Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató (LPT) port pack
Fogsz egy 5V-230V os relét, és bekötöd. Nekem egy izzótnak a fényerejét is sikerült veleszabájozni, de olyan hangja volt, hogy lemondtam róla.
![]()
Hali
Nem tudom,hogy jó helyre írok e de azért megpróbálom. Bocsi ha rossz helyre írtam. Olyan kapcsolás kellene nekem ami a 9-es portomat(ami a gépemen van) át tudja alakítani 25-ös re.Mert a nyomtatóm kábele 25-ös tűs. Csatlakozóim vannak csak össze kellene kötni őket és ezt nem tudom hogyan kellene.
Az a bizonyos 9-es port véletlenül nem egy soros port, 9 kivezetéssel? Valószínűleg az. Márpedig ha a nyomtatód nem soros vagy nem tud soros porton is kommunikálni, akkor ez nem fog menni.
igen 9-es soros port van az alaplapomon.
A nyomtatómnak meg 25-ös van.Mármint ami a nyomtatómból jön ki kábel az 25-ös soros.
Hát ez az... A soros porton át, mint a neve is mutatja, a küldött karakterek bitjei egymás után lépnek ki, szép sorban. A nyomtatókat alapból párhuzamos portra találták ki, ami a gépen is 25 pólusú, és egy-egy karakter kódjai egyidőben, 8 adatvonalon jelennek meg, majd egy engedélyező jelre a nyomtató azt beolvassa.
Vannak soros nyomtatók, az a kérdés, hogy neked milyen van, soros vagy párhuzamos. Ha soros, akkor a csatolt kép alapján össze tudod kötni a géppel, ha párhuzamos, akkor viszont nem lesz így jó.
Megmondom a tipusát okés?
Mert én annyira nem értek hozzá. Kettő van ![]() HP Deskjet 670C s másik pedi Epson C42SX. Ja és köszi az eddigi segítséget. Ha más adat is kell a nyomtatókról szólj.
HP
I/O csatoló Centronics párhuzamos, IEEE 1284 az 1284-B csatlakozóval kompatíbilis Az Epson-ról hirtelen nem találtam leírást, de azt meg USB-snek említik többfelé. Vagyis a lényeg, a HP párhuzamos portról kellene, hogy menjen, az Epson meg USB-ről. Átalakító, esetleg driver nélkül egyik sem fog a sorosról futni, de szerintem USB-d van a gépen, nyomtass az Epson-nal, ha az olyan.
Sajnos nem olyan az Epson se az is ugyan olyan mint a HP.
Hát akkor szerintem marad a printer kártya. Majd veszek egyet. Köszi szépen a segítséget. ![]()
Sziasztok!
jajjj de jó hogy van ilyen topic, végre megtaláltam (Manyoc -nak köszönhetően) hogyan kell dll-ből az LPT portot meghívni!!
Több verzió is van: torony hívja LPT-t, gyere ide, LPT, és hasonlók...
Melyik dll, milyen programnyelv???
oda irtam hogy Manyoc-nak köszönhetően, olvasd el a hozzászólását az első oldalon! de megkönyitem a dolgodat
![]()
jah és Elektronika=>LPT Port elerese NT alapu rendszereken
Elég érdekes módja a segítségkérésnek, hogy "menj el erre a hsz-re, onnan a linkre, onnan újabb linkre, ott a dll, meg két minta is, találd ki, hogy nekem mi kell, és írd meg..."
Ha warn-t kapok, akkor is megkérdezem, hogy mi a jó francért nem lehet egyértelműen, világosan, és egy helyen egyszerre elmondani, mit szeretnél? Mert hogy milyen nyelven akarsz a dll-hez hívást intézni, az speciel egyetlen hsz-edből sem derült ki eddig, pedig bazira nem mindegy.
Hm... Izé...
Miután privátban is ugyanerre jutottunk, ezúton szeretnék utólagosan bocsánatot kérni zenetom-tól. Én ugyanis elolvastam eddig: Idézet: , majd a hátralévő részt, valami rejtelmes sugallat hatására, kérdésként értelmeztem.„jajjj de jó hogy van ilyen topic, végre megtaláltam (Manyoc -nak köszönhetően)” ![]() Még egyszer bocsánat; megyek, főzök egy kávét, és elszívok egy cigit, hátha halványul bennem, mekkora egy emeletes barom vagyok...
semmi baj, bárkivel előfordulhat, vita lezárva
hello
találtam még régebben egy elég komoly lpt vezérlő szoftvert. ![]() jó mulatást!
még valami: ennél a proginál 30ms a legkisebb jól működő idő (legalábbis nálam). tudjátok hogy mekkora az a legkisebb idő amin stabilan működik az lpt port e 8 kimenete? kisebb ledmátrixot vezérelnék, max olyan 8x8asat. plz help! (esetleg ha van vkinek progija hozzá azt megköszönném
![]()
Maga a port pár mikroszekundum alatt is állapotot válthat, az időzítéseknél a Windows "tolja el" a dolgokat.
Időkritikusabb progiknál a multimédiás időzítők, és a TimeBeginPeriod / TimeEndPeriod hívások útján 1 msec környékére is le lehet menni, ennél nagyobb pontosságra már vagy a QueryPerformanceCounter hívások és számolgatás, vagy a PC időzítőjének assembly-kódú módosítgatása (védett mód) ad lehetőséget.
Szia!
Írhatok neked progit, csak írd le hogy csináltad meg a LED-mátrixot, (gondolom multiplexbe csinálod) hogy tudjam, hogy adjam ki a jelet... ![]()
Sziaszttok!
Tud valaki segíteni egy kapcsolási rajzzal, ha párhuzamos csatlakozós nyomtatóra szeretnék nyomtatni egy soros porttal rendelkező terminálról? Előre is köszi!
hello mindenki!
nem tudom pontosan jó helyen járok-e (elég laikus vagyok még ebben a témában), de remélem tudtok nekem segíteni... 1 olyan modult keresek amivel nyomtató port kimenetei által lehet vezérelni kisebb feszültségeket (4-6V). Létezik-e egyáltalán ilyen? ha mégsem lenne ilyen, tudtok nekem valamilyen rajzzal szolgálni? előre is köszi
Szerintem nézz át ebbe a témába, illetve más keresési eredmények között is válogathatsz.
Szia!
Ezzel a kapcsolással olyan feszültséget kapcsolsz amilyet akarsz. Ha túlságosan nagynak találod a rajzot, ott a forrás(brd), át lehet szerkeszteni. Vannak hasonló kifinomultabb kapcsolások, csak keresgetni kell. üdv
Sziasztok!
El tudná nekem magyarázni valaki részletesen, hogy hogyan kell beállítani azt a winampos kivezérlésjelzőt? Letöltöttem egy tömörített file-t és abban van több kisebb progi is és ott olvastam, hogy van ilyen, de nemtudok mit kezdeni vele... Köszönöm a segítséget.. Üdv.: Peti
Hali!
Nah, sikerült, működik... csak nem tudom beállítani, hogy jó legyen a villogás.. ![]()
sziasztok! olyan problémám van, hogy letöltöttem különbözö lpt port vezérlőket, az itteni relaistimert is. de nem jelenik meg a kimeneten. Néztem az ezközkezelőt, elvileg minden rendben. xp-n próbálkozom. Lehetséges hogy win-es Dll. hiányzik csak nem kapok visszajelzést?
Sziasztok! A munkahelyemről kaptam egy hp 1100 lézernyomtatót. Sajnos a nyomtatókábel nem volt meg. Gondoltam nem baj, mert úgyis USB portról használnám s ezért vettem egy USB-IEEE 1284 es átalakítót. Sajnos nem figyeltem, hogy ez B típusú s nekem C kellett volna. Kerestem azóta ilyen csatlakozójút, de nem találok sehol, csak az USA- ban, vagy Angliában, de ott nagyon drága. Illetve az USA- ból nem is postáznak ide. Kérdésem, hogyan tudnám átalakítani a csatlakozót B-ről C-re? Gondoltam apa-anya csatlakozóra kábellel. Működne-e ez szerintetek? Mire kell figyelnem? Gondolok itt lábkiosztásra, kábel hosszra. Várom a segítségeteket. Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |