Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Tegnap láttam YouTube-on egy brutál szélkereket (meg is találtam) olyan gyors , mint egy helikopter lapátjai , úgy néz ki.
brutál A második videó elég érdekes mert szerintem nagy a lapát ellenállása is , a lemezek fel vannak hajtv a a szélükön(merevítésnek van ott de ...) . "béna" Az axiál mennyire jó? Mi csak vakondriasztót csináltunk így PET palackból vaspálcán . Axiál
A brutál és a béna címen is ugyanaz a videó látható. Gondolm ez a béna akar lenni, de én a brutálra lennék kíváncsi.
Módosítom elnézést , az a brutál amelyik a PVC-s , nagyon gyorsan pörög.
Béna :https://www.youtube.com/watch?v=fiXr0QcRBqA A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Szerintem elég brutál az a nagyon gyors PVC , olyan , mint a helikopter.
Ez is jó kis szélkerék , vizet pumpál Bővebben: Link
A video látványos volt, tényleg gyorsan forgott. Pusztén az a gond vele, hogy semmi terhelés nem volt rajta. Terhelve lett volna érdekes látni.
Sziasztok
Ismét egy kérdésem lenne. Beépítettem egy erősítőt az automba viszont "sajnálom a 4000-5000Ft-ot" a biztosítékra illetve a háza. A kérdés pediglen hogy esetleg tudnám e helyettesíteni a 12V-os biztit 230V-sa. Van sejtésem a müködésről és akkor müködik de nem vagyok biztos benne. Elképzelhető hogy pl 230V 1A az 230W és ezt 12V 20A-en használhatnám? A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
NEM !
A 12 voltra való bizti a feszültségtűrése miatt nem alkalmazható nagyobb feszültségre, az a különbség. Az amper-értéknek viszont egyformának kell lenni ugyanakkora áramoknál. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
A biztosítékok, kismegszakítók áramra érzékenyek, nem érdekli őket, mekkora feszültségen használod. A feszültséget csak azért írják rá, hogy kiégés/leoldás esetén mekkora feszültséget képesek üzembiztosan elviselni a két pólusuk között úgy, hogy ne keletkezzen bennük elektromos ív.
Szóval röviden összegezve, 12V-ra 20A terheléshez használhatok 230V 20A-est? De forditva már inkább ne.
Fú de jó mit találtam : Trafó kalkulátor a google play-en
Remélem működik is valamelyik , valakinek van tapasztalata ezekről ? (egyébként egy ellenállás színkódolót már leszedtem a playről) .
Ha nem jő a link csak ennyit kell beirni : transzformátor , de lehet , hogy angolul több a találat.
A pro fizetős és kisebb a mérete is .
Találtam mást is : Electro Droid (magyar nyelvü) .
Ellenállás, kondenzátor színkódoló, trafó számoló van a fórumon is; csak meg kell keresni (nincs eldugva).
Az androidosat meg bárhol bármikor net nékül lehet hasznánli .
Amugy köszönet , majd összehasonlítom a kettöt miket adnak ki eredménynél.
Toroidra és lágyvasra is jó a trafó kalkulátor ? A vasmag keresztmetszet , az anyag és a huzalvastagság nincs benne.
Pár hete kerestem progikat de még fel se tudom telepíteni amit találok mert nem jó a Win7 64, bitre , virtuális oprendszerrel meg lehet nézni (virtualbox) ?
Sziasztok!
Egy olyan megoldáson töröm a fejem, miként lehetne egy mikrofon, egy fejhallgató, és 2 led vezetékeit egy xlr kábelen (3 ér, ebből egy árnyékolás) elvezetni. Az elgondolásom, hogy az árnyékolás lenne a GND, az egyik ér az electret mikrofon vezetéke, a másik a fejhallgató erősített jele lenne. A hanggal eddig meg is volnánk. A ledekhez kicsit bonyolítanék. Mind a két eret egy-egy aluláteresztő szűrőn (20kHz) keresztül kötném a mikrofonra, és a fülesre, valamint egy-egy felüláteresztőn (legyen 30kHz) keresztül a ledekre. A másik végén pedig egy valami olyasmit képzeltem el, hogy valahogy a hangjelekre rátranszponálok egy 30kHz fölötti négyszögjelet, amivel a ledeket vezérlem. Ez lehet jó ötlet? Vagy eleve halva született elképzelés? Ha használható, hogyan lehetne a vezérlésnél a 30kHz fölötti led vezérlőjeleket a hangjelekre ültetni? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Viszont ha a mikrofon a fejhallgatóra dolgozik, akkor a kábelerek kapacitásán keresztül nagy eséllyel begerjed az erősítő.
A mikrofon egy másik fülesre dolgozik, a sajátra nem. Egy bázisból lehet kiszólni 5 egységhez külön-külön, vagy egyben mindhez, de kintről csak a bázishoz lehet majd beszólni. Ez egy operatőr irányító lesz majd.
Szia!
Ha neked nem ér meg 400 Ft-ot egy jó program, akkor ne vedd meg. Azért kisebb, mert előtte már feltelepíted a sima változatot, ebben már csak a "pro" részek vannak. Én használom, hidd el megéri! Üdv.: Feri
Sziasztok.
Adott egy irf530n mosfet , ami 12V áramot kapcsol, és nagyjából 3.5A áram megy át rajta. Normális hogy nagyon melegszik ez az alkatrész, legalább 50 fok körülire felmelegszik egy perc alatt.
Bár nem kérdezted, de Az adatlapja szerint RDS(on)=0,11 ohm .
Innen rövid számolással: P=R*I2=0,11*3,52=1,348W. Ennyit kell minimum elfűtenie, HA teljesen kinyitott.
Tényleg. Erre nem is gondoltam, mindig valami nyakatekert megoldáson agyalok.
A kondikat hogyan méretezzem? Alsó határfrekvenciára?
Köszönöm a segítséget. Ha jól értem, akkor a miki vonalára, mindkét végére, vagyis be és kicsatoló kondinak 100nF, a fülesnek pedig szintén a vezeték mindkét végénél 1-1uF.
Üdv!
Alapötlet: szeretnék 4 li-ion akkucelláról 12V-os ventiket(4db, 120mm) meghajtani. Aztán jött a botor ötlet, hogy szabályozhatóra is megcsinálhatnám (ha lúd, legyen kövér...) De hogy ne kelljen feleslegesen elektronikával bonyolítani, arra gondoltam, hogy az akkuk soros kapcsolásának változtatásával /4(+ ki) fokozat/ oldanám meg. És persze rögtön tovább is szaladt velem a ló, akkor miért ne párhuzamosíthatnám a 'felesleges' (nem sorba kapcsolt) cellákat. Így pattant ki az alábbi kapcsolás (mellékelve). A párhuzamos kapcsolásból eredendő hátrányos kiegyenlítő áramok elkerülése/csökkentése érdekében schottky diódákat alkalmaznék. Kérdés: mennyire életképes ez így? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Amikor ilyen sokváltozós témán gondolkozok, az összes verziót lerajzolom és minden turpisság meglátszódik. Én pl. lusta vagyok ezt értelmezni a sokféle kapcsolóállás miatt, mert te tudod, melyik mikor megy együtt vagy külön.
De nem is ez a lényeg.. - ha párhuzamosan kötsz két cellát, már nem lesz egyforma az áramkivétel, ellentétben a csak sorossal és töltéskor, amikor feltételezem, sorost alkalmazol, bukik a mutatvány. Az addig kevésbbé igénybevettek "sok" töltést fognak kapni. Használj inkább egy step-downt, ha analóg nem okés. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |