Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7293 végerősítő

Témaindító: m.joco, idő: Szept 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 75
(#) reloop válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Szia! Elég a ±16V. A végfok bemenetét testre zárva elmúlik a búgás?
(#) krisz69 válasza S21L1 hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

50kohmos B-s potencio méterel épitettem meg .tda 7293-at.bemenetetnek a vezetéke duplán árnyékolt legyen a potenció méterig .meg onnantól a panelig is. és érdemes a a végfok házát is jól le testelni. ha továbbá is bug akkor a gnd sávokat kell átnézni minden okés e.
(#) S21L1 válasza krisz69 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Köszi, akkor lesz egy köröm a boltba, mert nekem 100K-s potmétereim vannak. Vezetékeket már rég lecseréltem árnyékoltra, a házat pedig nehéz letestelni, mert fából van a dobozom.
(#) krisz69 válasza S21L1 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Az viszont nem valami jó ha fa a doboz legalább arnyékolo lemezeket tegyél be mert így még azt is össze szedi ami nem létezik.
(#) Justo hozzászólása Máj 15, 2015 /

Sziasztok! Van egy TDA7293-as stereo erősítőm. Egy olyan "problémám" lenne vele hogy az egyik oldal (jobb) nem szól olyan dinamikusan (talán így tudnám megfogalmazni a legjobban) mint a másik. Ha balnce-ot áttekerem akkor lehet igazán hallani a különbséget. Valakinek van ötlete ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet a "baj". Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
(#) reloop válasza Justo hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Szia! Maga az erősítő nem tud változtatni a dinamikán, nem a mélyek hiányoznak esetleg?
(#) Justo válasza reloop hozzászólására (») Máj 16, 2015 1 /

De igen, a mély hang hiányzik a "rossz" oldalról.
(#) reloop válasza Justo hozzászólására (») Máj 16, 2015 / 1

A jel útjába túl alacsony értékű csatoló kondenzátor került, vagy túl kis ellenállás zárja le. A hiba helyének behatárolásához fokozatonként kösd át a gyenge csatorna bemenetét a másik csatorna azonos pontjához. Érdemes már az elején keresztcserével ellenőrizni a jelforrást és a hangsugárzókat, mert azok hibája sem zárható ki.
(#) Justo válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

A hangfalat felcseréltem az ok!
A hangszínszabályzó kimenetén a kábelt felcseréltem a hiba átment a másik oldalra.
Egy két forrpontot újraforrasztottam és most ott tart a dolog, hogy a mély hangok torzak! S6-os kimenet a "rossz". Mi lehet a gond?
(#) reloop válasza Justo hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Elnézve a képeidet, nem ezt a KIT-et látom, hanem a D-Audiosat. Külön panelen van az előerősítő? Azt is be kéne vonni a keresztcserébe.

Már nem az van benne, kicseréltem előbb csatoltra.

Nézzünk róla egy képet, de ne itt, hanem az LM1036 témában. Lehet valaki egyből vágja rá a választ a tapasztalata alapján.

Rendben, fotót jelenleg nem tudok feltenni. Ha minden jól megy akkor szerdán. Ha addig nem lesz megoldás, akkor ott folytatás. Köszi
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2015

Az alját is fotózd le, ha ilyen kényes a forrasztgatásra!

Amikor elkészült a nyák akkor csináltam róla fotót. Feltöltöm akkor a 1036-os topicba.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Máj 28, 2015 / 2

Lerajzoltam hogyan tudod hídba kötni.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015

Híd.jpg

(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Örök hála
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

22k ellenállás milyen teljesitményű legyen?? 2w?
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Máj 28, 2015 / 1

Olyan mint a panelben a többi, kb. 0,5W-os.
(#) krisz69 hozzászólása Máj 28, 2015 /

Kérdések merültek fel bennem. A 2 összekötött űanelnak a második panelon lesz a kimenete igaz?! Meg igy hidban meg e merjem kockáztatni a 4 ohmot?
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

A hangszórót a két OUT jelű kimenetre kell kötni, tehát nem kap GND-t. A 22k ellenállás ne zavarjon, ráforraszthatod a panel aljára is. Mehet a 4 ohm.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015

Híd_2.jpg

(#) krisz69 hozzászólása Jún 7, 2015 /

Ismét épitettem egy tda 7293 végfokot Yamaing modulos 2x350w az első tesztek. Húúú nagyon brútális.eszeveszetűl szól.!!! 2x35v on üzemel 1000-1200w toroid. Van benne.

Reloop tudnál nekem segiteni mütől lehet az alap brummm bug. Alap bugás van. Toroidot is arébb tettem. Akkor is. Kondik elött ott a hodehités. 100-100n 4db. 40.000uf pufer van.gndt rá tettem a házra. Nem javúl a helyzet. A főldelést is lekőtőttem akkor sem mi lehet a haj??
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
(#) Alkotó válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Mindenek előtt, a végfokpanelok bemenetét zárd rövidre, közvetlen a panelon (a forrás kábeleit is kösd le róla). Így hallgasd meg, milyen mértékű a búgás.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Szia! Kéne egy fotó amin követhető a huzalozás.
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Rövidrezárt bemeneten megszúnik a brum. Akkor csak a kábelezésen szedheti meg magát

Rövidrekötésnél megdzünt a brum itt a foto: Itt már ki kőtőttem lehet ez a kábel jácik velem.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Földhuroknak néz ki. Tedd vissza a jelkábelt és kösd le a tápot az egyik csatornáról. Lássuk ettől csendben marad-e?
(#) krisz69 hozzászólása Jún 8, 2015 /

Újra húzaloztam a bemenetet. Mikrofon kábelre cseréltem. Igy küsebb a búgás de még mindig van. Lekőtöm majd az egyik oldalt kiváncsi vagyok, változik e valami.
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

szoval kapott mikrofon kábelt. de mi lehet amitöl alap zugása van nemtudom. majd a ventilátor vezérlöt is lekötöm . Hátha meg kikötöm az egyik modult mit csinál. Esetleg az előerösitő ic nem lehet ludas amit a panelre tettek ???
Következő: »»   55 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem