Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
BME-n mikrokontrollerek alkalmazástechnikája című szabadonválasztható tárgyra ezt a házifeladatot találtam ki magamnak, ma reggel készültem el vele. Videó: mini R2D2 A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
Csak nem egy kapcsoló ?
Kezd fejlődni a V3-as forrasztóvezérlőm programja is: DPTP System - V3 Forrasztást vezérlő prototípus
Nemsokára kezdhetem a dobozolást is...
Egy fusebit doctor a legkisebb AVR-ekhez.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
De! Ez tényleg egy kapcsoló!
Pontatlan! Mire a másodperchez ér már téves infót közöl..
Ne érts félre nagyon jó gratulálok!
Szia !
Valóban ,de így marad És köszi ! A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
Szia!
Mivel vak óra meg kellene spékelni még egy fényerő mérővel is, hogy tudja a fényviszonyokat
Gratula! Ez valami hang szintetizátor? Olyan mintha be lenne állva a néni. Én egy kicsit kellemesebb, személyesebb hangra játszok.
Idézet: „Kirby a parancsnok!” Bocs, de nem hagyhattam ki.
Kösz !
Nem ez olyan hangmodul ,mint a tiéd ,nem a kártyás ,hanem a másik. A néni azért van beállítva ,mert a gugli fordítót használtuk
Elkészült egy bufferelt STK200 programozó és a hozzá tartozó univerzális foglalat kártya. Kétoldalas nyákra készült félig smd félig furatszerelt alkatrészekkel. A kétoldalas kivitel miatta a nyák nem sikerült a legszebbre, egy két helyen nem fértem hozzá a forronthoz az IC foglalat miatt így egy két helyen megolvadt, de tökéletesen működik.
Sziasztok.
Készült egy wien-hidas oszcillátor, egy frekvenciamérővel kiegészítve. 10Hz-től 100kHz-ig állítható 4 fokozatban. Reményeim szerint egy cikk is meg fog jelenni róla itt az oldalon.
Gratulálok Gábor! Nagyoon szépen elkészített műszer, használd egészséggel!
Várjuk a cikket!
Milyen a jelalak? Erről nem írsz, de gondolom színusz. (Előfordul, hogy a négyszögjel is jól jön)
Gratula, nagyon szép lett!
Igen szinusz, a wien-hidas oszcillátor mást nem is tud, de azt nagyon. A megjelenő cikkben írok róla bővebben, ha a modik rábólintanak, nemsokára Ti is olvashatjátok.
Szép, és a magyar felirat nálam nagy dolog, ezért is a pont.
Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat, jól esik.
nagym6: Igen erre nagyon figyelek én is.
Már a matrica alapján is látszódott hogy milyen lesz, de így elkészülve nagyon letisztult és "egybe" van !
Rábólintottak, már olvasható is. Gratula a készülékhez és a cikkhez is, utóbbiért köszönet is!
Készül még egy "midi theremin"!
Már csak előlapon kell gondolkodni, hogy csináljam!
Készül egy frekvenciamérő. Ennek az egyik egysége a ma elkészült előosztó.
A bemenő frekvencia tartománya 1 - 12 GHz, de az érzékenység rovására le lehet menni 100MHz alá is. A kapcsolás első fokozata egy HITTITE gyártású, 13GHz határfrekvenciájú, HMC363 tip. IC, ami nyolccal oszt. A következő IC egy PLL áramkör, aminek a 2,5GHz-es határfrekvenciájú programozható osztója további 125-el osztja a frekvenciát, így a teljes osztás 1:1000, ami a max. bemeneti frekvenciát 12MHz-re szelidíti. A PLL áramkört egy ATtiny13A microcontroller állítja be a kívánt osztásra. Az alábbi képeken a szerelt nyák és némi forgácsoló munka eredménye látható:
Nagyon penge...
A képek, nyomokban termékmegjelenítést tartalmaz A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Sziasztok! Elkészült a keltetőgépem fűtőegysége.Amit tud: hőmérséklet szabályzása 0.1 c pontosságban állítható,tizedenként lehet állítani a hőegyensúlyt is akár 5 fokot (nem kimondottan keltetővezérő,jó másra is) 80W fűtés egy jó erős pc hűtővel kiegészítve mely alul középen szívja be a levegőt majd a fűtőtérbe képződő kompresszió az oldalán lévő kis lyukakon jut vissza a keltetőtérbe. Kiegészítettem védelmekkel is melyek a következők: ha megáll a ventillátor visszajelez egy led,egyben tiltja is a fűtést,ha nem megy a fűtés de a vezérlőegység fűtési parancsot ad akkor is visszajelez egy le,ha megy a fűtés de a vezérlő nem ad parancsot akkor is visszajelez egy led,ha megszakad a fűtőszál visszajelez,végső védelem ha minden tönkremenne egy 100 celsiusfokon kikapcsoló bimetál.A hőszonda alul kihúzható még kb 10 centit.Most már csak tálcát kell készítenem és tojást szerezni és mehet a próba. Teszteken jól végezte a dolgát a mérések ezt igazolták.'2 Voltos az egész,egy pc tápról megy de ha nagyon szükséges akkor akkuról is mehet pár órát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Még kép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |