Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Mega kapcsolási rajz.
ATMEGA2560 kézikönyve. A kapcsolási rajzon látható, hogy a C és az A portok teljes egészében ki vannak ott vezetve (PC0 - PC7 és PA0 - PA7 -ig jelzik ezeket). Tehát két utasítással kigyújthatsz 2*8 = 16 led-et. A kimenet típusát megadhatod a DDRx (DDRA vagy DDRC ez esetben) regiszterrel. Amelyik bitet egyre állítod az kimenet lesz. pl.: DDRA = 0xFF; beállítja az A port összes lábát kimenetnek. Ezt használja a pinMode is, csak lábanként kell ott beállítani. A PORTA = 0xFF; -el bekapcsolhatod az A port összes kimenetét. Ha nullát írsz oda, akkor meg kikapcsolod. A megán van elég PWM kimenet (vmiért azt hittem UNO-val játszadozol). Viszont azok össze vissza vannak (hiába vannak az arduinon egymás mellett, különböző portokon vannak a valóságban), tehát ez esetben jóval több utasítás az összeset állítani.
Köszönöm, az alapos választ!
Tegnap este találtam egy cikket a megáról a tavir oldalon, de nem olvastam el. Majd ma nekiülök és összegzem az itt kapott infókkal.
A könyvtárat föltelepítettem, a sketch lefordul, viszont a soros monitoron az érték "-127.00".
Idézet: „Dallas Temperature IC Control Library Demo Requesting temperatures...DONE Temperature for the device 1 (index 0) is: -127.00 ” Mit ronthatok el? - köszönöm!
...egy Megával összedugva meg ezt kapom:
Idézet: „Dallas Temperature IC Control Library Demo Requesting temperatures...DONE Temperature for the device 1 (index 0) is: 0.00” ![]()
Kód?
Hőmérő DQ vonala valamelyik lábra rak. A DQ és a Vcc közé 2k2...4k7. Vcc - 5Vra. GND meg a GNDre beköt. Programba meg a láb amin a hőmérő chip van azt adod meg.
Bocs a fényképek minőségéért (gagyi telefonom van).
Kód: a "gyári" mintakönyvtár kódjaival próbálkoztam, meg a csatolmánnyal is (ez konkrétan azt mondja, nem talál csatlakoztatott 1Wire eszközt...).
Úgy látom az én problémámra nem lesz megoldás.
Gondolom senkinek nincs használható ötlete. Kár!
Máskor linkeld be a kérdésed, vagy legalább arra válaszolj! Bővebben: Link
Ennyi infó alapján nem fogsz kapni senkitől segítséget. Nem forog az autó kereke, mi a baja???...
A fordító igaz Arduino-0023 volt? (pde-hez az jár). Esetleg Arduino-1.0.5.
?
Programkód nélkül macerás....
Legalább azt írdd meg hogy ellenőrzöd, hogy index, setup vagy / oldalra értél? De a teljes kód nélkül a sötét + tapogatódás....
Sziasztok! Van egy analóg hőmérőm, mellékeltem egy fotót róla, 2 kábeles, ezt hogyan tudnám arduinóval használni? Előre is köszi!
A csatolt pde a One_Wire_Address_Finder konyvtar tartalma, a gepre az Arduino 1.0.6 van feltelepitve.
Van valakinek esetleg olyan tapasztalata, hogy egy ilyen hardvereszkoz, mint ez pl. ez a homero IC, gyarilag hibas legyen?
Nem tudom hogy milyen érzékelő van benne, mert ezt egy klímából szereltem ki, de most találtam egy egész jó progit, amivel nagyjából jó a hőfok...
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Igen:
- túl meleg a forrasztópáka - statikusan megsült - gyári hibás
Viszont a másik dolog, hogy van egy mp35ea típusú stepper motor, 12v-os, arduinóhoz van egy uln2003an-es ic-vel szerelt stepper motor vezérlőm, az van ráírva a nyákra, hogy 5-12v, akkor elvileg ehhez is jónak kéne lennie?
Elvileg igen. Gyakorlatilag nézz tápot, áramfelvételt.
Nem. Mivel áram is létezik a világon nem csak feszültség. Ha azt is tudja, akkor már lehet vele próbálkozni (ezen kívül van még pár buktató persze). Van egyébként erre külön fórum Léptetőmotorok vezérlése címen.
Kipróbáltam, de csak búg és rezeg a motor vele, én csinálok vajon valamit rosszul vagy nem jó hozzá?
Lehet, hogy rosszul kötötted be. Mérd ki műszerrel mely kivezetések vannak párban és aszerint kösd be.
Hány kivezetése van a motorodnak? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
A motornak 6 kivezetése van, de az eredeti nyákon néztem, és 2 össze van kötve, az a két pozitív, én is eszerint kötöttem be, az eredeti nyákon is egy ilyen ic-vel van megcsinálva.
Valahogy így kéne bekötnöd.
Ezután arra is figyelned kell, hogy a megfelelő sorrendben adj jelet a kimenetekre. Különben egy helyben áll és zúg. ![]()
Általában csak egyszerűbb tesztprojektekhez használtam eddig Arduinot, a végleges feladatokhoz céláramkört építettem, de most lusta vagyok és nem is érné meg építeni, elvileg az Arduino tökéletes a feladatra. Viszont ennek nonstop üzemmódban stabilan kellene működni évek hosszú során. Mik a tapasztalatok? Elég sok minden fut a firmwareben, nem szokott hetek, hónapok alatt lefagyni?
Inkább PIC-hez értek, pl. nem látok watchdogot a gyári "language reference" és "libraries"-ben, noname szerzők műveit nem szívesen használnám. Persze ha watchdog nélkül is stabil, akkor nincs gond.
Van watchdog, csak azt már nem az arduino-s utasításokon keresztül fogod elérni (ettől még használhatod az arduino-s könyvtárakat persze). Az adott uC-hez való kézikönyvben találhatsz további részleteket.
A legtöbb embernek itt kínai klón arduino-ja van (gondolom neked is). Ezeken ugye teljesen random beszerzésű IC-k vannak. Amit épp be tudtak szerezni (és a legolcsóbb volt). Őszintén szólva én magam csak tesztplatformnak használom az arduino-t, ennél jobban nem bízom benne. Kritikus feladatra minőségi alkatrészből építek mindig céláramkört.
Köszi.
Akkor lehet, hogy én tettem tönkre...
Megnéztem, melyikek a közös szálak, és a rajz szerint kötöttem be, de most sem jó, az arduinón milyen pinconfigot kéne használnom (sorendre gondolok)?
Próbálkoztál már a régebbi „A fordító igaz Arduino-0023 volt? (pde-hez az jár).”?
Ha a rutinodat ehhez írták nem jó az Arduino 1.0.6 –os!
Ó, így már értem az "az jár"-t. Már töltöm is le, köszi.
A 0023 a köv. hibaüzenetet adja:
Idézet: „C:\Program Files\Arduino\arduino-0023\hardware\tools\avr\bin\avr-ar: unable to rename 'core.a'; reason: File exists” Valóban léteznek a hardware\tools\avr\bin\ könyvtárak, és van egy "avr-ar" nevű alkalmazás is, de ezzel mit lehet kezdeni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |