Fórum témák
» Több friss téma |
Nehezen értelmezem az írásod.
Próbáltad már az egyik oldal tápját kikötni? Földhurkot keresünk, mint írtam.
Holnap le kötöm. az egyik oldalt aztán írom az eredményt. és köszönöm a segitséget.
Hello. Kikötöttem az egyik oldalt a probléma úgyanúgy fenàl. Bug halkan. De ha a potit letekerem 0állásba nem búg. Ha esetleg megprobálom azt hogy a gndket mindnhol össze kötöm nem segithet a dolgob? Méricskéltem és a bemenet gnd, meg a panel gnd-je között 22ohm ellenállás van.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2015
A 2gnd között 22ohmot mértem. Pedig tudmlűmásom szerint a gndk-nek össze kéne lenni kötve mindenhol a panelon is. De ezek szerint nincs össze kötve lehet onnan ered a bugás.
A 22 ohm nagyon sok, a jelkábel test vezetőjét mérd át szakaszonként! A bemeneti csatlakozó el van szigetelve a fémháztól?
Igen a bemeneti csatlakozó elvan szigetelve. Mondenhol végig mértem, a bemeneti Xlr töl a potméterig. Potmétertől a panelig. Minden rendbe a potméter is rendesen van bekőtve 50kohmos B -s. Az érdekeség hogy a panel feszko gndj és a bemeneti gnd között mérhető a 22ohm mind 2 oldalon.
A panel két GND csatlakozója között már normális ez az érték. Attól tartottam a jelkábelen jön össze ez a nagy ellenállás.
Ha letekert potival csendben van, akkor például első lehetséges hibaforrás, hogy nincs a poti háza testre kötve. Próbáld ki!
Megprobálomt össze kötni a gnd ket. Ha az sem segit. Akkor a poti házát is rá kötöm.Proba meg volt még kisebb lett az alapzaj. Úgyhogy itt a baj.
A Gnd és a gép ház kőzött 140volt körül mérek,viszont ha lekötöm.a földelést megszünik a bugás.és a 140v is. Milyen szúrés kéne hogy. Ne legyen. Mérhető a 140v mikkor rajta a föld? Űl egy Emi filter megoldaná a gondomat??
A gépház a GND-n van a legjobb helyen. A földelés alatt a hálózati védőföldet érted?
igen a hálozati védő földelést értem. mikkor vissza teszem a gép házra akkoir 140v körül mérek. nemtudom egy EMI filter meg e oldaná a gondom. akkor talán nem tudna húzni semmere a váltó feszkó.
A gépházat kösd össze a táp GND-vel! Az érintésvédelmi földet akkor kötheted ugyanide, ha a jelforrásaid egyike sem földelt.
Az EMI szűrő nem segít és nem ront a helyzeten.
a jelforrások közül a legtöbb földelt. mivel a PC-ből jövö jel is az, meg a keverőpult is földelt.
Mint mondtam telefonban tégy be egy ground lift kapcsolót,nem említetted hogy nincs hálózati földelésetek a lakásban!!! Ez egy fontos tény ugyanis onnan ha rákötsz a gépházra + a (csillagpontra) máris bevitted az 50 hz es búgófeszt a rendszerbe.Ballagj le a cuccal és keress egy földelt dugaszolót próbáld ki egy tv hangszóróval mondjuk.
Probléma megoldva Emi Filter behelyízése útán. És a ház Gnd hez kötése útán megszünt a búgás.
Sziasztok. Megépitettem a tda 7293 hoz. NE555ős Clip detektort. Aprocska kérdésel fordúlnék ide. Nem volt 5v os stab icm. Csak 12v os.îgy ezzel raktam őssze. Kérdésem a következő lenne. Nem kelle esetleg valamit cseréljek ha nagyob feszkot kap? Valamelyik ellenálást. Tudom a led elött lévőt kell, de azon kivül esetleg valamot?? Előre is köszönöm a segitséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Szia! Mást nem kell, ez a szép az 555-ben
Sziasztok. Ismét segitségeteket szeretném kérni. Csak bug a tda végfok amit épitettem. 350. Yamaing féle modul nem lehet hogy az előfok ic gerjed rajta?? Ne5532. Meg ha igen azt hogy lehet ki iktatni
Szia! Félek, hogy itt ilyen jellegű probléma lesz. Át kéne nézni a nyák fóliarajzolatát, hogy legalább az alapvető GND vezetési alapelvek be vannak-e tartva. Ha nem, akkor jöhet a snitzer és a vezetékek a panel alá. Sajnos az olcsó modulnak gyakran búgós a hangja.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Szia! Meg sem szólal, vagy zavaróan brummog? Végezz próbát rövidre zárt bemenettel, majd nézd meg NE5532 nélkül hogyan viselkedik?
Rövidzáral nem bug. amugy. meg akárhogy kötöm mindig bug
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy beszereztem a D-Audio-tól egy TDA7293-as KIT-et. Muta/Standby lábakat mire kell, vagy hova kössem, hogy életre kelljen? Azt tudom, hogy a MUTE némítja a hangszórókat (így nincs a puffanás ha nincs hangszóróvédő) Standby meg készenlétben van az erősítő de GND-t, + vagy - (-t) vagy mit kell rá kötnöm, hogy készenlétbe rakja magát lényegében, hogy szóljon. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.
Hangszoró védelmet mindenkép javasolnék az erősitőhőz. Mert ha elszál egyszer az icd. Szép dolgokat tud művelni a kimenő tápfeszültség.
Hiába kötöttem rá a + tápra a mute/standby-t nema még mindig.
Külön külön se jó. Mit kellene rákötni? Kezdő vagyok az egyik KIT-et ár elhaláloztattam. Ezt jo lenne hangra bírni.. :/
Szia! A mute és standby kivezetéseket helyesen kötötted a pozitív tápra.
El ne felejtsd a szabályt, hogy csak kisütött kondenzátorú tápegységre szabad rákötni az erősítőt. A tápfeszültséged meg kell haladja a ±10V-ot. Az elektrolit kondenzátoroknak az előírt polaritással kell bent ülniük. Az élesztésnél használj áramkorlátozót! Írd meg mekkora a feszültség testhez képest a 9, 10, 14 lábakon!
Tápfesz: +-46V
Kondik helyesen vannak belerakva. 9-es láb +30V 10,14: 0V
A 10 (mute) legalább +3.5V kell legyen a némítás kikapcsolásához. Nézd meg az onnan +tápra menő ellenállásokat szakadás, és a test felé menő kondit zárlat szempontjából!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |