Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   115 / 856
(#) csatti2 válasza V1rusH hozzászólására (») Máj 26, 2015 / 1

Mega kapcsolási rajz.

ATMEGA2560 kézikönyve.

A kapcsolási rajzon látható, hogy a C és az A portok teljes egészében ki vannak ott vezetve (PC0 - PC7 és PA0 - PA7 -ig jelzik ezeket). Tehát két utasítással kigyújthatsz 2*8 = 16 led-et.
A kimenet típusát megadhatod a DDRx (DDRA vagy DDRC ez esetben) regiszterrel. Amelyik bitet egyre állítod az kimenet lesz. pl.: DDRA = 0xFF; beállítja az A port összes lábát kimenetnek. Ezt használja a pinMode is, csak lábanként kell ott beállítani.

A PORTA = 0xFF; -el bekapcsolhatod az A port összes kimenetét. Ha nullát írsz oda, akkor meg kikapcsolod.

A megán van elég PWM kimenet (vmiért azt hittem UNO-val játszadozol). Viszont azok össze vissza vannak (hiába vannak az arduinon egymás mellett, különböző portokon vannak a valóságban), tehát ez esetben jóval több utasítás az összeset állítani.
(#) V1rusH válasza csatti2 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Köszönöm, az alapos választ!
Tegnap este találtam egy cikket a megáról a tavir oldalon, de nem olvastam el. Majd ma nekiülök és összegzem az itt kapott infókkal.
(#) teglascs válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

A könyvtárat föltelepítettem, a sketch lefordul, viszont a soros monitoron az érték "-127.00".

Idézet:
„Dallas Temperature IC Control Library Demo
Requesting temperatures...DONE
Temperature for the device 1 (index 0) is: -127.00

Mit ronthatok el? - köszönöm!
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

...egy Megával összedugva meg ezt kapom:

Idézet:
„Dallas Temperature IC Control Library Demo
Requesting temperatures...DONE
Temperature for the device 1 (index 0) is: 0.00”

(#) TavIR-AVR válasza teglascs hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Kód?

Hőmérő DQ vonala valamelyik lábra rak. A DQ és a Vcc közé 2k2...4k7. Vcc - 5Vra. GND meg a GNDre beköt.
Programba meg a láb amin a hőmérő chip van azt adod meg.
(#) teglascs válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Bocs a fényképek minőségéért (gagyi telefonom van).
Kód: a "gyári" mintakönyvtár kódjaival próbálkoztam, meg a csatolmánnyal is (ez konkrétan azt mondja, nem talál csatlakoztatott 1Wire eszközt...).
(#) Ati hozzászólása Máj 27, 2015 /

Úgy látom az én problémámra nem lesz megoldás.
Gondolom senkinek nincs használható ötlete.
Kár!
(#) Kovidivi válasza Ati hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Máskor linkeld be a kérdésed, vagy legalább arra válaszolj! Bővebben: Link
Ennyi infó alapján nem fogsz kapni senkitől segítséget.
Nem forog az autó kereke, mi a baja???...
(#) TavIR-AVR válasza teglascs hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

A fordító igaz Arduino-0023 volt? (pde-hez az jár). Esetleg Arduino-1.0.5.
?
(#) TavIR-AVR válasza Ati hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Programkód nélkül macerás....
Legalább azt írdd meg hogy ellenőrzöd, hogy index, setup vagy / oldalra értél?
De a teljes kód nélkül a sötét + tapogatódás....
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Máj 27, 2015 /

Sziasztok! Van egy analóg hőmérőm, mellékeltem egy fotót róla, 2 kábeles, ezt hogyan tudnám arduinóval használni? Előre is köszi!
(#) TavIR-AVR válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Van egy valamim. Hogy lehet használni?
Mi van az érzékelőként benne? A helyes válasz elé tegyél X-et
Pt100
Pt1000
KX82
KY83
DS18x20
NTC 10k
PTC 10k
Fogalmam sincsen
Nem mindegy?
Adatlapot mellékelek
Kínai megírta, de nem érteni mandarin...

(#) teglascs válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

A csatolt pde a One_Wire_Address_Finder konyvtar tartalma, a gepre az Arduino 1.0.6 van feltelepitve.

Van valakinek esetleg olyan tapasztalata, hogy egy ilyen hardvereszkoz, mint ez pl. ez a homero IC, gyarilag hibas legyen?
(#) erdeidominik1999 válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Nem tudom hogy milyen érzékelő van benne, mert ezt egy klímából szereltem ki, de most találtam egy egész jó progit, amivel nagyjából jó a hőfok...
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
(#) TavIR-AVR válasza teglascs hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

Igen:
- túl meleg a forrasztópáka
- statikusan megsült
- gyári hibás
(#) erdeidominik1999 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Viszont a másik dolog, hogy van egy mp35ea típusú stepper motor, 12v-os, arduinóhoz van egy uln2003an-es ic-vel szerelt stepper motor vezérlőm, az van ráírva a nyákra, hogy 5-12v, akkor elvileg ehhez is jónak kéne lennie?
(#) TavIR-AVR válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Elvileg igen. Gyakorlatilag nézz tápot, áramfelvételt.
(#) csatti2 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Nem. Mivel áram is létezik a világon nem csak feszültség. Ha azt is tudja, akkor már lehet vele próbálkozni (ezen kívül van még pár buktató persze). Van egyébként erre külön fórum Léptetőmotorok vezérlése címen.
(#) erdeidominik1999 válasza csatti2 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Kipróbáltam, de csak búg és rezeg a motor vele, én csinálok vajon valamit rosszul vagy nem jó hozzá?
(#) csatti2 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

Lehet, hogy rosszul kötötted be. Mérd ki műszerrel mely kivezetések vannak párban és aszerint kösd be.

Hány kivezetése van a motorodnak?
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
(#) erdeidominik1999 válasza csatti2 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

A motornak 6 kivezetése van, de az eredeti nyákon néztem, és 2 össze van kötve, az a két pozitív, én is eszerint kötöttem be, az eredeti nyákon is egy ilyen ic-vel van megcsinálva.
(#) csatti2 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

Valahogy így kéne bekötnöd.

Ezután arra is figyelned kell, hogy a megfelelő sorrendben adj jelet a kimenetekre. Különben egy helyben áll és zúg.
(#) NickE hozzászólása Máj 27, 2015 /

Általában csak egyszerűbb tesztprojektekhez használtam eddig Arduinot, a végleges feladatokhoz céláramkört építettem, de most lusta vagyok és nem is érné meg építeni, elvileg az Arduino tökéletes a feladatra. Viszont ennek nonstop üzemmódban stabilan kellene működni évek hosszú során. Mik a tapasztalatok? Elég sok minden fut a firmwareben, nem szokott hetek, hónapok alatt lefagyni?

Inkább PIC-hez értek, pl. nem látok watchdogot a gyári "language reference" és "libraries"-ben, noname szerzők műveit nem szívesen használnám. Persze ha watchdog nélkül is stabil, akkor nincs gond.
(#) csatti2 válasza NickE hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Van watchdog, csak azt már nem az arduino-s utasításokon keresztül fogod elérni (ettől még használhatod az arduino-s könyvtárakat persze). Az adott uC-hez való kézikönyvben találhatsz további részleteket.

A legtöbb embernek itt kínai klón arduino-ja van (gondolom neked is). Ezeken ugye teljesen random beszerzésű IC-k vannak. Amit épp be tudtak szerezni (és a legolcsóbb volt).

Őszintén szólva én magam csak tesztplatformnak használom az arduino-t, ennél jobban nem bízom benne. Kritikus feladatra minőségi alkatrészből építek mindig céláramkört.
(#) andykaaa hozzászólása Máj 28, 2015 /

Sziasztok.
Ez az LCD elmeletileg hany labat emeszt fel a Touch alkalmazassal eggyut.
Nem irja de az ILI9341 -vel kompatibilis ?
Vagyis, az lenne a lenyeg hogy a mukodese megegyezik ezzel ?, attol eltekintve hogy az utobbinak kell szintilleszto.
Koszonom
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
(#) teglascs válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Köszi.
Akkor lehet, hogy én tettem tönkre...
(#) erdeidominik1999 válasza csatti2 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Megnéztem, melyikek a közös szálak, és a rajz szerint kötöttem be, de most sem jó, az arduinón milyen pinconfigot kéne használnom (sorendre gondolok)?
(#) kapu48 válasza teglascs hozzászólására (») Máj 28, 2015 / 1

Próbálkoztál már a régebbi „A fordító igaz Arduino-0023 volt? (pde-hez az jár).”?
Ha a rutinodat ehhez írták nem jó az Arduino 1.0.6 –os!
(#) teglascs válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Ó, így már értem az "az jár"-t. Már töltöm is le, köszi.
(#) teglascs válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

A 0023 a köv. hibaüzenetet adja:
Idézet:
„C:\Program Files\Arduino\arduino-0023\hardware\tools\avr\bin\avr-ar: unable to rename 'core.a'; reason: File exists”

Valóban léteznek a hardware\tools\avr\bin\ könyvtárak, és van egy "avr-ar" nevű alkalmazás is, de ezzel mit lehet kezdeni?
Következő: »»   115 / 856
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem