Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 72
(#) Pixi válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

7104ME a típusa, és van webes elérése is, de ott nem tudom visszanézni a felvett videókat, de az andorid appon vissza tudom nézni őket. Valamiért a PC-s kliensen sem lehet visszanézni, de az élőképek mennek. Az android app neve Eseenet, a PC-s Monitor Client.
(#) Kovabe válasza Pixi hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Helyi hálon keresztül vagy távolról probálod? Ha helyi akkor úgymond neten keresztül vagy a routeren át csatlakozol? Ha valamilyen modon is net közbeiktatásával szeretnéd elérni akkor kis türelmet mert lassú illetve még egy dolog, nézd meg hogy minden kintről látható port teljesen szabad legyen. Pl. a 80-as totál nem elérhető mert a skype használja és hasonlo problémák jöhetnek. Ha helyi hálon nézed akkor valami beállitási baj van.
(#) Pixi válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Neten át megy távolról. De ugye mobilról megy minden, megtekintés és visszanézés is, de PC- csak a megtekintés. Túl sok beállítási lehetőség nincs.
(#) meone hozzászólása Márc 4, 2015 /

Sziasztok!

Remélem jó here írom, a hozzászólásomat, ha nem akkor kélek irányítsatok megfelelő topicba.

Adott egy FLIR A65 thermokamera.FLIR A65
A rendszer üzemel egy M12-es 12 pólusú csatlakozóval és POE-s csatlakozóval is.
Nem kaptam hozzá semmilyen csatlakozót, de valahogy meg kellene hajtatnom a kamerát, hogy életre keljen és képeket tudnunk vele készíteni.
A le írás szerint ennyivel lehet hajtatni:
Idézet:
„External power operation: 12/24 VDC, < 2.5 W absolute max”

POE-sen pedig ezt a szabványt kéne használnom:
Idézet:
„Ethernet, power Power over Ethernet, PoE: IEEE 802.3af class 0 Power”

Járhatóbb útnak nézem a POE-s utat mint az M12-es csatlakozót.
Olyasmiben gondolkodom, hogy keresek egy 802.3af kompatibilis injektort, és külön egy táp egységet ami megfelel a class 0-ás szabványnak.
Vagy esetleg valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban, hogy esetleg hogyan elehetne meg hajtatni a kamerát, hogy aztán adatot tudjak kinyerni belőle.

Köszönöm előre is a segítséget.
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 25, 2015 /

Üdv,
Tegnap kaptam meg a rendszer utolsó darabját is és gondoltam összeszerelem. Gondoltam és hallottam, hogy ezeknek a kábeleknek amiben megy a jel és táp is, nagy az ellenállásuk. Na de ennyire? Meglepetés ott ért amikor a 10méteres kábelem végére rákötve a kamerát zajos volt a kép, aztán a lámpát lekapcsolva, amikor az infra ledeket is keleltt volna használnia egyenesen elment a kép és kapcsolat. Két kamerám is van. Két különböző típus. Az egyik működik ugyan infrástól de a kép zajos a másik pedig egyenesen elveszti a kapcsolatot mikor kéne infrát kapcsolni. Hamara rákötöttem direktbe a tápra és láss csodát, mindkettő tökéletesen működött. Jött a multiméteres próba és mikor 12 ohm-ot mértem a 10 méteres lábelben oda-vissza akkor azt hittem ablakostol kidobom az egészet. Sajnos a tápot nincs ahogy a kamera közelébe vigyem. Elkezdtem ötletelni és a következők jutottak eszembe. Szerintetek melyik a legjobb vagy mi van még amit kifelejtettem.
1) Új vastagabb és minőségibb kábelezés a meglévő mellé csak a tápnak. Ez elég csúnya látvány és zavar, hogy már a meglévő mellé egyet párhuzamosan húzok, és azt nem használom.
2) Buck-boost konverter a kamera előtt, vagy egyenesen beépítve a kamerába. Sajnos a veszteségem így is hatalmas lesz a kábelben.
3) Feszültséget megemelem 24-30V-ra és csak egy buck-ot építek be a kamerába. Így az áram kisebb lesz és a veszteség is. Amit nem tudok, hogy a kapcsolóüzem miként fogja a képminőséget befolyásolni.
Előre is köszönöm.
(#) Remci válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szia!
Csak érdeklődés képpen, milyen kamerák ezek?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
(#) nagy_david1 válasza Remci hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szia!
Milyen paraméterek érdekelnek? Szerintem fele kamu de én meg vagyok elégedve velük. 1300TVL és 2 illetve 3 lencsés LED-es éjjeli infrás megsegítés. 6mm-es lecsék. A 3 LED-es 5050-es LED-esekt tartalmaz míg a másik valami minőségibb 2 LED-et amiket nem tudtam beazonosítani (nem is sokat próbálkoztam de jelenlegi ismereteimmel nem tudtam elsőre beazonosítani). Kínából vannak de nekem az árukhoz képest megfelel a minőségük.

Az érdekelt volna, hogy analóg, Ip, 12v-os vagy 230-as, box vagy compakt.Mire van felszerelve, fémre, fára, milyen tápról van hajtva?
(#) nagy_david1 válasza Remci hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Analog, 12V-os, kültéri "bullet", még sehova nincs felszerelve, de fára lesz, 12V-os tárpról van hajtva.
(#) Johnycorp válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szia!

Milyen kábelen akartál tápot adni a kameráknak?
Ugye nem valami 30FT/m "jóárú" UTP-n?
Mert azon a jel sem igazán megy el. Alumínium az egész.

Megpróbálnám egy darab utp kábelre kötni, úgy hogy 2 ér a pozitív, 2 a negatív, 2 meg a kamera jel. A táp ha földelt, akkor képes földhurkot okozni a kamerákon keresztül, mert a földelés ösze vsn kötve a negatívval.
(#) Remci válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Pontosa, réz kell hozzá.
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 25, 2015 /

Én gyári kábelt használtam. Eleve csatlakozókkal ellátottat. A jellel nincs baj mint írtam, ha a tápot direktbe rákötöm szép képem van mindkét kameránál. Viszont azt én is kötve hiszem, hogy réz van benne, vagy ha az is akkor 0,1mm átmérőjű mert 20 méteren, hogy 12 ohm-ot mérjek az katasztrófális. Marad az, hogy vásárlok két eres, "rendes" 0,5-ös 220-as réz kábelt. Az biztos csak épp úszott a szép mese miszerint egy kábelben legyen minden.
(#) tomat5 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szia
Ha nincs nagyon messze jófajta UTP-n elmegy a táp és a videójel is TP átalakítóval.

balun.png

(#) Pixi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szia,
Nekem 25 méteres kábelen megy a jel és a táp, direkt ilyen kész kábelek, de sem zavar sem képhiba, és 36 LEDes az infra része is a kamerának. A kábel sem valami űber minőség, de legalább réz. Elég érdekes, hogy ilyen kis távon vannak gondok vele.
Zavarcsík volt a kamerákon,de mikor tápot cseréltem eltűntek a zavar csíkok.

Amúgy még egy érdekes történet.
Egy ismerősnek kellett egy kamera egy termény szárítóba. Fel is került nem volt semmi gond. Majd mikor megindult a munka eltűnt a kép. Nagyon soakt kerestem és nem lett meg a hiba. Ugye a BNC átalakítókban volt 1-1 tekercs gyárilag, aminek nem tudom mi volt a célja, de a lényeg hogy a szárítóban lévő 6-7 nagy teljesítményű villanymotor miatt ezekben a tekercsekven indukálódott fesz miattment el a kép, mert ha leáll a szárító akkor is lett kép, meg amikor kiiktattam a tekercseket akkor is jó lett. Érdekes hiba az tuti, de alapból az embernek eszébe sem jutna ilyen.
(#) nagy_david1 válasza tomat5 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szia
Nagyon szépen köszönöm az ötletet. Ez lesz nagy valószínűséggel. Bár csak egyből ebbe a megoldásba fektettem volna.
(#) Inhouse válasza Pixi hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Idézet:
„a BNC átalakítókban volt 1-1 tekercs gyárilag”
Idézet:
„...kiiktattam a tekercseket”

Akkor ott oda az illesztés, ez nem csak egy csatlakozó forma átalakító.
(#) Pixi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Szerintem más célra volt a csati. Ez olyan hogy egy kis műanyag dobozka és egyik vége BNC másik meg egy csoki. De ezt adták a szettben a tulajnak a bekötéshez UTP kábellel együtt.
(#) Remci válasza Pixi hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Lényegében egy balun trafó, mint régen Tv-knél az antennától jövő szalagkábel átalakító 75 ohm-ra. Utp kábelhez ez való. De ez vagy teljesen megdöglik, vagy esetleg más okozhatta a hibát. Olyannal még nem találkoztunk hogy hol jó, hol nem. Maximum ha nem érintkezett rendesen. Pedig elég sok műanyag üzemben vannak felszerelve és ott tényleg komoly gépek vannak.
(#) Pixi válasza Remci hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Hát pedig itt ez volt a jelenség, ha kikötöttem a kameránál vagy le lett állítva az egész szárító akkor megjött a kép. Itt a kamerától 2 méteren belül több 2-6kW körüli motor ment. Na de már mindegy is mert működik!
(#) Kovabe hozzászólása Márc 25, 2015 /

Sziasztok
Csak átfutottam a beszélgetést de van néhány észrevételem. (5 évig biztonságtechnikával foglalkoztam)
A kamerák táplálásánál több dologra oda kell figyelni, 1 a tápnak megfelelöen tul kell legyen méretezve, thát 4 darab 500mA áramfelvételel redelkező kamera nem 2 hanem 3 de inkább 4A-es táprol legyen meghajtva mert mikor az infra kapcsol akkor nem 500mA az áramfelvétel hanem akár a háromszorosa is lehet.
2 a vezeték keresztmetszete, anyaga és UTP vezetéknél megfelelő vezetékpárositás (ezt úgy értem hogy a negativ és pozitiv ne külön hanem egy vagy nagyobb távolságon 2 csavartérpáron legyen, teli a pozitiv, szin-fehér a negativ)
3 a vezetékek elhatárolása az erösáramtól ami szintén tud zavart okozni mind a tápban mind a képben

Mi fönökünk álltal megkaptuk mindig a "legjobb vezetéket" amit a boltban a legocsobban 46+áfa lehetett kapni ez nem alu hanem vas huzal rézszinü bevonattal de ezeken a vezetékeken is elvitünk 50-100m távolságra egy UTP-n két kamera tápot és képet.

A másik dolog a zaj, nem találtam pontos leírást a felhasznált gyári vezetékről de gyanítom hogy valami koax. Ha van rá lehetöség javallom az UTP és ballun használatát (a tekercs kell bele! ) és persze mind a két végén. Ha van rá lehetöség akkor valami jobbfajtát, nem mérik drágán kb 5-600Ft/darab.
(#) tranyo22 hozzászólása Márc 28, 2015 /

Sziasztok! négy kamerát szeretnék üzemeltetni, laptopra szeretném kötni.
Mikeket kell hogy vegyek a hozzá?
(#) Kovabe válasza tranyo22 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /

Hát elég sok feltétel hiányzik a tanácshoz, milyen a laptop milyen csatlakozás van rajta illetve milyen kamerát szeretnél, miért ne egy rögzitöt teszel le, stb.
(#) teddysnow hozzászólása Ápr 1, 2015 /

Sziasztok

Egy láma kérdés. Van valakinek tapasztalata, hogy egy kínai, beltéri IP kamera, meddig bírja terasz alá szerelve, bejárati ajtó fölé?
(#) mann00 hozzászólása Ápr 3, 2015 /

Sziasztok, sajna utamba került egy Fisotech-es rögzítő amibe nem tudunk belépni jelszó híján, se a tulaj, sem pedig a telepítő nem tudja a kódot, van valami módszer amivel a panelt gyári állapotba lehetne hozni? A gombelem már több napja kivéve, de csak nem felejti el
CMOS clr vagy ilyesmi van ezeknél?, mert én nem találok semmi erre utalót a panelen. Az a baj, hogy az ipcímét sem tudom, mert a router is halott volt, pedig hálózaton keresztül lehet be lehetne linuxozni a belsejébe nem? Minden megoldás érdekel Köszi előre is!
(#) Dióda válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

Egy pontos tipus azért jól jönne szerintem.
Na persze egy belvilágáról készült kép sem hátrány.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
(#) mann00 válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

A pontos típus Fisotech 4-960A DVR, ilyen: Fisotech
Ha kell tudok készíteni fotót is, deigazából ezek a DVRek szinte mind egyformák...ha rakok képet is akkor tudsz segíteni a factory defaultban?
(#) Lucifer válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Valószínűleg a jelszó a webes felületén is szükséges. Az IP cím kiderítésére több módszer is alkalmazható, tudod-e, hogy van-e rajta dinamikus dns beállítva?
(#) mann00 válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Sajna az előéletéről semmit sem tudok, de sztem fixipre volt állítva, legalábbis én úgy szoktam, de közben megnézem hogy kér- ipt a routertől és sajna nem, vagyis fix, de hogy milyen iptartomány? Inkább a panelt kellene valahogy resetelni, nincs ezekre valami jól bevált módszer, gombnyomkodás bekapcsoláskor, ilyesmire gondolok, mert a panelen semmi erre utaló felirat nincs....
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
(#) nagy_david1 hozzászólása Ápr 4, 2015 /

Üdv!
Lecseréltem a coax kábelem UTP-re. A gondok a feszültségeséssel megoldódtak. A kamerának jut elég áram. Viszont most interferencia lépett fel. Ha a kapcsolóüzemű tápot lecserélem egy autó akkura (ez volt kéznél) akkor minden gond megszűnik. Próbáltam, hogy szűrőt iktatok be a táp és rendszer közé de nem segített (Saját készítésű PI szűrőt iktattam be). Mik a teendők ilyen esetbe?
Következő: »»   16 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem