Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Símán melegszik! Jó terrárium fűtésnek. Ezekből a 2ohm 100w-ból van sok tudok akár kw-ig elmenni. Ja és találtam 3ohm 160w ellenállásokat ezek mégnagyobbak :eek2: .
Sziasztok! Lehet kicsit extrém lesz a kérdésem, ne ijedjetek meg Valaki közületek próbálta már ezt az ST 151 et + / - 80-82 V ról üzemeltetni? Természetesen feszültségben és áramban megfelelő tudású és számú tranyókkal. Valamint így mennyit kellene tudnia mondjuk 8 ohmon? Ha valakinek van ilyen tapasztalata azt köszönettel venném!
Elég lesz a 6db kondi, nem kell úja(ka)t venni)!
Hmm, érdekes, minden normális hangkarinak kéne tudnia 1Vrms-t, pláne ha csutkára fent van a hangerő Win-ben és a Player-ben.
De ha mégsem itt van a gond, hanem valóban a végfok 20-szoros feszerősítése a kevés, azt javaslom a visszacsatolásban levő 820Ohm-osellenállást cseréld ki 390Ohm-ra, a vele sorosan levő 100µF-ot pedig 220µF-ra! Egyből 40-szeres lesz az erősítése, csakúgy mint a VF2-nek. A stabilitása nem romlik le, kipróbáltam. pesrez alapvetően ha nincs gond az érzékenységgel ezt az átalakítást NEM javaslom!
új ST151 oldal
Thx Vtsoftware! Mondjuk jobban örültem volna ha az eredeti nyák- és beült. rajz kerül fel (hisz' nincs azzal semmi gond, felesleges átrajzolni), de végülis így is jó! Más: Mielőtt vki szólna hogy miért írtam az üzeneteket sok különböző üzenetbe, szólok, hogy anno még a balhék idején jól leb*szott az egyik modi hogy nem jelölöm meg hogy kinek címzem az üzenetet. Hát tessék, íme!!!
Köszi az infót! (Jó az új oldal, bár én még az eredeti nyákot nyomtattam ki)
Üdv. Mzolee
Jól tetted, az eredeti nyák az igazi szerintem.
Nem mondom, biztos jó a Fery féle módosított is, de mint írtam szerintem felesleges volt szenvedni vele, másrészt NEM VÉLETEMÜL terveztem az ST151 nyákot úgy, ahogy! A Fery-félében van egy-két rész ami nem tökélettes, pl. az egyik BD249V kollektorához tartó fóliacsík, stb. Ettől fügetlenül köszi Fery!
Hello Sixtek!
+-45Vdc-ról lehet járatni az st151-t?(tranyók bd249c-bd250c, eredetiek) Üdv, köszi amugy klassz cucc
Hát elvileg +-50V-ig bírják a tranyók (persze ott már halál )
Az enyém +-43V-rol megy, és tökéletes
Ha nem hamisítványod van, akkor elvileg (meg gyakorlatilag is) a BD249C-BD250C páros kollektor-emitter között 115 voltot tud. Még a +-50 voltot simán el kell bírniuk! Az még csak 100 volt. Egyszer anno még a MEV gyármányú tranyókkal hajtottam egy Sixtekéhez nagyon hasonló végfokot. Egy 5 órás bulit kopp hangerőn kibírt! Igaz ventillátorral kellett hűteni, mert "kissé" melegedett. Úgyhogy szerintem +-45 voltot simán ki kell bírnia!
(Bocs, hogy beleugatok, mert ugye nem Sixtek vagyok...)
Ja! A lényeg lemeradt! (Mielőtt a fejem vennétek a +-50 volt miatt... ) Az való igaz, hogy 30mA kollektror áramnál már csak 100 voltot bír, de terhelés hatására úgyis esik a feszültség elég rendesen. A +-50 voltot terhelés nélkül kell érteni. Ez is hozzátartozik az igazsághoz...
Viszont a BD139/140 páros csak 80V-os, igaz 100V Vce0-nál alacsonyabb példánnyal még nem találkoztam.
Szóval +/-45V-ig építsd nyugodtan, +/-50V-nál már érdemes a kis-BD-k letörési feszültségét lemérni.
Most tekertem meg az egyik csatorna toroidját. 230/12 200W-os halogénhez való trafó volt. A secundert áttekertem. A másikat is hamarosan áttekerem. Asszem a tápellátással nem lesz gond. Az erősítést megnövelem ahogy írtad. A vf2-t tljesen ki tudtam hajtani a gépről. Majd ezt is ki fogom tudni. Nekem a 4 ohmos hangfal miatt kell ez az izmos erősítő. Házibulikba fogom használni. A tápfeszem +-42V lesz. Ja egyébként a toroidokat 3000Ft/db-ért vettem. A huzalt meg szereztem hozzá. Így asszem megérte. Majd a további fejleményekről beszámolok. Addig is itt egy kép az egyik trafóról frissen tekerve.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az ST151 megépíthető-e MJL4281A, és MJL4302A-val (ezekhez a tranyókhoz ragaszkodok) nagyobb tápra? +-50V-ra szeretném építeni. Mit kell még változtatni? üdv: Marci
Lehet hogy az egészet
Olvasd végig a topikot, valahol levan írva benne. Ha jól emlékszem a többi tranyót is lekkel cserélni hogy bírják a nagyobb feszt és a nyugalmi áramot is más értékre kell állítani.
Sziasztok!
Szeretném megépíteni az erölködőt, esetleg ha valaki tudna nekem nyákot csinálni fotózással akkor írjon nekem, fontos lenne. Fotózva szeretném, mert az minőségileg igen csak jó és szeretném ha a nyák jó illetve szép lenne. Segítsetek nekem az ügyben. Köszi
ja és Vsoftware-nek köszönhetően itt egy csinos lap az erősítőről, nézzetek be!
http://st151.uw.hu/index.php
Bezonyám, és mostmár hozzá lehet a képekhez szólni.
Moderálás ott is van Csak azt nem tudom legyen-e egy kisebb fórum... Tippeket várok ebben a témában, de ha van valami más javaslat atz is várom!!!
Szia!
Megtudnád csinálni az ST151-et szimpla tápra? Max 50v legyen a tápfesz, és kicsatolókondival. Lehetséges ez? üdv
Hello!
Fel tudnád tenni, szimmetrikus bemenetű ST151 kapcsolási és nyák rajzát, PDF-ben? Köszi
Meg lehetne, de nincs ertelme, nem erre lett tervezve. Azt ajanlom keress mas kapcsolast!
Szevasz,
A szimmetrikus bemenetet hogy érted? Hidalt erősítőt építenél, ahhoz kell? Szívesen megcsinálom csak nem biztos hogy jól értem a kérdést, ezért kérdezek vissza! Nehogy valami mást csináljak meg...
Szeva!
Hidalás is szóba jöhet, de szimmetrikus jeltovábbítás kevesebb zavart szedd össze, el lehet vinni messze, e célból kellene nekem. Előre is köszönöm Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |