Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ST151 végerősítő

Témaindító: Dzsoni, idő: Szept 5, 2007
Lapozás: OK   8 / 93
(#) djhans válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

Símán melegszik! Jó terrárium fűtésnek. Ezekből a 2ohm 100w-ból van sok tudok akár kw-ig elmenni. Ja és találtam 3ohm 160w ellenállásokat ezek mégnagyobbak :eek2: .
(#) atti212 hozzászólása Feb 8, 2008 /

Sziasztok! Lehet kicsit extrém lesz a kérdésem, ne ijedjetek meg Valaki közületek próbálta már ezt az ST 151 et + / - 80-82 V ról üzemeltetni? Természetesen feszültségben és áramban megfelelő tudású és számú tranyókkal. Valamint így mennyit kellene tudnia mondjuk 8 ohmon? Ha valakinek van ilyen tapasztalata azt köszönettel venném!
(#) sixtek válasza Mzolee hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Elég lesz a 6db kondi, nem kell úja(ka)t venni)!
(#) sixtek válasza atti212 hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Keress más kapcsolást!
(#) sixtek válasza djhans hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Kösz a fotót, szép!
Csak így tovább!
(#) sixtek válasza djhans hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Hmm, érdekes, minden normális hangkarinak kéne tudnia 1Vrms-t, pláne ha csutkára fent van a hangerő Win-ben és a Player-ben.
De ha mégsem itt van a gond, hanem valóban a végfok 20-szoros feszerősítése a kevés, azt javaslom a visszacsatolásban levő 820Ohm-osellenállást cseréld ki 390Ohm-ra, a vele sorosan levő 100µF-ot pedig 220µF-ra!
Egyből 40-szeres lesz az erősítése, csakúgy mint a VF2-nek.

A stabilitása nem romlik le, kipróbáltam. pesrez alapvetően ha nincs gond az érzékenységgel ezt az átalakítást NEM javaslom!
(#) sixtek hozzászólása Feb 13, 2008 /

új ST151 oldal
Thx Vtsoftware!

Mondjuk jobban örültem volna ha az eredeti nyák- és beült. rajz kerül fel (hisz' nincs azzal semmi gond, felesleges átrajzolni), de végülis így is jó!

Más:
Mielőtt vki szólna hogy miért írtam az üzeneteket sok különböző üzenetbe, szólok, hogy anno még a balhék idején jól leb*szott az egyik modi hogy nem jelölöm meg hogy kinek címzem az üzenetet. Hát tessék, íme!!!
(#) Mzolee válasza sixtek hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Köszi az infót! (Jó az új oldal, bár én még az eredeti nyákot nyomtattam ki)
Üdv. Mzolee
(#) sixtek válasza Mzolee hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Jól tetted, az eredeti nyák az igazi szerintem.
Nem mondom, biztos jó a Fery féle módosított is, de mint írtam szerintem felesleges volt szenvedni vele, másrészt NEM VÉLETEMÜL terveztem az ST151 nyákot úgy, ahogy! A Fery-félében van egy-két rész ami nem tökélettes, pl. az egyik BD249V kollektorához tartó fóliacsík, stb.
Ettől fügetlenül köszi Fery!
(#) sixtek hozzászólása Feb 19, 2008 /

Na mi a helyzet srácok?
(#) szabi83 válasza sixtek hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Hello Sixtek!

+-45Vdc-ról lehet járatni az st151-t?(tranyók bd249c-bd250c, eredetiek)

Üdv,
köszi

amugy klassz cucc
(#) Gery válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Hát elvileg +-50V-ig bírják a tranyók (persze ott már halál )
Az enyém +-43V-rol megy, és tökéletes
(#) baloghz válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Ha nem hamisítványod van, akkor elvileg (meg gyakorlatilag is) a BD249C-BD250C páros kollektor-emitter között 115 voltot tud. Még a +-50 voltot simán el kell bírniuk! Az még csak 100 volt. Egyszer anno még a MEV gyármányú tranyókkal hajtottam egy Sixtekéhez nagyon hasonló végfokot. Egy 5 órás bulit kopp hangerőn kibírt! Igaz ventillátorral kellett hűteni, mert "kissé" melegedett. Úgyhogy szerintem +-45 voltot simán ki kell bírnia!

(Bocs, hogy beleugatok, mert ugye nem Sixtek vagyok...)
(#) baloghz válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Ja! A lényeg lemeradt! (Mielőtt a fejem vennétek a +-50 volt miatt... ) Az való igaz, hogy 30mA kollektror áramnál már csak 100 voltot bír, de terhelés hatására úgyis esik a feszültség elég rendesen. A +-50 voltot terhelés nélkül kell érteni. Ez is hozzátartozik az igazsághoz...
(#) sixtek hozzászólása Feb 20, 2008 /

Viszont a BD139/140 páros csak 80V-os, igaz 100V Vce0-nál alacsonyabb példánnyal még nem találkoztam.

Szóval +/-45V-ig építsd nyugodtan, +/-50V-nál már érdemes a kis-BD-k letörési feszültségét lemérni.
(#) djhans válasza sixtek hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Most tekertem meg az egyik csatorna toroidját. 230/12 200W-os halogénhez való trafó volt. A secundert áttekertem. A másikat is hamarosan áttekerem. Asszem a tápellátással nem lesz gond. Az erősítést megnövelem ahogy írtad. A vf2-t tljesen ki tudtam hajtani a gépről. Majd ezt is ki fogom tudni. Nekem a 4 ohmos hangfal miatt kell ez az izmos erősítő. Házibulikba fogom használni. A tápfeszem +-42V lesz. Ja egyébként a toroidokat 3000Ft/db-ért vettem. A huzalt meg szereztem hozzá. Így asszem megérte. Majd a további fejleményekről beszámolok. Addig is itt egy kép az egyik trafóról frissen tekerve.
(#) Marci60 hozzászólása Márc 15, 2008 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az ST151 megépíthető-e MJL4281A, és MJL4302A-val (ezekhez a tranyókhoz ragaszkodok) nagyobb tápra?
+-50V-ra szeretném építeni. Mit kell még változtatni?

üdv: Marci
(#) vtsoftware válasza Marci60 hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Lehet hogy az egészet
(#) Gery válasza Marci60 hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Olvasd végig a topikot, valahol levan írva benne. Ha jól emlékszem a többi tranyót is lekkel cserélni hogy bírják a nagyobb feszt és a nyugalmi áramot is más értékre kell állítani.
(#) Gery válasza Gery hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Meg is van.LINK
(#) h.erno hozzászólása Márc 27, 2008 /

Sziasztok!

Szeretném megépíteni az erölködőt, esetleg ha valaki tudna nekem nyákot csinálni fotózással akkor írjon nekem, fontos lenne. Fotózva szeretném, mert az minőségileg igen csak jó és szeretném ha a nyák jó illetve szép lenne. Segítsetek nekem az ügyben. Köszi
(#) sixtek hozzászólása Ápr 10, 2008 /

na hogy állunk az st151-ekkel srácok?
(#) sixtek hozzászólása Ápr 10, 2008 /

ja és Vsoftware-nek köszönhetően itt egy csinos lap az erősítőről, nézzetek be!
http://st151.uw.hu/index.php
(#) vtsoftware válasza sixtek hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Bezonyám, és mostmár hozzá lehet a képekhez szólni.
Moderálás ott is van

Csak azt nem tudom legyen-e egy kisebb fórum...
Tippeket várok ebben a témában, de ha van valami más javaslat atz is várom!!!
(#) Müszi válasza sixtek hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Szia!

Megtudnád csinálni az ST151-et szimpla tápra?
Max 50v legyen a tápfesz, és kicsatolókondival.
Lehetséges ez?

üdv
(#) szabi83 válasza sixtek hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Hello!

Fel tudnád tenni, szimmetrikus bemenetű ST151 kapcsolási és nyák rajzát, PDF-ben?

Köszi
(#) sixtek válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Meg lehetne, de nincs ertelme, nem erre lett tervezve. Azt ajanlom keress mas kapcsolast!
(#) sixtek válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Szevasz,

A szimmetrikus bemenetet hogy érted?
Hidalt erősítőt építenél, ahhoz kell?

Szívesen megcsinálom csak nem biztos hogy jól értem a kérdést, ezért kérdezek vissza! Nehogy valami mást csináljak meg...

(#) szabi83 válasza sixtek hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Szeva!

Hidalás is szóba jöhet, de szimmetrikus jeltovábbítás kevesebb zavart szedd össze, el lehet vinni messze, e célból kellene nekem.

Előre is köszönöm

Üdv
(#) Müszi válasza sixtek hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Azért köszönöm
Következő: »»   8 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem