Fórum témák
» Több friss téma |
Puskamikrofon
Valószínűleg... De amennyibe ez került annyiért antennát is lehet kapni...
Sziasztok.
Ma kaptam egy érdekes valamit. Örültem neki, mert láttam benne, hogy ha sikerül életre keltenem akkor jó alap lesz egy későbbi kísérletemhez. Viszont szükségem volna a rajzára. Magyar gyártmány, legalább is az alkatrészek zöme magyar. Feltételezem, hogy egy fiókos felépítésű műszer része lehetett. Mellékelek róla képet, hátha valaki felismeri.
Sziasztok!
Egy tablettel küzdök, úgy néz ki a helyzet hogy csatlakozó cserés, de fogalmam sincs hogy ezt hogy mi ennek a csatlakozónak a becsületes neve, és hol lehet beszerezni. A szalagkábel csatlakozóra keresve teljesen másokat találok. Ez az érintőpanel csatlakozója, de erősem viharvert és nem érintkezik. Esetleg valaki aki ki tudja cserélni???? A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Tessék: ITT lehet ilyet kapni.
FFC vagy FCP csatlakozó a neve. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Én úgy nézem, hogy ez egy sima képernyő a meghajtásával.
A jelet a hátulján található csatlakozón kapja. (egyszer már láttam hasonlót, de nem tudom már hol. )
Vagy ITT
Idézet: „Ez az érintőpanel csatlakozója” Ez a display csatlakozója, az érintőpanelé ennek kb negyede széles.
Nagyon hasonlít az én példányaimhoz.
A bescannelt anyag a hozzá kapott eredeti füzetkéről készült, nagy vonalakban biztosan hasonlít, de az is lehet, hogy a benne lévő 3 rajz közül az egyik pont a Tiedhez való.
Az EMG
Idézet: volt ilyen monitora narancssárga csővel . Volt rajta vagy 300 billentyű. Már 30 évvel ezelőtt is ósdinak számított. Ma már ritkaságszámba menne - ha nem fiatal lettem volna és bontom szét mindkettőt. Meg egy hatalmas Robotron nyomtatót. Utólag már megbántam. A Wang is gyártott hasonlót. Volt egy nagyon kedves mérnök barátom, aki életet lehelt mindegyikbe - még utoljára. Körbeálltuk. A nyomtatót is megbántam. Ha a mai ismereteimmel rendelkezem - életben hagytam volna mindet. Persze 5 éven át rakosgatni, kerülgetni elég volt. „számológépemnek”
Sajnos egyik sem. Ennek az integrált áramkörei :TBA810, CD4011. A TBA810 az eltérítés részben van, nem a HF részben.
Kameleon: Elképzelhető, bár ez zöld színű cső lesz. A cetli alapján TUNGSRAM M17-II GM. Amit tegnap elfelejtettem, a panel forrasztási oldalán van egy maratott felirat: Idézet: . Lehet, hogy segít. Más feliratot nem találtam. „CRT 4350051291A/1-3” Idézet: „Ez a display csatlakozója, az érintőpanelé ennek kb negyede széles.” Nem. Ez határozottan az érintő panel csatlakozója, de az ügy szempontjából mindegy is. Egy 39 pines flex flat a touchpanelről. Mindenkinek köszönöm a segítséget, úgy tűnik a farnellnél lesz az ami nekem kell. (talán) Így már sokkal egyszerübb keresni ha tudom mit keresek Ez lesz az Nincs valakinél a fiók mélyén egy? Esetleg aki a cserét is bevállalja mivel a szemem már nem a régi, és alkalmas szerszámaim sincsenek hozzá.
Sziasztok! Valaki be tudná azonosítani így ránézésre, hogy ez milyen erősítő végfok modulja volt? Elvileg valamilyen Videoton. Előre is kösz a segítséget mindenkinek!
Érdekessége, hogy a panelt is felcsavarozták a hűtőbordára...
Valahogy így lenne... A végtranzisztorokat(243-244) a panel felirata alapján (BCE) kötöttem be a meghajtótranzisztorok alapján(NPN az NPN-t vezérli).
A kérdés már csak a bekötés lenne... A bemenet talán megvan, a nagy sárga kondi előtt. A kimenet a kollektorokról jön le két (kicsi) tekercsen keresztül.
A tápfeszültség meg a két végtranzisztor emittere körül keresendő.
Irigylesre melto ketyere! Visszarajzolni lehetetlen? Nem tunik tul bonyolultnak. Egy resze a vizszintes elterites es nagyfesz resz lesz, a TBA810 a fuggoleges elterites. A kepcso vegen levo panelon meg tobbnyire szikrakozok szoktak lenni meg a video vegfok. Ha szerencsed van es eleg neki egy tapfesz is, akkor be is lehetne kapcsolni, es akkor lehet meregetni.
Az, hogy a tápfeszültség ráadása után elindul lehetetlen, mert hibás. Fel van rajta tüntetve. Megpróbálkozom a visszarajzolással.
Hibas. Az szomoru. Ugy kicsit nehezkesebb bekapcsolni. Igazabol mit szeretnel vele kiserletezni?
Hosszú távú, akár több évre elhúzódó kísérlet, egy wobleroszkóp. Nem tudom, hogy mikor fogom elkezdeni, jelenleg még nincs meg a hozzávaló tudás, illetve az éppen futó munkáimat szeretném befejezni. Most ez kapóra jött, de szerintem még egy ideig pihenni fog a polcon.
Ha van rá időd, akkor nézegesd.
Szemrevételezéssel és gondolkozással és türelemmel sokra el tud jutni az ember ebben a szakmában
Hát időm az van rá...
Gondolom nekem szántad a választ.
MIlyen alkat rész: Gamma MECH.FILTER R455M-80?
Így láttatlanban? Rádióba való mechanikus sávszűrő lesz, 455kHz-es, talán. Ha látnánk könnyebb volna.
Csak rádióba való? Máshol nem lehet használni szűrőként?
Ezt a GAMMA telekommunikációs célokra gyártotta, rádióvevőkbe, rádióadókba. A 455kHz egy általánosan használt AM KF érték. Hova szeretnéd használni?
Még nem tudom! Van belőle két csomag. Ha csinálok egy rádió vevőt oda nyugodtan használhatom?
Persze. Anno az AM 01-27 CB adó-vevőben is ilyen lakott, égen földön kerestem, de nem volt hozzáférhető, mert csak rendőrség használta....
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Igen, egy AM szupervevő KF fokozatába jó lesz.
Kerestem google -ban de nem sok találat volt rá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |