Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ha csak a mért és a beállított hőfok egyszerű különbsége vezérli a PWM-et, nagy eltéréseket mérsz és nem lesz stabil a hőmérséklet. A PID szabályzó alkalmasabb lenne ilyesmire, érdemes átgondolni.
Köszi, megpróbálom integrálni a kódomba.
1-2 fok nem okoz gondot. PID-et nem vágom, annyira sem mint az arduino-t.
Ott a map-nál az a 30 az a maximális különbség, azt írd át, mert minél közelebb van a várható maximumhoz, annál pontosabb.
Ismét elérhető az Arduino webszerver-em, kb. 22:00-ig, kisebb megszakításokkal (amikor éppen rátöltök valamit). Ez pedig a teszt kép: tiger.jpg
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Nekem is jó a kép, és a webszerver is nagyon jó, még az lenne a kérdésem, hogy azokat a ki és bekapcsoló gombokat hogyan csináltad? Illetve az ip cserénél gondolom újraindul az arduinó, azt hogyan oldottad meg? Összekötötted az egyik kimenetet a reset lábbal?
Az ip cserénél nem kell ujraindítani, elég meghívni ujra az ethernet.begin() függvényt. Persze a webszerver csak beállit egy változót, ami jelzi, hogy cserélni kell az IP-t, és amikor kiszolgálta az aktuális kérést, csak utána cseréli le.
A gombokkal kapcsolatban és az egész működését tekintve: az volt az elvem, hogy mivel a szervernek kevés az erőforrása, minél több feledatot bizzak a böngészőre és a javascriptekre, hiszen az a feledathoz és a szerverhez képest nagyon erős processzoron fut és bőven van erőforrása. A kapcsolók apró képek valójában, amiket javascript cserélget rákattintáskor. A kapcsolókat egyetlen változóba fogom össze, minden kapcsoló a változónak csak egy bitjét cseréli ki. Így az arduino felé egyetlen változban max. 32db kapcsoló állapotát el lehetne küldeni.
Értem, köszönöm a segítséget. Még egy kérdésem lenne: gondolom, ajax-szal csináltad meg az egészet, én eddíg még sd-s webszervert nem csináltam, tudsz nekem segíteni az ajax-os cuccban, mert néztem, hogy hogyan működik, ki is próbáltam, jól megy, viszont azt nem értem, hogy amennyi értéket akarok kiiratni, annyiszor kell az a hosszú script?
Nem olyan hosszú az a script. A status oldal javascriptekkel és képekkel együtt olyan 10kB-nyi adatmennyiség. A képeket pedig cachelni fogja a böngésző, ami tovább gyorsítja a megjelenését az oldalnak. De, nem az összes adat jön/megy ajax-al, csak a kapcsolók állása és a bemenetek. Minden ami a Beállítások oldalon van (és a státusban is megjelenik belőle) az FORM-okkal van megoldva.
Értem, köszi, nem tudom, neked hogyan van a kép, mert nekem kb. 8 mp mire bejön.
Egyszerre csak 1 felhasználót tud kiszolgálni a szerver. Ha valaki éppen lekér valamit, akkor a másik kliens addig várakozik. Szóval elhúzódhat. Amúgy kb. 3...4s alatt szokott letöltődni a tiger.jpg
De az a kép 150kB körüli, a status oldalon levő képek meg 1kB alattiak. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Átküldtem a linket, az enyém sokkal lassabb.
Helló! Amit linkeltél kód, az nekem egy kicsit magas, próbáltm, de azzal letölti a böngésző a képet. Tudnál még benne egy kicsit segíteni? Nagyon megköszönném.
Kicsit utána keresgéltem az Arduino Due alkalmazás ügyében.
És egyre jobban tetszik! Elég sok kész lib található már különböző alkalmazásokhoz. Kiemelem, hogy 2db. SPI vezérlő van az uC-ben, … Serial 4 Digital I/O Pins 54 (of which 12 provide PWM output) Analog Input Pins 12 Analog Outputs Pins 2 (DAC) Flash Memory 512 KB all available for the user applications SRAM 96 KB (two banks: 64KB and 32KB) Clock Speed 84 MHz ... A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Ez a DUE? Nem a Mega?
Idézet: „Digital I/O Pins 54”
Ez már picit fejlettebb mint az AVR:
Overview The Arduino Due is a microcontroller board based on the Atmel SAM3X8E ARM Cortex-M3 CPU (datasheet). It is the first Arduino board based on a 32-bit ARM core microcontroller. It has 54 digital input/output pins (of which 12 can be used as PWM outputs), 12 analog inputs, 4 UARTs (hardware serial ports), a 84 MHz clock, an USB OTG capable connection, 2 DAC (digital to analog), 2 TWI, a power jack, an SPI header, a JTAG header, a reset button and an erase button. És még van kb. 6db I/O pin amit már ki sem tudtak vezetni! Lehet hekkelni! A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Igen! látom. A Mega fele annyiba kerül és dupla annyi a memóriája, viszont negyed annyi az órajele. Először az UNO ugrott be.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Sziasztok!
Meg tudok a feltöltés során 1 lábat (a Resetet) spórolni, ha programból ugrok a 0-s címre? Ilyenkor a bootloader jön be egyből, és mehet a soros porton az adat? Szeretném USB porton keresztül, speciális kábellel megoldani a program feltöltést. Köszönöm.
Hát ezt hol olvastad? Kétszer annyi program memóriája van (flash), tizenkétszer annyi SRAM-ja (változó memória), sokkal magasabb az órajele és 32bites nem pedig 8 bites mint a mega. A két cucc teljesítményben ég és föld. A DUE ezenkívűl rendelkezik beépített USB host és slave funkciókkal, CAN busz támogatással, 12 bites ADC-vel és DAC-vel, stb.
Egy lényeges feltétel, amit figyelembe kell venni, a DUE rendszerfeszültsége:
"Bemenetkezelés Az ARM alapú rendszerek rendszerfeszültsége 3.3V. A beépített Atmel SAM3x8E processzor ki/bemenetei is 3.3V-osak - de nem 5V toleránsak. Ennek végzetes következményei vannak! Az Arduino fedpanel-lapkák (shieldek) az 5V-os alaprendszerekhez készültek. Ez a ki-/bemenetekre is vonatkozik. Ha egy ilyen fedpanel kimenetén megjelenő 5V-ot az Arduino Due bemenetére kapcsolunk: chiphalál lesz a vége . Semmiféle védelem nem került beépítésre a DUE oldaláról! Néhány shield be-/kimeneti jelszintillesztéssel rendelkezik már, vagy az azon levő áramkör a jelszintekre nem érzékeny. Ilyen az Ethernetshield, melyen levő 3.3V-os Wiznet W5100 chip bemenetei 5V toleránsak és az itt levő SD kártya illesztéséről a 74HCT125 jelszintillesztést végző chip gondoskodik. Fontos! Arduino DUE esetén a csatlakoztatandó shield-et ilyen szemmel (is) mindig nézzük át! - See more at: http://www.tavir.hu/cikk-arduino-due-bonckes-alatt#sthash.IasSga3o.dpuf "
Az, hogy a böngésző mit kezd a küldött adattal, attól függ, hogy előte milyen fejélécet küld a szervered. JPG fájl esetén az alábbi sornak kell szerepelnie a fejlécben:
Content-Type: image/jpeg Ha ezt nem teszed bele akkor a böngésző megpróbálja eldönteni mihez kezdjen az érkező adattal. Minden fájlkiterjesztéshez más fejlécet kell küldeni, itt a teljes lista: MIME TYPES Persze nem kell mindet megvalósítanod a szerverben, csak amiket használsz is. Az esetemben ezek: htm, jpg, gif, png, js A többi fájlhoz: Content-Type: application/octet-stream fejlécet füzök, ezeket a böngésző bináris letölthető fájlként kezeli. Ahol megadtad a fejlécben a típust, azt megpróbálja a típusának megfelelően megjeleníteni.
Pl. egy .HTM lekérésekor valami ilyesmi adat jön a böngészőbe:
HTTP/1.1 200 OK -ezzel jelzi a szerver, hogy vette a kérést és kiszolgálja Content-Type: text/html -ezzel jelzi a szerver, hogy amit küld azt HTML-ként kell megjeleníteni <üres sor> -üres sorral jelzi a szerver, hogy vége a fejlécnek <.htm fájl tartalma> -itt jöhet a tényleges .html fájl
Köszi, ez tiszta, a többit is megoldottam, de kapu48-al azt beszélgettük, hogy úgy lehetne még gyorsítani az oldalon, hogy a weboldal egy webtárhelyen van, és nem sd-n. Ez hogyan kivitelezhető? Illetve nekem most sima basic auth van az oldalon, a php-s auth-ba kérnék még egy kis segítséget, ha nem bánod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |