Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Így nem, mert az oszcilloszkóppal nem tudod beállítani a 20 ppm-es pontosságot ! Ha nincs sok digites frekimérőd ( megfelelő csatlakozással, mert az is elhúzhatja a frekit a kapacitása miatt!), akkor inkább próbálgatással és egy jó stopperrel, hogy ne kelljen 1 napot várnod a kiértékeléssel !
Azt ugy szerintem nem tudod megmérni, mert a műszer kapacitása elrontja mérést, lehet be se rezonál úgy a kvarc. A 20ppm -es hibát nem tudod kitrimmellni, csak minimálisra tudod állítani az egyébb alkatrészekből származó pontatlanságot.
Készül a új élvilágítós üveg kijelző, 5mm es üvegbe gravíroztam a számokat. Köszönöm a segítséget koncsar barátomnak a számok kidolgozásában . Ha szép lesz összerakva akkor elkezdem megírni a pic programot hozzá .
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
1db 5mm es fehér leddel megvilágítva
Jól néz ki! (Iv-2 karakterei) Remélem az üveg nem csilapít annyit mint a plexi, amivel én próbáltam.
Nagyon jól néz ki, készül majd több digit is, vagy valami körhinta szerű lesz belőle (propeller óra )?
Ez csak az első digit és 6 digitesre van tervezve az óra. Még az a jó hogy nem kell 60 számot kimarni
Bogarat ültettél a fülembe átgondolom ezt a prop dolgot csak egy kör alakú üveglap kéne és mondjuk 6 led a digitek megvilágításához forgás közben .
Bővebben: Link
Mondjuk az üveget lehet nem kellene 7200rpm-mel pörgetni .
Miért is nem ? Egy kör alakú üveglapot nyugodtan megpörgethetetünk akár 7200 al is . Most próbáltam az 5mm es üveg sajnos nagyon sokat csillapít , az 1 es számot már nem nem igazán látni a többin keresztül
Nem tudom egy üveglap anyaga mennyire homogén, nehogy a magas fordulaton szétrobbanjon. Lehet CD motor kellene alacsonyabb fordulaton.
Először meglátjuk milyen árban tudok egy 20cm es kört kivágatni .
Ha pörgetni akarod, akkor a kerületen elhelyezett ledekkel lehetne valami HDD clock féleséget csinálni, de az élvilágítás nem olyan kontrasztos, ha a számok egy anyagban vannak.A belépő élnek polírozottnak kell lennie és kell hozza a teljes visszaverődés határfelülete az üvegben. Még ha a tengelynél ki sincs fúrva a vibrációtól szétrobbanhat, pláne hogy a felülete be van karcolgatva (v.ö. üvegvágás). Nem lennék a közelében.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Ha mondjuk 4 kört csinálok és a leggyorsabb percenként 36 fokot fordul ? (percenként vált számot)
Vannak kicsi léptetőmotorjaim azokkal megoldható a dolog és talán a program sem lesz túl bonyolult
Szia! Szépen világít a 4-es szám. Bravó Bélám.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Azért egy gyufás skatulyát mellétehettél volna méretnek. A 7cm -es "csöveim" elbújhatnak.
Meg szabad kérdezni milyen meghajtót használsz hozzá ?
Szeretnék építeni egy nagy kijelzős órát ami kb éjszakai világítás is lenne. Egy egyszerű kapcsolást keresek, így akadtam egy itteni cikkbe: Egyszerű 7 szegmenses óra PIC-el
Elsőre ez szimpatikus, viszont ezt néztem ki az órához: kék 3" LED kijelző 7 szegmenses Ami önmagában 12V-ot igényelne, és nem 5-öt. A kérdésem az, hogy jól gondolom, hogy szükségem lesz egy 12V-os vagy aközeli feszültségre a stab 5V mellé, és a 7447 kimeneteivel egy-egy tranyó bázisát kell kapcsolni aminek a kollektor-emitter ága kapcsolja a LED-re a 12V-ot? Vagy ha nem ilyen egyszerű akkor mit kell módosítanom a kapcsolási rajzon, hogy alkalmas legyen a 12V 160mA-es LED-hez? A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
Rendben. Mik a pro és kontra érvek ezzel kapcsolatban? Miért ajánlod ezt?
Ezt az órát ilyen nagyobb feszültségű kijelzőkhöz tervezték.
Kontra: Ha jól látom, az óra csak a DCF vevőtől tudhatja meg, mennyi az idő. Lakóhelytől függően vagy működik, vagy nem.
Sziasztok. Szeretnék építeni egy nagy órát. Úgy gondoltam el hogy piros 3mm-es LED-ekből épiteném, egy szegmens 4-5 ledből állna. Akor ugye egy szám 35 ledből állna, Ez kellene 6 szor. Idő-másodperccel, év, hőfok kejelzést kellene hogy váltogassa. És még olyasmit hogy fény hatására jobban világitson, éjszaka pedig kevésbé, hogy ne legyen figyelem elterelő annyira az autósok számára. Kinek milyen ötlete lenne?
Elvileg bármelyik ( Mule átalakítás, vicsys) ledes órát megépítheted, csak a szegmensek tápfeszültséged kell méretezni hozzá. Milyen ledek, mennyi áram.
És melyik lenne a legideálisabb számomra? Esetleg DCF77-el, hogy ne kelljen álligatni.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2015
Ez függ az igényeidtől. Nagyon sok változat van, én személy szerint az alábbiakat tartom legfontosabbnak ( ez szubjektív vélemény! )
-DCF - pontos RTC -aut. fényerőszabályzás Ezeket jórészt mindegyikben megtalálod, de Te tudod eldönteni, milyen igényeid vannak. Vagy meglévő tervből kihagyod azt, amit nem tartasz fontosnak, vagy amit igen, beletervezed. |
Bejelentkezés
Hirdetés |