Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 72
(#) Kovabe válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Cseréld le a tápot, még néha a vadi új is hibás. Keress odahaza valami 12V-os tápot és probáld ki.
(#) Dióda válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Kútászkodtam utánna de jó lenne tudni milyen panel van benne mert van millió féle.
Mindegyikhez van egy hard reset megoldás csak az adott tipusú panelen adott megy.
Láttam már 4 féle dvr-ben ugyanazt a panelt, de láttam már ugyanolyan dvr-ben másfajta panelt is.
(#) nagy_david1 válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

A 12VDC megvan és ha én iktatok be szűrőt akkor mennie kéne. A 2X4,7µF és 10uH úgy kéne vágja a kapcsoló frekvenciát és minden más zajt is mint kés a vajat. Segítene ha a test is kapna egy soros tekercset? Ne vicceljetek már, ha van 12V stabil DC-m akkor már ne tudjam a zajokat levágni róla?
(#) mann00 válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Nagyon köszi hogy foglalkozol velem, íme a link a panelről, remélem jól látszik minden: Fisotech panel
(#) Lucifer válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Jobb alul van egy unpopulated gomb. Zárd rövidre, hátha az a resetgomb.
(#) mann00 válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Hát én nagyítóval is kerestem, de nemtalálok ilyet, hol??

Jelölve. Bal-jobb irányban elvileg át kell vezetnie, tehát neked a felső-alsót kell zárnod rövidre.
Azt, hogy mi lehet a reset procedúra nem tudom próbáld ki bekapcsolni úgy, hogy zárva van, bekapcsolás után rövidre zárni és hátha. Ja igen a lényeg csak saját felelősségre: semmilyen felelősséget nem vállalok az esetleges mellékhatásokért .
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015

Hidd el hogy nem tudod kiszürni, én is sokszr probálkoztam földhurokkal is de az is becsödölt, volt olya kamerám (samsung dome) hogy önálló tápot kellet adjak mert ha akár egy mikrofonnal volt együtt akkor már megzavarodott. Sajnos minden kamera háklis a tápra, de nagyon.
Csak van odahaza egy 12V-os tápod amit ki tudsz probálni

Ok, így már megvan, de várok még hátha van valakinek másik ötlete, nem szereteném hogy füstgenerátor legyen belőle, de ha nem lesz más akkor kipróbálom, köszi!
(#) Kovabe válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Csak nem raktak bele egy önmesemmisitöt
Ha nagyon félsz tölle akkor fogj egy ellenállást kb 500 ohmost és azzal zárd rövidre mert akkor ha nagy a gáz akkor az füstöl el.

Meglátom mi kerül. Hanem marad a hagyományos, 2 kilós, brummogós, vasmagos trafó. Ott látom már, hogy az 50Hz-et fogom viszont látni

Vegyél elő egy DMM-et és mérd meg az alsó-felső lábpárokat a földhöz képest.
Az egyik föld lesz 99%. Majd mérd meg a másik lábpárt (kiakpcsolt állapotban) a a proci alatt lévő SO8 IC 8. lábához képest ellenállás módban (3V3) ha nem vezet telibe akkor próbáld ki.

Hihetetlen. A táp 5A-es (ezt írja rajta). Leterheltem kicsit jobban (párhuzamosa ráakasztottam egy ellenállást) és a kép kitisztult. Úgy látszik DCM módban lehetett a táp kevés terheléssel és emiatt túl sok zajt produkált.

Csak kiváncsiságból, nézd meg ha bekapcsolnak az infrák, akkor is kell az ellenállás?

Szia, megmértem, de a négy pontból csak a jobb felső a föld, és az sem igaz hogy a felső kettő és az alsó kettő is párban van Az ic 8as lábához képest a jobb felső kapocs töltődik, valami kondi lehet, a jobb alsóhoz képest pedig 1kohm, a baloldali két kapocshoz képest szakadt... Szóval ez nemvalószínű hogy az én reset gombom lesz
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015

Az lehet, hogy a panelon az alsó felső párok nem vezetnek, de ha bármilyen nyomógombot beteszel oda akkor az ott átkötés lesz. (Legalábbis amit én láttam eddig nyomógomb az ilyen volt.) Ezt megerősíti azt, hogy a baloldali kapcsok nincsenek se tápra sem földre húzva.

Szóval jobb felső föld. A 8. lábhoz rendben van, hogy töltődik hiszen az táp (3V3).
A jobb alsón ugye van egy 1K-s felhúzó táp felé. Ez így simán valami bemenetnek néz ki, ha mákod van akkor a reset az.

Inszignifikáns az esélye, hogy az összezárással elrontod a készüléket.

Igen, sőt, még jobban látszanak a sávok fekete-fehéren.

Ok, akkor most hogy is zárjam rövidre? a jobbfelsőt a jobbalsóval?, vagy a balfelsőt a balalsóval?

Mindet .
De elmondásod alapján a jobb felső jobb alsó elég lesz.

Akkor lehet hogy az volt a baj hogy nagyon tulméretezted a dolgot, álltalában egy kamera 1A-t vesz fel, én ezért szoktam álltalában 2 kamerához 3A-es tápot tenni.

Nah megmerészeltem lépni a rövidzárat, de nem vezet eredményre sajna, ha először zárom rövidre utána adnék tápot nem indul míg a rövid rajra van, ha leveszem a rövidet bebootol, minden a régi Ha pedig táp alatt zárom rövidre akkor meg télleg resetként működik, csak sajna minden adat benne marad abban az okos fejében Még azon tűnődöm, hogy ha ki tudnám deríteni az ipjét, mondjuk elkezdem egyesével pingelni a 192.168.0.1-es tartományban lévő ipket, hátha rátalálnék, akkor vajon telnettel beengedne? mintha láttam volna erről egy videót régebben....

Na igen akkor sikeresen megtaláltuk egy reset gombot csak más értelemben .

Meg lehet próbálni megkeresni, de kizártnak tartom, hogy telnet lenne rajta authentikáció nélkül. Vagy ha igen akkor az egy ordas nagy sechole.

Ezer éve csináltam ilyet windowson akkor ezt használtam:
http://angryip.org/

Szuper progi thx , de sajna nem találja meg csak a saját eszközeimet, feladom köszi mindenkinek a segítséget!

Eleve úgy volt, hogy 2 kamera lesz és a DVR. A DVR 2A-s táppal érkezett ezért gondoltam, hogy 5A pont elég lesz a 2 kamerának és a DVR-nek. Úgy látszik tévedtem, vagy csak szimplán annyira olcsó táp, hogy zömébe DCM-be dolgozik az anyagspórolás végett.
(#) Feri hozzászólása Ápr 4, 2015 /

Sziasztok!
Szeretnék egy AVTECH AVN363ZVP/F4F9 IP kamera képét monitoron nézni, nem kell rögzíteni a felvételt. Csak azt szeretném tudni ki áll a kapuban amikor csengetnek. Számítógép nem jöhet szóba. Egy ismerősöm azt mondta Raspberry PI-vel talán meg lehet oldani, én nem ismerem a Raspberry PI-t. Örülnék, ha valaki segítene megoldani a problémát.
Más olcsó megoldás is szóba jöhet. Mindenre nyitott vagyok.
Előre is köszönöm.
(#) mann00 válasza Feri hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Helló, tablettel wifin keresztül?
(#) Feri válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

A wifi-hez nagy a távolság.
(#) Lucifer válasza Feri hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

USB hostos tablet + USB ethernet adapter?
Raspival is meg lehet oldani, csak ahhoz még display, táp meg kiskutyafüle, egy tablet meg ugye úgy egyben van, csak fel kell fúrni a helyére.
(#) Feri válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Ok köszi.
De a kamera és a monitor már adott.
Nincs kiépített hálózat, csak egy UTP kábel a kapu és a monitor között.
A tablet képe kicsi lenne a meglévő 22" monitorhoz képest.
De azért köszi.
(#) mann00 válasza Feri hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Ha mindenképpen a monitort akarod használni akkor mondjuk Asrock ION-t is nézhetsz, kicsi, van vga kimenete stb, viszont akkor még mindig ott a kábelezési probléma is ha a wifi messze van... Vagy ha a terep olyan hogy az ipkamerához menő kábel éppen a routerrel egy nyomvonalra esik akkor a meglévő utp-t ketté lehet választani, az egyik felén a kamera, a másikon pedig az intenet menne az asrock felé...
Következő: »»   17 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem