Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia. Betettem az ellenállásokat. Leírnád részletesen, hogy hol, mit kell mérjek ha kontroller nélkül csatlakoztatom az USB-hez?
Köszönöm.
Sziasztok.
Megépítettem a Pickit2 klónt. Az nagy gond, hogy a bemérést az IRF FET-el együtt csinálom? Már beforrasztottam és nem foglalatba van.
Sziasztok
Van egy problémám! A pic programozom gyári és pic16f628a-t már felprogramozott szóval azzal nincs baj de most ennél a picnél valami hiba történt de nem tudom, hogy mi a baj!? Itt a kód!
Szia!
Oda van írva szép piros betűkkel: Code protect - Kiolvasás védett. Amennyiben az előbb programoztad fel és írás közben nem jelzett hibát, akkor a program benne van, de már nem olvasható ki. Ha ezt szeretnéd lemásolni: A tartalma nem olvasható ki.
Törölhető és utána programozható. A törlés előtt indítsd a PICkit2 programot újra, ne olvasd ki, csak töröld.
Sziasztok.
Megépítettem a cikkben lévő klónt, de a tools/Troubbleshoot menü alatt a 12V-os Vpp feszültségre hibát ír ki.Bővebben: Link Visszaolvastam a fórumon de nem jöttem rá a hibára. Tranzisztorokat ültettem be L1, D1, Q1, C4, R2, R3 ezeket ellenőriztem nincs baj velük. Hol keressem a hibát? A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
Melyiket építetted meg? (A Hp41C féle változatban a pozíciószámok alapján ezeknek nem sok közük van a Vpp-hez, a Watt félét nem találom.)
Hp41C cikke alapján. Mit kellene átvizsgálnom?
Vpp előállítása: Panel képe
PIC 12. lába, átkötés a C22 felirat alatt, R21, Q4, L1 és J5 velük párhuzamosan az R40, D3, C15, C19. A Vpp visszamérése: R22, R24, PIC 2. lába. A J5 zárva van?
L1 (ez ok. volt ), Q4, R22, R24, C19, C15, D3. Nézd át a forrasztásokat nincs e zárlat. Az élesztést csináld úgy mint a cikkben van leírva.
Amikor kiirja a hibát a 12-es lábon 4V van, a 2-es lábon 1.67 a Vpp kimeneten 0V Vdd kimeneten 0,15V.
Úgy csináltam mindent ahogy a cikkben van zárlatot nem találtam. Közbe kiirt egy ilyen hibát.
Idézet: „Amikor kiirja a hibát a 12-es lábon 4V van, a 2-es lábon 1.67 a Vpp kimeneten 0V Vdd kimeneten 0,15V.” Mekkora feszültség van a C19 -en a teszt alatt? J5 zárva volt? A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
C19-en 4.69V. Ha a képen látható a J5 akkor igen zárva.
Nem jut el a vezérlés Q4 bázisára, a Q4 bekötése rossz vagy hibás a Q4.
A Q4-el volt a gond kicseréltem és működik
Köszönöm szépen a segítséget.
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Vettem egy pickit2 klónt, még nem tudtam pontosan beigazítani milyen fajta, de a probléma a következő: - Device not found.- feliratot kapok szinte mindig, eddig egy 18f4550-es ismert fel kb 10-ből 1szer. 16f877, teljesen reménytelen. A gép felismeri rendesen. Kalibrálásnál azt írja kevés az usb power, de mérve 4,83 v-ot mérek. Troubleshooting-nál, vdd 4,7x volt, mclr 12,13 v, viszont amikor az mclr-nek 0v-nak kellene lenni, akkor is 3,6 v van rajta. Ennyi infóból lehet valamit kezdeni? Előre is köszönöm!
Közben beszéltem a volt tulajjal és szerinte az a baj, hogy nálam az mclr láb egy kapcsolóval van a gnd-re téve és egy 100n kondival állandóra le kell kötni.Ez szerintetek is lehet hiba? Egyébként a feryservice honlapján található kapcsolásról van szó.
100nF a tápra kell. A reset lábat 10KOhm-al fel kell húzni tápra.
Nekem a következő mclr bekötést ajánlotta:
Illetve még a kérdés,hogy megteszi-e a dióda helyett az ellenállás, vagy feltétlenül szükséges a sk dióda? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
Így is majdnem jó, azt hittem csak egy kondi van. Azért majdnem, mert a tápra is kell a kondi! Végig játszottad a tools/ troubbleshoot -ot? utána mék kalibrálni sem árt! Szintén a tools menüben van.
Oda van írva, hogy vagy dióda vagy ellenállás. Mondjuk én csak egy ellenállással szoktam felhúzni.
Végig játszottam, fentebb 4 hozzászólással leírtam a tapasztalatokat.
A dióda egyáltalán nem kell, a 470 ohm -os ellenállás helyére minimum 1..2 k -t tegyél.
Folyamatban van nálam is egy klón építése, viszont akadályba ütköztem.
Van egy LPT oprtos programozóm, de sajnos sehogy sem sikerül a 18F2550 EEPROM-ját beégetni. Valami oknál fogva a WinPic800 képtelen rá. Ha jól látom, hibásan is olvassa be a HEX fájlból. Próbáltam más programokkal is pl. Watt féle, Oshon stb sikertelenül. (ezek fel sem ismerik) IC-Prog sajnos nem tartalmazza a 2550-t, azzal menne. Program memória és Config rész rendben sikerült. Kérdés, hogy üres EEPROM-al működik a PICKit2? (talán az első néhány bájt felváltva 00 FF) Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Esetleg a PICKit2 programmal majd frissíteném a firmwaret, tudtom szerint ez kellene hogy működjön?
(a WinPIC800 szerint a program memória és a konfig szavak renben vannak)
Töröld ki a pic -et, csak a programot és a konfigurációt programozd be, az adatmemóriát hagyd üresen (0xFF mindenütt). Próbáld meg elindítani. Ha az adat memória üres, akkor az alapbeállításokkal indul és nem lesz neve a programozónak. A Tools / Calibrate Vdd & Set Unit Id menüponttal beállítható.
Végülis fogalmam nincs, hogy mi az EEPROM tartalma, mivel a WinPIC800 nem kezeli azt megfelelően, de működik a PICKit2 klón.
Ritkán van, hogy random összevisszaságokat olvas be a ráakasztott PIC-ből. Még ha többször Verify-t nyomok is egyezik. Amit ajánlottál Calibrate Vdd & Set Unit Id nem indítottam még el, mivel ez a klón nem tudja a VDDt állítani. Ha mégis végigcsinálom, hova menti el? Az esetleg majd letörölhető? (gondolom egy konfig fájl) |
Bejelentkezés
Hirdetés |