Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szerintem írás védet a core.a és nem tudja újra szerkeszteni.
Szüntesd meg az írás védelmet. Ha jól emlékszem itt lesz kiválasztva és beállítva az alkalmazott uC típus jellemzői.
Ez az avr-ar egy exe-fájl, ráadásul nem írásvédett.
![]()
Nem az avr-ar.exe kellene bántani!
Az a fordító program. Az előző próbálkozásaid során már létrehoztál egy félbeszakadt fordítást. Amit most nem tud felülírni. Nálam a kereső itt találta meg WIN7 (A Java ide szemetel): c:\Users\Felhasználónév\AppData\Local\Temp\build1420313574618906865.tmp\core.a Van pár db build, Mindig az utolsó build aktuális! Bezárod az Arduinot, és törlöd őket! (Erre kért a hibaüzenet is!) Ezután majd újra létrehozza a következő fordításnál. Remélem meg oldja a problémád!? A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Na végre sikerült, egy csomót szenvedtem a kábelek sorrendjével, de most már megy, köszönöm mindenkinek, aki segített. (természetesen a pozitív jár) Még egy kérdésem lenne, 4 db 3mm-es piros ledet ráköthetek párhuzamosan az arduinó egy kivezetésére, direktbe ellenállással, vagy csak tranzisztorral?
A lényeg, hogy az Amper ne legyen, nagyobb a megengedetnél!
Kimenetre 1db. 220R arra párhuzamosan a 4 LED, legfeljebb kevés lesz nekik az A és csak halványan derengenek.
Az az ellenállástól függ. 20mA-nél nem illik jobban terhelni egy pint sem (én 10mA-nél sem szoktam jobban). Ha azért tettél fel három led-et, hogy erősebben világítson, akkor azt csak tranzisztorral (vagy relével vagy vmi mással
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Köszönöm a segítséged, minden úgy csináltam, ahogy mondtad.
Így a program a 0023-as fejlesztőkörnyezetben hibaüzenet nélkül lefordul, viszont 1Wire eszközt továbbra sem talál. Amit tenni tudok, az az, hogy keresek/veszek még egyet, és próbapanelen próbálkozom először (nem kezdem el forrasztgatni).
Vigyázz, mert a fordított tápfeszt egy kis időre sem viseli el, azonnal meghal.
Szia. Nem minden bootloader támogatja a watchdog-ot, és reset-nél lehetséges, hogy el sem indul a főprogram!
Oké, köszi, akkor inkább beteszek egy tranzisztort.
Még egy kérdésem lenne, a hőmérőn mért adatokat egy int változóba kerekítem, és ezt kiiratom egy 7 szegmenses kijelzőre, viszont az a baj, hogy sokszor amikor a hőmérséklet pont határon van két hőfok között, az érték ugrál pl.: 24-25. Hogyan lehetne ezt megoldani?
Azzal nem tudsz mit csinálni, ha pontosan akarod kijelezni, ha egyszer így változik.
Ha nem akarod, hogy ugráljon, akkor: - hiszterézist teszel be ( ha már kiírtad a 25 C-t, akkor addig ez marad, amíg 24,5 C alá nem csökken és fordítva !), - átlagolsz ( pl. 16 mérésből ), - ritkán írod ki a mért értéket.
Átlagoltam, most jónak tűnik, köszi!
Abban biztos vagyok, hogy nem fordított polaritással nyírtam ki (ha nem volt eleve hibás már), viszont úgy tűnik, nem úszom meg, hogy vegyek egy tisztességes pákát/forrasztóállomást.
![]()
A Diecimila/Duemilanove nem támogatja (Ha WD volt, akkor a bootloaderben tilt).
Az UNO-ból (optiboot) ez klimaradt, ahogy az eeprom feltöltés illetve a valódi flash visszaellenőrzés is. Watchdogra van kieg. library, hogy ne kelljen regisztereket piszkálni.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy arduinót egy 12v-os transzformátorról el tudok-e látni árammal(természetesen diódahíd és 7809 segítségével) illetve ha igen, akkor tegyek-e be valamilyen kondit?
Sz-tem nem szukseg a ”7809”, a kondi -k, azok viszont jol jonnenek.
Azért akarom a 7809-et, mert a trafó 12v-os, és az arduinón lévő stabilizátornak elég kicsi a hűtése, a 7809-re meg tudok tenni bordát. És milyen illetve mekkora kondik legyenek? Igazándiból azt sem értem, hogy ott mi a szerepük a kondiknak?
A kododban csak a OneWire library van benne, rakd fel a DallasTemperature konyvtarat is, es hasznald az abban levo example-t.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Sz-tem, a 7809-es hiabavalo lessz, mert az Arduino-n van 5 es 3 V-os stabilizator. Vagyis az Arduino ugyis 5 V-on fog mukodni, a sajat stabilizatorja ugyis fog mukodni. Ahogy emlekszem a sajat stabilizatorja kibirja a 15 V-ot is. Hutes szempontjabol: ugysem tudod annyira megterhelni hogy leegjen a belso stabilizatorja, elobb fog leegni a benne levo IC.
Kondi: szuresre kell csak a diodasor utan. Az en belatasom szerint egy 100nF es egy 100µF boven eleg. Guiberalos is jo. Ha nem igy lenne, javitson ki valaki. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Most kipróbáltam kondi nélkül, de valahogy a diódahíd nem csinál teljesen egyenáramot, mert a led kijelző kicsit villog. Erre kell a kondi? Illetve az nagy gond lenne, hogy ha az egyik 1000 µF lenne? (elektrolit a kicsi pedig kerámia)
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Szia!
Akkor már jobb, ha 7805-öt használsz, és az Arduino-t az 5V-os bemenetén keresztül táplálod.
Köszönöm. Szerintem a hőmérő IC-m halott, mert a DallasTemperature/Example könyvtárból a "tester.pde"-t futtatva ezt kapom a soros monitoron:
Idézet: „Dallas Temperature IC Control Library Demo Locating devices...Found 0 devices. Parasite power is: OFF Requesting temperatures...DONE Requesting temperatures...DONE Requesting temperatures...DONE Requesting temperatures...DONE”
Így kondizd fel:
kép Az 1000u elé teheted, a 2 100n kell a gerjedések kiszűrésére. Különben melegedni fog. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Az mit jelentsen „led kijelző kicsit villog” es melyik? A panelon levo nem szabad hogy villogjon.
Hogy kototted ? A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Egy DS18B20 erzekelot milyen tavol lehet elhelyezni arduinotol. Mekkora lehet a max huzalmeret/ tavolsag ?
Transzformátorról kondenzátor nélkül természetesen villog. A két stabilizátor lehet jó ötlet, a keletkező hő két részre oszlik. A pontos, és legegyszerűbb megoldáshoz az arduino kimeneti terhelését is tudni kellene. A panelen lévő stabilizátor egy minimális fogyasztásra lehet elég , de kicsit több terhelésre már biztosan túlmelegszik.
Idézet: „És milyen illetve mekkora kondik legyenek? Igazándiból azt sem értem, hogy ott mi a szerepük a kondiknak?” Légyszíves nézzél utána az analóg elektronikai elemek működésének is! Az nagyon remek , hogy programozni próbálod a uC és perifériákat is kötsz rá. Idő közben kikell lépni a teszt környezetedből és való világban is müködésre kell bírni a rendszeredet és ezek szerint az USB portos táplálást is mellőzni kell. Lehet olyan dologgal találkozol ami Neked újdonság a programozás mellett az analóg világban. Sajnos csak már címek és szerzők listáját tartalmazza a weblap : ezek között vannak jól használható alapművek Más egyébb forrásból beszerezhetők még ![]() Pl.: Az elektronika alapjai I. Klaus Beuth - Olaf Beuth Műszaki Könyvkiadó 1990 136 1,5 Villamosságtan Az elektronika alapjai II. Klaus Beuth - Olaf Beuth Műszaki Könyvkiadó 1990 168 2,2 Félvezetők Az elektronika alapjai III. Klaus Beuth - Olaf Beuth Műszaki Könyvkiadó 1990 105 1,8 Digitális áramkörök A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Szerintem a panelen levo stabilizator elbirja az IC terheleset, hacsak nem akar minden labra egy jol vilagito LED-et rakni. Gondolom nem erre kell neki.
Kondi nélkül tuti felfordítot egyoldalú szinuszt kapsz. A nagy kondi (min 470u) a tápszűrésre, a 100nF a stabIC lábára kell (gerjedés elleni védelem).
Legkisebb hibát akkor követed el, ha a gyártói adatlap alapján építkezel.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |