erre a célra alkalmas dologgal szeparáljam külön úgy, hogy a funkcióját megfelelően ellássa mint középhangszóró. Ezt.:http://beyma.com/products/lowmidfrequency/205MP6N8 A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Sziasztok! Elválasztólap,tömítettség megléte hogy zavartalanul "együtt dolgozzon" a kónuszok. RC-taggal szürés: kisérletnek.
Nem az elválasztás és a tömítettség a kérdés, hanem hogy mekkora legyen az elválasztott tér, úgy hogy a mélytől minél kevesebbet vegyen el, de mégis eleget ahhoz hogy jól működjön. Mintha zárt kosaras lenne. A szükséges ennyi lenne az adatlap szerint "Vas....5.77 l", de ha zárt lenne akkor semmit nem venne el. Zártba meg nincs ami ugyan ezt tudná.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Az RC tag egy alul áteresztő szűrő, vagyis kis frekvenciákon (kondenzátor szakadás) átereszt, nagy frekvenciákon (kondenzátor vezet) csillapít.
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok mert van pár hasonló topic van egy 15colos reflex hangszóróm még a számlája is megvan de csak az van rajta hogy 15"Reflex. Sok félét gyártottak? Hány wattos lehet ez?
Sziasztok!
Hogyan lehet megállapítani egy olyan hangszóról, amin semmi infó nincsen, hogy mekkora erősítő köthető rá, amit károsodás nélkül elvisel?
Nincsen rajta semmilyen felirat.
A lengőcséve méretei meghatározóak elektromos és mechanikai szempontból is. A lengőrendszer is számít, de az már tudományosabb megközelítés.
Holnap megpróbálok csinálni.
Sziasztok!
Szeretnék a kocsimba vásárolni hangszórókat. Ezeket néztem ki. Ezt két első ajtóba Ezt pedig a kalaptartóba gondoltam. Mit gondoltok jó választás lehet? Elég jókat olvastam a Hertz hangszórókról. Ha igaz ami rá van írva akkor még az érzékenységük is egész jó. Esetleg ha tudtok jobb választás akkor szívesen meghallgatom. Olyan 20-20 ezer forint körül van párjuk. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Idézet: Az pont nem igaz, de autóba nem is nagy érzékenység kell. „az érzékenységük is egész jó”
Hát szerintem a 93-94dB érzékenység nem olyan rossz az autóhangszórókhoz képest.
Többségében ilyen 85dB és 90dB között találtam a 20ezres kategóriától lefelé.
Ezek is olyasmik. Most írtam, hogy az az érték csak kamu. Az egyik 88.7 a másik 89,5dB@1W. Igazából, minél érzékenyebb, annál inkább nincs mélye, tehát szerintem tényleg nem érdemes autóban hajszolni a magas érzékenységeket.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Amúgy összességében ezek jó hangszórók? Esetleg tudsz jobbat ajánlani ha nem?
Vagy nem ér meg ennyit ez a hangszóró?
Szerintem arra, amire készítik, jók. Autós gyári helyre megfelelőt semmiképp nem tudok, azokkal nem vagyok képben, és az árakat sem tudom.
Üdv. Az mitől van, hogy egy hangszóró eléggé ropog ha nagyobb hangerőt adok rá. Pedig mondjuk 150W körül kéne tudnia nagy mágnese van. Lehet zárlatos?
Pontosabban hogyan ropog? Akkora a kilengése?
Hello
Van egy kis gondom! Hogyan lehetne megnövelni egy hangszórónak a frekvenciáját(Hz)? Talán sorba kötéssel? Bocs a hülye kérdésért nem vagyok jártas ilyen téren!
Milyen frekvenciára gondolsz? Nem igazán érthető a kérdés.
Például: két 25Khz-es hangszórót sorba köttök nagyobb lesz a frekvenciája(Hz)?
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Nem. Azzal a terhelhetőség nő, meg az impedancia.
Idézet: Kicseréled másikra, ami tudja azt, ami neked kell... „Hogyan lehetne megnövelni egy hangszórónak a frekvenciáját(Hz)?”
25kHz már nem hallható, igen kevés és drága hangszóró viszi át értékelhetően ezt a frekvenciát. Talán többet tudnánk segíteni, ha elmondanád, hogyan is merült fel a probléma, mert nincs értelme már a kérdésnek sem.
A hangszóróknak átviteli frekvencia sávjuk van, adott csillapítási értékek között, pl. 40-800Hz, vagy 8kHz-22kHz /3dB. Ezt egyébként leginkább a kivitelük határozza meg, a mélyek nagy membránfelülettel és kitéréssel, a közepek kisebbel rendelkeznek. A magasak egészen aprók hozzájuk képest és alig látható kitérésük van. A szélessávú hangszórók általában kompromisszumokkal tudják a teljes sávot.
Szerintem a 25kHz -et csak példának írta.
Sziasztok!
Érdekes hangszóróra bukkantam.3 tekercse van,mindhárom egyenként 8 ohmos.Egy 8ohm-os terhelésre tervezett végfokkal szeretném táplálni.A kérdésem az lenne,hogy ez kivitelezhető-e valamilyen formában?Egy angol fórumon azt olvastam,hogy kettő tekercset párhozamosan,a harmadikat rájuk sorosan kötve működhet,kérdés hogy ez mennyire működőképes..?Eredetileg a hangszórót 3külön végfok hajtotta. Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016
Mindet sorosan, vagy mindet párhuzamosan. Több értelmes opció nincs.
Köszi a választ.Adok neki egy esélyt sorosan kötve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |